Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...moram da priznam da su fotografje i vishe nego ochajne... niko nije napravio nikakav znachajniji pomak, a oni koji su prethodno pokazali da nesto umeju da urade sa fotoaparatom su regresirali...

...niko nista pametno i kreativno da kaze... jedino o cemu se prica su tehnikalije a i pored tih tehnikalija i znanja o istima niko ne pravi valjane umetnichke fotografije... naravno, ovo je amaterski forum... medjutim, uvek treba teziti da se bude bolji!

uciti uciti i samo uciti!

...moram da priznam da su fotografje i vishe nego ochajne... niko nije napravio nikakav znachajniji pomak, a oni koji su prethodno pokazali da nesto umeju da urade sa fotoaparatom su regresirali...

...niko nista pametno i kreativno da kaze... jedino o cemu se prica su tehnikalije a i pored tih tehnikalija i znanja o istima niko ne pravi valjane umetnichke fotografije... naravno, ovo je amaterski forum... medjutim, uvek treba teziti da se bude bolji!

uciti uciti i samo uciti!

I jos nesto si zaboravio...VAZNO JE DA SMO TU :).

E pa, cestitam:worth::klap:. Jer to tbi trebalo, da bude(iko danas skoro da nema tako necheg kao shto je DSLR), jedan od najboljih modela(u klasi)i najrevolucionarnijih. Jedino, shto je malo specifichnna situacija zbog crop-faktora zbog objektiva...

Crop mi ne smeta , a kod obrjektiva mora da se bude malo oprezan , jer bas trazi L klasu .
Evo kako to izglada 7D + 100 macro Canon f 2,8 . Jedna od juce .

IMG_0842-1.jpg

P.C. sad tek vidim ko stoji iza ovog nicka...iako nekad bejasmo na "suprotnim stranama", pozdraljam Te C....x...iako realno-sa tom novom reorganizacijom-mene bash nije uopce lako naci shto me zanima...A to da je PDF zamro?>pa kako i ne bi kad zalaze na prste jedne ruke mo'sh nabrojati oni koji se smatraju fotografima, ma u kojoj faz-ostali se maltene ne uvrede i samo kazu " ma mi smo amateri"(pranje ruku tj.tj izgovor za tj. OD nekih drugih stvari)
a ja cutim i teram po svome-gledam smejem se budalastinama, ponekad se ubacim u pricu da posavetujem ako mogu(retko sa uchinkom :)), a kad izjavim neshto shto mi smeta-oni obrishu..i tako ukruuuug u kruuuug:hahaha:
...^ I svima lepo...Propast ziva foto-foruma nema pogovora-drago mi je da ima bar josh par ljudi koji neshto vrede...iako i dotichni ovo gledaju kao cirkus, usputnu stanicu, bez daljnjeg...a moderatori...shta to beshe...?:dontunderstand::rotf:

naravno da forum fotografija umire..
I sama fotografija će umreti.
Kome treba fotogtrafija?
Kad ste poslednji put pregledali svoje foldere sa fotografijama?
Svaka šuša danas ima aparat i čvaka.
Hiperinflacija fotografije dovela je do njene devalvacije.
Gde je budućnost?
U ideji.
Mislim..koga zanima pčela kako leti?
Jeste sve to lepo i ulaže se skupa oprema i trud i vreme, ali u šta? U pčelu..?
Nema tu uzbuđenja.

kažu da je budućnost u kamerama, u filmu iz kog će moći da se vade kvalitetne slike (mada ne znam ni to čemu)
Neka neko skoči sa solitera i snimi svoje lice dok pada. To bi bilo interesantno videti..ovako...mlaka voda..

Evo bash vecheras sam pregledao svoje foldere sa fotkama-tj. vrtim ih, malo pomalo,svaki dan...I ne bih se slozio da fotografija umire...iako je za mene fotografija, samo jedan od nachina da se izrazu subjektivan dozivljaj stvarnosti, a da to opet bude "citljivo" i posmatracu sa strane...A to ne moze svako...
Kao i sve u zivotu-sve shto chovek radi-moze a i ne mora biti umetnost-umetnost je nachin posmatranja svega oko nas, nachin zivota...zato, neko moze da chvaka ceo zivot, i umrece slep i gluv za neke stvari, dok oni drugi, nalazice umetnost u svemu...

naravno da forum fotografija umire..
I sama fotografija će umreti.
Kome treba fotogtrafija?
Kad ste poslednji put pregledali svoje foldere sa fotografijama?
Svaka šuša danas ima aparat i čvaka.
Hiperinflacija fotografije dovela je do njene devalvacije.
Gde je budućnost?
U ideji.
Mislim..koga zanima pčela kako leti?
Jeste sve to lepo i ulaže se skupa oprema i trud i vreme, ali u šta? U pčelu..?
Nema tu uzbuđenja.

kažu da je budućnost u kamerama, u filmu iz kog će moći da se vade kvalitetne slike (mada ne znam ni to čemu)
Neka neko skoči sa solitera i snimi svoje lice dok pada. To bi bilo interesantno videti..ovako...mlaka voda..

Oces da kazes , fale nam gokle zene . Slusaj , pa i to je u redu .. Interesantnije fotografije mogu da prave interesantni ljudi . Zato su oni vrhunski profesionalci , a mi smo , manje vise amateri . Ovaj ovde forumn prptada iz sasvim drugih razloga .
Kogfga zanima Balet . Kad si ti , na primer , zadnji put obuo baletanke i onu okruglu suknjicu ?samo ,vidis , to nije dovoljno da bi bilo ko reko da je balet besmislen . I te kako ima smisla / To sto svako ima foto aparat i fotografise , ne znaci da je sama fotografija devalvirana . Zapravo znaci da je do lvalitetne fotografije cak i teze doci nego sto je taze doci , nego sto je to slucaj bioranije . U moru besmisla , treba pronaci ono sto vredi . S druge strane , to sto je fotooprema dostupnija sada nego ranije , daje priliku monogo vecem broju ljudi da pokaze svoj talenat , sto je za umetnicki aspekt fotografije i te kako vazno .

koji je to smisao baleta..?

vidis ,jednom sam u prolazu , tamo u Padinskoj Skeli cuo deo razgovora trojice pijanaca , koja su cesvcila pivo ispred prodavnice . Verovao , ili na , kritikovali su Baha . rekli su da nema pojma sa muzikom .....
Sad , stvar je licnog senzibiliteta i afiniteta ... al ipak ne zaboravi , u umetnosi piostoje jasnae i egzaktne stvari . O tome svedoce cinjenica da postoje umetnicki fakulteti , gde se to studira , sto govori da postoje pravila , zanant , tehnika ,.... i tako dalje . A onda na to dodje talenat , ako ga imas , oppa nadgradnja ... E sad ta nadgradnje nije ni prdvidjena da bude bas dsvima razumljiva .
Svako moze da peva , al nije svako Pavaroti . Svako moze da svira , al nije svako paganini . Svako moze da fotografise , al nije svako Skrigin .

Kako mislis u cemu? Ako govorimo o fotografiji, ja o tome s Tobom ne zelim da diskutujem-jer BAS NIJEDNU Tvoju fotografiju ne videh ovd na Forumu,tj.PDFu fotografija, pa mi samim tim to nema bas smisla...a o smislu same fotografije vec sam napisao, ne bih da se ponavljam...
Ajde de sto imamo kuvaricu za moderatora na Fotografiji, ajde de sto vise njih fotka sve sto se nadje pri ruci od onih koji fotkaju iole ozbiljnije, ali ako cu da diskutujem o fotografiji sa nekim ko-koliko vidim-totalno nije u tim vodama...onda stvarno sve ovo gubi smisao...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back