Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ufff...posao sam od pretpostavke da svi bar ponekad pogledaju pravila PDFa- pa da znaju da se kache samo svoje fotke...KAko npr. u temi leopardi, divlje macke i sl. da dash sud o necijoj fotografiji-kad je veci do skinut sa NETa?Neko dobije aplazue kao "bravo, super"- a fotka nije njegova...Pa OK ako svi misle da je to ok praxa-uzimati tudje bez pitanja-ok...onda ja greshim...I necu da se nastavljam vishe...ova diskusija nema smisla za mene jer su stavovi dijametralno suprotni...tako da...bez ljutnje ali se povlachim iz diskusije...

Ckaj stani ... StOP .

Ja nisam reko da se s time bas slazem . Ima ona tema , Kako to drugi rade , pa se tamo postavljaju fotografije drugih autora , sa imenom autora . I mislim da je to u redu . A to tamo na tim mackama , nisam ni video .

A najvece varvarstvo je postaviti fotografiju i prijaviti je kaosvoju . Kad neko NAGLASI da nije njegova , to je onda druga stvar . Da li se slazes s ti ?

u nachelu da... .

E onda ce mo lako . E sad . ako neko okaci tudju skliku i deklarise je ko svoju , mislim da je zasluzio trajni BAN , jer se tako krade autor , kiti se tudjim perijem i steti samom kvalitetu foruma . Verujem da vecina misli kao ja o ovome .

A sto se tice , kritike , primetio sam da je kritika izrazito uravnotezena kad dolazi od nekog ko stvarno nesto zna .
Sto je znanje kritizera vece , to je kritika razumnija i umerenija , a narocito prijateljska . An prave kritike , niko se ne ljuti , nego bas suprotno ... dolaze ljudi u vecem broju . Skuplja korisnike , a ne tera ih .

Ja obvde okacim po neku fotogradiju , bas u nadi da ce je neko videti . Ako niko nista ne kaze , nemam pojma ni dal je video ili ne .
A malo reda nece skoditi .

Prevideh ovo pa bih da se nadovezem-nije forum rezervisan za profi-fotografije vec je fotografija disciplina/umetnost koja zahteva malo vishe paznje, truda, fokusiranosti itd...I niko ovde nije neljubazno dochekan-bitno je samo da taj neko ko dodje pokaze bar neko interesovanje za fotografiju u smislu da zeli da napreduje-niko mi nece reci da mu nismo pomogli, savetima i kako god smo znali i mogli...Kao kad biste otishli na trku F1 sa ficom i rekli-pa dobro ja nisam bash ozbiljan vozach, nemam ni zelju da pobedim ali evo me tu sam...:rotf:A sad za postavljanje fotografija-pa ako neko hoce da se hvali fotografijama koje bash nemaju bar neki minimalni tehnichki nivo, zashto ih stavljati bash ovde...?Fotografije postoje svuda oko nas na svakom koraku, na Facebooku, ma svuda-ali zashto meshati one kojes u nastale u momentima dosadem besciljno, samo da se shkljocne, sa onima u koje je neko ulozio mnogo, mnogo trudaa, volje, znanja...?Kazem Vam josh jednom-otidjite na neki usko-specijalzovan forum, za bilo shta, s ovakvom prichom, pa vidite kako ce Vas dochekati...

ne pricamo kako je bilo, vec kako je sad. nisi pretpostavljam pratio, posto kao i vecina onih koji ste redovno bili aktivni na ovom forumu, vise "ne dolazis"? ;) svi komentari su postali zluradi..sem unutar ekipice od par ljudi koja se "poznaje" o tome pricamo..
drugo, pominjes usko specijalizovane forume i krstaricu..ok dakle na kulinarstvu - samo kuvari i to profesionalni, na modi iskljucivo dizajneri...itd da ne nabrajam, shvatas poentu.smatras da tako treba? mozda vecina ljudi koja dolazi ovde nisu profesionalci, u redu..ali ako neko ulozi stotine eura u aparat, opremu i sl...a neko ima sasvim prosecan aparat i prosto zabelezi neke njemu drage trenutke..bilo da je priroda, ili nesto drugo...nemoj mi reci da je to isto. nije..samo je razlika u tome sto su prvi dobrodosli a drugi nisu.. ne znam sto se toliko nervirate i gubite zivce zbog uloge moderatora? prijavi se..imas ideju kako forum treba da izgleda - ok, super. ali ove uvrede ne vode nicemu. smatras da moderator treba da bude stucnjak, fotograf..ok.sto da ne..samo ne bi trebalo da taj isti strucnjak kada pocne neka rasprava, a po kolicini besa koji ovde na zalost vlada, bice ih sedi, cita i bodri ekipu sa koja mu je bliska, sa kojom se inace druzi i koja mu je cool.samo navodim primer, hocu da ti kazem da to nema nikakve veze sa tim kakve fotografije ima ili nema taj moderator..opet ponavljam - dugo nikoga nije bilo ovde, a niko od vas nije hteo da pruzme forum..zasto? zato sto bi ti pisali isto ovo sto ti meni, nama, sada pises.sta god da uradis nekome ne valja. dosta vas "ne dolazi ovde", "nije vam bitno" ali zato sa puno besa govorite o tome o cemu govorite i unosite se u pricu.

i ja mislim da je dobra kritika i vise nego pozeljna..
i niko ovde ne prica bukvalno o pukom skljocanju...videla sam svog psa kako spava na fotelji i sad cu bezveze da ga uslikam, deo se vidi deo ne, i da okacim na forum da vidim sta ljudi kazu?:D ne naravno. pricam o onim fotografijama gde neko jeste ulozio svoj trud i koje obzirom na opremu mogu da ispadnu solidne..barem lepe.eto.naravno da niko nece sa najobicnijim skljocavcem praviti recimo macro fotke i sl..nadam se da razumes sta hocu da ti kazem...ako hocete usko specijlizovani forum - pa tako lepo reci..okupi ekipu koja ce da ga odrzava i vodi i to je to...ne znam kolika ce biti posecenost..jer sumnjam da bas puno profi fotografa ima ludu zelju da kaci svoje slike na krstarici (valjda zato sluze ti specijalizovani forumi) ali dobro...mozda forum opstane i tako, sto da ne..probaj.
i mislim da mozemo lepo da pricamo..ili ne?

ps. sto se tice pravila..jedno od njih je i da: Maximalna veličina fotografije koja se kači je 800 pixela po dužoj strani. Možete kačiti i thumbnailove ukoliko želite, to je već stvar ličnog izbora.
nisam primetila da se neko buni kod tih pravila kada su dobre fotograifje, korisnika koji ovde duze vreme kace svoje fotografije u pitanju?
nema problema, precesljacemo forum i svaku smanjiti na odgovarajucu velicinu. zasto imam utisak da ce se neki forumasi - sigurno ne svi svakako ljutiti jer im diramo fotografije, kako smemo i sl.??

Poslednja izmena:
Vidis , ja licno sam prisutan na mnogo fouma . Kako domacih , tako i stranh .
Al mi je veoma stalo da ovakvi forumi postoje . Da postoje mesta , gde ce moci da se okace fotke , i da ih neko vidi .
Narocito bih zeleo , da to doprinese da sto vise ljudi zavoli fotografiju .
Al takodje, da kroz kritiku nauci da fotografije budu bolje , sadrzajnije . Ne samo u tehnickom smislu, nego i u kompozicionom, smislenom i prakticnom .
da bi toga bilo , komentarisanje je neophodno . P{rava kritika pozeljna , a postavljanje konkretnih primera jos boje .

Meni licno je zaista teesko da sad fotke za pregled , vec smanjene ispod 200 K , smanjujem na datu velicinu . ja im oduzmem na kkvalitetu, pa imaju malo kilobajta . Sad da radim ceo poso is pocetka , ...he bi ga . Al ako je to cvrsto pravilo . eto ja cu i dalje povremeno da okacim po neku fotku , al u stvari LINK , pa ko klikne .... vidi

Poslednja izmena:
meni zaista ne smeta da fotke budu vece nesto preko 800px...ako neko bas okaci fotku koja zauzima pola foruma, koja je teska, koja se sporo ucitava i sl..ok treba smanjiti..ali mi smeta sto se neki forumasi bune za neke fotografije i prave pitanje oko velicine i ponavljau pravila postoje, pravila postoje i vredjaju a za neke fotografije ni ne pomenu.iako je isto fotografija veca nego sto bi trebala da bude. onda budite fer - za sve isto.
to je ta prica kako se podrzavaju oni koji se na neki nacin znaju...i neka neko iz te ekipe bude moderator, ako smatra da ce biti objektivan..sto da ne.

Daklem , ja cu poceti to da radim , a eto ranije nisam bas .

Al ako vidim da ce iko da se naljuti , odmah prestajem .
Sad pitanje je , dal sam u opste kompetentan .
Al ono sto mislim , to cu i da kazem uz argumente ... i samo po nekad .

Ako zelis da od ovog PDF-a napravimo jedno cose u kojem cemo svi lijepo da kacimo svoje slike i da se lijepo druzimo, da za svakoga ima po nesto onda samo HRABRO i KOREKTNO pocni sa tim.
Ti ne moras biti kompetentan ali mozes dati svoje misljenje (tipa) fotografija lije losa ali bi sledeci put to i to mogao pokusati popraviti...ne moras ulaziti u definiciju i duboku kritiku fotografije ako kao i ja za to nisi sposoban...
Nekada je dovoljan i umjerem, korektan i povrsan komentar, kritika ili pohvala, da bi nekog ohrabrio da sledecu put na to obrati paznju :).

ufff...posao sam od pretpostavke da svi bar ponekad pogledaju pravila PDFa- pa da znaju da se kache samo svoje fotke...KAko npr. u temi leopardi, divlje macke i sl. da dash sud o necijoj fotografiji-kad je veci do skinut sa NETa?Neko dobije aplazue kao "bravo, super"- a fotka nije njegova...Pa OK ako svi misle da je to ok praxa-uzimati tudje bez pitanja-ok...onda ja greshim...I necu da se nastavljam vishe...ova diskusija nema smisla za mene jer su stavovi dijametralno suprotni...tako da...bez ljutnje ali se povlachim iz diskusije...

Ne moze se polaziti od te pretpostavke posto svi nismo isti tipovi ljudi, sa istim navikama i (kao sto rece) ciljevima, i namjerama.
Dakle, ja zelim jedan lijep DESKTOP uzorak...koji bi mogao krasiti moj monitor...zasto ja nebih to mogao ovde naci...na forumu koji je tome i namjenjen.
Zasto ne kaciti fotografije sa interneta ?!

To ako neko okaci tudju fotografiju i kaze da je njegova, nije fer, korektno i krsi zakone...ali takve stvar...hvala bogu nisu toliko ceste i zato nema potrebe to stalno pominjati.
Ono sto je bitno je da moderator reaguje na takve stvari u kojima cete mu vi pomoci time sto cete prijavljivati takve postove.

Sto se mene i moje fotografije tice :)...ne sekiraj se...nisam profesionalac, unazad par proslih godina se bavim fotografijom...tj. ucim...i da imam vremena do sada bi u tome bio jako dobar...na zalost poslovne obaveze uzimaju svoj danak.
Sada, sam si nasao malo vremena i pocastio se sa objektivom a nasao sam i sleci za nesto makro fotografije tako da ce i toga biti...a do tada moram mnogo da ucim.

Ono sto ti govoris nema veze, posto ja sam ipak samo jedan VELIKI AMATER koji zeli i hoce da nauci...ja se ne bojim kritike...i nisam dvolican...nikada mi i nebi pala na pamet takva stvar...da se prestavljam kao nesto drugo samo da bi se sakrio iza paravana.
To sto imam takav fotoaparat je moja stvar...nadam se da sam kupio dobru stvar na kojoj mogu poceti :).

meni zaista ne smeta da fotke budu vece nesto preko 800px...ako neko bas okaci fotku koja zauzima pola foruma, koja je teska, koja se sporo ucitava i sl..ok treba smanjiti..ali mi smeta sto se neki forumasi bune za neke fotografije i prave pitanje oko velicine i ponavljau pravila postoje, pravila postoje i vredjaju a za neke fotografije ni ne pomenu.iako je isto fotografija veca nego sto bi trebala da bude. onda budite fer - za sve isto.
to je ta prica kako se podrzavaju oni koji se na neki nacin znaju...i neka neko iz te ekipe bude moderator, ako smatra da ce biti objektivan..sto da ne.

Ti si ovde moderator i pocni praviti svoja pravila...za koja mislis da su najkorektnija.
Ako smatras da je fotka OK onda je OK, ako pak smatras da je prevelika onda je prevelika.
Ti si postala mod upravo zato sto si korektna, neutralna i prijatna osoba i zato nastavi da radis svoj posao kao do sada.
Samo naprijed :ok: !

jedno pitanje :)
posto primecujem da vecina onih koji kace fotke, kaci vece od 800px kako stoji u pravilima, da li vam je draze da izmenimo pravila na recimo 1000 ili 1024 px ili da smanjujem pa cak i brisem fotke koje nisu u skladu sa pravilnikom?

da se javim kao posmatrac a nekadasnji ucesnik na ovom forumu
dakle kao prvo ovde nema profesionalaca
amaterizam je nesto o cemu ustvari treba ovde prodiskutovati, ako ja nacrtam cica Glisu u tri poteza olovkom nisam nikakav amater slikar i nemam sta da trazim na forumu slikarstvo osim da gledam . Dkle amater mora voleti fotografiju i zeleti da se usavrsava u svom amaterizmu. A vecina uzgrednih skljoceva se mogu okaciti na forumima koji su posveceni onome sto je na fotki jer tamo u principu fotografija kao umetnicko delo ili delo koje bi trebalo da tezi tome nije prioritet.
malo je komplikovana recenica ali ukratko moje misljenje:
na ovom forumu bi trebalo da se skupljaju ljudi koji ZELE da imaju dobre i lepe fotografije. Ako oni misle da su njihove fotografije bez obzira na kvalitet bogom dane i da ne treba da se trude da naprave bolju, onda im ovde nije mesto.

Pouzdano znam da forum obilazi vecina ljudi koji su ovde napravili neke foto pocetke, slikali sa kompaktima, primali savete i razmenjivali ih, a sada su uspesni napredni amateri a neki bogami i zarade pokoju kintu od fotografije. A noko se od njih (sem gosta) ne javlja ni fotkama ni tekstovima jer nisu dobrodosli.

ko ima vremena neka pogleda koji je tempo i kvalit komunikacije bio pre dve tri godine, na srecu sve je u arhivi ( nadam se)

pozdrav svima koji zele napredak, kako licni tako i kolektivni :):(:roll::ok::ok::ok::ok:

jedno pitanje :)
posto primecujem da vecina onih koji kace fotke, kaci vece od 800px kako stoji u pravilima, da li vam je draze da izmenimo pravila na recimo 1000 ili 1024 px ili da smanjujem pa cak i brisem fotke koje nisu u skladu sa pravilnikom?

Pa lepse bi bilo da se poveca na 1024 . alko moze .
Je licno ne mogu da h ponovo smanjjem , pa bi u slucaju da su pravila na 800 , morao da kacim samo i ikljucivo linkove .

da se javim kao posmatrac a nekadasnji ucesnik na ovom forumu
dakle kao prvo ovde nema profesionalaca
amaterizam je nesto o cemu ustvari treba ovde prodiskutovati, ako ja nacrtam cica Glisu u tri poteza olovkom nisam nikakav amater slikar i nemam sta da trazim na forumu slikarstvo osim da gledam . Dkle amater mora voleti fotografiju i zeleti da se usavrsava u svom amaterizmu. A vecina uzgrednih skljoceva se mogu okaciti na forumima koji su posveceni onome sto je na fotki jer tamo u principu fotografija kao umetnicko delo ili delo koje bi trebalo da tezi tome nije prioritet.
malo je komplikovana recenica ali ukratko moje misljenje:
na ovom forumu bi trebalo da se skupljaju ljudi koji ZELE da imaju dobre i lepe fotografije. Ako oni misle da su njihove fotografije bez obzira na kvalitet bogom dane i da ne treba da se trude da naprave bolju, onda im ovde nije mesto.

Pouzdano znam da forum obilazi vecina ljudi koji su ovde napravili neke foto pocetke, slikali sa kompaktima, primali savete i razmenjivali ih, a sada su uspesni napredni amateri a neki bogami i zarade pokoju kintu od fotografije. A noko se od njih (sem gosta) ne javlja ni fotkama ni tekstovima jer nisu dobrodosli.

ko ima vremena neka pogleda koji je tempo i kvalit komunikacije bio pre dve tri godine, na srecu sve je u arhivi ( nadam se)

pozdrav svima koji zele napredak, kako licni tako i kolektivni :):(:roll::ok::ok::ok::ok:

Kako Baki nisu dobrodosli . O cemu se radi .

Zasto vise ne dolazis ?

ja mislim da se mi vrtimo u krug (videla sam da je to problem bii o ranije kada je pokusano da se nesto promeni) i opet ta prica kako je bilo kako je bilo...ja ne znam sta neko ima od toga...ali ajde :) shvatam ja da nisu ili niste odusevljeni sto sam ja moderator, ali niko od onih za koje smatrate da treba da bude moderator ne zeli (mada opet licno smatram da moderator ne treba da bude idol i da ima najbolje fotke, vec neko ko je objektivan, da spreci eventualne nesuglasice i sl i to ne moram da budem ja, ok :)... a sto se tice tema i konstrukcije foruma pa to valjda treba da kreiraju svi zajedno :()
uh ja pregledala dosta toga i pre godinu i dve je ovde isto bilo strasno. bio je moderator koga su ljudi cenili, i koji je molio da se daju konstruktivni predlozi i niko nista..opet su samo bile neke svadje i sl :(
drugo - pravila... pravila su pisana i/ili bar predlagana od strane nekih moderatora, da svakog pocetnika odbiju od ovog dela foruma, veruj mi..cak sam videla da je jedan moderator predlagao da odredjen broj njih ima svoje teme!!?!? a eno ostalima te i te teme...i to bukvlano tim recima - eno im preostalih 2,3,5 tema :(
tuzno..dakle nije cudno sto se forum raspao. jer su prvo novajlije oterane.. pa onda i sve ostalo o cemu se pisalo. ne moze se forum srediti i unprediti kada nema interesenata za to.a ako neko misli da forum moze da zivi sa 10 ljudi, ok pa mozda i moze..samo neka se ne prica onda kako je propao i kako treba nesto da se uradi a niko od njih to zapravo ne zeli.
niko mi nije odgvorio za velicinu fotografija, pretpostavljam da se trudite da vas to ne zanima;)
(p.s. ujedno je ovo i forum sa najmanje upotrebljenih smajlija - tuzno opet :()

a ja bih se svakako slozila sa tobom - na ovom forumu bi trebalo da se skupljaju ljudi koji ZELE da imaju dobre i lepe fotografije - svidja mi se ova recenica..samo ima jedan mali problem. ovde ne dolzi niko ko ima osrednje fotografije i opremu koja nije bog zna sta jer je u proteklom periodu bila moda da se eliminisu takvi ucesnici...iako je ranije bilo toga, ima fotografija koje su sasvim prosecne, neke i nisu nesto a neke su pak lepe...dakle poenta je kao privuci ljude koji vole i zele da fotografisu i koje to zanima ali su pocetnici i jos uvek nemaju kvalitetne aparate, objektive i sl. takvi ovde trenutno a i u protkelom periodu nisu dobrodosli..i zato su samo ostali oni koji su se u tome vec izvestili, i zato ja pricam o "profi" fotkama.jasno je meni da su to amateri, ali njihov kvalitet i poznavaje fotografije nije potpuno amatersko :)

ja sam pokusala malo da vidim sta je to sto ljudi zele..ali ne dobih pravi odgovor...ima odgovora svakako i hvala svima koji su se potrudili i uopste pogledali ovu temu i pitanja koja sam postavila a i onima koji su odgovorili, ali ovde ljudi ne zele da se nesto promeni sta god pricali i to je zakljucak cele price.

Poslednja izmena:
sto se tice velicine fotografije .... problem je sa korisnicima koji koriste dialup.
Zato ako hocete mozemo napraviti poseban pdf gde bi bilo dozvoljeno kacenje fotografija visoke rezolucije i gde bi stajalo obavestenje za korisnike sa dialupom da ne ulaze.

Fotografije moraju biti autorske i nije dozvoljeno kacenje fotografija sa neta (osim ako se njom ne zeli pokazati primer necega (sto se i naglasi))

kritike su uvek dobrodosle ali teba razlikovati dobronamernu kritiku od pljuvanja koga je ovde bilo u izobilju.

I na kraju, ne treba kukati za onima koji su otisli, svako moze i mora da radi ono sta mu licno prija, kako su oni dosli docice i drugi, potrebno je napraviti dobre temelje a novi korisnici ce vremenom doci ako postoji zdrava atmosfera na forumu

ja mislim da se mi vrtimo u krug (videla sam da je to problem bii o ranije kada je pokusano da se nesto promeni) i opet ta prica kako je bilo kako je bilo...ja ne znam sta neko ima od toga...ali ajde :) shvatam ja da nisu ili niste odusevljeni sto sam ja moderator, ali niko od onih za koje smatrate da treba da bude moderator ne zeli (mada opet licno smatram da moderator ne treba da bude idol i da ima najbolje fotke, vec neko ko je objektivan, da spreci eventualne nesuglasice i sl i to ne moram da budem ja, ok :)... a sto se tice tema i konstrukcije foruma pa to valjda treba da kreiraju svi zajedno :()
uh ja pregledala dosta toga i pre godinu i dve je ovde isto bilo strasno. bio je moderator koga su ljudi cenili, i koji je molio da se daju konstruktivni predlozi i niko nista..opet su samo bile neke svadje i sl :(
drugo - pravila... pravila su pisana i/ili bar predlagana od strane nekih moderatora, da svakog pocetnika odbiju od ovog dela foruma, veruj mi..cak sam videla da je jedan moderator predlagao da odredjen broj njih ima svoje teme!!?!? a eno ostalima te i te teme...i to bukvlano tim recima - eno im preostalih 2,3,5 tema :(
tuzno..dakle nije cudno sto se forum raspao. jer su prvo novajlije oterane.. pa onda i sve ostalo o cemu se pisalo. ne moze se forum srediti i unprediti kada nema interesenata za to.a ako neko misli da forum moze da zivi sa 10 ljudi, ok pa mozda i moze..samo neka se ne prica onda kako je propao i kako treba nesto da se uradi a niko od njih to zapravo ne zeli.
niko mi nije odgvorio za velicinu fotografija, pretpostavljam da se trudite da vas to ne zanima;)
(p.s. ujedno je ovo i forum sa najmanje upotrebljenih smajlija - tuzno opet :()

a ja bih se svakako slozila sa tobom - na ovom forumu bi trebalo da se skupljaju ljudi koji ZELE da imaju dobre i lepe fotografije - svidja mi se ova recenica..samo ima jedan mali problem. ovde ne dolzi niko ko ima osrednje fotografije i opremu koja nije bog zna sta jer je u proteklom periodu bila moda da se eliminisu takvi ucesnici...iako je ranije bilo toga, ima fotografija koje su sasvim prosecne, neke i nisu nesto a neke su pak lepe...dakle poenta je kao privuci ljude koji vole i zele da fotografisu i koje to zanima ali su pocetnici i jos uvek nemaju kvalitetne aparate, objektive i sl. takvi ovde trenutno a i u protkelom periodu nisu dobrodosli..i zato su samo ostali oni koji su se u tome vec izvestili, i zato ja pricam o "profi" fotkama.jasno je meni da su to amateri, ali njihov kvalitet i poznavaje fotografije nije potpuno amatersko :)

ja sam pokusala malo da vidim sta je to sto ljudi zele..ali ne dobih pravi odgovor...ima odgovora svakako i hvala svima koji su se potrudili i uopste pogledali ovu temu i pitanja koja sam postavila a i onima koji su odgovorili, ali ovde ljudi ne zele da se nesto promeni sta god pricali i to je zakljucak cele price.

Ja sam ti odgovorio za velicinu slike . Pogle gore.

@sanovnik
ma tu sam ja svaki dan, mada se ponekad upitam zasto
od prvog pojavljivanja klanova nekih, a bilo ih je, osetio sam da nisam u toj prici, ipak sam ja nagurao nekih 5 banki u nekom drugom svetu i to je to. Razumem ja nacin funkcionisanja sadasnjeg drustva, ali nemam potrebe da se menjam.
kada budem osetio zdravu atmosferu i kada se komentari budu zavrsavali sa :) ili :zper: ili :hahaha: ili:worth: :klap::klap::klap::klap: ili:besna: eto mene

@sanovnik
ma tu sam ja svaki dan, mada se ponekad upitam zasto
od prvog pojavljivanja klanova nekih, a bilo ih je, osetio sam da nisam u toj prici, ipak sam ja nagurao nekih 5 banki u nekom drugom svetu i to je to. Razumem ja nacin funkcionisanja sadasnjeg drustva, ali nemam potrebe da se menjam.
kada budem osetio zdravu atmosferu i kada se komentari budu zavrsavali sa :) ili :zper: ili :hahaha: ili:worth: :klap::klap::klap::klap: ili:besna: eto mene

Vidi , Bakyu . Verovatno nisam primetio , jer sam neko vreme bio odsutan zbog posla . Ako osetim , naravno da necu ni ja da kacim . Al prvo moram da osetim da sam nepozeljan. Po mojim uverenjima , ovakavi forumi treba da postoje . Treba da budu pre svega mesto , gde ce svako ko dolazi imati prilike da napreduje , ako zeli . Da li je to razlog sto nema Dulleta i Djoleta ?

P.S.

Potpisao sam ugovo sa Rojtersom , kao foto-analiticar .... cisto malo da se hvalisem :D

Poslednja izmena:
ovde se ocigledno mesaju teze i to jako...1.ako ko-egzistirate u nekoj zajednici koja ima ne ke ZAKONE/PRAVILA-doticna morate postovati ako zelite biti deo te zajednice...to tako funkcionise svuda i u svemu...>ili se potrudite da promenite nesto ali tako sto cete dati prdlog za bolje ne gaziti staro...Sve ovo je tipican primer kako ljudi haos/anarhiju mesaju/poistovecuju sa slobodom...
2.opet kazem probajte da odete na neki forum koji se bavi(ili deo nekog foruma)necim specificnim sa tako nekom jeftinom pricom pa cete videti kako cete proci...
3.apsolutno nije istina da se zeli rasterati novi krug clanova "oni koji nemaju iskustva, bolju opremu itd..."Master je fotkao sa mobilnim duugo i pravio dobre fotke, znam sa cim je Dule poceo sa najgrdjim mogucim kopmaktom koji postoji...Ja sam skljocao moje prve snimke sa aparatom koji je bio analogni(na film), bez promenljivih objektiva, sa fixnim objektivom(bez zooma) itd...dane pominjemo da nisam imao pojma sta je expozicija, blenda, iso bilo shta...>shto me NIJE SPRECHILO DA NAUCHIM!Onaj ko trazi taj i nadje a onaj ko cheka da mu padne s neba...U svakom postu gde je enko imao dilemu oko tehnikalija,ili bilo chega shto je vezano za neshto shto dolazi iskustvom, pomagao sam i savetovao koliko sam mogao...Da sam isvega par ljudi bar malo osvestio, usmerio ih, bicu srecan...Ali kad vidim da neo nema zelju da se trudi, kad vidim da je tom nekom dosadno, da je dosao ovde a svejedno je dali bi dosao negde drugde-onda mi se smuchi sve...
5.Backy je to lepo objasnio-niko od nas ovde NIJE PROFESIONALAC a nije se tako ni izjasnio pa ni ja...Ali znat fudbaler koji je profi igrach i onaj koji shuta loptu samo kad mu je dosadno ne mogu da se porede...i ne treba...Ali onaj koji je vrhunski igrach i onaj koji marljivo trenira, trudi se, ima cilj i ide, ma koliko polako ka njemu-mogu...Da povucchm paralelu sa nechim drugim shto nije fotografija...
6 Kritika-to sto ja vidim tamo npr. na Sirovim fotkama "bravo, extra super, to majstore"-izvinite molim Vas ali to nije kritika...
I ne pitajte me zashto ovo sve pishem i uporan sam, kad mislim da ne pripadam ovde...itd?Verovatno, zato shto to i jeste odlika ljudske vrste, da ne odustaju kad je najteze, da se bore u bici u kojoj ne mogu da pobede, da se nadaju iako nema razloga, ni smisla...vera i nada su dve stvari koje zadnje umiru...Tako i aj, verujem, da ce sve ovo shto pishem,ako ne promeniti sudbinu oog PDFa, bar nekom biti bar mala iskrica, mozda otvoriti ochi ka svetlu, ka nekim drugim stvarima, pogledima na zvot...umetnost...ljude
Pozdrav svima, ovg puta posebno Backyju-ne "jer smo u istom klanu"-vec zbog razumevanja koje mi je darivao...
@Sanovnik, cestitam...iskreno...

Poslednja izmena:
I ne pitajte me zashto ovo sve pishem i uporan sam, kad mislim da ne pripadam ovde...itd?Verovatno, zato shto to i jeste odlika ljudske vrste, da ne odustaju kad je najteze, da se bore u bici u kojoj ne mogu da pobede, da se nadaju iako nema razloga, ni smisla...vera i nada su dve stvari koje zadnje umiru.....

a zasto si onda odbio mesto moderatora kad ti je ponudjeno prosle godine pa je onda postavljena creatix?
imao si priliku i da se boris i da kreiras okruzenje za koje mislis da je pravo..meni tu nesto ne stima u koracima :think:
sa jedne strane ja sam borac, sa druge ne zelim da preuzimam odgovornost :think:
Svaki moderator foruma fotografija je sa moje strane imao uvek odresene ruke i podrsku to mogu da posvedoce svi koji su bili modovi, nikad se nisam mesao u uredjivacku poltiku, samo sam kreirao ili brisao podforume prema konceptu trenutnog moderatora. znaci mogao si potpuno samostalno da uradis to sta treba ali si odbio.. a sad kritikujes. Kritike moze da ispoljava onaj ko nije u mogucnosti da promeni stvar.. ne i onaj ko je imao mogucnost ..imao ponudu da uradi kako misli da treba da bude ali je odbio.

ako ce ovo bar malo da razveseli ekipu fotografa (iskusnih i onih manje iskusnih) onda evo jedan skljoc za sve vas
i to nije puko skljocanje videite kako barata aparatom :)
a ako nece - pa nista onda :D

ako ce ovo bar malo da razveseli ekipu fotografa (iskusnih i onih manje iskusnih) onda evo jedan skljoc za sve vas
evo jos jedan da razveseli...
6u4781e.gif

k075.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back