Forumske emocije-fikcija ili stvarnost

Ne zaboravi deo forumske populacije i populacije društvenih mreža (koji nije mali!!!)
čije se poznanstvo prenosi u realnost, potraga za partnerom i sl., novi vid "fortune", druga dimenzija foruma
(broj brakova ljudi koji su se upoznali na društvenim mrežama raste),
a da ne govorimo o instant ljubavima (gašenje hormonske bure, na brzaka) ;)
što nikako ne osuđujem, jer mnogo je usamljenih ljudi, a sve se teže upoznati...
zbog raznih razloga, kako ekonomskih tako i zbog sve većeg otuđenja koje je zabrinjavajuće
(kao rezultat imamo sve veći broj samoubistava, čiji uzroci nisu prevashodno ekonomske prirode)

primer: riba koja "mazne" frajera iz kafića,"za jednu noć", postaje laka ženska, ako ga "mazne" sa foruma,
e, to je vić nešto drugo, niko ne zna... forumske i chat prednosti, ne mora da se zna, a što je opet posledica
lažnog morala (mislim na ovo "laka ženska"), jeste bez emocija??? al korisno, a nikad se ne zna
Na našu sreću,nećemo se morati prilagođavati tim novim uslovima "poslovanja"...Ja okačio kopačke
o klin-sad samo u patikama ponekad rekreativno...:hahaha:

Emotivna evolucija:
Ne želim da budem lagana, ne želim da budem zavedena!
Ne želim da budem lagana, ne želim da budem zavedena.
Ne želim da budem lagana, ali želim da budem zavedena.
Želim da budem lagana, želim da budem zavedena!

makintajerova uznemirujuca sugestija o moralu bas kao i ona cuvena niceova da nam je svima potrebna kritika moralnih vrednosti i da samu vrednost tih vrednosti treba staviti pod znak pitanja mi se nekako sama nametnula kad sam poceo sporo da mislim i pisem pod ovim cirilicnim nikom…. :lol:

odnos sa nekom zenom ako zelimo da ga imamo na nivou ciste ezoterije mora biti takav da nam je sa njom svaki dan sa njom kao onaj prvi.... njoj pogotovo. ako nas uhvati zabokrecina dosade ili jos gore navike, onda senzibilnost ona esencijalna tu nema sta da trazi i odnos postaje negacija svega sto je bio onim prvim trepatajem njenog leptirica u stomaku, slabinama ili vec gde nize…:flert: zene su sklone da svojim poneki put racionalnim reakcijama na musku iracionalnost kao npr. neku njegovu recenicu, sruse ceo poredak koji su zajednicki gradili....neki zbog takvih stvari postaju muski sovinisti, neki postaju nesigurni, neki stvore zid oko sebe ne dopustajuci nijednoj zeni da na bilo koji poznat nacin udje u tvrdjavu njihove duse osim ako nije dovoljno mudra i vesta da nadje skriveni put do njegovog srca i porusi te zidove.... jer budimo realni... zene vladaju svime, imaju apsolutnu kontrolu nad muskarcima ako oni samo nagovestajem daju na znanje da su njini….

eufemizam za ludilo kod zena je kad nemaju samo jednog leptira no ih imaju nekoliko komaTa, a interesantne su barem meni one koje ih imaju malkice jos vise….. :lol: sustina je u tim leptirima, od pretezno onih sa 20tak leta jer svaka zena ma koliko godina imala dala bi sve sto ima da ih oseti ponovo u pravom trenutku i na pravi nacin, sa pravom osobom makar na jedan tren... to muskarci ne znaju sa 20 ili 30... treba iskoraciti malo vise iz sebe i shvatiti samu sustinu strasti kao takve pa ako treba i u nekoj formi apstrakcije nas samih i onda ostati uvek mlad duhom za sve pa i to.. jer samo cist i neopterecen duh podstice strast i on je najaci afrodizijak od svih poznatih za neku zenu. sve ostalo, ono trivijalno vezano za kontakt ide posle i samo nadgradjuje ovo prvo.... mis ima i ono a i ono sto podstice na ono, bas kao sto ima zena i zena, al' necu sad o tome jer nismo na ljis :lol:

prenebregavanje cinjenice prvog utiska.. cinjenica fascinacije koja se kod zena javi u sekundi... cinjenice fluida koji se isto javi jako brzo skoro pa u trenu.... cinjenice da mozda urade tad nesto sto nikad u zivotu pre nisu uradile na prvom date-u pod dejstvom ne adrenalina vec neceg sto ne znaju sta ih tera na iracionalno kao npr. zelje da samo ovlas dodirnu tu osobu... znaci mali milion spleta stvari koje znaju da vas drage zene nateraju da vam srce brze zakuca u ritmu onog rahmanjinovog drugog klavirskog i gde naopako iz tog adaga u drugom idete oma u mahlerovu prvu sa sturmish bewegtom i pojeli bi ga sa slascu.... mis' ne mahlera vec tog baju... :lol:

Sad...Mogao bih i ja da polučim neku krušketinu jer mi jako ,u predizbornoj čutnji,smeta reklama precedničkog kandidata iznad mog ovog posta...
Mada,odličan je kandidat s ,čuo sam,diplomom-ne zna ni on s kog fakulteta (ako je Fabus ima da "ubijem" od zajebancije drugare na Tranđamentu)
koju dobio posle magisterija koji stekao u magistratu grada belog...Dva islužena i isceđena drugara-u pemziju i kod mene napecanje da im pijuckam krv natenane...:mrgreen:

Hah, tema je vaskrsla!

Zatečena Konstantinovom izjavom, Anđela je preživljavala utisak o slovima i smajliju – koji su blještali s ekrana – kao nečemu veoma bitnom za njen dalji život. Činilo joj se kako je sve što se događalo prethodnih godina vodilo ovom trenutku.

«Anđela, to su gluposti», nastavio je. «Dok sam pratio šta pričaš, na momente sam se osećao kao jedan od aktera Totalnog opoziva: putovanja kroz snove, zavere, klonovi, implantirane emocije ... Ti si dovoljno inteligentna da znaš da ništa od toga nije stvarno, i da takve stvari ne treba da utiču na tvoj realan život, zar ne?»
«Ali nije ni nestvarno, Konstantine. Ljudi sa Sputnjika postoje, kao što postojimo ti i ja. Ne vidiš im tela, ne čuješ njihove glasove, ali iza tih zapisanih misli neko stoji. Nečije misli te i te kako teraju da se zamisliš. I nije da ne utiču. Sve u virtuelnom svetu je moguće, čak i ono što se čini nemogućim, sve je podložno uticaju, promeni, bez obzira na vreme i prostor.»
«Hm ... Traka virtuelnog života dođe nekako kao suludi oblik postojanja koji se uvija u sebe i oko sebe, kriveći sve dimenzije do beskonačnosti. Mebijusova petlja.»
«Šta je to?»
«Fizika, univerzum ... Ma, nije važno.»
«Kada si malopre kazao kako ništa od toga nije stvarno, pogrešio si. Zaboravio si na emocije. Čak i kad ih pogrešno definišeš samom sebi, one su tu, prisutne, realno postojeće. Nešto osećaš, a nešto nije ništa.»
«Šta osećaš, Anđela, baš sada, dok razgovaramo?»

Zamislila se. Tačno je umela da definiše šta oseća, ali nije znala sme li izgovoriti reč koja zvuči toliko krupno. Da su tog trenutka delili isti prostor, bilo bi mnogo jednostavnije; pročitao bi je bez reči, samo pogledom. Viski ju je uveliko zagrejao i komešao se u njoj zajedno sa toplinom druge vrste. Ili ću se roditi, ili umreti, pomislila je, nije mi ostalo više ništa što bih mogla izgubiti.
«Ljubav», napisala je.
Ćutao je nekoliko trenutaka, a potom otkucao: «Nemoguće.»

Setila se odlomka iz «Alise u svetu s one strane ogledala»: Ne verujem Vam! – odgovorila je Alisa. – Zar mi ne veruješ? – upitala je Kraljica tužno. – Pokušaj ponovo. Dobro uzdahni i zatvori oči. Alisa se nasmejala: ¬– Nema potrebe ni pokušavati – rekla je – u nemoguće stvari ne može se verovati. – Koliko mogu da primetim, ti nemaš dovoljno iskustva – kazala je Kraljica. – Kad sam ja bila u tvojim godinama, vežbala sam pola sata dnevno. Da znaš da sam ponekad svakog jutra, još pre doručka znala da poverujem u šest nemogućih stvari.

- - - - - - - - - -

Inace, ja uglavnom u poslednje vreme volim.
Osecam, dakle postojim, i forumski i vanforumski.:lol:

u realu ruka ovlas dodirne plecku ili unutarnju stranu butina pa oci poprime bozanski odbljesak koji da oreol onome sta osecas

u virtuelnom mozes samo da se sam/a vatas za isto u nedostatku bogopojave svog komplementa

To jeste tako ukoliko smatraš da je ljubav isključivo bazirana na fizičkom kontaktu, da je materijalna.
Medjutim, potrošili smo ovde more i okeane reči tvrdeći da ljubav ima metafizički pojavni karakter pa i odbljesak o kome pričaš
nakon utapanja u boju nečijih reči u ovom virtuelnom slučaju ima tj. daje božanski oreol onome što osećaš...

Reči "božanska ljubav" ili čak "Bog je Ljubav" i sl.fikcije su smislili ljukavi sveštenici
u situacijama kad su se momci i cure pogledavali u crkvi,a za boga i božije marili
kao za lanjski sneg...Kao klinac sam i sam video da se gledaju izgladnelim
očima-gutali se ko pitoni u sred srede cvrke...:hahaha:
Bog bio ljubosmoran pa obavestio svećenike da je od sad on taj "Ljubaf"...
Jbg-nema sad da ideš kod Amfilohija i da gledaš koje to dobre ribe stižu na
liturgiju il kod biškupa na misu...
A istina je da ako je bog-voli samo sebe i svoju bradu-ostali pedala! ! !
Najbolje je da je kakav humanitarac i da deli donacije...Brate-svemoćan je
s one strane dobra i zla...Kakve emocije...:mrgreen:
A ineče-ko o čemu-žene o ljubavi...JBG-ta vodenica traži stalno novi dotok vode...:lol:
Idite na Dunav-eno vam vode...:hahaha::rotf:

• Podržavam
Reactions: Nez
Reči "božanska ljubav" ili čak "Bog je Ljubav" i sl.fikcije su smislili ljukavi sveštenici
u situacijama kad su se momci i cure pogledavali u crkvi,a za boga i božije marili
kao za lanjski sneg...Kao klinac sam i sam video da se gledaju izgladnelim
očima-gutali se ko pitoni u sred srede cvrke...:hahaha:
Bog bio ljubosmoran pa obavestio svećenike da je od sad on taj "Ljubaf"...
Jbg-nema sad da ideš kod Amfilohija i da gledaš koje to dobre ribe stižu na
liturgiju il kod biškupa na misu...
A istina je da ako je bog-voli samo sebe i svoju bradu-ostali pedala! ! !
Najbolje je da je kakav humanitarac i da deli donacije...Brate-svemoćan je
s one strane dobra i zla...Kakve emocije...:mrgreen:
A ineče-ko o čemu-žene o ljubavi...JBG-ta vodenica traži stalno novi dotok vode...:lol:
Idite na Dunav-eno vam vode...:hahaha::rotf:

Pa da, ti si pregurao tu temu pa sad možeš da pričaš tako kad sublimiraš (žališ ili uzdišeš) sve doživljeno i preživljeno a ostavljeno iza sebe..
Šteta je što imaš tako nisko mišljenje o toj emociji koju zovemo ljubav a verujem da ti je u životu donela mnogo lepog za setiti se
kad zavesa krene da se spušta?..;)

• Podržavam
Reactions: Nez
A Fisherman-u trebamo uruciti nagradu za postavljaca najglupljih pitanja. Forumske emocije, fikcija ili stvarnost lol. Kad bi samo znao koji je odnos izmedju ova dva pojma! Da je samo procitao Bodrijara! Da je samo imao zivot u svom zivotu! Eh!
I da si ti sad bar 50% mladi Fisherman...:mrgreen:
P:s.Ja ne učestvujem na kretenskim temama...:mrgreen:

Poslednja izmena:
Pa da, ti si pregurao tu temu pa sad možeš da pričaš tako kad sublimiraš (žališ ili uzdišeš) sve doživljeno i preživljeno a ostavljeno iza sebe..
Šteta je što imaš tako nisko mišljenje o toj emociji koju zovemo ljubav a verujem da ti je u životu donela mnogo lepog za setiti se
kad zavesa krene da se spušta?..;)
Nije moje mišljenje nisko,nego prizemno i realno...
Nisam ja obelela bakuta koja se priseća-moj život je dovoljno dinamičan,mada me već smara polako...
Naročito me smaraju tete koje za ljubavlju lete...De polako,hajde da se družimo-lako je kresnuti se...:mrgreen:
Ali ,evo i sinoć na koncertu...Jedna željna nije primetila vecu (ili se pravila da je ne zna) i sela do mene ...Stalno me nešto
zapitkivala i jao ovo,jao ono..:mrgreen:.Na kraju se veca nasmejala i rekla mi da menjamo mesta da joj ona sve objasni...Nismo
menjali mesta,ali je ova učutala...Opasna moja veca-nema zezanja...:mrgreen:
(Mda...volem kad se veca naroguši-tad je razuveravam da sam imao neke "namere"...:hahaha:)
Ma gluposti...:cool:

Nije moje mišljenje nisko,nego prizemno i realno...
Nisam ja obelela bakuta koja se priseća-moj život je dovoljno dinamičan,mada me već smara polako...
Naročito me smaraju tete koje za ljubavlju lete...De polako,hajde da se družimo-lako je kresnuti se...:mrgreen:
Ali ,evo i sinoć na koncertu...Jedna željna nije primetila vecu (ili se pravila da je ne zna) i sela do mene ...Stalno me nešto
zapitkivala i jao ovo,jao ono..:mrgreen:.Na kraju se veca nasmejala i rekla mi da menjamo mesta da joj ona sve objasni...Nismo
menjali mesta,ali je ova učutala...Opasna moja veca-nema zezanja...:mrgreen:
(Mda...volem kad se veca naroguši-tad je razuveravam da sam imao neke "namere"...:hahaha:)
Ma gluposti...:cool:

Men se javlja Fishi da si ti nešto ljut na celokupan ženski rod...ispravi me ako grešim a ne grešim al ti me ispravi u slučaju da ne grešim, pardon, grešim itd...:mrgreen:

Back