GM je totalni nered. Totalno nepregledno i sve zbrkano
Na drugu stranu Flash Develop+Flex+AS3+Flixel je milina.
Znash... Kao malo stariji programer od tebe A programer sam oko 25 godina, mogu ti iz iskustva reci sledece...
IZUZETNO je tesko pratiti logiku drugog, ako si navikao na jedno programsko okruzenje...
Inace, ne da nije zbrkan, vec je izuzetno lak i lagan u svakom pogledu...
Nedostatak redova kodova, koji inace postoje u ostalim programskim jezicima naravno da zbunjuje...
Ali krenimo iz pocetka.. GM ima 2 NIvoa programiranja, prvi je Drag&Drop, sto i nije GM izmisljotina, to je GM pokupio iz VB... U stvari svaki moderniji programski jezik sa imalo kulturnijim GUI-em ima tu mogucnost...
Ako pogledash GM Language, verovatno bi svatio da NISI u pravu sto se tice logike, i zbrkanosti...
Sintaxa je najpribliznija perlu i Basic-u... Tako da, ako si C zaljubljenik, nista ti nece biti jasno dok ne zadjes u sustinu... Inace je sam GM pisan u Delphiju, tako da ima i deo njegove sintaxe...
Ali.. reci mi programski jezik u kojem samo sa 1 redom pokrenesh film...
U gm to izgleda ovako...
movie_play(ime_I_Putanja_filma, 1); // gde je 1 ili 0 za full screen ili prozor GM-a
I ni slovca vishe... nema chuvenog ' invoke'...
KOmpletno je multimedijalan, podrzava sve Dll-ove ( osim pisane u Basicu), radi odlicno 3D aplikacije...
Kompletnu podrsku za eternet i internet okruzenje... mislim... da ne razglabam... ajmo ovako...
Idite na moj sajt, i iz sekcije " Resursi" skinite " Peta brzina" i "GM 3D primer", obe aplikacije su u stvari primeri sta u stvari GM moze...
Mada "peta brzina" je projekat u razvoju, te , evo koristim priliku da mi se zainteresovani pridruze...
PS... adresu mog sajta mozete videti u mom profilu...
Hvala... zmmaj