Forumaske igre, programi...

Pa jesi u pravu ali je mene smorilo pravljenje 2d igrica realno.......a l i ti si u 05 u pravu.......mozda je i bolje krenuti sa 2d naslovom......sto se tice hlsl kasnije bih i ja mogao raditi to ali za sada je bolje 2d igru..........nesto novo a ne neki space shooter (omg 3854854386743817837233543873 igara na tu temu).......vidicemo sve polako samo dok nabavimo tim :D hvala pun0

Ima li nekih novosti?

Evo ovako,skinuo sam ovo.Odlicno je,cestitam na trudu.Samo par zamerki :)
-Trebao bi ovo malo bolje da osmislis oko unosenja slova,da ne moram svaki put da klikcem na ono nego jednostavno pritisnes neku tipku i odmah da procesira to i proveri ima li to slovo u toj reci :)
-Na koji nacin skladistis te reci koje ce igrica koristiti ?
-Zasto ovo mora biti case sensitive,meni se to ne svidja,zar nije bolje da je svejedno da li ces uneti A ili a? :)
-Ono za online igranje mislim da nije funkcionalno,i mislim da ti je ona gumica nepotrebna
-Jedan mali bag,klikni na ono za unos slova nekog,i zatim pritisni na cancel,dobijas malo cudnu poruku,takodje je isto i za konacnu rec,a pritom kada to uradis svaki put dobijes 20 bodova
Obrati paznju na ove ovde navedene aspekte i sve ce biti ok :)

Poslednja izmena:
Ej hvala znam da ima bagova ali kazem ti davno sam pravio pa nisam nista ni prepravljo.Gumica je cista sprdnja ,nesto sam pokusavao.Reci su unete u kod i kad ti kliknes da krenes da igras zaustavi se timer i ako se zaustavio na 50 onda je to rec pod brojem 50,komplikovano jeste ali ja nisam znao drugacije.Pzdrav

Ja ti cestitam na tvojoj snalazljivosti,cenim tvoj trud :)
Evo ako nesto budes prepravljao,reci mozes cuvati npr u nekim txt datotekama,a za nasumicno izvlacenje nekih reci upotrebi nesto da bi dobio neki nasumican broj :) Evo,recimo u C#,napravis instancu random klase i onda pozoves funkciju clanicu Next(min,max) :)
Evo u VB mozda nesto ovako http://www.martin2k.co.uk/vb6/tips/vb_27.php
pozz :cao:

Poslednja izmena:
Moj pokusaj veb browsera, projekat sam batalio, ali nije puno ni ostalo do kraja, about, help i stiliranje dugmadi...

Ideja da napravim web broser je dosla nakon ucenja C# XML klasa, i onda sam hteo nesto vezano za XML da napravim i eto ispade neki browser sa tabovima, favoritima i history :)

Slobodno ko moze neka dotera ovo da lici na nesto,hteo sam da ova dugmad "New" napravim kao strelicu |> i da ubacim speed dial itd, ali nemam zivaca :D
http://www.sendspace.com/file/sky9fn

Moj pokusaj veb browsera, projekat sam batalio, ali nije puno ni ostalo do kraja, about, help i stiliranje dugmadi...

Ideja da napravim web broser je dosla nakon ucenja C# XML klasa, i onda sam hteo nesto vezano za XML da napravim i eto ispade neki browser sa tabovima, favoritima i history :)

Slobodno ko moze neka dotera ovo da lici na nesto,hteo sam da ova dugmad "New" napravim kao strelicu |> i da ubacim speed dial itd, ali nemam zivaca :D
http://www.sendspace.com/file/sky9fn
Sav kod si ti od pocetka odradjivao?

Moja igrica, bazirana na popularnom kvizu TV Slagalica. Mana je trenutno samo dizajn, a sto se tice mogucnosti igrice, stalno se dodaju nove stvari.
Sadrzi i prodavnicu, privatne poruke, profile, obavestenja, administraciju...
Trenutno registrovano 2600 igraca, ocekuje se i vise kada dobijem dozvolu za facebook app center, dnevno se odigra oko 200 partija.
Nalog mozete kreirati tako sto cete se ovde registrovati, ili mozete uci preko facebook aplikacije, u tom slucaju bez registracije automatski dobijate vas nalog, i takvom nalogu mozete pristupiti samo preko facebook aplikacije. Ne zamerite nista, sve sam sam radio. :roll:

Moja igrica, bazirana na popularnom kvizu TV Slagalica. Mana je trenutno samo dizajn, a sto se tice mogucnosti igrice, stalno se dodaju nove stvari.
Sadrzi i prodavnicu, privatne poruke, profile, obavestenja, administraciju...
Trenutno registrovano 2600 igraca, ocekuje se i vise kada dobijem dozvolu za facebook app center, dnevno se odigra oko 200 partija.
Nalog mozete kreirati tako sto cete se ovde registrovati, ili mozete uci preko facebook aplikacije, u tom slucaju bez registracije automatski dobijate vas nalog, i takvom nalogu mozete pristupiti samo preko facebook aplikacije. Ne zamerite nista, sve sam sam radio. :roll:

Verujem da je bio veliki poduhvat ovo?

Solidno izgleda, jedna zamerka se tice toga da sam jedva nasao gde je opcija igraj, povecaj samo to, i promeni boju u belu recimo.

Kako si odradio ovo za slova, da kapira koja je najduza rec? Je l to vadis iz baze, pa proveravas slicnost reci ili kako?

Verujem da je bio veliki poduhvat ovo?

Solidno izgleda, jedna zamerka se tice toga da sam jedva nasao gde je opcija igraj, povecaj samo to, i promeni boju u belu recimo.

Kako si odradio ovo za slova, da kapira koja je najduza rec? Je l to vadis iz baze, pa proveravas slicnost reci ili kako?
Pa onako, nije bilo bas tesko, ali ima bas dosta posla, u bazi za reci imam oko 160k reci, kada se zapocinje igra bira rec koja ima iznad 7 slova, a nakon toga ukoliko ima manje od 12 slova nadopunjuje se random slovima do 12 i nakon toga sva slova idu shuffle, i to je to :) A ukoliko neko pogadja rec a ne postoji u bazi, salje se supervizoru na proveru. Takodje korisnik moze dodati i termin u kojem mu se koristi rec :)
Ima 13 tipova ovlascenja, koja mogu da dodelim ostalim korisnicima, tako da svako radi svoj posao :)
A sto se tice najduze reci, ta rec koja ima vise od 7 slova ce biti ona koju ce kompjuter izbaciti, a namerno sam ostavio da korisnik moze pogoditi i vecu rec od racunara :) Takodje sam sprecio varanje, tako da igrac ne sme da se fokusira na drugi prozor tokom igranja :)

Poslednja izmena:
Pa onako, nije bilo bas tesko, ali ima bas dosta posla, u bazi za reci imam oko 160k reci, kada se zapocinje igra bira rec koja ima iznad 7 slova, a nakon toga ukoliko ima manje od 12 slova nadopunjuje se random slovima do 12 i nakon toga sva slova idu shuffle, i to je to :) A ukoliko neko pogadja rec a ne postoji u bazi, salje se supervizoru na proveru. Takodje korisnik moze dodati i termin u kojem mu se koristi rec :)
Ima 13 tipova ovlascenja, koja mogu da dodelim ostalim korisnicima, tako da svako radi svoj posao :)
A sto se tice najduze reci, ta rec koja ima vise od 7 slova ce biti ona koju ce kompjuter izbaciti, a namerno sam ostavio da korisnik moze pogoditi i vecu rec od racunara :) Takodje sam sprecio varanje, tako da igrac ne sme da se fokusira na drugi prozor tokom igranja :)

Tako sam i mislio, moracu i ja da se upustim u tako nesto, cisto za sebe, mozda sad za Android posto sam to krenuo :)

Grafika je mnogo bolja,nego recorder je los,iako sam konvertovao video na 720p kvalitet je kao 144p,a sto se tice samog dizajna,dosao sam do maksimuma sa grafikom u enginu tako da to je to.
Pravio sam ja i mnogo jace animacije,ali one nemogu da budu png8 zbog opacity jer se onda vide beli pikseli,pa onda takve png24 animacije zauzimaju oko 500kb,a to je previse i za memoriju same igre,i za runtime u igri.

hoću da kažem da mi se ne sviđaju kako izgledaju smajliji, pa onda ovaj smalji sa kojim se igra bi trebalo da ima neki malo veći kontrast ili drugu boju šta ja znam, ne uklapa mi se boja exita i ne sviđa mi se kako je spojeno jednostavno sa teksturama pozadina, štrči razlika. ovo valjda nema veze sa grafikom. a jel ima nekih žetona da se skupljaju ili je samo escape?

hoću da kažem da mi se ne sviđaju kako izgledaju smajliji, pa onda ovaj smalji sa kojim se igra bi trebalo da ima neki malo veći kontrast ili drugu boju šta ja znam, ne uklapa mi se boja exita i ne sviđa mi se kako je spojeno jednostavno sa teksturama pozadina, štrči razlika. ovo valjda nema veze sa grafikom. a jel ima nekih žetona da se skupljaju ili je samo escape?
Samo escape,s tim sto imas da vidis koliko si vremena potrosio igrajuci igru,i imas da vidis koliko si puta zaginuo,tako da mislim da je to dosta,ali,imas secret teleport delove,tako da igrica dobija i puzzle rezim u nekim delovima.Sto se tice teksta,to mi je bila namera,jer egzit i treba da bude istaknut,da ga stalno gledas dok nemozes da predjes,a sto se tice teksture,ima mnogo dobar kontrast,ali to se nevidi na klipu,vec se vidi na telefonu gde je HQ grafika,a smajli s kojim igras menja boju kad udjes u neon deo,a takodje menja boju kad gines tipa:green chapter gine zeleno,na ledenom se zaledi,na vatrenom se spali i lava ga proguta itd...+ima bacground story,ali ovo je samo mali tutorial.Kad uploadujem igru,onda cu da izbacim klip sa prelazenjem od pocetka do kraja,tako da ce se tu videti kakva je stvarno igra!!!

Back