FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dakle vi mislite da je pravednije da na primer Alonso u prve 3 trke postigne 3 pobede, a Hamilton odustane na sve tri trke, a onda Hamilton pobedi 14 puta a Alonso 14 puta bude drugi i sampion bude Alonso za 2 boda!? (razlika 2 boda izmedju pobednika i drugoplasiranog).
Ili Alonso pobedi na prvih pet trka, a Hamilton bez ucinka a onda Hamolton 12 Pobeda a Alonso 12 drugih mesta i opet Alonso sampion sa 4 boda prednosti (razlika 4 boda izmedju pobednika i drugoplasiranog).
Kakav god da je sistem (bodovi - pobede) uvek ce postojati mogucnost da neko prevremeno osigura tituli. Ja govorim o tome da u prvim trkama svi moraju da zapnu, a ne da traze alibi za osvojeno drugo mesto u trci.

Ovde je Garwor najdetaljnije prikazao moguca resenja bodovanja da se izbegne to o cemu ti pricas.
Ako vecina vozaca kaze da je ovo glupost,mora da je to relevantan stav i mora da ima smisla,zar ne?
Nema potrebe za detinjarijama,medaljama,ludostima senilnih staraca...Dovoljno je samo malo vecu bodovnu razliku stvoriti izmedju pobednika i onih koji to nisu.;)

Ovde je Garwor najdetaljnije prikazao moguca resenja bodovanja da se izbegne to o cemu ti pricas.
Ako vecina vozaca kaze da je ovo glupost,mora da je to relevantan stav i mora da ima smisla,zar ne?
Nema potrebe za detinjarijama,medaljama,ludostima senilnih staraca...Dovoljno je samo malo vecu bodovnu razliku stvoriti izmedju pobednika i onih koji to nisu.;)

Koliko vecu?

DETALJNO cu procesljati ovo vazno pitanje sa Bernijevom cerom :lol:

U sustini,kljucna rec je konstantnost... Barselona je nekih 20 utakmica igrala tako da je protivnik bio zadovoljan ako bi 3 gola. Prednost koju ona ima nad Realom jako je mala.

Gregor Slirenzauer ove godine redjao je skokove koji su bili medju prva 4 a titulu je osvojio tek nedavno. Rafael Nadal se pekao po suncu 4 kontinenta ne bi li iz godine u godinu branio svoje bodove i dolazio do novih sto mu je posle mnogo rada donelo prvo mesto na ATP listi.

Vozi ti brajko od Australije do nesretnog Abu Dabija,skupi najvise bodova i budi prvak kao sto su to bili svi od Farine do ovog mucenika

Poslednja izmena:
Ferrari tim
ferrarifans0na.jpg

post-232-1199732116_thumb.jpg

Mozda nekog mrzi da racuna.:D

Fri 27 March 2009
Friday Practice 1 02:30 - 04:00
Friday Practice 2 06:30 - 08:00

Sat 28 March 2009
Saturday Practice 04:00 - 05:00
Qualifying 07:00

Sun 29 March 2009
Race 08:00

Takođe, Kimi ima malo bodova za brzinu

Na prvi pogled da,ali nije dovoljan jedan brzi krug kad 20-ak posle toga odvozis prosecno ili ispod proseka.Ne postizes nista.
Bas me je razocarao prosle sezone,vrlo brzo i lako se predao.Sta se predomislja ko neka baba,ili ce da vozi ili ne.Ako i ove godine ne uradi nista,bolje da ustupi mesto nekom ozbiljnijem ko zasluzuje takav auto.

Nakon Renaulta, ekipa iz Maranella je tek druga po redu koja je potvrdila nastup s KERS-om na otvaranju sezone u Melburnu.

BMW Sauber još uvek nije doneo konačnu odluku, dok su sve ostale ekipe odlučile s KERS-om nastupiti kasnije tokom sezone.

8 stručnih imena [Jean Alesi, Gerhard Berger, Martin Brundle, Ivan Capelli, Christian Danner, Niki Lauda, Marc Surer i Alexander Wurz. ] su za Auto moto und sport ocenili vozače po raznim kategorijama.

http://www.auto-motor-und-sport.de/...ung-der-beste-pilot-der-formel-1-1038849.html

Ja sam malo manje impresioniran tabelom od Intre.:)
Mislim da su i visoke i niske ocene malo preterane.
Nije bas Hamilton duplo "brzi" od Kubice(uzimajuci u obzir i fernandovu primedbu o konstantnosti).
Trkaca inteligencija.....kad svi otvore radio-vezu,mnogo vise cemo znati.
Vodja ekipe:ovo je jako diskutabilno i nedefinisano.Nije to uvek kvalitetna osobina,ali 'ajde.
Razvoj bolida-ovde se jedino mogu sloziti sa ocenama.
Greske-mislim da su i ovde jako subjektivno ocenjivali.Ipak,Kubica zasluzuje pobedu.
Mentalna snaga-Alonso duplo "snazniji" od Kubice :think: Kubica slabic.Daaa,daaaa..
Dueli-mislim da je i ovde Kubica potcenjen.
Voznja po kisi-bar je redosled ispravan,po mom mislljenju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back