FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
McLaren shows better pace at Jerez
By Matt Beer Wednesday, March 18th 2009, 16:47 GMT

McLaren's difficult pre-season build-up took an encouraging turn in today's Jerez test, as Heikki Kovalainen got down to a time of 1m18.202s on the team's penultimate day of running before Melbourne.

The Woking squad had lapped in the 1m19s bracket for the previous two days, and had struggled to match the pace set by Brawn and Renault, both of whom finished testing yesterday.

But McLaren's aerodynamic modifications appeared to take effect today, as Kovalainen produced a time within four tenths of a second of Jenson Button's benchmark from Tuesday.

Williams was the only other team still running at Jerez. Kazuki Nakajima completed 103 laps with a best time of 1m20.014s, 1.8 seconds off Kovalainen.

Today's times:
Pos Driver Team Time Laps
1. Kovalainen McLaren-Mercedes (B) 1:18.202 79
2. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:20.014 103

Malo ohrabrujucih vesti i za McLaren.:D
Jos kad bi se ispostavilo da vreme nije postignuto na "isparenjima".:super:

Evo da se cuje malo i drugaciji glas sto se tice bodovanja. Mislim da mi je malo muka od gledanja trka u kojima se prvi voza za drugim i ne pokusava ama bas nista jer gubitak od 2 boda i nije strasan. Ovako ce morati vise da se trude, a ako neko ima vise pobeda pa mozda je i zasluzio titulu. Porednja sa proslim sampionatima ne znace nista jer svi znamo koliko je bilo kalkulacija i taktiziranja u njima. A ako neko dominira u prvih nekoliko trka i nakupi pobeda, pa ja mislim i da je zasluzio titulu, a ne neki seronja koji se vozio na drugom mestu bez zelje/znanja/hrabrosti/mogucnosti za pobedu.

Evo da se cuje malo i drugaciji glas sto se tice bodovanja. Mislim da mi je malo muka od gledanja trka u kojima se prvi voza za drugim i ne pokusava ama bas nista jer gubitak od 2 boda i nije strasan. Ovako ce morati vise da se trude, a ako neko ima vise pobeda pa mozda je i zasluzio titulu. Porednja sa proslim sampionatima ne znace nista jer svi znamo koliko je bilo kalkulacija i taktiziranja u njima. A ako neko dominira u prvih nekoliko trka i nakupi pobeda, pa ja mislim i da je zasluzio titulu, a ne neki seronja koji se vozio na drugom mestu bez zelje/znanja/hrabrosti/mogucnosti za pobedu.

Postujem tvoj stav,jer se rukovodis casnim motivima(kako ovo zvuci otrcano,nekako mitingaski :D ),ali se tesko mogu sloziti,osim sa tim plemenitim porivom da F1 bude bolja.
Ako bi neko na plovini sezone obezbedio titulu,on bi isto mogao da se vozika u pozadini i bio bi "seronja",kako kazes,a to ga ne bi vise moglo spreciti da osvoji titulu.
Ovo mi nekako lici na tablic(sigurno su ga svi jednom odigrali do sada)-ko prvi dodje do 101,pobedio je.
Ako se stvarno desi da neko daleko pre kraja obezbedi titulu,ostatak sezone bi se mogao svesti na testiranje bolida.
Jeste da je u igri i konstruktorska titula i da su bodovi bitni,ali meni to nije dovoljno da ove promene smatram dobrim resenjem.
Mislim da je odluka veoma nemastovita,infantilna(ili senilna,ako se nekom vise svidja) i kontradiktorna samom konceptu sportskog nadmetanja.
Nece ovo dugo potrajati,videces.
Kao i "zlatni gol" u fudbalu,cak i krace,ubedjen sam.

Jedino za boldovano mogu još i da se složim...ti znači bi više voleo da recimo Raikonen nakupi u 8 trka,otprilike 65 boda (šest pobeda) i misliš da bi trebao da ladi j.aja i motor :cool:
Krene Raikonen u 9-oj trci i samo prati one koju su imali/o pobede/u sem njega do sada i ako uvidi da mogu biti,recimo,ne više od 5-6 mesta,okrene volan na travnjak i kaže boksu "da mu se prik.njalo"...stvarno tu postoji želja/znanje/hrabrost/mogućnost za pobedom :dash: :dash: :dash:
Uostalom,kada je sve i ovako otišlo u Q dosadašnjim glupostima iz kuhinje Mozli & Eklston hteo-ne hteo gledaću pa makar vozili i...

xmas_2002_01.jpg

Schumacher je tako osvojio par titula mnogo pre kraja,pa smo kukali da je dosadno i sta ti ja znam.i bilo je dosadno.Cak i njemu.Em pet godina nije imao dostojnog rivala u dostojnom bolidu(od Mike do Alonsa),em je bio bolji vozac od svih ostalih u tom periodu(Kimi suvise mlad,Montoya suvise neozbiljan...).
Ali,tada je bar svako imao sansu da se bori do kraja,a sada se ta mogucnost ukida.
Da nije bilo tako,Michael bi jos u toku proleca obezbedjivao titulu.
Nece ovo zaziveti,sanse nema.Mozda godinu dana.

Jarno ce svakako u drugi sampionat, i to ne svojom voljom :D
Sa ovim pravilima vodeci vozaci ce mnogo vise riskirati jer je pobeda jedino bitna, pa ce biti i vise gresaka i odustajanja, pa ce oni koji su odlucili da se ne bore za pobedu nego za poene nakupiti vise bodova nego neki favoriti za titulu. U sustini slazem se da treba naterati vozace na trkanje a ne na krstarenje za 8 ili 6 bodova, ali mislim da se to moglo bolje izvesti kroz bodove. Sistem 10-7-5, ili 12-9-7, ili mozda i stari 10-6-4, sto da ne. Takodje treba naterati i ostale vozace da se bore, ne samo kandidate za titulu pa se moze dodati jos po koji bod, recimo bod onome ko je zaradio najvise pozicija od starta, mozda i za najbrzi krug i za pol poziciju(iako bi bod za pol izazvao razna taktiziranja slabijih timova, ali sto da ne, nek i Nakadjima povede trku nekad, a ne samo ferrari i mclaren).

Dakle vi mislite da je pravednije da na primer Alonso u prve 3 trke postigne 3 pobede, a Hamilton odustane na sve tri trke, a onda Hamilton pobedi 14 puta a Alonso 14 puta bude drugi i sampion bude Alonso za 2 boda!? (razlika 2 boda izmedju pobednika i drugoplasiranog).
Ili Alonso pobedi na prvih pet trka, a Hamilton bez ucinka a onda Hamolton 12 Pobeda a Alonso 12 drugih mesta i opet Alonso sampion sa 4 boda prednosti (razlika 4 boda izmedju pobednika i drugoplasiranog).
Kakav god da je sistem (bodovi - pobede) uvek ce postojati mogucnost da neko prevremeno osigura tituli. Ja govorim o tome da u prvim trkama svi moraju da zapnu, a ne da traze alibi za osvojeno drugo mesto u trci.

Dakle vi mislite da je pravednije da na primer Alonso u prve 3 trke postigne 3 pobede, a Hamilton odustane na sve tri trke, a onda Hamilton pobedi 14 puta a Alonso 14 puta bude drugi i sampion bude Alonso za 2 boda!? (razlika 2 boda izmedju pobednika i drugoplasiranog).
Ili Alonso pobedi na prvih pet trka, a Hamilton bez ucinka a onda Hamolton 12 Pobeda a Alonso 12 drugih mesta i opet Alonso sampion sa 4 boda prednosti (razlika 4 boda izmedju pobednika i drugoplasiranog).
Kakav god da je sistem (bodovi - pobede) uvek ce postojati mogucnost da neko prevremeno osigura tituli. Ja govorim o tome da u prvim trkama svi moraju da zapnu, a ne da traze alibi za osvojeno drugo mesto u trci.

Tada neće još uvek znati šta ih sve čeka posle svih ovih promena na bolidima...jeste da će ko u početku ne daje maksimum posle teško stizati do borbe za titulu (prošle godine - Masa) ali kaži mi ko ne daje svoj maksimum ali sve u skladu sa mogućnostima svog bolida a i umeća...ipak mislim da makar posle ovih testova,nas čeka i neka iznenađenja što se tiče timova :think:

U principu se slazem sa svim postovima iznad mene (ovo kazem da ne bih nekom u ovim kriticnim danima odbrojavanja povredio navijacka osecanja :) )
Ali sta dobijamo novim pravilima? Samo su dva izbora - monotonija ili poslednje dve sezone. Smrdi mi i na jedno i na drugo. Nekako mi KERS najvise obecava u celoj toj prici, ko to bude razvio kako treba, taj ce prednjaciti, videcete.
Sto se pobeda tice, rekao sam i ponavljam da je to cista glupost. Dva matorca maltene iz starackog doma izmisljaju pravila po nekim svojim kriterijumima, sve pod parolom "smanjenja troskova" Ma koje bre smanjenje troskova? Pa ova arkadna pravila ce unistiti ionako srozan ugled Formule 1 (ko je tu kriv?) Medalje, pohvalnice, diplome i slicno ostavite fakultetima, skolama i ostalim netrkackim sportovima. Iskreno nemam vise volje da gledam ove nakaradne bolide i da slusam jos gora pravila, svake godine me sve manje privlaci jer tu su pare odigrale preveliku ulogu. Preselo im dabogda. Vratite v10 motore :D

U principu se slazem sa svim postovima iznad mene (ovo kazem da ne bih nekom u ovim kriticnim danima odbrojavanja povredio navijacka osecanja :) )
Ali sta dobijamo novim pravilima? Samo su dva izbora - monotonija ili poslednje dve sezone. Smrdi mi i na jedno i na drugo. Nekako mi KERS najvise obecava u celoj toj prici, ko to bude razvio kako treba, taj ce prednjaciti, videcete.
Sto se pobeda tice, rekao sam i ponavljam da je to cista glupost. Dva matorca maltene iz starackog doma izmisljaju pravila po nekim svojim kriterijumima, sve pod parolom "smanjenja troskova" Ma koje bre smanjenje troskova? Pa ova arkadna pravila ce unistiti ionako srozan ugled Formule 1 (ko je tu kriv?) Medalje, pohvalnice, diplome i slicno ostavite fakultetima, skolama i ostalim netrkackim sportovima. Iskreno nemam vise volje da gledam ove nakaradne bolide i da slusam jos gora pravila, svake godine me sve manje privlaci jer tu su pare odigrale preveliku ulogu. Preselo im dabogda. Vratite v10 motore :D

U potpunosti se slažem. Formula 1 je izgubila smisao. Već se na početku sezone može predvideti konačan ishod!:gace:

Sto se pobeda tice, rekao sam i ponavljam da je to cista glupost. Dva matorca maltene iz starackog doma izmisljaju pravila po nekim svojim kriterijumima,
Iskreno nemam vise volje da gledam ove nakaradne bolide i da slusam jos gora pravila, svake godine me sve manje privlaci jer tu su pare odigrale preveliku ulogu. Preselo im dabogda. Vratite v10 motore :D

FIA SPREMNA ODGODITI NOVI SUSTAV BODOVANJA

http://www.f1-hr.com/vijesti.php?id=2849

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back