FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel to ovo što daju na Eurosportu - F1 Factory (Vilijamsova garaža)?

Da jeste, prvo su bili u Williamsu, obilazili neke dijelove fabrike, simulator i tako. Ovaj drugi serijal je počeo tako što se prijavilo njih par stotina, pa su prvo provjeravali fizičke sposobnosti, pa su ih poresili u kartinzima. Pa škola, pa slabije formule. Na kraju su do simulatora u Williamsu došla trojica, od kojih je jedan prekinuo simulator da povrati :8

Pravilo ramena, samo ću ti reći. Čik opovrgni.

Sima revolveras je zakon.;)
Napljuvasmo mi i Hamiltona u Japanu za manju stvar(njemu bar nije puklo vesanje pre "klizeceg starta").
Nisam opovrgao,jel da?:mrgreen:
Probacu "slikovito":

Ovo je momenat kada MS pocinje "braniti" poziciju.Skoro su poravnati.;)Sudar je malo kasnije,sto otvara prostor za nadmudrivanje,ali ja sam oduvek ovo gledao iz ugla korektnosti i "fer-pleja".Puklo ti vesanje-parkiraj na travu i idi na tusiranje.Kakvo branjenje pozicije?!Kakvo trkanje?!!!
Poredjenja radi,Alonso nije nista pokusavao u Kanadi 2005. Kimi i ostali su ga bezbedno prosli.

Izvinjavam se zbog losijeg kvaliteta slike-takav je snimak,pa i "capture" ove situacije.
Uostalom,na youtube ima vise snimaka,pa izvol'te.Bitno je samo videti momenat Schumacherovog udara u zid i desni tocak i ogibljenje.

U trenutku udara nije bio kod ramena... nađi fotke i tragove na Mihaelovom bolidu. Sem toga, Mihael je bio na idealnoj putanji....
Kad smo već kod fer pleja.... A gde ti je momenat fer pleja kada je Meklaren cele sezone krao podatke? Gde ti je momenat kada se Dejvid Kultard podmetnuo Mihaelu u Belgiji po kiši '98. (da podsetim, MIka je tada ispao uveliko)?

U trenutku udara nije bio kod ramena... nađi fotke i tragove na Mihaelovom bolidu. Sem toga, Mihael je bio na idealnoj putanji....
Kad smo već kod fer pleja.... A gde ti je momenat fer pleja kada je Meklaren cele sezone krao podatke? Gde ti je momenat kada se Dejvid Kultard podmetnuo Mihaelu u Belgiji po kiši '98. (da podsetim, MIka je tada ispao uveliko)?

Ni na koji nacin nisam opravdavao McLaren u toj aferi,narocito od momenta kada je Ron Denis priznao krivicu.McLaren je skupo platio brljotinu(100 M $ + 60 M $,koje nije dobio zbog oduzimanja bodova).Ferrari uzeo obe titule(prakticno je neostecen u celoj prici),profitirao je i BMW(prihod za drugo mesto je znacajno veci od onog za trece),a najvise je profitirala FIA(pomenutih 100 milioncica).Dakle,fer plej je "kupljen" novcem po sistemu "i vuk sit i ovce na broju"(neke su osisane,do duse:lol: ).
DC je napravio ludost u Belgiji '98.(popusatio gas u krivini) i to nikada nisam poricao.Srecom,to mu je jedina mrlja u karijeri.I dobro je proslo,narocito po njega u boksu,posle sudara.:mrgreen:

Da se vratim na Australiju '94.
Na snimku se jasno vidi da MSC,nakon udara u zid i povratka na stazu(svestan da je za njega trka gotova),ide sredinom staze do momenta kada Hill dolazi i krece da ga pretice sa leve strane.Schumacher ga blokira.Hill onda pokusava napasti sa desne strane,skoro se poravnava sa njim,ali MSC ga ponovo zatvara,posto je kasnijim kocenjem malo dosao ispred Hilla.Usledio je sudar.
Posto Schumacher nije glup covek(ni vozac,sto ne vazi za Hilla),razumno je verovati da je bio svestan na koji nacin moze sacuvati bod prednosti i osvoji tititulu.Mislim da nam njegovo ponasanje na stazi i u bolidu jasno sugerisu da je ciljao Hilla.Na zalost,tada je bilo dozvoljeno menjati pravac vise puta u odbrani pozicije,pa po propisima ispada jos da je veci krivac Hill.Ipak,ja smatram da je on samo ispao glup i nista vise(a i ekipa je morala da ga posavetuje bolje,ako ga cak nisu i nagovorili da napadne),a Schumacher bezobrazno nekorektan.
Jos jednom cu podsetiti da je Alonso u Kanadi 2005. nakon udara u "zid sampiona" odmah shvatio da je trka gotova za njega i nikoga nije ugrozio na stazi.Tako je morao postupiti i Michael '94.Ili je glup ili je bezobrazan.Birajte.;):mrgreen:

Povratak na stazu

Blokira Hilla

Hill prelazi desno i napada

Druga "odbrana" pozicije

Sudar(mislim da je nos Hillovog bolida cak ispred Schumacherovog ramena)

Obratiti paznju na konstantan odnos vrha Hillovog bolida i bele linije(obelezava desnu ivicu staze) i pojavu MS-a u kadru(sukcesivno,sve vise,saseca Hilla).

Sada je vec Hill izguran sa staze i usledio je sudar.

c032.gif

Stalno treba imati na umu da je Schumacherov bolid ostecen i da mora u boks(cega je i sam svestan).
Izvinjavam se svim dial-up korisnicima,ako im je ovo napravilo problem pri ucitavanju stranice.. :rumenko: :(
Izvinjavam se i svima ostalima sto ovo ponovo "apsolviramo".Pauza u sezoni,pa dosada cini svoje.:lol:

Gledao sam tu trku uzivo.Shumaher je isao da udari i to se videlo iz aviona.....Jedino mi nije jasno zasto nisu reagovali ljudi iz Hilovog tima!?Bez obzira sto je tada bilo dozvoljeno da se menja pravac vise puta,sam je priznao da je cuo kako je nesto puklo na formuli.Nije mi jasno kako tada nisu reagovali celnici FIA-e .Covek je maltene priznao da je namerno udario coveka,posto nije imao sansi da nastavi trku.Naravno da je Hil ispao tu mnooogo glup!Trebao je samo da saceka da izadje na pravac i da ga predje.Bio je i on svestan da Sumaher ne moze da postigne idealnu brzinu(odmah u tom krugu) cak i da mu je formula ostala neostecena.Ali jbga ,adrenalin i glupost su ucinili Sumahera po prvi put svetskim sampionom.

Vidi, svako ima svoj pogled na stvari. Nisam ja rekao da je Mihael svetac, Hill je baš bio glup i tu se slažem. Samo da je sačekao, sašio bi ga i doviđenja. Ali nije i hteo je da segura, alavac... eto mu sad.
Nego me nervira jer se svaki put zakačite za isto... a nisu ni drugi ništa bolji od njega, veruj mi. Samo se bolje maskiraju. Hamilton je džukela svoje vrste, čekaj samo i uverićeš se, ako već nisi.

Gerhard Berger je napustio Toro Roso. Svoj udeo od 50% je prodao nazad Ditrihu Matešicu, pa je ovaj ponovo jedini vlasnik tima. Berger je nezadovoljan novim pravilnikom koji prema njemu ne ostavlja prostora za poboljšanja tima kao što je Toro Roso. Pored toga, Matešic će veću pažnju usmeriti ka prvom timu Red Bula, tako da će Toro Roso biti maltene prepušten samom sebi.
Šteta, Toro Roso je pokazao da ima potencijala, možda je trebalo prošle godine da mnogo više love daju drugom timu.

Vidi, svako ima svoj pogled na stvari.
...

Naravno,demokratija je ovde razvijena.:lol:;)

Mnogi vozaci imaju grehove iz mladosti.Poenta je samo u tome ko se ranije dovede u red.
Schumacherov problem je u tome sto je bio najbolji vozac u karavanu,narocito posle Sennine pogibije,ali je (pre)dugo brljavio na stazi i navukao gnev mnogih,najcesce opravdano,a ponekad i neopravdano.
Od samog pocetka je krenuo ostro(kao i mnogi drugi sampioni pre njega) i to mu se moze tolerisati.Onda je na kvarno uzeo prvu titulu i postao bahat na stazi.Tu pocinje problem.
Velika mrlja u njegovoj karijeri je i neodlazak na Senninu sahranu(mislim da su svi vozaci prisustvovali),jer ga,eto,nije "mirisao".To ga je stigmatizovalo i van staze.Celo njegovo ponasanje posle Imole '94. i u narednim danima je jedan veliki gaf.Pratili su ga i zasluzeni "pehovi" te godine(diskvalifikacija sa dve trke,ako se ne varam,zbog neregularnosti na bolidu-jos je Senna izrazavao sumnju u prve dve trke da taj Benneton nesto "smrdi").To je Hillu omogucilo da se priblizi u plasmanu na jedan bod.Za mladog Schumachera,zeljnog slave,a besnog zbog kazni,dileme nije bilo-cilj opravdava sredstva.To je bio uvod u Australiju '94.
'95. Williams nije bio na nivou Bennetona,a Hill ni priblizno u stanju da kompenzuje inferiornost bolida.MS se prosetao do titule.
'96. je Williams opet dominantan/toliko da je Villeneuve drugi na kraju sezone),a Schumacher frustriran(jer je Ferrari katastrofa),sto rezultira novim bahatostima,ali manjeg znacaja,pa ih vise niko ni ne pamti.
Onda dolazi Jerez '97.Opet MS vodi,opet ga direktni konkurent(Villeneuve) prestize u borbi za titulu i opet se ponavlja sramni scenario "odbrane pozicije",ovog puta suprotnog epiloga-MS zavrsava u pesku.Sada vise nije slucajnost.To je shvatila i FIA-oduzeti su mu svi bodovi te sezone(sto i nije neka kazna,prakticno).Nakon toga,svi mi koji smo kriticni prerma Schumacheru,imamo pravo na nerazumevanje za njegove postupke i netolerisanje istih.Tim pre sto je nastavio sa sitnim pakostima(deo toga se moze videti na youtube-u.Dovoljno je ukucati Michael Schumacher crazy).
I da se vratim na prve dve recenice i zavrsim sa Hamiltonom.Da,decko je pokazao u par navrata da mu bahatost(tako reci nepotrebna)nije strana.Samo mu jos nedostaje da u poslednjoj trci izgura sa staze direktnog konkurenta,osvoji titulu,pa jos nekoliko njih,praveci gluposti,kao u Monci i Maleziji(kada je negodovao sto mu se ne sklanjaju sa puta) i slicno,pa da se potpuno slozim da se Schumacher "reinkarnirao" jako brzo.
ALi, mislim da ce MS jos dugo biti referenca za "prljavstinu" i vrhunske rezultate.
Plasim se samo da to mozda tako i mora tj.da jedno drugo uslovljava.:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back