FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vidi, svako ima svoj pogled na stvari. Nisam ja rekao da je Mihael svetac, Hill je baš bio glup i tu se slažem. Samo da je sačekao, sašio bi ga i doviđenja. Ali nije i hteo je da segura, alavac... eto mu sad.
Nego me nervira jer se svaki put zakačite za isto... a nisu ni drugi ništa bolji od njega, veruj mi. Samo se bolje maskiraju. Hamilton je džukela svoje vrste, čekaj samo i uverićeš se, ako već nisi.

Neka bude i neka vama to uvek smeta :rtfm:

Priča o Barikelu i Ferariju ima i treći deo. Intervju dat brazilskoj TV stanici Fantastico, a tiče se naravno famoznog propuštanja Šumahera u Austriji...

"Osam krugova pre kraja počela je diskusija sa boksom. Ja sam im rekao da Mihael treba da me prođe. Ali krugovi su prolazili, a diskusija je postajala sve intenzivnija", seća se Barikelo. Razgovori preko radija su se po rečima Rubinja otegli sve do poslednjeg kruga, a Šumaher ga još nije bio prošao - ostavio ga je da se nervira. "Decentno su me podsetili da razmatraju moj ugovor. To je bio jasan zadatak: ili skini nogu s gasa, ili ideš kući."

Barikelo za Šumahera još kaže:

"Želeo sam jednostavno da znam, da li je on uopšte nešto znao o celoj toj priči. Naravno da tu raspravu preko radija nije mogao svako da sluša. Mislio sam da odluka ni u kom slučaju nije bila na njemu. Ali posedujem dokumentaciju kod kuće koja nedvosmisleno ukazuje na to da je on u svakom trenutku tačno znao šta se dešava", kaže frustrirani Barikelo.

GOSPODE,BOZE!!!:eek:
Totalno je poludeo.
http://www.f1-hr.com/vijesti.php?id=2714

Ako ce jedino medalje biti vazne,pitam se sta ce da rade oni od treceg mesta,pa nanize?!!!Pitam se i sta ce da rade drugi i treci u trci?Ja znam sta bih-onog momenta kada bi postalo jasno da ne mogu pobediti,parkirao bih u travicu i otisao na jahtu,kao Kimi.A Bernie i pobednik neka se *ebu.
Verujem da je ovo samo gruba interpretacija,inace je ovo propast.:roll:

On je odlučan da sprovede tu ideju sa medaljama. DB06, u potpunosti se slažem sa tobom. Zašto onda da se trkaju slabiji timovi kad već u startu znaju da im je suđena propast. Ovako su makar imali motiv da osvoje jedan bod, koji je mnogima od njih bio ravan pobedi. Setite se koliko puta se dešavalo da vozač slabijeg tima uzme bod, dva, tri i kada izađe iz bolida raduje se kao da je postao šampion. Setite se kako je samo Sutil plakao u Monaku kada ga je Kimi zviznuo.

Ne znam koga Berni farba kada kaze da svi timovi podržavaju njegovu ideju sa medaljama. Ja koliko sam upućen, svi timovi podržavaju izmenu formata kvalifikacija i uvođenje 1 poena za pol poziciju i ništa drugo. Rezultati jedne ankete među ljubiteljima/navijačima pokazuju da 26% smatra da je ideja dobra, dok 74% smatraju da bi uvođenjem tog sistema F1 Berni progurao smrtnu presudu ovom sportu. Slažem se sa većinom.

Rezultati jedne ankete među ljubiteljima/navijačima pokazuju da 26% smatra da je ideja dobra, dok 74% smatraju da bi uvođenjem tog sistema F1 Berni progurao smrtnu presudu ovom sportu. Slažem se sa većinom.

Kako zdrav razum da se ne slozi sa time?!:confused:
Ipak ocekujem da tu dodje do "malih",ali dovoljnih,korekcija u pravilima bodovanja.
Ovaj predlog je neodrziv.Ili on ili formula1.Valjda ce shvatiti na vreme.

Berni je kreten. Toliko je omatorio i postao beznacajan i senilan, a jos ga je i zena ostavila, da mora ovakvim debilizmima da dokazuje da je ziv. Sistem bodovanja je manje vise dobar, mozda bi 10-7-5 bio malo bolji, poen za pol bi bio sasvim dovoljan da sve bude ok.

Naravno,demokratija je ovde razvijena.:lol:;)

Mnogi vozaci imaju grehove iz mladosti.Poenta je samo u tome ko se ranije dovede u red.
Schumacherov problem je u tome sto je bio najbolji vozac u karavanu,narocito posle Sennine pogibije,ali je (pre)dugo brljavio na stazi i navukao gnev mnogih,najcesce opravdano,a ponekad i neopravdano.
Od samog pocetka je krenuo ostro(kao i mnogi drugi sampioni pre njega) i to mu se moze tolerisati.Onda je na kvarno uzeo prvu titulu i postao bahat na stazi.Tu pocinje problem.
Velika mrlja u njegovoj karijeri je i neodlazak na Senninu sahranu(mislim da su svi vozaci prisustvovali),jer ga,eto,nije "mirisao".To ga je stigmatizovalo i van staze.Celo njegovo ponasanje posle Imole '94. i u narednim danima je jedan veliki gaf.Pratili su ga i zasluzeni "pehovi" te godine(diskvalifikacija sa dve trke,ako se ne varam,zbog neregularnosti na bolidu-jos je Senna izrazavao sumnju u prve dve trke da taj Benneton nesto "smrdi").To je Hillu omogucilo da se priblizi u plasmanu na jedan bod.Za mladog Schumachera,zeljnog slave,a besnog zbog kazni,dileme nije bilo-cilj opravdava sredstva.To je bio uvod u Australiju '94.
'95. Williams nije bio na nivou Bennetona,a Hill ni priblizno u stanju da kompenzuje inferiornost bolida.MS se prosetao do titule.
'96. je Williams opet dominantan/toliko da je Villeneuve drugi na kraju sezone),a Schumacher frustriran(jer je Ferrari katastrofa),sto rezultira novim bahatostima,ali manjeg znacaja,pa ih vise niko ni ne pamti.
Onda dolazi Jerez '97.Opet MS vodi,opet ga direktni konkurent(Villeneuve) prestize u borbi za titulu i opet se ponavlja sramni scenario "odbrane pozicije",ovog puta suprotnog epiloga-MS zavrsava u pesku.Sada vise nije slucajnost.To je shvatila i FIA-oduzeti su mu svi bodovi te sezone(sto i nije neka kazna,prakticno).Nakon toga,svi mi koji smo kriticni prerma Schumacheru,imamo pravo na nerazumevanje za njegove postupke i netolerisanje istih.Tim pre sto je nastavio sa sitnim pakostima(deo toga se moze videti na youtube-u.Dovoljno je ukucati Michael Schumacher crazy).
I da se vratim na prve dve recenice i zavrsim sa Hamiltonom.Da,decko je pokazao u par navrata da mu bahatost(tako reci nepotrebna)nije strana.Samo mu jos nedostaje da u poslednjoj trci izgura sa staze direktnog konkurenta,osvoji titulu,pa jos nekoliko njih,praveci gluposti,kao u Monci i Maleziji(kada je negodovao sto mu se ne sklanjaju sa puta) i slicno,pa da se potpuno slozim da se Schumacher "reinkarnirao" jako brzo.
ALi, mislim da ce MS jos dugo biti referenca za "prljavstinu" i vrhunske rezultate.
Plasim se samo da to mozda tako i mora tj.da jedno drugo uslovljava.:(

Prvo, Senna je nekone nešto rekao da smrdi. Ne sporim da je jedan od najvećih vozača F1, ali je vozio na kvarno i on... seti se samo. DRugo, to što Šumi nije otišao na sahranu mislim da i nije najbitnije, ako ništa drugo, možda nije hteo da bude licemer - mrze se, a ovamo mu odaje počast.
Za '95. si skroz iskrivio priču pa ti savetujem da pogledaš ponovo snimke trka iz te godine. Williams Renault je jeo za doručak Benetton te godine po performansama, ali su imali Demona (magarca) za volanom koji je izbrljavio ako se ne varam 6 puta u toku sezone svojom greškom plus greške u strategijama, tako da mu nije bilo pomoći.
Za '97. si skroz u pravu i tu je stvarno Mihael nisko udario i mislim da su ga trebali kazniti više.
A što se tiče mutljavina oko bolida, to sa debljinom daske na podu Benettona je mala maca za skandal Meklarena i par godina ranije Toyote, ako se sećaš. Obe ekipe su krale od Ferrarija.

Ali da rezimiramo i da završimo sa tim... bar ću ja - definitivno MS nije anđelčić i imao je svojih mutnih momenata, ali je za vozače u poslednjih 15 godina koji su se borili za titule i osvajali ih (Hill, Villeneuve, Hakkinen, i druga boranija) TATA. Ne bih bio slobodan da kažem da je bolji od Prosta i Senne, jer prosto ne mogu da se porede iz poznatih razloga, jer nisu bili istovremeno konkurenti na stazi. U vreme dok je Senna vozio MS je bio zelen i nezreo vozač i to poređenje je skroz loše. Ono što je realno je, da je hirurški precizno obavljao svoj posao, tehnički skoro savršeno i tu mu nema ravnog. Zato je doašo tu gde jeste.
A ostalima preostaje da kukaju i da pljuju jer nisu postigli više. A objektivno nisu ni zaslužili više.

Povratak na stazu

Blokira Hilla

Hill prelazi desno i napada

Druga "odbrana" pozicije

Sudar(mislim da je nos Hillovog bolida cak ispred Schumacherovog ramena)

Obratiti paznju na konstantan odnos vrha Hillovog bolida i bele linije(obelezava desnu ivicu staze) i pojavu MS-a u kadru(sukcesivno,sve vise,saseca Hilla).

Sada je vec Hill izguran sa staze i usledio je sudar.

c032.gif

Stalno treba imati na umu da je Schumacherov bolid ostecen i da mora u boks(cega je i sam svestan).
Izvinjavam se svim dial-up korisnicima,ako im je ovo napravilo problem pri ucitavanju stranice.. :rumenko: :(
Izvinjavam se i svima ostalima sto ovo ponovo "apsolviramo".Pauza u sezoni,pa dosada cini svoje.:lol:
HVALA BRATICU,:klap:svaka cast za objasnjenje,ni ja nebih bolje iakop sam navijac viliamsa,iako ja ovo pricam vec godinama.Pronalaze svakakva objasnjenja a neka su i smesna.:super:

Prvo, Senna je nekone nešto rekao da smrdi. Ne sporim da je jedan od najvećih vozača F1, ali je vozio na kvarno i on... seti se samo. DRugo, to što Šumi nije otišao na sahranu mislim da i nije najbitnije, ako ništa drugo, možda nije hteo da bude licemer - mrze se, a ovamo mu odaje počast.
Za '95. si skroz iskrivio priču pa ti savetujem da pogledaš ponovo snimke trka iz te godine. Williams Renault je jeo za doručak Benetton te godine po performansama, ali su imali Demona (magarca) za volanom koji je izbrljavio ako se ne varam 6 puta u toku sezone svojom greškom plus greške u strategijama, tako da mu nije bilo pomoći.
Za '97. si skroz u pravu i tu je stvarno Mihael nisko udario i mislim da su ga trebali kazniti više.
A što se tiče mutljavina oko bolida, to sa debljinom daske na podu Benettona je mala maca za skandal Meklarena i par godina ranije Toyote, ako se sećaš. Obe ekipe su krale od Ferrarija.

Ali da rezimiramo i da završimo sa tim... bar ću ja - definitivno MS nije anđelčić i imao je svojih mutnih momenata, ali je za vozače u poslednjih 15 godina koji su se borili za titule i osvajali ih (Hill, Villeneuve, Hakkinen, i druga boranija) TATA. Ne bih bio slobodan da kažem da je bolji od Prosta i Senne, jer prosto ne mogu da se porede iz poznatih razloga, jer nisu bili istovremeno konkurenti na stazi. U vreme dok je Senna vozio MS je bio zelen i nezreo vozač i to poređenje je skroz loše. Ono što je realno je, da je hirurški precizno obavljao svoj posao, tehnički skoro savršeno i tu mu nema ravnog. Zato je doašo tu gde jeste.
A ostalima preostaje da kukaju i da pljuju jer nisu postigli više. A objektivno nisu ni zaslužili više.

Naravno da je nebitno sto MS nije otisao na sahranu,narocito za nas-obicne navijace.Sasmo sam hteo reci da su mu to mnogi u F1 zamerili,pa je to stvaralo dodatne tenzije sto je i na njega negativno uticalo i mozda uslovilo neke lose reakcije u nastavku sezone.
Nemam snimke iz '95.Koristim se secanjem i podacima sa f1.com
Hill je 7 puta odustao te godine,od ceha su prva dva mehanicki kvarovi,dva sudara(sa Michaelom,ako se ne varam) i jedno okretanje.
Poslednja dva izletanja su nebitna,jer je sve bilo reseno.Williams je '95. bio najmanje dominantan u periodu '92.-'97. To je za Hilla bio nenadoknadiv hendikep.
Tvoj "rezime" potpuno prihvatam.Dobar nacin da se zavrsi ova diskusija,bar do nekog drugog puta(ovo se nikada ne moze zavrsiti,jedino akteri mogu biti drugi :) ).;)

Primecujem da ti dosta insistiras na tome da " ni drugi nisu cvecke",da su i drugi bili "kvarni",da su i druge ekipe muljale oko bolida...Slazem se,ali ako pricamo o nekom konkretnom slucaju,ne treba se kaciti za te argumente.
Ulazimo u zacarani krug i onu jevrejsku:"oko za oko".
Nepravilnosti ce uvek biti.Isto tako i sudara(slucajnih ili namernih)...to je trkanje.
Problem je sto FIA jako lose sve to nadgleda i usmerava tj,kaznjava,pa imamo nekad lakrdiju,a ne takmicenje.
Ako pricamo o Schumacherovim gresima,udaranje Hilla i Villeneuvea,uz jos neke brutalne okrsaje na stazi,manje vaznosti za ishod prvenstva,svakako se moraju istaci.Slicni postupci drugih vozaca ne mogu ni umanjiti,ni povecati njegovu krivicu,kao sto ne moze umanjiti njegov znacaj za F1,vecinu rezultata i cinjenicu da je sigurno medju tri najbolja vozaca u istoriji(i sam si rekao da je nemoguce izdvojiti jednog,a mozda nije ni korektno).
Okrenimo se aktuelnom problemu-jos jednom ekseru u kovceg F1 tj,medaljama i pomahnitalom starcu.:dash:

Slažem se, ali ako su i drugi mutni, kakav je onda argument "Šumaher je mutan". Nikakav. Znači po tome je tu gde su i ostali... možda nešto više, ali verujte da ni drugi nisu bolji, samo nisu bili u vrhu, pa se zaboravilo. Kao glavni uzročnik mnogih udesa svojom glupošću i bezobrazlukom u mom sećanju stoje Diniz i Sato... ali se zaboravilo jer su talog cirkusa uvek bili.

A starac je prosto LUD!

HOCKENHEIM PRED ISPADANJEM IZ KALENDARA?

Budućnost V.N. Njemačke na Hockenheimu ne izgleda najbolje, a upravitelj staze, Karl-Josef Schmidt, tvrdi kako utrka može opstati samo uz vladinu financijsku podršku.

"Bez državnih dotacija, Formule 1 više neće biti u Hockenheimu," rekao je Schmidt za novine Der Tagesspiegel.

Francuska i Kanada su zbog nedostatka financijskih sredstava također ispale iz kalendara za predstojeću sezonu, a prema spomenutim novinama, Hockenheim je nakon organizacije ovogodišnje utrke izgubio 5.3 milijuna eura.

Schmidt tvrdi kako će uskoro samo arapske zemlje biti u mogućnosti ugostiti Formulu 1: "Formula 1 će nestati, ne samo iz Hockenheima, već iz cijele Njemačke. Tada će se utrke održavati samo u arapskim zemljama."
Matori bi morao pod hitno da smanji apetite.Ne moze posten svet da placa i njega i Slavicu.Ako vec treca staza tvrdi da je u gubitku,a znamo da za vikend prodefiluje 100-200 hiljada ljudi,onda tu stvarno nesto nije u redu.:think:

Poslednja izmena:
Predstavljanje novog bolida nece biti glamurozno kao proteklih godina. Umesto u Rojal Albert Holu, automobil ce biti predstavljen u sedistu u Vokingu. Svi poceli da stede, 'bem ti krizu.

Sta god mi pricali,jedno je sigurno-ovakva politika u F1 ima mnogo vise pristalica u svetu,nego protivnika(kao sto smo mi).Azijatima sigurno ne smeta ovaj trend "izmestanja" iz Evrope.Kad Indija dobije GP,pa i Rusija,glas evrope ce biti manje vazan,a Amerika je prica za sebe bila oduvek.Uz nebitnu Afriku,a skoro i Australiju,Bernie moze da radi sta hoce.Njemu je bitno da lova kaplje,a kapace iz Azije u dovoljnoj meri da kompenzuje Evropu,nema sumnje,bar dok je nafte i Kineske i Indijske ekspanzije u svakom pogledu.
Prokleti kapital,demokratija i volja vecine.:lol:
Pravi problem bi mogao nastati kada matorog vise ne bude,ako pre toga ne propadne i F1.
Kad "naslednici" pocnu komadati imperiju...

Ma koji bre amaterizam. Ljudi, da li ste svesni da je prodaja vozila pala za 40-60% u svetu! Ej... nema para za tako skupe sportove i prosto moraju da se režu troškovi, a prvi korak je luksuz. To je F1. Verujte da će se ovakvi naslovi pojaviti i kod drugih proizvođača.

Ne bih baš F1 nazvao luksuzom. F1 je poligon za ogroman broj patenata od kojih su mnogi našli serijsku primenu u autoindustriji.

Mislim da će u celoj F1 doći kresanja troškova, što mislim da će biti bolje za sam sport . Doći će do izražaja inventivnost, a ne moć.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back