FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To sto Milos nema para i sponzora je prica nezavisna o njegovom kvalitetu :)
On je svoju F1 licencu zaradio osvojivsi italijansku F3000 pre par godina cini mi se (koja je tada bila jedna od jacih).
E sad, mislite li da su recimo Judji Ide (Midland 2006) i Narain Kartikejan (Jordan 2005) vozaci sa vecom reputacijom od Milosa? :) Meni se cini da nisu. Sve je stvar para. Taj Ide je napravio haos u Imoli 2006. i tad mu je ako se dobro secam oduzeta licenca (koju je pretpostavljam preko noci dobio od Super Agurija). A ovi arapi imaju para pa im se moze :mrgreen:

Kao navijac Milosa ima rezona to sto pises. Ipak, budimo realni.
Imas dva vozaca koji ce isto da ti plate za prvu sezonu voznje tvog bolida. Koga ces uzeti. Siguran sam onog koji ima bolje rezultate na tvojim internim fizickim i vozackim testovima.
Jeste i ja sam u Akademcu 80-ih godina imao licencu za bavljenjem auto trkama, ali nisam imao novca za mehanicare i auto.

Nije slucajno Ron Denis od malih nogu gajio i pazio Hamiltona. Video je da decko u moru talenta je najbolji. To je procena pravog menadzera. Nesumljivo je da Hamilton ima dozu drskosti i istrajnost, da zna da vozi.

Jedno je sesti i kruziti, drugo je biti kompetivan. Taj mali japanac i indijac se i nisu nesto proslavili.

Coulthard nije nista mogao protiv Hakinnena, jer je prosto Hakinnen bolji vozac.
Massa nece nista uraditi protiv Alonsa iz istog razloga.
Ima jos takvih primera..

Ja sam do sada presao skoro 1.500.000 kilometara po staroj jugi i zaludjenik sam za simulacije vonje. Probao sam da odvozam ferrarija 575Gt u Gtr2 na 100% trci i sa 100% realnosti. Prvih 10 krugova je islo kako treba, ali posle vrlo slabo. U fotelji i gde znam da necu da poginem.
E sad vidi kako je njima.

Kao navijac Milosa ima rezona to sto pises. Ipak, budimo realni.
Imas dva vozaca koji ce isto da ti plate za prvu sezonu voznje tvog bolida. Koga ces uzeti. Siguran sam onog koji ima bolje rezultate na tvojim internim fizickim i vozackim testovima.
Jeste i ja sam u Akademcu 80-ih godina imao licencu za bavljenjem auto trkama, ali nisam imao novca za mehanicare i auto.

Nije slucajno Ron Denis od malih nogu gajio i pazio Hamiltona. Video je da decko u moru talenta je najbolji. To je procena pravog menadzera. Nesumljivo je da Hamilton ima dozu drskosti i istrajnost, da zna da vozi.

Jedno je sesti i kruziti, drugo je biti kompetivan. Taj mali japanac i indijac se i nisu nesto proslavili.

Coulthard nije nista mogao protiv Hakinnena, jer je prosto Hakinnen bolji vozac.
Massa nece nista uraditi protiv Alonsa iz istog razloga.
Ima jos takvih primera..

Ja sam do sada presao skoro 1.500.000 kilometara po staroj jugi i zaludjenik sam za simulacije vonje. Probao sam da odvozam ferrarija 575Gt u Gtr2 na 100% trci i sa 100% realnosti. Prvih 10 krugova je islo kako treba, ali posle vrlo slabo. U fotelji i gde znam da necu da poginem.
E sad vidi kako je njima.

Koja staza,koja staza?? :D

FIA ne dozvoljava sisteme za promenu visine bolida

[FIA] FIA je obavestila timove da je bilo koji takav sistem za promenu visine nelegalan.

Sistem za koji se verovalo da se nalazi u Red Bullovom bolidu omogućava regulisanje visine bolida tokom trke. Naime, bolid mora da startuje u trci sa podešavanjima iz kvalifikacija jer svaka promena set-upa izmedju kvalifikacija i trke ove sezone je kažnjiva.

Ovaj demper, regulator visine bolida u trci, igra značajnu ulogu jer reguliše visinu bolida u trci u odnosu na potrošnju goriva.

FIA se oglasila povodom ovog slučaja: "Bilo koji sistem ili procedura koja utiče na promenu set-upa na vešanju bolida, dok su bolidi u park fermeu, biće okarakterisani po članu 34.5 kao kršenje sporckih pravila".

Ostali timovi su verovali da Red Bull koristi ovakvu vrstu sistema, ali je šef tima Christian Horner odbacio ovakvu mogućnost. FIA je pregledala Red Bullov bolid i utvrdila da tu nema ništa nelegalno, dok se ostali timovi i dalje ne slažu sa takvom odlukom. Oni i dalje misle da je "crveni bik" našo neki način da ostvari efekat promene visine bolida u trci i bez ovog sistema.

HRT tim plaća vozača za petak

Šef HRT tima Colin Kolles rekao da će morati da plati vozača za treninge petkom.

Šef HRT F1 tima izjavio da će plaćati vozača za treninge koji se voze petkom, a za to mesto se najčešće pominju Christian Klien i Giancarlo Fisichella.

Sa mladim i neiskusnim vozačima Brunom Sennom i Karun Chandhokom, koji su sa sobom doveli sponzore u ovaj novi tim, šef tima je spreman da plati iskusnog vozača koji bi pomogao u razvoju ovog Dallarinog automobila.

Pošto je tim debitovao na trci u Bahrainu, bez prethodnih testiranja, njihov F110 opremnjen Cosworthovim agregatom, trenutno je najsporiji od novih timova, tj. Virgina i Lotusa.

Kolles je dao intervju nemačkom Auto Bild Motorsportu gde je izjavio da dovodjenjem iskusnog vozača u tim, takodje će postaviti osnovu za procenu performansi Senne i Chandhoka.

"Uskoro ćemo se koristiti iskusnim vozačem na treningu petkom da bi mogli da napravimo poredjenje", izjavio je Nemac sa rumunskim poreklom.

Dr.Kolles je izjavio da će taj potez pogurati tim napred.

"Zvučaće ludo, ali želim da budemo najbolji novi tim. Doveo sam i Geoff Willisa i smatram da ćemo uskoro napraviti veoma jak tim."

"Iznajmićemo i tunel i razvijati nezavisno svoj auto, time ćemo se pomaknuti od GP2 nivoa", završio je Kolles.

Whitmarsh cilja na ozbiljno poboljšanje McLarena

Šef tima izjavio je da McLaren još uvek nije na nivou koji su očekivali pre sezone.

Tim McLarena putuje u Shanghai sa znanjem da još uvek ne voze sa maksimalnim mogućnostima, trenutno zaostaju za Ferrarijem za 10 bodova u poretku konstruktora.

Iako je tim iz Wokinga jedan od 3 tima koji je ove godine pobedio na trci, šef tima Martin Whitmarsh se nada boljem izdanju McLarena u Shanghaiu.

McLaren ide na 4. trku sezone u mnogo biljoj poziciji nego što je to bio slučaj prošle sezone - kada je tim koji je pretrpeo skandal sa timskim radiom, imao je 4 puta manje bodova nego vodeći Brawn u krajnjem poretku - iako Whitmarsh ne krije činjenicu da očekuje velika poboljšanja za Kinu.

"U prve tri trke sezone nismo u potpunosti ispunili naša veoma visoka očekivanja, uprkos tome što osećamo da imamo brzinu da se nadjemo na samom vrhu i uprkos pobedi na Australijskom GP-ju" - objasnio je Whitmarsh.

"Možda će zvučati prepotentno, imajući u vidu da smo drugi u poretku konstruktora, kao i da su Jenson i Lewis blizu vodećih u plasmanu vozača, ali to je samo odraz činjenice da mi u McLarenu imamo za cilj da to ubrzamo taj proces".

Opisujući dosadašnji posao kao "pozitivan", Whitmarsh sada ima za cilj da "eliminiše greške", kako bi mogao da isporuči kompletan napad na šampionske titule. "Jedna od najvećih snaga ovog tima je snaga u teškim trenucima", nastavio je, "Nakom odličnog starta sezone, uvereni smo da ćemo biti postati još teži protivnik kako idemo u Kinu, a posle toga i na Evropskom terenu".

Velika nagrada Koreje u opasnosti

Nemački politički magazin Focus piše da postoji mogućnost otkazivanja Velike nagrade Koreje, koja je zakazana za 24. oktobar.

Ecclestone posetio Koreju

Inauguracijska Velika nagrada Koreje koja bi se ove godine trebala voziti 24. oktobra bi mogla biti otkazana, piše nemački politički magazin Focus.

Razlog eventualnog otkazivajna bi moglo biti kašnjenje radova na stazi u Yeongamu, smeštenoj oko 400 kilometara južno od Seula.

Da je situacija u Koreji ozbiljna dokazuje i hitni let Bernija Ecclestonea, izvršnog direktora Formule 1, koji je gradilište u Koreji posetio odmah nakon Velike nagrade Malezije.

Ecclestone će, piše Focus, u narednim danima odlučiti hoće li trka biti otkazana ili ne. U slučaju otkazivanja, aktualni kalendar bi s 19 spao na 18 trka, u slučaju da se za korejski termin ne pronađe zamenska trka.

Radovi u Yeongamu kasne

Za razliku od drugih projekata gradnje novih staza, kompanija Hermanna Tilkea, koji potpisuje sve moderne staze Formule 1, u korejskom slučaju ima samo ulogu savetnika.

"Po prvi put sam zabrinut da Tilkeova staza neće biti završena na vreme," rekao je sedamdesetdevetogodišnji Ecclestone.

Dodajmo ovome i da su karte za Veliku nagradu Koreje odnedavno u prodaji.

U Charlotteu, u Sjevernoj Karolini je održana i ceremonijalna sahrana tima US F1. Dirljiv trenutak

posebno za našeg glavnog urednika koji se izuzetno veselio tužbi koju mu je najavio Peter Windsor.

Ovim putem izražavamo i iskreno saučešće Mladenu Jergoviću.

Neće valjda staza u Koreji da dobije nogu...e baš šteta :bljak:
Dakle,ostale su još kao alternativne staze u Kambodži i Mjanmaru.

U Charlotteu, u Sjevernoj Karolini je održana i ceremonijalna sahrana tima US F1. Dirljiv trenutak

posebno za našeg glavnog urednika koji se izuzetno veselio tužbi koju mu je najavio Peter Windsor.

Ovim putem izražavamo i iskreno saučešće Mladenu Jergoviću.

Saosećamo se sa njegovim bolom :roll: :lol:

Ne razumem ovaj smiley.
Ceo sampionat na 100% distance i AI ostalih vozaca.

A da. Tek sada sam se setio. Vama je tata kupio napucane automobile i samim tim znate da vozite. Snaga vozila, bez mozga, ne vredi nicemu.
Uzivajte u vasoj gordosti.

Caleta sam izgubio pre pola godine i vozim obicni Sitroen Sakso

Smajli je zato sto obozavam GTR2 ali nije ni vazno

Poslednja izmena:
Ferrari još nije spreman da produži ugovor sa Massom

Italijanski mediji još uvek nisu potvrdili najave da je Felipe Massa blizu produženja ugovora sa Ferrarijem za 2011. i dalje.

Nemački i brazilski mediji su prošle nedelje sugerisali da ugovor koji ima Massa sa timom iz Maranela ističe na kraju ove sezone i da bi trebao produžiti ugovor za naredne tri sezone.

Ali prema nekim pouzdanim italijanskim izvorima, Ferrari nije tako užurban da finalizuje vozačku postavu za 2011.

Umesto toga, kada je upitan za vozačku postavu za 2011., Ferrarijev potpartol je izjavio za italijanski Sportevai :"To trenutno nije prioritet."

Izvor takodje insistira da glasine koje povezuju Roberta Kubicu i njegov prelazak iz Renaulta na kraju 2010., ne treba otpisati - bar ne još uvek.

Finski Turun Sanomat navodi da, iako je potpisao ugovor sa Renaultom na više godina, 24-godišni Poljak bi mogao da predje u Ferrari možda čak i sledeće godine, u zavisnosti od drugih faktora.

Ferrari još nije spreman da produži ugovor sa Massom

Italijanski mediji još uvek nisu potvrdili najave da je Felipe Massa blizu produženja ugovora sa Ferrarijem za 2011. i dalje.

Nemački i brazilski mediji su prošle nedelje sugerisali da ugovor koji ima Massa sa timom iz Maranela ističe na kraju ove sezone i da bi trebao produžiti ugovor za naredne tri sezone.

Ali prema nekim pouzdanim italijanskim izvorima, Ferrari nije tako užurban da finalizuje vozačku postavu za 2011.

Umesto toga, kada je upitan za vozačku postavu za 2011., Ferrarijev potpartol je izjavio za italijanski Sportevai :"To trenutno nije prioritet."

Izvor takodje insistira da glasine koje povezuju Roberta Kubicu i njegov prelazak iz Renaulta na kraju 2010., ne treba otpisati - bar ne još uvek.

Finski Turun Sanomat navodi da, iako je potpisao ugovor sa Renaultom na više godina, 24-godišni Poljak bi mogao da predje u Ferrari možda čak i sledeće godine, u zavisnosti od drugih faktora.

jedan motiv više da uzme titulu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back