FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ovo mi se bas dopalo,ko god da je postavio

500 strana,au,nisam bas toliki fanatik. Meni je jednom u 2 nedelje(kvalifikacije i trka) sasvim dovoljno. Prosto posle toga pozelim da sednem na bajs i da turiram.

Prosle god. bese,kad su poceli da dave sa politikom,nekim silnim novim pravilima (FIA -br. motora,budzet..........) ugasio sam mozak,trka zavisi od milion faktora jos bi oni da dodaju koju hiljadu novih. Dosta mi je sto moram da pratim koliko ko ima bodova:rotf: ,ja se jos zamlacujem koje je gume stavio,a koje sme sada da iskoristi,dal sme u pit stop po gorivo ili ne sme,pre par god sta ono bese pokretni delovi nisu smeli na spojlerima(a neki su uveliko imali),pa onda ono njihovo vecanje jel ga namerno udario ili nije,pa penali.Da nisu kojim slucajem povecali speed limit u pitline-u ili su ga jos smanjili na 40km/h:hahaha: .
Kvare sport novcem i politikom ,al zato kad krene lupanje prosto mi toplo oko srca.

apcy0o.jpg

15wi8wp.jpg

pmyr.jpg

al na kraju je najbitnije ovo
315bgj4.jpg

:eek: jel ja to ne razumem sto zelis reci, ili se ti palis na udese :confused::eek:

Priznajem, ponekad prizeljkujem i ja izletanje, Mase, Barikela... i tako nekih koji me nerviraju, ili onih koji mi obaraju tiket, ali ne udese i lomljavu.

Dal se palim na udese,xm:klap:,naravno da nevolim da vidim polomljene noge,iscasenje kod npr. fudbalera,al u formuli obicno strada masina a nje mi ni malo nije zao( osim par nesrecnih incidenata) .Naravno da ne zelim karambol na stazi,rekao sam lupanje. Volim i ja da neki moj "favorit" vozi ko po sinama,al kad nema nekih znacajnih preticanja,izletanja,lomova krila,otpadanja tockova ,cupanja creva:eek:,prosto zaspim uz trku. Pitam li se oce li biti kise sad na ovoj trci?!? :rotf:

Kubica želi auto za pobede

Robert Kubica srećan u Renaultu, ali želi auto koji može da mu donese pobede.

Robert Kubica se u zadnje vreme pominje kao naslednik Felipea Masse u Ferrariju, jer se još uvek ne zna da li će tim iz Maranella produžiti ugovor sa Brazilcem.

Renault ima višegodišnji ugovor sa Poljakom, koji se posle prelaska iz BMW-a u Renault veoma isticao, posebno na prethodnim trkama.

Italijanski izvori takodje navode da je moguć prelazak Kubice u Ferrari u sezoni 2011.

"Želim da budem šampion, bez obzira koji auto vozim", izjavio je Kubica za švajcarski Blick.

Nekoliko puta u poslednje vreme, za Kubicu je pisano kako je uzaludno potrošio svoje vreme u BMW-u, i da je mnogo srećniji trenutno u Renaultu.

"Kada sam bio lider u prvenstvu 2008., tim je rešio da se posveti Heidfeldu, umesto da se koncentrišu na mene. To je bilo amaterski", izjavio je Kubica.

"Znao sam da je vreme da odem iz BMW-a."

"Mislim da je atmosfera oko vas, i poverenje koje imate u ljude sa kojima radite jako važno", izjavio je Kubica za italijanski Autosprint.

"Sada osećam poverenje tima u mene, i osećam da imam više energije nego ranijih sezona. Osećam se mnogo bolje, iako nemam auto za pobede", rekao je Poljak.

Takodje je izjavio da su dobri rezultati u Melburnu i Maleziji, uključujući i podijum, potpomognuti "srećom".

"Oba puta, start je bio odlučujući, ali ne možemo se uvek osloniti na greške naših protivnika. Ne treba da razmišljamo o ulasku u top četiri tima, već se moramo usresrediti na Force Indiu , posebno na kvalifikacijama", završio je Kubica.

Zanimljiv prvi trening. Alonsu se oprostio i motor iz Bahreina :mrgreen: , a Buemi je na kocenju pred ukosnicu posle dugog pravca ostao bez kompletnog prednjeg vesanja!!! Dezintegrisalo se u delicu sekunde :roll: .
Na ulasku u prvu krivinu navodno postoji neravnina na stazi koja je Gloku ostetila prednji stabilizator :eek: i koja je navodno odlomila i neko deo sa Trulijevog auta...

Da, i Baton je bio najbrzi na prvom treningu :ok:

Prvi trening

1 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:36,677 Min.
2 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 1:36,748 Min. + 0,071
3 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:36,775 Min. + 0,098
4 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 1:37,509 Min. + 0,832
5 Sebastian Vettel Red Bull Racing 1:37,601 Min. + 0,924
6 Robert Kubica Renault F1 1:37,716 Min. + 1,039
7 Vitali Petrov Renault F1 1:37,745 Min. + 1,068
8 Mark Webber Red Bull Racing 1:37,980 Min. + 1,303
9 Adrian Sutil Force India F1 Team 1:38,008 Min. + 1,331
10 Felipe Massa Scuderia Ferrari 1:38,098 Min. + 1,421
11 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:38,161 Min. + 1,484
12 Kamui Kobayashi Sauber F1 1:38,375 Min. + 1,698
13 Pedro de la Rosa Sauber F1 1:38,421 Min. + 1,744
14 Nico Hülkenberg Williams F1 1:38,569 Min. + 1,892
15 Paul di Resta Force India F1 Team 1:38,618 Min. + 1,941
16 Rubens Barrichello Williams F1 1:38,678 Min. + 2,001
17 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 1:39,939 Min. + 3,262
18 Jarno Trulli Lotus F1 Racing 1:41,531 Min. + 4,854
19 Heikki Kovalainen Lotus F1 Racing 1:41,779 Min. + 5,102
20 Timo Glock Virgin Racing 1:41,830 Min. + 5,153
21 Lucas di Grassi Virgin Racing 1:42,181 Min. + 5,504
22 Bruno Senna Hispania Racing 1:43,875 Min. + 7,198
23 Karun Chandhok Hispania Racing 1:43,949 Min. + 7,272
24 Fernando Alonso Scuderia Ferrari 1:36,677 Min. + 0,000 :hahaha:

Ferrari, Williams i Mercedes koristiće F-duct u Kini

Sauber, Ferrari, Williams i Mercedes imaće na nezvaničnim treninzima u petak F-duct sistem koji koristi McLaren.

"Naš plan je da imamo ovaj sistem na bolidu od petka do nedelje", izjavio je vozač Saubera Pedro de la Rosa.

Konfiguracija staze u Kini ima nekoliko dugačkih pravaca, i Ferrarijev vozač Felipe Massa smatra da će ovaj sistem biti od velikog značaja na trci u nedelju.

Izvori bliski Williamsu kažu da "nadogradnja zadnjeg krila" je jedna od novina koja će biti na bolidu FW32 u Kini.

Nemački Auto Motor und Sport objavio je da će uredjaj biti na bolidu i da će sa njim voziti u petak, ali vozač Williamsa Nico Hulkenberg nije potvrdio da li će biti na bolidu za trku u nedelju.

"Udredjaj radi na sličnom principu kao kod McLarena", izjavio je mladi Nemac: "Sutra ćemo videti kako se ponaša, a posle ćemo odlučiti da li ćemo ga koristiti u nedelju".

Najavljeno je da će i Ferrari imati ovaj sistem na bolidu u petak, kao i Mercedes, koji navodi da će mu to doneti 8-10 km/h na pravcima u Shanghaiu.

"U vazdušnom tunelu i na simulatoru naš sistem radi odlično", izjavio je Ross Brawn. " Ako rezultati potvrde to u petak, onda ćemo ga koristiti i na trci".

Zanimljiv prvi trening. Alonsu se oprostio i motor iz Bahreina :mrgreen: , a Buemi je na kocenju pred ukosnicu posle dugog pravca ostao bez kompletnog prednjeg vesanja!!! Dezintegrisalo se u delicu sekunde :roll: .
Na ulasku u prvu krivinu navodno postoji neravnina na stazi koja je Gloku ostetila prednji stabilizator :eek: i koja je navodno odlomila i neko deo sa Trulijevog auta...

Da, i Baton je bio najbrzi na prvom treningu :ok:

Evo i video o otpadanju prednjih točkova Buemiu.

Ovako nešto nisam video ni u cirkusu:hahaha::hahaha::hahaha:

http://sport.dnevnik.hr/clanak/rubr...buemiju-otpali-kotaci-pri-velikoj-brzini.html

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back