FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
неизвесност == киша; по ко зна који пут потврђено

шта рећи а не слагати
Најпре да честитам сребрнима на победи :klap:
Поред све муке око не спавања пропустио сам пар уводних кругова, тако да не знам како је Алонсо стартовао, како је Шумахер извукао дебљи крај...

Хамилтон доста агресивно, али не могу да се отмем утуску да је и поред добре вожње испао наиван и успео да прегреје гуме кад се докопао Алонса, и онда је по његовом већ уобичајеном правилу се одмах пожалио тиму на прегрејане гуме, наравно није то он рекао да би тим знао него да би дао публици оправдање, ко те пита сам си крив.
Вебер доста добар али шта учини, кукуууу...
Кубица такође одличан, одлично је одолевао нападима Хамилтона :klap:
Маса ту и тамо, али је на крају све испало добро.
Алонсо одличан, ишао је до краја у одбрани позиције.
Шумахер је могао барем 10-ак кругова пре краја да крене на све или ништа, а не да чека последња 2-3 круга да претиче људе, али добро, свака му част на оном претицању Алгесураија са спољашње стране, крајње ризично
И наравно како не споменути несрећног Фетела, ееее :(

E pa i ti svasta pitas jednog ferrarijevca. Naravno da je negativno. Trkanje nije gas do daske pa dokle stigne.

I ako si na žalost ferarijevac mogao bi bar da budeš realan a definitivno Hamilton je vozio najbolje i imao najviše izvanrednih preticanja samo je šteta što gume ne izdržavaju njegov stil vožnje pa je morao da ih zameni ,inače bi bio 100% prvi.

Što se Vetela tiče njemu je opet (kao i na treningu u Bahreinu) pukao prednji levi disk.:besna:

Poslednja izmena:
Ne slazem se sa vama sto optuzujete Webera.... Trka je bila odlicna, Zao mi je Vetela bas nema srece...

Ne znam u cemu i kako mozes da opravdas Vebera: nije imao nista, ni poziciju da uzme (nije bilo mesta, ocigledno), imao je previse brzine a cak i da su se Luis i Alonso dotakli i izbacili jedni druge, i on bi izleteo sa staze. Ovako je samo upropastio uzbudjenje u poslednjem krugu + sebi je oteo poene.Nadam se da ce biti nekakva istraga stjuarta i da ce ga kazniti.
Koncentrovani idiot, takvih uvek ima u svakoj sezoni/trci.

-*-

Vetel je stvarno zasluzivao bolje, nazalost, mlad i nesikusan pa ga snaslo najgore. Kazu komentatori zato sto je izasao na mokar deo staze pa je izgubio prianjanje guma.
Bice od njega nesto... samo ako ne krene Rajkonenovom putanjom.

I ako si na žalost ferarijevac mogao bi bar da budeš realan a definitivno Hamilton je vozio najbolje i imao najviše izvanrednih preticanja samo je šteta što gume ne izdržavaju njegov stil vožnje pa je morao da ih zameni ,inače bi bio 100% prvi.

Питам се само када ће Хамилтон схватити да се гуме неће прилагођавати његовом стилу вожње, крајње је време да он мало постане флексибилнији што се тога тиче, јер овако испада доста наиван.
Па норамлно је да возиш најбрже кругове и стижеш све живе кад сахраниш гуме након 10-15 кругова, лако је тако.
Још једном да напоменем, одлично је он данас возио, али такве кругове би вероватно правио и Алонсо да је још једном мењао пнеуматике, по мени је много зезнутије радити оно што је радио Алонсо (бранио позицију од Хамилтона на онаквим пнеуматицима) па и Маса него ово што је радио Хамилтон (јурцао по стази и схрањивао гуме)

Stvarno super trka plus sto mi je Hamilton pruzio najlepsi prizor onim njegovim izvrtanjem i jos jednom dokazao da nije vozac nego kamikaza.

Nije on kriv za greske Veberovog caleta :mrgreen:

Ne slazem se sa vama sto optuzujete Webera.... Trka je bila odlicna, Zao mi je Vetela bas nema srece...

Nije mu ovo prvi put, veoma je nepazljiv, ko da je on jedini na stazi :roll:

Nadam se da ce biti nekakva istraga stjuarta i da ce ga kazniti.

Ma sta imamo korist od toga? Uskraceni smo borbe za cetvrto mesto, Hamitlon par bodova...

-*-

Vetel je stvarno zasluzivao bolje, nazalost, mlad i nesikusan pa ga snaslo najgore. Kazu komentatori zato sto je izasao na mokar deo staze pa je izgubio prianjanje guma.
Bice od njega nesto... samo ako ne krene Rajkonenovom putanjom.

Мој савет, све изјаве коментатора узми са одређеном дозом резерве :)
Ја колико сам видео, а мислим да сам видео добро, онакво понашање болида на кочењу (нагли трзај па знатно смањење кочионе силе) је очигледан показатељ да је отказала кочница. Чак смо у поновљеном снимку чули и такав коментар од стране самог Фетела

неизвесност == киша; по ко зна који пут потврђено

шта рећи а не слагати
Најпре да честитам сребрнима на победи :klap:
Поред све муке око не спавања пропустио сам пар уводних кругова, тако да не знам како је Алонсо стартовао, како је Шумахер извукао дебљи крај...
:(

Hvala na cestitkama,ali nije to pobeda koju smo cekali.
Ipak,dobro je dosla i ovakva.
Nije samo Schumacher izvukao deblji kraj.
Podjednako lose je prosao i Alonso.
Ne znam ni ja sta se tu tacno desilo i da li je neko kriv.
Bila je guzva i Michael je potkacio Alonsa,odvalio prednje krilo,a Alonso se izvrteo.Obojica su pali na dno,ali je Ferrari malo bolji auto od Mercedesa,a i Alonso je trenutno toliko bolji od Schumachera.;)Trkacki incident,rekao bih.

Nije mu ovo prvi put, veoma je nepazljiv, ko da je on jedini na stazi :roll:

Bas tako.
Prosle godine se dva-tri puta gurao na stazi.
Sad je krajnje siledzijski udario Lewisa.
Znam ja da je slatko ubiti dve muve jednim udarcem,ali danas to nije bilo razumno,a i nisu to bile obicne muve-.strsljenovi su to.
Hrabri "krojaci" zive samo u Diznijevim crtacima,moj Webberu.:roll:

Хамилтон доста агресивно, али не могу да се отмем утуску да је и поред добре вожње испао наиван и успео да прегреје гуме кад се докопао Алонса, и онда је по његовом већ уобичајеном правилу се одмах пожалио тиму на прегрејане гуме, наравно није то он рекао да би тим знао него да би дао публици оправдање, ко те пита сам си крив.
Вебер доста добар али шта учини, кукуууу...
Кубица такође одличан, одлично је одолевао нападима Хамилтона :klap:
Маса ту и тамо, али је на крају све испало добро.
Алонсо одличан, ишао је до краја у одбрани позиције.
:(

Alonso zaspao na startu pa ga je Baton zakacio otpozadi a on Sumahera.Kako je pocelo odlicno je zavrsilo, sa poslednjeg do 4.mesta.:worth:
Hamilton je pre ovom izjavom hteo da "opusti" Alonsa nego da trazi opravdanje.Nije mi izgledalo da ima problem.
Renault uopste nije los i bas mi je drago zbog Kubice.
Baton se kockao i dobio ovaj put a Massa uz puno srece zavrsio na podijumu.

...

Ma sta imamo korist od toga? Uskraceni smo borbe za cetvrto mesto, Hamitlon par bodova...

Korist nije zbog poena ovima ispred nego da Veber ne dobije nista.
Jer realno, ne zasluzuje ni jedan poen za ovu trku.

Мој савет, све изјаве коментатора узми са одређеном дозом резерве :)
Ја колико сам видео, а мислим да сам видео добро, онакво понашање болида на кочењу (нагли трзај па знатно смањење кочионе силе) је очигледан показатељ да је отказала кочница. Чак смо у поновљеном снимку чули и такав коментар од стране самог Фетела

Ako pogledas snimak, videces da izgleda kao da mu se tockovi blokiraju na sekund i onda produzi pravo u understeering kao kad nema vise kontakta gume sa podlogom, poput akvaplaning-a.
Ali ovo ne znaci da sve to nije zbog kvara na kocnicama.
Sve u svemu, greota, trka bi bila jos bolja.

Hvala na cestitkama,ali nije to pobeda koju smo cekali.
Ipak,dobro je dosla i ovakva.
Nije samo Schumacher izvukao deblji kraj.
Podjednako lose je prosao i Alonso.
Ne znam ni ja sta se tu tacno desilo i da li je neko kriv.
Bila je guzva i Michael je potkacio Alonsa,odvalio prednje krilo,a Alonso se izvrteo.Obojica su pali na dno,ali je Ferrari malo bolji auto od Mercedesa,a i Alonso je trenutno toliko bolji od Schumachera.;)Trkacki incident,rekao bih.

Хвала на каквом-таквом опису инцидента (вребам га сад на youtube-у) :)
Веровао или не сложићу се за овај болдован део :) наравно уз додатак
Види се да је Мерцедес тренутно најспорији у тој "великој четворци", исто тако се види да болид баш и не лежи Шумахеру (оно подуправљање) тако да још увек не успева да извуче максимум из болида, али знамо његов метод рада (има да спава у фабрици са све механичарима ако треба не би ли нешто поправио по том питању), а и чика Брон је ту, тако да кроз пар трка очекујем Шумахера у правој форми.

Poslednja izmena:
Хвала на каквом-таквом опису инцидента (вребам га сад на youtube-у) :)
Веровао или не сложићу се за овај болдован део :) наравно уз додатак
...
тако да кроз пар трка очекујем Шумахера у правој форми.

Eto,slozicu se i ja sa dodatkom.:ok:

Samo jos da Massa nastavi briljirati.:lol:
Koliko ga ono puta danas obidjose?:D

Ja se ponavljam ali sam trku pratio preko satelita tj, RTL nemački gde su odmah nakon trke objavili da je uzrok Vetelovog izletanja bio kvar ili vam pucanje prednjeg levog diska za kočenje a to isto mu se desilo i na jednom od ne zvaničnih treninga u Bahreinu.:eek::eek::eek:

DEFINITIVNO OVAKVE TRKE SE TRAŽE :klap::klap::klap:
Za mene je Hamilton danas bio car na stazi :worth: ...i dobro je što nije štedeo gume jer su uvideli da ferarijevci neće više ići na zamenu pneumatika...odličan potez,ništa drugo mu nije preostajalo.
Da li je Hamilton kakmikaza ili vozač?Rekao bih - mešavina :) ...što daje odličan rezultat i sa takvima bi F1 bio neprikosnoven sport u svetu gde bi istisnuli fudbal kao najsporedniju stvar na svetu :D
I sa 2 pit-stopa bio je u pravom smislu vladar na stazi sve dok se "ljubimac" domaće publike nije "dosetio" kako može da profitira agresivnom vožnjom Hamiltona :evil::evil::evil:
Baton - posle neshvatljivog poteza Vetela :cool: do kraja.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back