FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

bloc11-6.gif

bloc4-61.gif

Мада се прича да је ишло до 1490КС, овде кажу око 1300КС.
Како год, скоро па невероватно :)

Onda cu ja to prepustiti ozbiljnima...:mrgreen:
Stvfarno ne znam ni sta da kazem na sve to.
U pocetku nisam verovao da je istina(zapravo,nisam zeleo da verujem),a sada vise nema sumnje da je bilo namestanja.
Nadam se samo da ce F1 i ovo preziveti.
Ne svidja mi se ni to sto se ime dvostrukog sampiona proteze kroz dve ozbiljne afere.Prvo "spijunska" iz McLarena,a sada i ova....Zelim verovati da Alonso nije preterano umesan u sve to,ali se plasim da i tu ne gresim.:neutral:
Sta god da bude,ostace mi nejasno zbog cega su Briatore i Symonds dozvolili da na ovako glup nacin ukaljaju i svoj obraz i celo F1 takkmicenje.Svima bi nam bilo lepse da se ovo nikad nije saznalo.
Mada,kad malo bolje razmislim,mozda ce nam svima biti lepse kad se jedan takav ljigavac udalji iz F1,koliko god on bio znacajan za nju u ovom momentu.

Nije mi jasno da se sada svi kao nesto cude?
Mali je izneo optuzbe na Brijatorea, Fia je ozbiljno istrazila i sve je jasno.
Sada da se vratimo onu godine kada je dugo pljuvani MS, "slucajno" zatvorio Hilla i tako dosao do prve titule. Ko zna kakvi su pritisci bili na M.S, isti kao i prosle na N.Piquet-a i jos jaci.

Snaga bez kontrole, nicemu ne vodi.

Да да, то је била она турбо ера у релију.
Иста таква ера је постајала и у Ф1, и она перформансе су се малте не косиле са теоријом, како беше БМЊ је из 1500 кубика извукао близу 1500 КС :)

zar i danas nije turbo u reliju???

Nije mi jasno da se sada svi kao nesto cude?
Mali je izneo optuzbe na Brijatorea, Fia je ozbiljno istrazila i sve je jasno.
Sada da se vratimo onu godine kada je dugo pljuvani MS, "slucajno" zatvorio Hilla i tako dosao do prve titule. Ko zna kakvi su pritisci bili na M.S, isti kao i prosle na N.Piquet-a i jos jaci.

Snaga bez kontrole, nicemu ne vodi.

Veoma lep zavrsetak posta.:ok: Potpuno se slazem.
Ovo za MS-a ne smem da komentarisem,kako ne bih izazvao " lavinu",ali nije to isto.
A cudjenje nije "kao",vec istinsko.
Ne cudi me sto je nadmeni Briatore po obicaju muljao nesto,vec da je tako naivno zeznuo sebe i sve oko sebe.Ispao je magarcina na kvadrat.Jedan netalentovani luzer ga je ocinkario.Mislim da je bilo "jeftinije" pustiti ga jos par trka da se blamira u F1,nego ovako.
Pretili su praznim pistoljem,a mali je zesca prsotina od coveka.Eto im sad.:roll:

P.S. A sto niko ne javlja udarne vesti?!!! http://www.autosport.com/news/report.php/id/78770

Poslednja izmena:
Hteo sam da javim ali sam se razocarao u smesnu odlucku FIA-e.
Da je Mclaren u pitanju, sumnjam da bi se ovako zavrsilo.
Dokaz da ne postoje dvostruki arsini, nego za svakog po jedan.
I samo me interesuje sta ce biti sa Alonsom na kraju? :confused:

Izasao je kalendar za 2010. 19 trka, Juzna Koreja i Kanada, Donington umesto Silverstona.
Bacite pogled.
http://www.b92.net/sport/automoto/f1.php?yyyy=2009&mm=09&dd=21&nav_id=382576

Poslednja izmena:
Daj izvor...pretražio sam sve moguće F1 sajtove i postoje samo nagađanja na par foruma :neutral:

Mislim da trenutno nemamo izvor, sve se više svodi na nagađanja. "Mirror" je objavio ovu vest, ali to baš i nije najpouzdaniji izvor informacija. Dovoljno će ti biti da pročitaš rečenicu: "K.R. se vraća u tim sa kojim je osvojio šampionsku titulu 2007"- ovaj biser jasno govori o koliko "pouzdanom" časopisu se radi.

Ali "gde ima dima ima i vatre"... Bilo je zanimljivo čuti Whitmarsha koji izjavljuje da McLaren čeka Alonsov prelazak u Ferrari, kako bi mogli da donesu odluku o svojoj vozačkoj postavi za 2010. Kakve veze ima Alonso/Ferrari sa potencijalnim odlaskom/ostankom Kovalainena ili dovođenjem Rosberga (koji se takođe pominjao kao jedan od potencijalnih kandidata za McLaren u 2010.)? Nikakve. Meni je još tu počelo da "miriše" na kombinaciju Kimi-Mclaren, a još više nakon VN Belgije, kada je ceo tim McLarena (tj. 3/4 tima- Whitmarsh, Haug i Kovalainen) u svojim izjavama posle trke čestitao Kimiju na pobedi. Jako interesantno. To nije uradio čak ni Domenicali- njegova izjava se svodila na to da je tim "uložio mnogo napora" itd. itd. i zatražio od novinara da nastave sa kritikama na račun Kimija. Pomalo glupa, čak i zlobna izjava.

Lično bih volela ovakav rasplet događaja. Ceo život sam navijala za McLaren i veoma mi je neprirodna situacija u kojoj se nalazim već 3 godine- navijam za Ferrarijevog vozača, a ne želim da Ferrari kao tim bude uspešan. Slično kao kada je Ronaldinho prešao u Milan- želim da on postigne brdo golova i asistencija, ali da Milan ne osvoji nijedan trofej. To je u neku ruku šizofreno, znam. :confused:

Neka ti se ostvari želja u vezi Kimija,ja mu želim dobrodošlicu ;)
Ne mogu da verujem da je dokazana krivica Reno-a da budu tako mizernom kaznom kažnjeni...Brijatorea oteraš iz F1 doživotno a timu 2 godine uslovne :thumbdown::thumbdown::thumbdown:
Kao što reče Reglia,da smo mi bili u pitanju verovatno bi nas definitvno razmontirali u sitne delove.

Evo kalendara za sledeću sezonu:

2010 FIA Formula One World Championship calendar
14 March - Bahrain
28 March - Australia
4 April - Malaysia
18 April - China
9 May - Spain
23 May - Monaco
30 May - Turkey
13 June - Canada
27 June - Europe (Valencia)
11 July - Great Britain
25 July - Germany
1 August - Hungary
29 August - Belgium
12 September - Italy
26 September - Singapore
3 October - Japan
17 October - Korea
31 October - Abu Dhabi
14 November - Brazil

Ubi nas ova Azija za ustajanje...

'Kimi has an agreement with McLaren'

A dispute with Ferrari over his salary is the only thing holding up Kimi Raikkonen's return to McLaren, according to a report.

Raikkonen's position at the Italian team is under threat with continued rumours claiming that Fernando Alonso will be taking his race-seat next season.

The Finn, who drove for McLaren from 2002 until 2006, has previously stated that he is prepared to go to another team next year if Ferrari decide to get rid of him.

"If for some reason I am not at Ferrari next season I know I'll have a seat at another team in the paddock," he recently told the British press.

The Mirror reports that a move back to McLaren is in line for Raikkonen.

'Paddock sources say the Finn, 29, has signed an outline agreement to return.

'But first he has to settle a dispute with his current employers. He is refusing to step down unless he is paid all of his 2010 £30m salary.'

Engine supplier Mercedes, though, is thought to be in favour of a move for Williams' Nico Rosberg.

'The deal could explain McLaren's increasingly tense relationship with engine supplier Mercedes, who wanted German Nico Rosberg in the car.'

http://www.planetf1.com/story/0,18954,3213_5571594,00.html

Opa, veselje u Renou
d08sin1379_001.jpg

d08sin1388_001.jpg

Mislim da te dve godine Renou ima da donesu mnogo veci gubitak nego da su ih odrali novacno.

Ovako nece uzimati pare od reklama (koje kostaju i po 3-4 milona $, a svaki bolid je pretrpan njima), nece razvijati bolid...

Poslednja izmena:
Neka ti se ostvari želja u vezi Kimija,ja mu želim dobrodošlicu ;)
Ne mogu da verujem da je dokazana krivica Reno-a da budu tako mizernom kaznom kažnjeni...1.Brijatorea oteraš iz F1 doživotno a timu 2 godine uslovne :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

2.Kao što reče Reglia,da smo mi bili u pitanju verovatno bi nas definitvno razmontirali u sitne delove.

1.Izgleda da je samo to i bio cilj.
2.Verovatno bi bili izbaceni.

Veoma lep zavrsetak posta.:ok: Potpuno se slazem.
Ovo za MS-a ne smem da komentarisem,kako ne bih izazvao " lavinu",ali nije to isto.
A cudjenje nije "kao",vec istinsko.
Ne cudi me sto je nadmeni Briatore po obicaju muljao nesto,vec da je tako naivno zeznuo sebe i sve oko sebe.Ispao je magarcina na kvadrat.Jedan netalentovani luzer ga je ocinkario.Mislim da je bilo "jeftinije" pustiti ga jos par trka da se blamira u F1,nego ovako.
Pretili su praznim pistoljem,a mali je zesca prsotina od coveka.Eto im sad.:roll:

P.S. A sto niko ne javlja udarne vesti?!!! http://www.autosport.com/news/report.php/id/78770

Pa o tome se i radi. Posle par "uspeha" shvatis da si nedodirljiv, pocnes da pravis brljotine i pitanje je da li postoji kriticna masa koja ce se usprotiviti anarhiji.
Da priznam , ja sam bio naviajc Michaela , neke mu stvari nisam odobravao, ali sam vrlo brzo shvatio da to sto je on radio je sastavni deo sporta. Bez ikakve zelje da osporim neciji talent, jer ja sam niko u odnosu na njih, i pokojni Senna se zakucavao u Prosta.
No takvi njegovi maniri su se pripisivali latino temperamentu, a nemcu nesto drugo.

Meni se ipak cini da je 2012 i ono sto nam, navodno, donosi zaista realnost. Velikani se povlace iz sportova, prvo BMW, sada Reno... recesija , razne bolesti....ko zna sta ce biti sutra.

In those additional submissions, Renault F1 referred to the existence of another member of the Renault F1 team (“Witness X”) who, although not a conspirator himself, knew of the conspiracy at the time of the 2008 Singapore Grand Prix. Renault F1 stated in its submissions of 17 September 2009 that Witness X had confirmed that Mr Briatore had known of the deliberate crash plan before it had been put into effect.

30. Renault F1 submitted that Witness X was a ‘whistleblower’ within its team and that if his identity were to be revealed it may discourage other similarly situated persons to come forward in relation to this or other matters. The FIA considered this argument to have some merit, given that Witness X was said not himself to be a conspirator. However, the FIA considered that this argument had to be balanced against the requirements of the FIA’s investigation and the requirement to put the full facts before the WMSC. The FIA therefore agreed with Renault F1 that the identity of Witness X would be made known to the FIA’s President, and certain of the FIA’s legal advisers only. Renault also agreed to put forward Witness X for interview by one of the FIA’s external counsel, Mr Paul Harris. To protect his identity Witness X is not identified in this decision.

31. With Renault’s cooperation, Witness X was subjected to detailed interview and examination. The interview established to the satisfaction of the FIA’s legal advisers that Renault F1’s description of the evidence of Witness X in Renault F1’s written submissions of 17 September 2009 was accurate. As a result of the interview, the FIA put a number of additional questions to Renault F1’s lawyers.

On 19 September 2009, Renault F1 made a third and final set of written submissions. In those submissions, Renault F1 stated as follows: “Renault F1 has concluded that the following had knowledge of the conspiracy to cause a safety car: Nelson Piquet Junior, Pat Symonds, Flavio Briatore and [Witness X]. [Witness X] was told of the idea suggested by Nelson Piquet Junior by Mr Symonds, whilst in the presence of Mr Briatore. [Witness X] objected to the idea. He did not know the plan was to be carried into effect until the crash happened. As a result of the evidence, including Mr Piquet’s admission, Mr Symond’s responses and [Witness X’s] evidence, Renault F1 concluded that they and Mr Briatore must have known about the conspiracy.”

32. When the FIA’s advisers interviewed Witness X, he expressly confirmed that Mr Briatore was involved in the conspiracy because Witness X had been personally present at a meeting shortly after qualifying on Saturday 27 September 2008 when Mr Symonds had mentioned the possibility of a crash plan to Mr Briatore. The FIA’s advisers were confident that Witness X himself played no active role in the conspiracy and that, indeed, he had objected to it and sought to distance himself from it.

Witness X = Alonso :think:

link

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back