FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Briatore i Symonds napustili Reno.

http://f1-hr.com/clanak/briatore-i-symonds-napustili-renault

Ovo je sad vec ozbiljna stvar za razmatranje.

Zabole ga penkalo :cool: ...ovaj čuveni akter skrivenih kamera ima čemu da se prepusti u miru :)

formula1menajerflaviobrxf8.jpg

Што се тиче намештања:
После ебања нема кајања!!!

Мене у тој целој причи највише интересује Алонсо.
Нема логике да он није знао за тај план, што значи да је и он једним малим делом саучесник у свему томе, није баш чист.
Као што сам готово сигуран и да је Хамилтон знао за шпијунажу (сви су знали, и Де ла Роса и Алонсо само он није).
Што каже колега Мастер, Алонсо има две мрље у каријери, мада шта је могао да уради, да напусти тим?, да их пријави?
Ништа ту није једноставно.
Нисам за то да се казни, мада није чист, крајње зезнуто...

И шта рекоше неки: Ферари је тимске наредбе дигао на виши ниво :hahaha:

Dogodine se Lotus vraca u F1 ! :)

Ја се не радујем, а ево и разлога:
То није онај Лотус који је некад "харао" Ф1.
Прави Лотус је "умро" кад и његов оснивач, тамо почетком 80-их.
Односо Лотус је тад пролазио кроз многе руке, па тако и право на коришћење тог имена у мото спорту је мењало власнике.
Када је објављења могућност повратка Лотуса у Ф1, фирма Лотус (мислим да су они сад под Протоном) је одмах објавила да она нема никакве везе са тим пројектом, па су чак и најавили правну борбу за забрану коришћења тог имена у Ф1.
Значи, овај Лотус што ће ући у Ф1 има само име као онај "стари" Лотус и ништа више, тако да ја овоме не придајем велики значај.

пс.
Све ми се чини да је Мозли идејни творац враћања старих имена у Ф1, без обзира што та имена немају никакве везе са оним старим.
Мислим да је то био његов џокер у случају да су тимови оснавали посебно такмичење...
На тај начин би он могао да каже, ево Ф1 и даље има традицију...

На тај начин би он могао да каже, ево Ф1 и даље има традицију...

Izem ti tradiciju,kada se pojavi tamo neki BGP sa polulegalnim bolidom i odlicnim Mercedesovim motorom i uzme obe titule sa prosecnim vozacima.
Da je bio malo manje "legalan",mozda je i Red Bull mogao to uciniti,sto je jos gora varijanta u pogledu tradicije.
Sa ovakvim muljatorima,bogatunima,tajkunima i slicnima,nista nije sveto,pa ni tradicija slavnih ekipa.:neutral:

LJudi,pomozite...interesuje me ubrzanje bolida F1 od 0-100 km/h...hvala i pozdrav

Found this:

kmh!

ZONDA C12S 7.3: 0-100 in 3.6 sec; Mercedes V12 7.3L

Formula 1 Grand Prix Car: Williams/BMW 2000, 3 litre V10, 800 BHP, 0-100 in 1.2 second, Formula 1 speed record: 386 kph

CART Champ Car, 2.65 litre turbo V8, 750 BHP, 0-100 in 2 second

Formula 3000 Zytec Lola B25/50 2002, 3 litre V8, 470 BHP, 0-100 in 3.1 second

World Rally Car: Subaru Impreza, 2 litre turbo charged, 300 BHP, 2000, 0-100 in 4.8 second (WRC car spec.)

Fastest road test: Ford RS200 Evolution 1994, 0-100 in 3.07 second

Motorbike: Suzuki GSX-R1000 production bike 2002, 0-100 in 3.1 second

That's amazing . . .

Jesam li ja jedina koja i dalje misli da je ova priča o nameštanju ipak malo preterana? Ne vidim kako se može 100% dokazati da se to desilo. Jedva čekam presudu i navođenje dokaza na kojima će se ona zasnivati- ako ih uopšte navedu.
Ne znam... Sve mi ovo više liči na još jedan Maxov rat protiv "velikih zverki". Nažalost, i u ovom je on pobednik. Piquet je samo marioneta.
Briatore nije najsimpatičniji lik u paddocku, ali meni lično će nedostajati njegove opaske o konkurentima, o njegovim vozačima itd. itd.- bilo je tu mnogo smešnih izjava... I, ma kakve mu prljave radnje pripisivali, ne možemo poreći da je on dao veliki doprinos ovom sportu. Ko zna gde bi, npr. bili jedan Michael Schumacher ili Fernando Alonso da nije bilo ovog čoveka.
Još je veća šteta što formula 1 gubi jednog genijalnog inženjera u liku Pata Symondsa, koji je u celoj priči kolateralna šteta.
A postoji mogućnost i da ćemo izgubiti još jedan tim proizvođača, i to tim sa bogatom i svetlom tradicijom kao što je Renault. Tužno.

Jesam li ja jedina koja i dalje misli da je ova priča o nameštanju ipak malo preterana? Ne vidim kako se može 100% dokazati da se to desilo. Jedva čekam presudu i navođenje dokaza na kojima će se ona zasnivati- ako ih uopšte navedu.
Ne znam... Sve mi ovo više liči na još jedan Maxov rat protiv "velikih zverki". Nažalost, i u ovom je on pobednik. Piquet je samo marioneta.
Briatore nije najsimpatičniji lik u paddocku, ali meni lično će nedostajati njegove opaske o konkurentima, o njegovim vozačima itd. itd.- bilo je tu mnogo smešnih izjava... I, ma kakve mu prljave radnje pripisivali, ne možemo poreći da je on dao veliki doprinos ovom sportu. Ko zna gde bi, npr. bili jedan Michael Schumacher ili Fernando Alonso da nije bilo ovog čoveka.
Još je veća šteta što formula 1 gubi jednog genijalnog inženjera u liku Pata Symondsa, koji je u celoj priči kolateralna šteta.
A postoji mogućnost i da ćemo izgubiti još jedan tim proizvođača, i to tim sa bogatom i svetlom tradicijom kao što je Renault. Tužno.
ne idzu oni iz F! što se njima ide. nego đto će manja šteta biti kad odu

То време до стотке је релативно, и зависи од много тога, а о крајњој брзини и да не причамо...
Naravno.
A i donji podatak je bajat.Mislim da je fernando mnogo blizi aktuelnoj vrednosti ubrzanja.Vec sam zaboravio kada su ovi motori pokretali F1 bolide.:neutral:

Found this:

kmh!

Formula 1 Grand Prix Car: Williams/BMW 2000, 3 litre V10, 800 BHP, 0-100 in 1.2 second, Formula 1 speed record: 386 kph

.

Da ne bude zabune,ovo je svakako vredan podatak.

Naravno.
A i donji podatak je bajat.Mislim da je fernando mnogo blizi aktuelnoj vrednosti ubrzanja.Vec sam zaboravio kada su ovi motori pokretali F1 bolide.:neutral:

Zavisi od aero-paketa i sl.stvari ali tu je negde od 1.9-2.5sec,ovaj prvi podatak sam procitao a jednom sajtu o reli automobilima pre neku godinu,a McLaren koji je vozio Alonso je ubrzavao za 2.3s.
Od reli automobila najbrzi su bili Audi S1 2.3s i Lancia Delta 2.3s na sljaci.[grupa B] dok ovi danas stizu do stotke za 2.9s.

I meni,ne tvrdim da je tacno ali tako sam procitao na vise mesta.

"The Delta S4 had all-wheel drive and was both supercharged and turbocharged, the former increasing power in the middle of the engine's speed range and the latter boosting power at higher engine speeds. The car could reportedly accelerate from 0 to 60 miles per hour in 2.3 seconds, on a gravel road."

"Henri Toivonen je u Lancia Delta S4, koja je na šljaci ubrzavala od 0 – 100kmh za 2,3 sekunde!!!, na stazi Estoril odvezao nekoliko promotivnih krugova u reli međusezoni. U to vreme se na toj stazi vozila tadašnja Formula 1, a vreme koje je postavio Toivonen bi ga kvalifikovalo kao šestog na startu za Veliku Nagradu Portugala 1986. godine. Zastrašujuće performanse je potvrdio i Nigel Mansell koji je posle test vožnje Peugeot 205 T16 izjavio da reli automobil ima bolje ubrzanje od njegovog F1 bolida.

Takvi uslovi su od reli vozača tog vremena pravili legende o kojima se i danas priča sa velikim uvažavanjem. "
The cars reached a point where many wondered if the cars had reached a point where the drivers could not fully control them. For instance, the Lancia Delta S4 could accelerate from 0 to 100 km/h in 2.3 seconds on a gravel road. Henri Toivonen drove an S4 around Estoril, the Portuguese Grand Prix circuit, so quickly that he would have qualified sixth for the 1986 Portuguese Grand Prix. Nigel Mansell sampled a Peugeot 205 T16 and said it could out-accelerate his F1 car. And, perhaps most impressive (frightening?), the driver's reaction times were cut in half compared with previous rally cars. The Group B rally cars and their pilots were the stuff of which legends are made.

"The car's 1759 cc four cylinder engine combined supercharging and turbocharging to reduce turbo lag at low RPM. Officially the car produced 550 horsepower (410 kW). Independent figures show the S4 could accelerate from 0 to on gravel in just 2.3 seconds."

Да да, то је била она турбо ера у релију.
Иста таква ера је постајала и у Ф1, и она перформансе су се малте не косиле са теоријом, како беше БМЊ је из 1500 кубика извукао близу 1500 КС :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back