FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Za sve one koji su prespavili trku evo konačnog poredka trke u australiji

Prilozi

• Kraj trke.jpg
    Kraj trke.jpg
    49,2 KB · Pregleda: 11
Webber opomenut od strane sudija

Mark Webber dobio je zvaničnu opomenu od strane sudija zbog incidenta sa Hamiltonom.

Na samo dva kruga pre kraja trke, Mark Webber, Lewis Hamilton i Fernando Alonso su vodili interne duele u borbi za četrtu poziciju. Bilo je očigledo da je Španac usporavao vozače McLarena i Red Bulla, tako da je Hamilton sve pokušavao da se nadje ispred vozača Ferrarija dok je Webber iza njih vrebao svoju šansu.

U tom trileru vozača, Hamilton je napao Alonsa koji je vozio defanzivnom putanjom sve do pred trinaestu krivnu gde je Webber kasnim kočenjem udario Hamiltona i izbacio ga pokraj staze i tako polomvši svoje prednje krilo.

Hamilton je zadtražio arbitražu ovog incidenta posle trke, a sudije su odlučile da opomenu Australijanca.

Ne znam u cemu i kako mozes da opravdas Vebera: nije imao nista, ni poziciju da uzme (nije bilo mesta, ocigledno), imao je previse brzine a cak i da su se Luis i Alonso dotakli i izbacili jedni druge, i on bi izleteo sa staze. Ovako je samo upropastio uzbudjenje u poslednjem krugu + sebi je oteo poene.Nadam se da ce biti nekakva istraga stjuarta i da ce ga kazniti.
Koncentrovani idiot, takvih uvek ima u svakoj sezoni/trci.

-*-
Nabo' je kocnicu tamo gde to nije ocekivano i dobio je od pozadi, tj alavo je hteo po svaku cenu da obidje ******og i ako je bilo vidjeno da nema prolaz i da je zakasnio....Weber nije imao kuda, ni da zakoci ni da pobegne u stranu cak sta vise nije ni pokusao da prikoci... Ne branim ja Webera ali ga i ne krivim...

Ako u krivinu nije za ocekivati da neko nabode kocnice... bemlga?!

Pojasnjenje i blaga kazna za idiota Vebera sledi:

Webber opomenut od strane sudija

Mark Webber dobio je zvaničnu opomenu od strane sudija zbog incidenta sa Hamiltonom.

Na samo dva kruga pre kraja trke, Mark Webber, Lewis Hamilton i Fernando Alonso su vodili interne duele u borbi za četrtu poziciju. Bilo je očigledo da je Španac usporavao vozače McLarena i Red Bulla, tako da je Hamilton sve pokušavao da se nadje ispred vozača Ferrarija dok je Webber iza njih vrebao svoju šansu.

U tom trileru vozača, Hamilton je napao Alonsa koji je vozio defanzivnom putanjom sve do pred trinaestu krivnu gde je Webber kasnim kočenjem udario Hamiltona i izbacio ga pokraj staze i tako polomvši svoje prednje krilo.

Hamilton je zadtražio arbitražu ovog incidenta posle trke, a sudije su odlučile da opomenu Australijanca.

Lepa nedelja :)

Sve ste izkomentarisali, ali meni je najjace bilo kada je Alonso zaurlao preko radio veze: "OK, I don't wann know" :hahaha1: :hahaha: . Mada se meni ucinilo da sam cuo "OK, I don't wanna fight" :per:
Verujem da su u tom trenutku svim crvenima gace poprimile braonkastu nijansu :whistling: .

Veber je tokom cele trke pravio sranja. Bio je brz, ali je u nekako navrata amaterski gubio pozicije. Na kraju je pred svojom publikom umesto dokaza da je sazreo vozac dokazao da je idiot za medalju. Da je bio malo strpljiviji i on bi ulovio Alonsa do kraja. Stvarno je budala. Hamilton je mogao do treceg ili cak drugog mesta da nije isao u boks, ali je to bila ispravna odluka. Otisli su u boks i Rozberg i Veber i pravili su mnogo brze krugove. Da je Hamilton ostao krug duze napolju i onda otisao po nove gume, Veber bi bio ispred njega i onda bi nastradao Alonso...
Ali dobro. Apsolutno najsmesniji lik juce je bio Masa. Dobro je poceo, ali ono sto je radio do kraja trke je bilo smehotresno.

Baton i Kubica neprimetni do pobednickog postolja :) .

Sad sam bas gledala koliko su teski xD
Kubica - 72.5747792 kilograms
Button - 68.4924479 kilograms
Massa - 58.9670081 kilograms o.O Aaaa ne verujeem :eek:
Vettel - 59.8741928 kilograms :mrgreen:

Vettel je 174cm, a Massa 163cm :eek:

Sad sam bas gledala koliko su teski xD
Kubica - 72.5747792 kilograms
Button - 68.4924479 kilograms
Massa - 58.9670081 kilograms o.O Aaaa ne verujeem :eek:
Vettel - 59.8741928 kilograms :mrgreen:

Vettel je 174cm, a Massa 163cm :eek:

Ja bi njima okacio teg na ledja.:lol:
Nema da vozi laksi od 65 kg ili cak 70 kg.
Kao onaj Pedrosa u Moto GP.Dzak secera je tezi od njega.:lol:
Mrs,bre,na dohranjivanje.:rtfm:

Izjava Luisa Hamilton posle trke u Australiji

"Ovo je verovatno bila jedna od vožnji života za mene. Ok, moguće je da odluka da se napravi drugi pit stop za zamenu pneumatika nije bila prava, ali moj tim je brilijantna grupa momaka i oni obično urade pravu stvar. Mislim da stvari ne mogu uvek da ispadnu kako treba, ali to je moto sport. Razočaravajuće je to kako sam stradao od Marka Webbera, ali sam čuo da se posle izvinuo za svoju grešku, tako da to cenim. Sretan sam sa današnjom vožnjom, vozio sam srcem i auto se dobro ponašao. Da li smo Jenson i ja mogli postići danas 1-2, to ne znam, ali znam da je on odvozio odličnu trku danas i čestitam mu na prvoj pobedi u McLaren Mercedesu, to je dobar osećaj. Što se mene tiče, ja ću nastaviti da se borim i dalje. To je jedini način koji znam."

Vettelovo odustajanje je uzrokovala slabo pričvršćena matica Točka

Red Bull Racing je ustanovio da je Vettelovo odustajanje s VN Australije uzrokovala slabo pričvršćena matica prednjeg levog točka na njegovom RB6.

Problem ustanovljen za svega 15 minuta

Red Bull Racingovi tehničari su identifikovali problem koji je Sebastiana Vettela izbacio iz Velike nagrade Australije, u trenucima dok je vodio trku.

Prema pisanju uglednog nemačkog magazina Auto Motor und Sport, Vettelovo odustajanje je uzrokovala slabo pričvršćena matica na prednjem levom točku, koja je ispala iz ležišta i oštetila delove oko sebe.

Auto Motor und Sporta piše da je inspekcia trajala svega 15 minuta, a uživo su je nadgledali Red Bullov šef inženjeringa Ian Morgan, dizajner Adrian Newey i direktor tima Christian Horner.

Vettel u Maleziju odlazi s 25 bodova zaostatka za Alonsom

Komentarišući poslednji problem, Horner je rekao: "Ovako nešto nam se niti jednom nije dogodilo tokom 6000 kilometara koliko smo ih napravili na testiranjima."

Ipak, to je slaba uteha za Sebastiana Vettela koji u ukupnom plasmanu za Fernandom Alonsom već sada kasni 25 bodova.

"Naravno da me to ljuti. Još jedan defekt," rekao je. "U Maleziju sam mogao ići s 50 bodova."

jel znaš koliki je minus butonu i kubici što su 10-tak kg teži od masse;)

To znači da kad bi Masa imao kilažu kao svi normalni vozača on bi vozio u grupi sa Chandhokom i Bruno Senom?
Jesili to hteo reći?

Da mi to na vreme resimo.
Znacajnija razlika u tezini izmedju dva vozaca svakako ne ide u prilog onom tezem.
Tu nije poenta u apsolutnoj vrednosti tezine(posto svaki auto sa vozacem ne sme biti laksi od 620kg u svakom momentu),vec u njenom rasporedu-famoznom balastu.

Cars must weigh at least 620kg (including the driver) at all times. Teams may use ballast to bring cars up to weight. This must be firmly secured to the cars. Ballast may not be removed or added during a race.
Dakle,Kubica sa svojih 13 kg vise od Masse ne nosi 13 kg vise od njega(jednako su teski sa autom),vec nosi "pogresno" rasporedjene kilograme.
Dok Felipe moze da postavi metalne ploce(kako bi nadomestio manju tezinu) na dno bolida i na mesta idealna za postizanje sto boljeg balasta,dotle nesrecni Kubica nosi te kilograme na mnogo vecoj visini i ne u malim i kompaktnim plocama,vec u svom "robusnom" telu,sto podize teziste bolida i cini ga nestabilnijim.
Prema tome,biti visok kao Kubica,a samim tim i tezi,poprilican je hendikep.;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back