FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moj odmor je dugo potrajao, a gomila stvari se izdešavala- što u svetu f1, što na forumu. Moraću da se vratim 20-tak strana unazad i iščitam ono što sam propustila, ali kad sam već tu, da kažem koju na temu današnjih novosti...

Nije me preterano uzbuđivala vest o povratku Schumija, pa se nisam puno ni potresla zbog jutrošnjeg preokreta. Uvek mi je bio odbojan. Kapa dole za sve što je postigao u karijeri (iako je u mojim očima ipak postigao malo manje nego što mu statistika pripisuje), ali nikako mi ne ide u glavu koji bi mu bio trip da se sada trka sa nekom- za njega- dečurlijom, pritom bez neke ozbiljne šanse za pobedu u onoj kanti od bolida, a da ne pominjem to da bi ga tek čekalo upoznavanje KERS-a, novih aerodinamičkih performansi, povratak na slickove itd. itd. , sve to uz zabranu testiranja.
Uopšte mi nije jasno šta su njegovi fanovi očekivali od cele priče. Da li bi im zaista bilo zanimljivo da ga gledaju u ovogodišnjem Ferrarijevom bolidu, ovakvom kakav je? Ili svi slepo veruju da bi Michael čudotvorac samo seo u bolid i oduvao konkurenciju?!

A ako je, kao što neki sugerišu, sve ovo bila marketinška smicalica kojom će se prekratiti letnja pauza i prodati koja karta više za Valenciu, Spa ili Monzu- onda svaka čast B. Ecclestoneu- matori je i dalje bez premca u toj oblasti!!!

Ali ne da smo se uplasili...

Priznaj da od straha nisi mogao usniti danima,a i kad bi uspeo,imao bi nocne more.:lol:

P.S.Ne razumem zasto nam ne veruju da vecini nas nije smetao povratak Schumachera,niti nas je plasio.:confused:

Ma totalno smo "skrenuli" koliko smo bili opterećeni
crazy.gif

e stvarno ste deca! Pa ja sam se radovao njegovom povratku ne iz ubedjenja da ce oduvati konkurenciju, vec zato sto bi probudio olio da ga matori pobedi. A ostali bi hteli dacirkus. Kimi bi se nalozio, jer ne bi dozvolio da ga matori pobedi. A ostali - pa nije mala stvar pobediti sumahera! Svi bi dali svoj maksimum, pogotovo ovi mladji koji se nikada nisu ni trkali sa njim. A to bi bio spektakl za sve nas, bez obzira za kojim tim navijamo, verujte.

e stvarno ste deca! Pa ja sam se radovao njegovom povratku ne iz ubedjenja da ce oduvati konkurenciju, vec zato sto bi probudio olio da ga matori pobedi. A ostali bi hteli dacirkus. Kimi bi se nalozio, jer ne bi dozvolio da ga matori pobedi. A ostali - pa nije mala stvar pobediti sumahera! Svi bi dali svoj maksimum, pogotovo ovi mladji koji se nikada nisu ni trkali sa njim. A to bi bio spektakl za sve nas, bez obzira za kojim tim navijamo, verujte.

Ne mozes ti to njima utuviti u vugla... :roll:

Bolje je sto ga boli vrat, nego da se potencijalno obruka u duelu s klincima. Onda bi bilo nije fizicki spreman bla, bla, bla. Ovako je priznao da ne moze da izdrzi trku i gotovo.
Na sta bi licilo kada bi svi matorci izrazili zelju da se ponovo trkaju punom snagom? OK je da sednu u neki stari bolid i okrenu nekoliko krugova na nekim revijalnim trkama, ali ovo je stvarno neozbiljno. Niko od njih nikada nije zaboravio da vozi, pogotovo ne neko ko se povukao pre 3 sezone. Ali sve to je bio marketing, prodali su sada gomilu kacketa, majica, dukseva i ko zna jos cega, uzeli lepu lovu i crveni od prodaje artikala i Sumaher od procenta i onda rekli, e iebiga, nije spreman. I sve je to kao zbog pada sa motora. RTL vec pravio najavu za 22. i 23., specijalne emisije i sta ja znam i sad su ispali magarci pred konkurentskim medijima. Tako im i treba.

Vidi, moje lično mišljenje je da priča o bolivima u vratu ne pije vodu. Mislim da je njemu glavni problem što nikad nije fozio f60, nikad se nije trkao sa KERS-om i prilično je hendikepiran zbog toga. Da su mu dozvolili test, siguran sam da bi se trkao, jer je vozač koji brzo kapira i brzo se adaptira, a verujem i da je u dobroj fizičkoj kondiciji. Sve u svemu, neverovatno da će masi pre zarasti fraktura lobanje nego njemu krckanje koščice u vratu... Čovek neće da se kocka sa svojom reputacijom, kad realno nije u dobroj poziciji.

Meni se cini da je tako. Mislim KERS nije opravdanje, izbace KERS i vozi bez njega. Njemu u njegovim godinama ne treba nikakvo maltretiranje, makar to bilo za jednu trku. Ni test vozaci, koji su do ove godine radili punom parom, ne zablistaju bas kada sednu u bolid na nekoj trci. A pri tom su u stalnom trenaznom procesu. Sumaheru sigurno ne bi bio problem da se privikne na automobil sa kersom, ali sigurno nije u kondiciji kao pre nekoliko godina.
Sve u svemu, marketinski dobro odradjen posao i dobra zarada. Naivni navijaci su u svakom pogledu na gubitku.

Ne kontam sve bas najbolje,ali se generalno slazem,narocito sa drugim delom posta.:ok:
Imati na gomili 4 sampiona i jos 3-4 konkurentna vozaca(ili bolida),svakako bi bilo fantasticno.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A sad malo o Michaelu.
Koliko se secam,on je u prvom delu karijere,narocito u godinama posle Sennine pogibije bio predvodnik struje koja je zagovarala "nerizikovanje",a cesto bio i usamljen u tome,kao npr. nakon trke u Nemaqckoj 2005. na kojoj je Kimiju otpao tocak.Mislim da je samo on rekao da bi otisao na zamenu gume.Svi drugi su rekli da bi postupili kao Kimi.
Ovim ne zelim sada provocirati Michaelove pristalice,Mozda je to i najpametniji stav,ali mene nikad nije preterano fascinirao.
Ni ja ne bih menjao gumu.
Buntovnik,pa to vam je.
Vec sam jednom ovde izneo misljenje da cu umreti srecan,al' siroma'.:mrgreen:

Uopste me ne cudi Michaelov odustanak od povratka.
I Ultra Zvuk,kao autenticni obozavalac i ja kao jedan od autenticnih neobozavalaca(blago da se definisem :) ),nismo iznenadjeni ovakvom odlukom.Dakle-to je Michael,voleli ga ili ne.

Poslednja izmena:
Meni se cini da je tako. Mislim KERS nije opravdanje, izbace KERS i vozi bez njega. Njemu u njegovim godinama ne treba nikakvo maltretiranje, makar to bilo za jednu trku. Ni test vozaci, koji su do ove godine radili punom parom, ne zablistaju bas kada sednu u bolid na nekoj trci. A pri tom su u stalnom trenaznom procesu. Sumaheru sigurno ne bi bio problem da se privikne na automobil sa kersom, ali sigurno nije u kondiciji kao pre nekoliko godina.
Sve u svemu, marketinski dobro odradjen posao i dobra zarada. Naivni navijaci su u svakom pogledu na gubitku.

Nije to bas tako jednostavno. Ne zaboravi da je zapremina motora 2007. bila 3.0L, da je bilo lounch controla, da su bolidi imali gume sa sarama, i da su sami bolidi bili siri nepunih 20cm. Nije to bas sitna stvar... a pogotovo ako nikada nisi ni probao auto kao sto su ovi sada, a treba da se takmicis na vrhunskom nivou sa velikim ocekivanjima svih oko tebe.

Опет додатак:
.....такође Шумахер није искључио могућност наступа на неким од трка до краја сезоне.
(то следи из горе поменуте изјаве)...

пс.
Лука Димонтецемоло (ваљда сам "убо") је изјавио да ако буде следеће сезоне уведен трећи болид он ће га понудити Шумију....

Ја још увек верујем да ће се Шуми појавити на некој од трка.
Из више разлога верујем у то...
Првом приликом ћу их навести:) (бему, баш ми са нешто искрсло)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back