Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Gledaj to sa vedrije strane: "naš mali" je pobedio, trijumfovali su motori, kojima dugujemo nekoliko titula(i timskih i vozačkih), a oba McLarena su završila trku.
Bilans je pozitivan nakon Kine.
Idemo na bliski istok po prve bodove ;)
Ja sam se nadao da ćemo bolje proći u kvalifikacijama I činilo mi se da je prvi bod blizu. U svakom slučaju vidi se napredak, kao što reče Ron bolje sada sigurnije da se razvija nego da se kasnije dođe u fazu da se ne može ispravljati greška(e) :lol:

E moj druže,na šta smo spali...pa zar i to treba da nam bude pozitivna strana :(
Dok god je Lewis ispred Rosberga i Vettela, meni je lakše podneti ovu našu muku.Pored toga, mečkini motori su skoro dve decenije brujali u našoj ragi, pa su se razvile i neke emocije.A i Bata Stojković je još davno utvrdio da je "nemačka medecina najbolja" :lol:
Svaki plasman McLarena u bodove će biti razlog za zadovoljstvo ove sezone,a u sledećoj očekujemo postolja.
Ja sam se nadao da ćemo bolje proći u kvalifikacijama I činilo mi se da je prvi bod blizu. U svakom slučaju vidi se napredak, kao što reče Ron bolje sada sigurnije da se razvija nego da se kasnije dođe u fazu da se ne može ispravljati greška(e) :lol:

Problem je samo što kasnimo sa implementacijom te parole skoro godinu dana.Bilo bi preciznije da je rekao da se ne sme PONOVO doći u fazu da se ne mogu ispravljati greške.AH, taj jezik diplomatije :neutral:

Вратићемо се ми у великом стилу!
Још само да дозволе рекламиранје цигарета и да вратимо Марлборо!

Још само да вратимо боје и једну марку цигарета на "реп"...
F1-6.jpg

Meni je bila solidna trka.
Prvo me je Kimi iznenadio planiranim i preciznim startom.Veoma lepo je otresao Rosberga.Očekivao sam da će čista strana staze pomoći Rosbergu, ali njemu treba mnogo više pomoćiove sezone.Mada...u većem delu trke je demantovao ovo što sam sad napisao, žustrim jurenjem za Ferrarijima i preticanjem obojice u više navrata.Čak sam pomislio da će napasti i Lewisa, nakon one loše prve zamene guma za Engleza.Ipak, čudnovato i neočekivano dobro ponašanje Kimijevog auta na tvrđim gumama je presudno uticalo na dramu u finišu.Ispustio sam momenat kada je Kimi išao po drugi set mekših guma, ali je ostala nepoznanica da li su crveni trebali poslušati sugestiju Kimija da auto odlično ide na tvrdim gumama.Možda je ranijom drugom zamenom i ostankom na tvrdim mogao i ranije napredovati u poretku.
Rosberg je jako istanjio živce u prve četiri trke sezone i ne nazire se bolje vreme za njega, a to može da pogorša mentalno stanje.Pukao je pod samim nagoveštajem da ga Kimi pristiže, a onda i bukvalno poklekao, gledajući ga u retrovizoru. Loš start, dobra središnjica iloš finiš...nedovoljno da dobije na samopouzdanju. Drugi odlazak u boks je za njega mogao biti i krug ranije, ali mogao je i Lewi prvi da odradi ranije.Tu nema mesta za opravdanja.
Vettel je bio strašno neprecizan danas.Nismo navikli da toliko brlja.Izgleda da ni on nema duševni mir.Kimi nije Webber.Mari on za Seba baš.I, dobro je to.
Bottas je postigao malo više od očekivanog, kvalitetno vozeći ispred nervoznog Vettela.Massa je morao bar u prvih sedam -osam, uprkos svemu, jer je donji dom tužno nekonkurentan, predvođen McLarenom. Bez većih pehova, momci iz Vokinga ne mogu ni do jednog boda.Ricciardov Renault je izdahnuo sto-dvesta metara prekasno za Alonsa, ali mi je drago da je Ricciardo prošao ciljem na poziciji koju je zaslužio.Ne trebaju ni McLarenu takvi bodovi.Lažna nada bi bila pogubna na putu ozdravljenja.
E, da, vozio je i Lewis danas i to bismo jedva i primetili da nije bilo mehaničara u prvom odrađivanju servisa :)

Slucajno naleteh na trku i odgledah celu. Kimi je realno na srecu obisao Rosberga na startu jer se bolje snasao u guzvi pred krivinom. Ali brzi je mercedes i dalje, pa se Rosberg napreticao danas. Kimi je mozda trebao krug ranije u boks kad su mu tvrdje gume propale, jer je tada gubio po krugu u odnosu na ostale, a sa meksim je dobijao 2 sekunde po krugu (ali naravno pitanje je da li bi te mekse tada izdrzale do kraja trke, mada nije delovalo na kraju da ima vece probleme), pa bi uz malo srece mogao i Hamiltonu pripretiti. Cini se da su stintovi bili gotovo savrseno namesteni za njegov stil voznje, dok su Vetelu dali da se juri sa mercedesima i zamajava ih. Vetel ko da je bio na nekoj zurci noc pre trke pa mu se jos vrtelo u glavi od alkohola, neuobicajeno mnogo gresaka za njega. Mclareni su ko u motoGP-u ona druga liga sto vozi iza honde i jamahe, zna se da ne mogu nista uciniti u trci. Mozda za koju godinu. Steta za dva svetska prvaka da tako zavrse karijere :D

Slucajno naleteh na trku i odgledah celu. Kimi je realno na srecu obisao Rosberga na startu jer se bolje snasao u guzvi pred krivinom. Ali brzi je mercedes i dalje, pa se Rosberg napreticao danas. Kimi je mozda trebao krug ranije u boks kad su mu tvrdje gume propale, jer je tada gubio po krugu u odnosu na ostale, a sa meksim je dobijao 2 sekunde po krugu (ali naravno pitanje je da li bi te mekse tada izdrzale do kraja trke, mada nije delovalo na kraju da ima vece probleme), pa bi uz malo srece mogao i Hamiltonu pripretiti. Cini se da su stintovi bili gotovo savrseno namesteni za njegov stil voznje, dok su Vetelu dali da se juri sa mercedesima i zamajava ih. Vetel ko da je bio na nekoj zurci noc pre trke pa mu se jos vrtelo u glavi od alkohola, neuobicajeno mnogo gresaka za njega. Mclareni su ko u motoGP-u ona druga liga sto vozi iza honde i jamahe, zna se da ne mogu nista uciniti u trci. Mozda za koju godinu. Steta za dva svetska prvaka da tako zavrse karijere :D

Ala im ti proreče sudbinu...o'ma u prvi zid u Monaku da se zakucaju u punoj brzini :lol:

McLaren change car's colour scheme for first time since 1997

_82802540_newmclarenlivery.jpg

_82802542_newmclarenlivery.jpg
CEUWDrCXIAACGDh.jpg

McLaren have unveiled the first fundamentally new colour scheme on their Formula 1 car for 18 years.
The team have ditched the predominantly silver livery they have sported since 1997 in favour of graphite grey, with day-glo orange highlights.
It is only the second major change of colour scheme for the team since 1974.
A spokesman described the new design as "a dynamic, predatory graphite-grey colouration, complemented by McLaren day-glow 'speedmarks' and key lines".
He added that the idea was to "optimise (the car) not only for bright sunshine but also for floodlights used in twilight and night race".

The livery will make its first appearance at this weekend's Spanish Grand Prix.

The team hope for a step forward in performance at the Circuit De Barcelona-Catalunya, following a troubled start to the season in which they have begun a new engine partnership with Honda.
McLaren have failed to score any points so far and have only once managed to get a car through the first knock-out part of qualifying.
The team have upgrades on both chassis and engine for this weekend's race.

Racing director Eric Boullier said: "We know that one fix or upgrade won't provide a significant upturn in performance, so we're united in our continued efforts to bring further gains to both chassis and power unit, in terms of both reliability and outright performance, step by step."

Poslednja izmena:
Trkulja na sajtu RTS-a pred Španski GP, priča o rivalstvu Alfe i Ferarija pedesetih godina XX veka...

http://www.rts.rs/page/sport/ci/story/132/%D0%90%D1%83%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE/1911517/%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B8%2C+%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B8+%D0%B8+%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D0%B8+%D1%88%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%93%D1%80%D0%B0%D0%BD+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%281.+%D0%B4%D0%B5%D0%BE%29.html

P.S. A ovo za McLaren i njegove boje... Meni su (još kao klincu) svi F1 automobili izgledali svakako ali ne i "lepo", dakle bili su šareni, prgavi, gadni, šljašteći, besni pa mi ta promena McLaren-a od pre dvadesetak godina na "metalik-sivo" (inače s razlogom rezervisana asocijacija na Mercedes od pre 6 decenija) nikada nije bila ni jasna, možda je bolje da se vrate na "prizemnije" boje, da razbiju maler...

f0380c6776f94ea9db3fc92f1393e5b9.jpg

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back