Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pustio si druge da se prvo obrukaju? Meni rekli (bez smeha, molim) da sam Kvjat...
Screenshot_131.png

:per:

Ja sam dobro prošao,mada nisam fasciniran- ALONSO.
Uzgred, gajim ozbiljne sumnje da me je "hakovao" Tasman...jer, uradio sam ponovni test sa malo izmenjenim odgovorima na neka pitanja i, pogodite-opet ALONSO :eek:
Tasmane, nije u redu da se i bavis visokotehnološkom sabotažom rivala :lol:

Oooo па ти си изашао из зимског сна?
Ништа ја ту... Таква ти судба...
То ти је знак да ћеш у кладионици проћи исто као и он у овој сезони :D

Управо тако. Баве се дизајном кацига, а са друге стране ко зна са колико ћемо тимова завршити сезону.

Иначе што се тиче односа снага, Мерцедес је и даље како кажу испред осталих. Неки кажу да је та разлика чак и већа у односу на прошлу сезону.
Ми би се као требали борити са Вилијамсом за подијум, али изгледа да ћемо сезону почети са спецификацијом мотора са почетка тестирања (варијанта са последњих тренинга је боља али имамо мало проблема са хлађењем).
Ту би требао да је негде и Ред Бул.
Сиви би могли да узимају бодове али ако буду успевали да завршавају трке...

Не знам колико сте пратили причу са токенима...
То је број измена које тимови могу да направе на моторима током сезоне. Максимално је 32 измене.
Доста тога су тимови већ мењали, и подаци су следећи:

Ферари 22/32
Мерцедес 25/32
Рено 20/32

Хонди је изгледа остало 9 токена али нисам сигуран.

Квалификације:

Capture.PNG

Сребрни тотално доминирају...
За мене је позитивно изненађење Лотус.

Да ли је неко био спорији од Сивих?

Hamilton je skoro sekundu ipo brzi od treceplasiranog Mase, strasno :eek:
Koja li je kvota da ce samo mercedesi biti u istom krugu na kraju trke?

Hondi ni 59 tokena nece pomoci. FIA jednostavno mrzi japance. Jednom su i Toyotu valjda zeznuli kad su ovi razvijali novi motor cele sezone a FIA promenila pravila na kraju sezone, i ovi istupili, tako nesto. Ili je i tad bila Honda, malo sam zaboravio.
Sa ovim omjerom snaga, jedini sistem koji bi garantovao zabavu do poslednje trke bi bio da se voze dve trke od po sat vremena, i da startni poredak u drugoj bude obrnut od plasmana na prvoj, svi osvajaju bodove. Tako bi veliki bi opet bili prvi, a i ovi siroti mali timovi bi dobili neki dinar vise, jer bi se cesce pojavljivali u kadru ( dok ih veliki obilaze u drugoj trci) , a i ukupno vreme celog eventa bi se malo produzilo pa bi se uzeo koji dinar vise od sponzora, tv prava, reklama...

Jedan od najgorih početaka sezone od kako gledam F1(sad već merim u decenijama i decenijama....i decenijama... :lol:).
Pola prijavljenih vozača za ovu sezonu je ušlo u drugi krug.Katastrofa.
Uprkos činjenici da još nemam u glavi sliku ko je gde ove sezone, svetla tačka mi je dobar plasman novajlija-Nasra i Sainza.
Bez duplih bodova na zatvaranju( na radost zdravog razuma) i uz potencijanu podređenost Rosberga, moglo bi ovo biti odrađivanje posla na putu ka trećoj tituli Lewisa H.
Dobro u celoj stvari je što će "naš mali" da ublaži gorčinu tavorenja posrnulog McLarena ( najgori početak u pomenutim decenijama, decenijama i decenijama :lol: mog praćenja F1). Najbolje je da Honda ovu sezonu shvati kao produženje predsezonskih testitanja i nastavi istraživanje,a u slučaju da i ostali nastave ovako odustajati, može se skupiti i nešto bodova-taman da pokriju troškove takvog vida testiranja.
Alonso je neviđeni baksuz.Gde on dođe, sezona je otišla u tri lepe...
Zato Vettel ima sreće i uvek pređe iz ekipe u stagnaciju u ekipu koja ulazi u pozitivnu fazu.
Ujedno,zbog nedostatka uzbuđenja na stazi, ulazim u trač partiju sa Tasmanom, kako bi održali kondiciju, napominjući mu da dopovratka McLarena u vrh, uspesi Ferrarija za neke od nas će biti bezbolni, sve dok je Lewis ispred njih....i Rosberga, i Rosberga :lol:

Gledao sam mozda do pola, a posle mi se sklopise oci. Sta se to desilo sa Kimijem? Video sam kad su mu u prvom odlasku u box nesto sporo menjali tocak, da li je moguce da su i u drugom uprskali? Ajde jednom da useru ali dva puta zaredom?? Da li je to isti onaj ferrari ciji glupi mehanicari pre nekoliko godina trce ka boksu i nose na ramenima crevo za gorivo koje im je iscupao Masa prilikom zaustavljanja? Pa ako se takve gluposti dese jednom onda su mehanicari krivi, ali ako se desavaju stalno, pa onda je kriv onaj ko ih placa. Odma otkaz polovini a drugoj polovini po pola plate manje dok ne budu imali tri vikenda zaredom bez ijedne grescice. I nek zaposle nemce umesto italijana, ebo im pas mater zabarsku...celu noc ne spavam da bih gledao njih kako uce da menjaju tocak...

Sad čitam da je Helmut Marko (nezadovoljan postojećim pravilima o električnim agregatima) najavio i moguć izlazak RBR iz F1:
"These power units are the wrong solution for F1, and we would say this even if [Red Bull supplier] Renault were in the lead"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back