Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žao mi Veljka, onako, baš :(
Voleo sam ga u mlađim danima, jer sam tada verovao da je on neprikosnoveni poznavalac F1.
Tada nije bilo lako doći do informacija....Njegovo kazivanje, po neki tekst u "Tempu"(ah, kako sam i taj komad 'artije voleo)....nekoj žutoj novini i to je bilo to.
Kasnije sam shvatio da je Veljkovo poznavanje F1 bilo bazirano da poznanstvu sa Slavicom, a veliku priliku je protraćio bauljajući po padocku F1 i jureći tračeve.
Naravno, sve to sam shvatio sa nekoliko godina zakašnjenja, kada je i mučno spori net došao do mog kompa i otvorio mi vrata obilju informacija.
Ipak, moglo se dosta naučiti od Veljka, naročito kasnih osamdesetih.
Jednu stvar treba istaći- Veljko je bio neskriveni navijač McLarena i slepi poštovalac lika i dela Senne. Možda se može dokazati da je i mene "zarazio", ali nije važno, jer sam svoje uverenje naknadno učvrstio, bez obzira na tihog Veljka.
Uzgred, mislio sam da je mnogo stariji...bar je tako delovao.
R.I.P. tihi naš saborče ! :(

Ne znam meni nije bila losa trka. Mozda zato sto ste vi ustali u 6 ili jos gore cekali citavu noc pa ste ocekivali bog zna sta, ja sam pogledao snimak posle podne i kazem, nije bilo toliko lose... bice zanimljivo videti koliko Sainz i Verstappen mogu, da li ce Sauber odrzati nivo, Nasr ne izgleda uopste sporo, da vidimo sta ce Fetel uraditi u Ferariju, Alonso u Meklarenu, da li ce Rikardo biti dobar kao prosle sezone, iako je ocigledno auto dosta losiji... sve u svemu borba za titulu nece biti nesto zanimljiva ali dole nize kroz grid ima interesantnih vozaca...

Žao mi Veljka, onako, baš :(
Voleo sam ga u mlađim danima, jer sam tada verovao da je on neprikosnoveni poznavalac F1.
Tada nije bilo lako doći do informacija....Njegovo kazivanje, po neki tekst u "Tempu"(ah, kako sam i taj komad 'artije voleo)....nekoj žutoj novini i to je bilo to.
Kasnije sam shvatio da je Veljkovo poznavanje F1 bilo bazirano da poznanstvu sa Slavicom, a veliku priliku je protraćio bauljajući po padocku F1 i jureći tračeve.
Naravno, sve to sam shvatio sa nekoliko godina zakašnjenja, kada je i mučno spori net došao do mog kompa i otvorio mi vrata obilju informacija.
Ipak, moglo se dosta naučiti od Veljka, naročito kasnih osamdesetih.
Jednu stvar treba istaći- Veljko je bio neskriveni navijač McLarena i slepi poštovalac lika i dela Senne. Možda se može dokazati da je i mene "zarazio", ali nije važno, jer sam svoje uverenje naknadno učvrstio, bez obzira na tihog Veljka.
Uzgred, mislio sam da je mnogo stariji...bar je tako delovao.
R.I.P. tihi naš saborče ! :(
Lepo si sročio ovo...
Pošto sam mator sećam se kao klinac sedamdesetih kada sam rezultate trka saznavao sa (bar) desetak dana kašnjenja, glavni izvor informacija mi je bila "Auto" (ili "Avto") revija koja je izlazila (ako se ne varam) dva puta mesečno, a o nekoj stranoj štampi nisam ni imao pojma (sećam se 1974 pred zadnju trku u Votkins Glenu, Regaconi i Fitipaldi su imali isti broj bodova a ko je svetski šampion saznao sam tek sredinom naredne nedelje)...
Realno, sve do kraja osamdesetih - početka devedesetih (a tada je i pokojni Veljko bio "zaštitni znak" F1 u Srbiji) i redovnih TV prenosa, teško je bilo biti u toku sa ovim sportom...

Никако да уграбим времена да кажем коју.

Радује ме што смо осетно напредовали.
Надам се само да Кими још није на максимуму и да ће да буде на нивоу. Овај викенд је био видно спорији од Фетела.

Сребрне стреле имају још већу предност.
Химлтон је очигледно сазрео и одлично се носи са љубавним проблемима тако да ми се чини да би ове сезоне могао много убедљивије да дође до титуле.
Иако се искрено надам да грешим, Розберг ће изгледа као и ми да буде само неми посматрач...
Једино не могу да "сварим" онај његов стајлинг али ако је то цена брзине нека иде живот :)

Ако узмемо да је Мерцедес посебна категорија, а да ми са Вилијамсом чинимо категорију II, онда Ред Бул, Торо Росо, Лотус, Заубер чине ту трећу занимљиву категорију.
Типовао би на Лотус због мотора да би могао да се издвоји као лидер те треће групе али нисам сигуран колики им је буџет и колико ће Бикови успети да надоместе недостатке Реноа.

Ujedno,zbog nedostatka uzbuđenja na stazi, ulazim u trač partiju sa Tasmanom, kako bi održali kondiciju, napominjući mu da dopovratka McLarena u vrh, uspesi Ferrarija za neke od nas će biti bezbolni, sve dok je Lewis ispred njih....i Rosberga, i Rosberga :lol:

Јеси видео колико је пуно возача одустало?
Чак толико да сте и ви ни криви ни дужни могли узети који бод :)
Не знам да ли те бар мало теши то да ми и даље правимо исте глупости у боксу као претходних година?

Da je živ,danas bi (po meni) najveća F1 legenda napunio 55 godina.
Čovek koji je najviše zaslužan što sam do koske zavoleo Meklaren.

ayrton_senna.jpg

Xe,xe... Zaigrala mečka pred vratima i Mečkama... doduše, oni su već spremali sebi pelene prošle nedelje kada su hvalili tempo Ferarija, trka interesantna do polovine a od polovine je bilo samo pitanje da li će Lewis uopšte i videti Seba (sem na pobedničkom postolju), dakle, juriš na Prostovu (tj. Fanđovu) slavu...
P.S. moram da spomenem ona dva suluda okretanja (srećom bez ikakvih posledica) kao i Toro Roso sa dva debitanta da bude ispred oba RB-a, ozbiljno treba da se zamisle u RB-u...
P.S.2 Nisam slušao prenos (namerno), kako to da opet imamo živi SC umesto najavljenog virtuelnog?

Nazalost prespavah trku :( omasio am/pm na alarmu, zvonice mi veceras :)
Ne mogu na osnovu nekoliko vesti sa neta da zakljucim o pravom odnosu snaga, a zanima me. Jel pobeda dosla iskljucivo kao plod dve srecne okolnosti (sreca sa safety car-om i hamiltonov problem sa gumama) ili je ferrari zaista imao bolji tempo? Cini se da je Vetel ipak obisao nekoliko puta mercedese u toku trke, da li se to desilo samo kad su oni bili na potrosenim gumama a on na novim? Jesu li mercedesi obilazili Ferarije?
Kakav tempo je Kimi imao u odnosu na mercedese?

Mogu samo da prenesem moje utiske (ponavljam, bez tona sam gledao trku), jeste Mercedes imao taj pit više (odrađen pod SC-om istini za volju) ali je moj utisak da je Ferari imao tempo koji bi i u drugačijoj taktičkoj situaciji mogao da parira Mercedesu, tačno je da je Fetel obišao Rozberga pri različitim istrošenostima guma ali sve u svemu i Kimijev rezultat (on je tek imao peh, vozio je ceo krug na tri točka do menjanja guma) dovoljno govori, mislim da će se videti već u Kini koliko Ferari parira Mercedesu, na kraju krajeva, sa pitom viška Mercedes je imao više vremena svežije gume od Ferarija tako da će se još ćerati, Fetel bi (po mojoj proceni) sigurno bio bolji i sa drugačijom taktikom od Rozberga (najveći problem je bio da odbrani startnu poziciju), ne kažem da bi sigurno dobio Luisa da je i on imao 3 pita ali je ovim pokazao koliko je vozač na koga može da se računa, mislim da je danas besprekorno odvezao trku...

Коначноооооооо...
Прави возач на правом месту, тако то раде прави шампиони. :worth:
Само нека настави стопама свог идола.
Донесеш знање, вештину, таленат и ВОЉУ коју пренесеш на цео тим и победиш, врло једноставно :)
Чиними се да ћу након Шумија опет моћи да навијам за неког, онако, пуним срцем :)

Мечка се очигледно мучила са пнеуматицима на тако високој температури али без обзира Фетел је одвезао маестрално.
Хамилтон и када је сустизао Фетела и када се очекивало да ће то бити бар 1 сек. по кругу то је било далеко од тога.
Штета за Кимија, мислим да би добио Розберга, а онда ко зна, не би ни Хамилтон био далеко.

Ова возачка омладина делује онако доста зрело и озбиљно, што радује.
Хонда је изгледа мало више одврнула тај мотор па су сиви као давали неке знаке живота али штета... Чекамо вас следеће сезоне.

Све у свему одличноооо.
Очекујем да ће у Кини Мередес бити бољи али битно да смо им показали да нису недодирљиви.

Lepo po vas kada postoji neko ko će vam sigurno ulivati beskrajno poverenje od vozača (bez obzira na višegodišnje pljuvanje po Fetelu kao i ranije po Alonsu).
Imate lepo skockan bolid.Nije ovo što ću da napišem zbog toga što smo mi kanta,već to je tradicionalno da ne može nikada da mi bude drago kada vidim crvene da su pobedili.

Lepo po vas kada postoji neko ko će vam sigurno ulivati beskrajno poverenje od vozača (bez obzira na višegodišnje pljuvanje po Fetelu kao i ranije po Alonsu).
Imate lepo skockan bolid.Nije ovo što ću da napišem zbog toga što smo mi kanta,već to je tradicionalno da ne može nikada da mi bude drago kada vidim crvene da su pobedili.

Uopšte se ne slažem sa tobom. Ferrari je najveća ekipa, Vettel je često sadržaj mojih snova, svaka pobeda Ferrarija je melem za dušu...jesi li već skontaokoji je datum danas :lol:
Sada stvarno !
ZA tvoj komentar je palac podignut, kao kod ovog žutaća dole.
:ok:

Još jednom ću napomenuti da mi neće biti teško navijati za Lewisa u okršaju sa Rosbergom i crvenim dvojcem i punog srca slaviti njegove pobede, tim pre što je u McLarenu postava kakva jeste.Biću im zahvalan za svaki osvojen bod i priželjkivati da to bude pozamašan broj,a sve u iščekivanju da postanemo konkuirentni za titulu.
Podrazumeva se i nova vozačka postava....možda baš ovi juniori o kojima Tasman priča.

Коначноооооооо...
Прави возач на правом месту, тако то раде прави шампиони. :worth:
Само нека настави стопама свог идола.
Донесеш знање, вештину, таленат и ВОЉУ коју пренесеш на цео тим и победиш, врло једноставно :)
Чиними се да ћу након Шумија опет моћи да навијам за неког, онако, пуним срцем :)

Мечка се очигледно мучила са пнеуматицима на тако високој температури али без обзира Фетел је одвезао маестрално.
Хамилтон и када је сустизао Фетела и када се очекивало да ће то бити бар 1 сек. по кругу то је било далеко од тога.
Штета за Кимија, мислим да би добио Розберга, а онда ко зна, не би ни Хамилтон био далеко.

Ова возачка омладина делује онако доста зрело и озбиљно, што радује.
Хонда је изгледа мало више одврнула тај мотор па су сиви као давали неке знаке живота али штета... Чекамо вас следеће сезоне.

Све у свему одличноооо.
Очекујем да ће у Кини Мередес бити бољи али битно да смо им показали да нису недодирљиви.

Svaka ti ka u Njegosa.
Izgleda da ce i Vetel , kao i Alonso da operu pod sa ledenim Kimijem..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back