Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Значи то је то.
Још да Розберг узме титулу, а Хамилтон онако разочаран пређе код нас :)

Ako ne uzme titulu,Hamiltonu bi to bilo najbolje rešenje.
Ne verujem da bi McLaren dao novu šansu tandemu iz 2007-me,
a Nico bi u Mercedesu dobio status ljubimca,ako ga i sad već nema.
U tim okolnostima,Vettel u Ferrariju bi mu bio najmanje zlo,kao timski kolega.
Iako bi mi bilo teško gledati da Lewis donosi pobede Ferrariju,bilo bi zanimljivo videtij timski duel sa Vettelom.
Kad smo kod nelagodnosti,dolazak Alonsa po drugi put može nekima od nas ugroziti mentalno zdravlje :lol:

Kako će ta McLaren Honda da šljaka - to je veliko pitanje. Ako uspeju da se iole približe Mecedesu a Ferari pored ulaganja u vozače (dream tream: Vet-Ham) sredi i auto a RBR nastavi da sa kuražnim Rikijem i više nego obećavajućim Kvjatom se približava Mečkama eto sezone za pamćenje...

:lol: Kakav kralj je ovaj Lewis :worth:

Мислиш на оно кад се обраћао Чарлију :)

Иначе колико читам по нету Зутил је изјавио да је инцидент био страшан и да је стање Бјанкија озбиљно...
BzKyD8LCIAAHhIn.jpg

BzK3M8YIIAA547y.jpg

BzK6U8pIIAAOqsM.jpg

BzK_Z5eCYAA2VVY.jpg

Делује као да је делом бoлида подлетео под кран.

Poslednja izmena:
Prerizicna trka. Lose vreme povecava sansu da se ovakvi incidenti dese. FIA nije htela da pomeri trku pre tajfuna, vozace nisu ni pitali.

Inace danas u motociklistickom udesu poginuo je Andrea de Cezaris, jedan od mojih omiljenih vozaca F1 iz 80-tih i 90-tih. Nikad nije pobedio (nikad nije ni vozio najbolje bolide nego suprotno), ali je bio jako borben i osvojio par podijuma u karijeri. Uvek sam navijao za njega. RIP

Užasnog li vikenda na stazi koja nam je uvek priređivala spektakl.
Očekivali smo "smak sveta",koji se pretvorio u tek jednu kišovitiju trku i to samo delimično,a onda u horor,koga nismo bili ni svesni da se desio.
Naravno,veseli tandem na SK je stvari povezivao sa zakašnjenjem većim od najslabijih bolida iza Mercedesa.
Recimo, ambulantno vozilo su konstatovali nakon pet minuta od izlaska na stazu.Neverovatno je kako su nekoordinisani.Blenu u kojekakve monitore,podatke,a promiču im ključne stvari. 'ebo ih Live timing.Kao da samo u to blenu.
Sama trka je protekla više nego dobro,sve do tragedije Bianchija.
Lewis je vec u prvom krugu tražio da SC vozi brže,a onda nas je sve nasmejao direktnim obraćanjem Whitingu da ih pušta da se trkaju.
Apsurd je da matora budala nije dozvoljavao tri kruga da startuje trka,iako je staza prosušena,a na kraju doprineše udesuBianchija.
Možda su u haosu i oni malo bili pogubljeni,ali svakako je apsurdno da od toliko povike na bezbednost,prvo voze trku u nevreme,a zatim dozvole da kran uđe u zonu izletanja.
Užas !
Lewis je očitao lekciju nabeđenom Rosbergu. Kekeov mali je hteo po svaku cenu pole. Eto mu ga.Šta mu vredi,kad mu taj set up nije pomogao u trci. Pravi vozač žrtvuje kvalifikacije i osloni se na lično umeće da profitira u promenljivim uslovima.Šteta što Button i Vettel nisu uspeli da ga ozbiljnije ugroze.Puk'o bi k'o guma.
Žao mi je Alonsa.Očekivao sam da opasno napadne podijum.Naštimao je bolid za kišu i bilo bi borbe.
Misli su mi uz Bianchija,pa sam ostale zanemario.
Neću da zloslutim,ali ove stvari se često loše završe.Schumacher je najbolji primer.
Sjajna karijera u najavi je prekinuta,a nadam se da to neće biti slučaj i sa životom.

Čeka nas užasna staza u Rusiji. 7-8 "lakat" krivina i tri veoma spore,šikana,kratki pravci i jedan osrednji startni pravac sa dugom krivinom....neće tu biti preticanja ni lepote.
Plašim se još jedne procesije od trke.Muka za gledanje.

Ne znam ni sam kako sam sebe naterao da pogledam snimak Bjankijevog izletanja, snimao ga je neko iz publike (naravno, snimao je zapravo odnošenje Sutilovog bolida)...Daj Bože da preživi, ono je jezivo... svaka druga varijanta je bila bolja po njega, da je udario tu građevinsku mašinu pravo u točak - bilo bi bolje, naravno, najbolje bi bilo da je promašio taj nesretni buldožer (ili šta li je to već, "kran" je (za mene bar) ono što imaju u Monaku, dizalica sa dugim krakom koja se nalazi van staze, samo se spuste sajle nad havarisani auto koji se posle podigne). Koji đavo ih je terao da par minuta pred kraj trke uopšte isteruju tu skalameriju da pokupi Sutilov auto...gledajući Le Man često sam viđao slične situacije, ali to je potpuno drugačija trka. Samo bih podsetio na 2 situacije koje su mogle da se završe katastrofalno (pukom srećom - nisu), jedna je od pre desetak godina kada je iznad Vurcovog auta (tačnije desetak santimetara iznad njegove kacige) preleteo auto koji je (koliko se sećam) pre toga presekao krivinu i digao se u vazduh) a druga je ono naletanje i preletanje MSC-a na Rozberga u Singapuru pre par godina kada je takođe vozač (u toj situaciji - Rozberg) mogao da nagrabusi. Verovatno će se posle ove nesrećne situacije pokrenuti priča oko potrebe da se zapravo zatvori kokpit na autu (kao što je urađeno i na LMP1) ali priča o tim građevinskim mašinama na stazi je trebala da se završi ozbiljnijim zaključkom još onomad kada je onaj nesretni redar u Kanadi završio pod točkovima iste, previše je dešavanja na trci (čak i kada je žuta zastava i SC na snazi) da bi se te narandžaste građevinske sprave isterale pored staze, katastrofa...

Видех сада тај снимак што се провлачи по нету...
Страшно:
https://mtc.cdn.vine.co/r/videos/FB...p4?versionId=aZIIxoqd5tZwkC0x8uK9knGPtF6HPLiw
Право чудо је како је уопште жив, а са друге стране само да је болид ишао метар лево или десно вероватно не би било ништа...
Штета, велика штета...

Дефинитивно та машина није смела да се нађе ту...
Мишљења сам да трка пре тог инцидента није требала бити прекинута, јер иако су услови били тешки још увек то није био неки велики пљусак.
Или је требаo да уђе СЦ каkо би уклонили болид или га нису требали дирати до краја трке.
Лако је сад причати и ликовати али када смо у почетку пљували по Чарлију како држи СЦ док се нису створили услови за прелазак на гуме за променљиво време, сада пљујемо што није раније прекинуо трку...

Bile su duple zute zastave u trenutku udesa, sto mislim da je sasvim dovoljno, iako je mozda i SC trebao da izadje ranije... moj problem koji imam u poslednje vreme sa SC, je taj sto kad izadje, znas da ce sledecih bar 7-8 krugova, ili minimum 5, iako je mozda dovoljno 2, ostati na stazi, zbog pravila da vozila koja kasne krug moraju da obidju SC i vrate poziciju, ali opet i sve to vozeci oprezno jer je ipak SC na stazi... to sve predugo traje... a od sledece sezone kad izadje SC nece vise biti leteceg starta nego start sa grida, bas me zanima kako ce to na kraju ispasti...

Kvalifikacije nam nisu pružile potpun utisak o stazi,ali i dalje mislim da je neinspirativna,bez ritma i bezrazložno izlomljena sporim krivinama i kratkim pravcima.
U trci ćemo videti da li će biti prililke za neko uzbuđenje,a nadam se samo da neće biti većih incidenata.
Inače,kao što sam i očekivao,vozači sa iskonskim instinktom su bolje vozili od vozača "štrebera"(postaju dobri tek kad detaljno sve prouče).
Lewis je dobio Rosberga,Ricciardo Vettela,Kimi je manje od desetinke iza Alonsa...dakle,talenat na novoj stazi dolazi do izražaja.Vremenom će se izjednačiti,ali na svakoj novoj stazi do izražaja dođu najnadareniji.
Svojevremeno je i Alonso(iako najkompletniji vozač već duži niz godina) imao mnogo muke u McLarenu sa Lewisom-već nakon 5-6 trka je prestao da mu ustupa telemetriju.Lewis je na čist talenat bio iza vrata Alonsu,a sa telemetrijskim podacima i brži od njega.
Kvyat je danas briljirao,ali sam skeptičan po pitanju dobrog plasmana sutra.I ranije se dešavalo da mladi vozači na "domaćem" terenu dobro krenu,poneti adrenalinom iz publike,ali to je često vodilo u precenjivanje mogućnosti i problema u trci.Ne bih da ureknem mladog Rusa,ali me neće iznenaditi lošiji plasman od današnjeg.
Vettel počinje otaljavati posao,kao i KImi u više navrata do sada,kada je znao da će napustiti tim.

Meni se svidja staza, jeste da su krivine 90 ali su dosta brze, nisu uska grla sve... ima i nekoliko duzih pravaca, ima mesta za preticanje... trebalo bi biti zanimljivo...

Iako mi se ne svidja, ali, cestitke Hamiltonu.
Po meni glavni pobjednik je Rozberg, nakon svega onog u prvom krugu. Svaka cast i Botasu, najbrzi krug. Ferrari ne zelim komentarisati, prosto su konstantni sa formom

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back