Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sportski direktor Meklarena Sem Majkl napusta funkciju po zavrsetku sezone. Sve je izvesnije da ce Gerhard Berger postati trkacki direktor Honde posto je potvrdio da ce sa zavrsetkom sezone podneti ostavku na mesto predsednika komisije FIA za jednosede.

E, ovo je vest, da ne kažem senzacija:

Audi To Enter F1 In 2016 With Fernando Alonso Onboard?
Audi may be planning to ditch the world of endurance racing and seek a new challenge in motorsport’s top echelon, Formula One. The German automaker has been the dominant force in endurance racing for more than a decade, winning 13 of the past 16 24 Hours of Le Mans races, and with sister brand Porsche having recently made its return there may be pressure from senior Volkswagen Group officials to see Audi make the switch. Audi has a history of grand prix racing, having dominated the sport together with Mercedes-Benz during the 1930s back when it was the Auto Union. The Auto Union was no longer competing in grand prix racing when Formula One was established in 1950 but now it may finally enter the sport under the guise of Audi.

Malo je godinu dana da se pripreme za F1, pogotovo sto za razliku od Honde nisu imali iskustva u blizoj niti u daljoj proslosti. Jos nam samo fali dizel na startu da baci dimnu zavesu i zbuni protivnike...

Za Alonsa sam citao da ima opciju da sad ode u Meklaren, ili da rizikuje, ceka jednu sezonu i da se nada mestu u Mrecedesu 2016. posto Hamiltonu za godinu dana istice ugovor... a ako je ovo istina za Audi onda mu je otvorena jos jedna opcija...

Malo je godinu dana da se pripreme za F1, pogotovo sto za razliku od Honde nisu imali iskustva u blizoj niti u daljoj proslosti. Jos nam samo fali dizel na startu da baci dimnu zavesu i zbuni protivnike...

Upravo je Audi pre 15-ak godina hteo da uđe u F1 karavan sa dizel motorima...naravno da je ta njihova ideja odmah odbijena.

Bilo bi super da Audi uđe u F1 jer tako zapravo ulazi VW u svet Formule 1 a to može da znači samo jaču konkurenciju. Obzirom da su ispod VW i Porsche, Bugatti, Lamborghini uz iskustva Audija iz trka izdržljivosti kao i Wagenova WRC iskustva, sa nekim vozačem kao što je Alonso to mora da bude prženje...
P.S. Jeste vest bombastična i nepouzdana (video sam je na Yahoo) ali su proširili priču time da bi Audi zbog tog F1 angažovanja potpuno napustio fabričko angažovanje na trkama izdržljivosti...

To se znalo jos posle Socija, jer je bilo izvesno da ce zameniti motor i time prekoraciti broj dozvoljenih motora po sezoni. 100% je sigurno da startuje iz boksa, pitanje je samo hoce li se pojaviti na kvalifikacijama, jer kvalifikacije sada nemaju svrhu za njega osim da eventualno jos malo testira i tako upropasti jos neki set guma.

Солидна трка.
Из ове групе новијих стаза ова је погодак. Колико сам приметио и трибине су крцате.

Розберг једноставно не успева да парира Хамилтону.
Једино је у уводном делу сезоне успевао на пар трка да бљесне и одвезе трку са потпуном контролом, са друге стране то Хамилтон ради скоро као по обичају...

Рикарду свака част, он је по мени ове сезоне највише показао.

Мени остаје утеха да смо као и много пута пре трку завршили испред сивих, што и није неки проблем :)

Razlika između Hamiltona i Rosberga je 24 poena...na narednoj u Brazilu Hamilton da pobedi,Rosberg da odustane,razlika bi bila 49 poena...
Rosberg da pobedi u Abu Dabiju,Hamilton da odustane,Rosberg postaje šampion za JEDAN POEN !!!Morbidno :thumbdown:
Šta nas čeka od vremenske prognoze za naredni trkački vikend:

Screenshot_17.png

Солидна трка.
Из ове групе новијих стаза ова је погодак. Колико сам приметио и трибине су крцате.

Розберг једноставно не успева да парира Хамилтону.
Једино је у уводном делу сезоне успевао на пар трка да бљесне и одвезе трку са потпуном контролом, са друге стране то Хамилтон ради скоро као по обичају...

Рикарду свака част, он је по мени ове сезоне највише показао.

Мени остаје утеха да смо као и много пута пре трку завршили испред сивих, што и није неки проблем :)

Sve se skromnijim stvarima zadovoljavaš :lol:

Razlika između Hamiltona i Rosberga je 24 poena...na narednoj u Brazilu Hamilton da pobedi,Rosberg da odustane,razlika bi bila 49 poena...
Rosberg da pobedi u Abu Dabiju,Hamilton da odustane,Rosberg postaje šampion za JEDAN POEN !!!Morbidno :thumbdown:

Dupli bodovi na poslednjoj trci mi mi deluju sve nenormalnije i morbidnije,kako postaje jasno da je Lewis pobedio na skoro tri puta više trka od Rosberga,a može mu izmaći titula.
Zato ga ja već sada proglašavam šampionom F1 za ovu sezonu i nastavljam tako računati,šta god bilo na poslednjoj trci.
Idi,bre, gde je Nico za šampiona ?! Samo jučerašnji gubitak duela sa Lewisom je dovoljno indikativan.

Trka je imala svoje draži,ali mi nekako nije uzburkala strasti.Jasno je samo da se u Mercedesu ozbiljno bore,a svi ostali su upitni.
Jeste da je četvrto mesto ovakvom u šampionatu bitno,ali nisam više siguran da Alonso,Vettel,a Kimi bez sumnje, pružaju maksimum.
Ni jučerašnji njihovi okršaji me ne mogu razuveriti.Možda još svi ne znaju gde će voziti sldeće godine,ali verovatno svi znaju gde neće voziti i to utiče na rezultate.
Kad smo kod duplih bodova,ako je već moralo da se sklizne u ludilo, onda ih je trebalo računati na prvoj trci, pa neka se jure kroz sezonu.
Bolje da su delili pola bodova na poslednjoj trci, umesto duplih-bilo bi korektnije, mada i dalje bolesno.

Ova sezona je ionako opterećena novotarijama, samo bi falilo da to glupo dupliranje bodova u zadnjoj trci bude odlučujuće za šampionat, slično onom "zlatnom golu" pre desetak godina u fusbalu, odustalo se (srećom) brzo od toga ali (ako me sećanje ne vara) i tada je odigrano prvenstvo Evrope na kome su Francuzi baš tim golom i postali prvaci...
Za promenu malo smeha (kako smešno bi tek bilo kada bi sa aktuelnim bolidom ovo uradili), RB7 svira američku himnu u Ostinu:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back