Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neophodno je zaštititi vozačke živote od ludila nacionalnog heroja daleke,ali bratske nam Venecuele.
Kometatori na SK nisu ni naslutili da je odustajanju Gutierreza možda doprineo sudar.Gledaju rasturen bolid i ne kontaju.
Ja bih se bar pokušao opravdati za propust.

Е ово се може назвати правом трком.
Срећа Сребрних за сада је у томе што Розберг не спада у групу агресивних возача а и возачи су им у одличним односима, иначе би овде прштало на све стране.
Срећа по нас што је изашло сигурносно возило па смо могли да и у завршници трке уживамо у борби за прво место, јер све је ишло ка томе да су у Мерцедесу тактиком хтели да приведу ову трку крају на миран начин.
Волео бих да видим да ли ће таквој тактици прибећи ако на некој од наредних трка ситуација буде обрнута.
Јер она Малезија прошле сезоне нам је показала неке ствари... Надам се да грешим јер могли остати ускраћени за овакве борбе...
Ова трка нам је дифинитивно показала да је Мерцедес направио право мало "чудо" од овог мотора.
Драго ми је због Переза. И што је на подијуму и што није код сивих.
А код нас се дефинитивно неке ствари морају мењати из корена. Било би лепо кренути од Доменикалија...

Neophodno je zaštititi vozačke živote od ludila nacionalnog heroja daleke,ali bratske nam Venecuele.
Kometatori na SK nisu ni naslutili da je odustajanju Gutierreza možda doprineo sudar.Gledaju rasturen bolid i ne kontaju.
Ja bih se bar pokušao opravdati za propust.

Ерцег бар има ту културу да заћути кад се чује тимски радио али овај други је права катастрофа.
За време тог инцидента је Ерцег нешто причао и вероватно је гледао или папире или времена али овај други је морао то приметити.
Као што би се код нас могло кренути од Доменикалија тако се код ових може кренути од тог другог коментатора.

Ерцег бар има ту културу да заћути кад се чује тимски радио али овај други је права катастрофа.
За време тог инцидента је Ерцег нешто причао и вероватно је гледао или папире или времена али овај други је морао то приметити.
Као што би се код нас могло кренути од Доменикалија тако се код ових може кренути од тог другог коментатора.

To je timski propust.
Blažičko i Novak su bili tako sinhronizovani,da se ja ne sećam ovakvog "stručnog " gafa.
I to "nepoštovanje" radio-veze i brbljanje preko nje o nebitnim stvarima je tako iritantno i takav odraz nepoznavanja duha ovog sporta da je teško naći bilo kakvo opravdanje.
Inače,sjajna trka.Lewis je bolji vozač,ma šta ko mislio o Rosbergu.Nadam se da će Rosberg uspeti da parira većim delom sezone,jer u slučaju da RBR ne nađe način da upati motor i šasiju,to će nam biti jedina prilika da gledamo borbu za titulu na današnjem nivou.
Bravo i za ostale vozače,koji su nadmašili sebe danas,a MAldonadu treba hlađenje glave ,dok nečiju nije skinuo.

To je timski propust.
Blažičko i Novak su bili tako sinhronizovani,da se ja ne sećam ovakvog "stručnog " gafa.
I to "nepoštovanje" radio-veze i brbljanje preko nje o nebitnim stvarima je tako iritantno i takav odraz nepoznavanja duha ovog sporta da je teško naći bilo kakvo opravdanje.
Inače,sjajna trka.Lewis je bolji vozač,ma šta ko mislio o Rosbergu.Nadam se da će Rosberg uspeti da parira većim delom sezone,jer u slučaju da RBR ne nađe način da upati motor i šasiju,to će nam biti jedina prilika da gledamo borbu za titulu na današnjem nivou.
Bravo i za ostale vozače,koji su nadmašili sebe danas,a MAldonadu treba hlađenje glave ,dok nečiju nije skinuo.

Да, тимски гледано су лоши. Некако ми се чини да је овај други та слаба карика и верујем када би њега уклонили да би било знатно боље.
Мада ако је то цена коју треба платити како би гледали трку без реклама и у целости, издржаћу некако :)

Када се све сабере и одузме бржи је.
Мада има Розберг својих момената и трка када Хамилтон не успева да му парира и била би штета за нас да га тим у таквим тренуцима ограничава.

Mečkari su prejaki, potpuno druga (tj. prva) liga u odnosu na ostatak konkurencije, Fetel se rve sa autom (kljakavo i bezuspešno), Indije su jedine koje mogu da pomrse favoritima za timsko drugo mesto račune, Meklaren ubedljivo neubedljiv sa Mercedesovim motorom, Ferari u (neočekivano) velikim problemima, kukali su svi da je dosadna sezona u kojoj dominira RB a sada će svima da bude interesantna ova u kojoj Mečke razbijaju...

A ova dvojica sa SK, sećam se (ne mogu sada da nađem taj svoj komentar) kada sam prvi put komentarisao njihov prenos pre 3-4 godine, e čudo jedno ali potpuno isto mišljenje imam i danas o njima, najradije bih zavnuo ton na 0 ali moram da slušam zbog timskih radija (koje naravno, jedva razaznajem ispod njihovih trivijalnih razgovora), izgleda da smo osuđeni da to trpimo...

Заборави да напоменем једну битну ствар
Фетел је добио и испоштовао тимску наредбу о пропуштању Рикарда. Није то мала ствар...
Касније га је Рикардо добио и у директном дуелу.
Могло би и ту бити занимљивих окршаја

Trka je bila dobra, Lotus je čini se najviše izgubio zbog sc, i nekako su lošiji kako trka odmiče, Massa opet gnjavi i ne pretiče kad treba i može. Svidjela mi se i borba Magnussena i Ricciarda naročito što je naš pulen pokazao smirenost i znanje, šteta što smo odustali sa oba auta. Pobjeda Lewisa nad Rosbergom možda bude jako bitna kasnije. Nakon duže vremena trka me zaokupila i brzo prošla uz to dobar sam 20 evrića zbog objede Lewisa :) za Kinu sam u internoj kladionici ponovo tipovao na Hamiltona, pa ćemo vidjeti. Drago mi je zbog Peresa, nakon svega onoga što je prošao nakon otpuštanja iz McLarena.

Trka je bila i dobra i losa. Dobra jer je bilo dosta duela, i to posebno izmedju timskih kolega. Jedini vozac koji nije uspeo ni malo pripretiti svom timskom, niti ikome drugom, bio je - Raikonen :(
A losa, jer uprkos timskim duelima, znali smo od pocetka da tu i nece biti neizvesnosti u pogledu krajnjeg plasmana, Mercedesi su dominantniji nego sto su Crveni Volovi ikad bili. Ebes trku kad moras da se nadas da padne kisa usred pustinje ili izadje safety car da bi bilo zanimljivo.

Dobra je bila zbog mnogih obilaženja klupskih vozača ali generalno sam razočaran zbog (opet) nadmoći samo jednog tima.
Čestitke za Indiju i pohvale za Vilijams a našima sve moguće kritike.Taman se ponadaš da počinjemo da ličimo na nešto ka ono...
Ne znam zašto je Meklaren počeo da gubi snagu motora ali onaj sejfti ga je urnisao.

- - - - - - - - - -

Niste mi jasni sto ne gledate f1 na netu. Ove nase slepce ne bih slusao ni da mi plate.
Edit: Ako se nastavi dominacija mercedesa opet ce sezona biti karina.

Daj šta daš (nažalost) ali dosta mi je mučenja pored kompa i traženja raznoraznih linkova !
Nikad nisam uživao prateći F1 ispred monitora kao uostalom i ostale sportske događaje.

Biće ubuduće i daj šta daš od bodova pa ćemo se nagledati još ovakvih radovanja nekih vozača za osvojeno 9.mesto i 2 boda:

10155598_635861156484403_1934603738_n.jpg

Slika govori više od reči (stav fanova):

10170975_635858719817980_1463214582_n.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back