Football Manager

• Začetnik teme Začetnik teme HYPE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Dok sam imao XP lepo sam igrao i pitalo me je na instalaciji jel hocu da instaliram sa steamom ili bez, ja sam odabrao bez, sada na win 7 niti pita niti nista.. !! kad god pokrenem fm2012 pokrene mi steam i trazi da platim 50$ da kupim igricu, ocu boli me kur**, imam jedva za internet a jos i igricu da kupujem, probao sam da obrisem steam i pokrene igricu ali nmg da je igram, ucitava i samo izbaci.. a 100% sam siguran da sam skinuo sa istog linka kao i ranije...

jel moze neko da mi objasni kako da ne igram preko steama ili da mi da link na pm da skinem.. hvala ;)

Ma skines skidrow i nemas brige.

Barsinu 4-3-3, tako sam u prvoj polusezoni rasturio CZV, Vosu i Leverkuzen. Vise od ovoga realno nismo mogli... Ali Markec je dao gol u gostima! Vecinu druge polusezone sam igrao 4-2-3-1 i to bez Mede i Lole, razni igraci su igrali DMF. Delovalo je odlicno, mada je pitanje kako ce ici protiv jacih ekipa u Evropi... :)

Sticajem okolnosti sam igrao protiv Leverkusena u LS.
Kuci sam ih dobio 2:1(Edu i Scepa),a tamo sam puko 3:2(Jovancic 2).
Ovde sam igrao 4-1-2-1-2,a tamo 4-4-2...

Ispisacu najbitnije iz cele sezone, poceo sam drugu, vec je kraj oktobra...

U avgustu sam doveo Haithama Mustafu(MC),Zarka Markovica(DC) i Miroslava Radovica(AMC).

Redom su "padali" Breidablik(0-0 2-2) ovde sam se provuko,zamalo da prodjem ko Stanoje.(vec sam pomisljao da izbrisem igricu cim sam poceo ako ispadnem :D),Litex(0-0 3-1) i onda kad sam usao u formu BATE(1-0 3-1)
Grupa u LS:Lyon,Inter,Partizan,Leverkusen (tim redosledom tabela).Dobio sam Inter u BG 3:0 i Leverkusen u BG 2:1,ostalo porazi.
U LE ovako:Fulham(H 0-0 A 2-2)
Shakhtar(H 0-0 A 1-1)
Quarter-final Roma (H 0-1 A 1-0) i ispao sam na penale... I to je kraj moje evropske price...

U kupu sam pobedio Bsk(mnogo zajebani kod mene,bili 7. falio im bod za evropu) 1:0 (Ivanov)

A prvenstvo:derbiji-1:0 kuci i 2-2 u rupi,vosa 2-0(H) i 2-1(A),moram napomenuti da me je Spartak dobio u Subotici 4:2(jedini poraz),ali sam im vratio istom merom-4:2 na JNA.
Tabela:
1.PARTIZAN 24 5 1 +45(65:20) 77
2.SPARTAK 17 7 6 +23 58
3.CZV +24 56
4.VOJVODINA +25 53
Ispali Javor i Metalac, a usli Banat i Indjija.
Najbolji igrac Jovancic.

Na polusezoni sam doveo Kezmana a prodao Rankovica.

U avgustu 2013 sam kupio Filipa Knezevica iz Borca,Asmira Kajevica iz Bsk-a i Nikolu Trujica iz Teleoptika.
Na free transfer su otisli Manga,Radisa Ilic,Vukic(Sloboda),Davidov i Kizito(Novi Pazar). I Anderson je otisao u Sao Paulo na pozajmicu za nesto sitno...

Kad stignem na polusezonu ispisacu sta se desavalo...:D

Koliki ti je wage budget kad imas Babovicu da das 20 000 nedeljno.
Meni je nedeljno wage budget 96 000 od cega koristim 76 000 evra.

Ja mu nisam dao 20 000 nedeljno, ima 275 000 godisnje, sto je 4 200 nedeljno, ali je dobio 200 000 odmah :p
Wage budget mi je oko 92 000, koristim 45 000, od cega 11 500 na Lolu, kog cu da uvalim nekom na zimu.

Btw, super napredujes, pravi si takticar! :)

Ja mu nisam dao 20 000 nedeljno, ima 275 000 godisnje, sto je 4 200 nedeljno, ali je dobio 200 000 odmah :p
Wage budget mi je oko 92 000, koristim 45 000, od cega 11 500 na Lolu, kog cu da uvalim nekom na zimu.

Btw, super napredujes, pravi si takticar! :)

Vratio sam se sad i video da sam prevideo platu za Babovica...
I meni Lola ima isto, mnogo mu je to...
Koliki ti je transfer budget dao Djurica na pocetku 2. sezone?

Hvala:cool:

Na leto su otisli Eduardo (1 mil), Jovancic (400k), Manga (raskid ugovora), Rnic, Davidov, Rankovic (bez obestecenja), Petrovic (50k). Iz Teleoptika su prekomandovani Ostojic i Jojic (zvuci poznato? :D idem Stanojevim stopama :)) i doveden je bez obestecenja Nijgerijac Cima koji je bio na probi i dao 12 golova na 3 meca za rezerve. Scepa se vratio iz Smedereva sa titulom drugog strelca lige, a vratio se Zivko Zivkovic iz Metalca i vremenom postao prvi golman. Iako mi je Djura dao 12 milki za transfere, smatrao sam da za pojacanjima nema potrebe. U LS smo usli bez problema i dobili grupu smrti - Milan, Arsenal i Verder Bremen. U ligi smo igrali promenljivo ali smo do osmog kola imali sve pobede. U derbiju na JNA je bilo 0-0 i pocela je kriza igara i rezultata. Vratio sam se na 4-3-3 ali smo nastavili toplo-hladno, ali smo dobili Vosu sa 5-1 u BG. Cuo sam da je sudija kriv. :cool: CZV je ispala u prvom kolu kupa. N polusezonu smo otisli sa 4 boda vise od OFK-e i 9 bodova vise od komsinice, koja je bila katastrofalna. Inace, u ligu su usli Lucani i Proleter, a ispali su Javor i Hajduk Kula.

ligawg.jpg

U LS je ekipa igrala fenomenalno! Ravnopravno smo se nosili sa svima. Arsenal je izvukao bod na JNA u 96. minutu, Milan je gubio na svom terenu 0-2 da bi jedva dobio 4-3, Verder je porazen sa 2-1 u BG a tamo je bilo 2-1 za njih, Arsenal nas je dobio 3-1 a na JNA je porazen Milan sa 2-1! Na kraju smo bili treci sa ubedljivo najvise golova od svih. Verder je ispao. Nasi omladinci su takodje igrali LS i u grupi dobili CZV sa 4-0 i 5-1. Smederevo mi vise nije filijala posto som ista liga, raskinuo sam saradnju sa Tiverijom a nova filijala mi je Vozdovac, gde je poslato 7 omladinaca. Zakljucio sam da ovom timu fali motiva i planiram veliku rekonstrukciju koja ce obuhvatiti sve linije tima na zimu, posto je ova polusezona po meni bila dosta losa. :)

mecevi.jpg

Na leto su otisli Eduardo (1 mil), Jovancic (400k), Manga (raskid ugovora), Rnic, Davidov, Rankovic (bez obestecenja), Petrovic (50k). Iz Teleoptika su prekomandovani Ostojic i Jojic (zvuci poznato? :D idem Stanojevim stopama :)) i doveden je bez obestecenja Nijgerijac Cima koji je bio na probi i dao 12 golova na 3 meca za rezerve. Scepa se vratio iz Smedereva sa titulom drugog strelca lige, a vratio se Zivko Zivkovic iz Metalca i vremenom postao prvi golman. Iako mi je Djura dao 12 milki za transfere, smatrao sam da za pojacanjima nema potrebe. U LS smo usli bez problema i dobili grupu smrti - Milan, Arsenal i Verder Bremen. U ligi smo igrali promenljivo ali smo do osmog kola imali sve pobede. U derbiju na JNA je bilo 0-0 i pocela je kriza igara i rezultata. Vratio sam se na 4-3-3 ali smo nastavili toplo-hladno, ali smo dobili Vosu sa 5-1 u BG. Cuo sam da je sudija kriv. :cool: CZV je ispala u prvom kolu kupa. N polusezonu smo otisli sa 4 boda vise od OFK-e i 9 bodova vise od komsinice, koja je bila katastrofalna. Inace, u ligu su usli Lucani i Proleter, a ispali su Javor i Hajduk Kula.

ligawg.jpg

U LS je ekipa igrala fenomenalno! Ravnopravno smo se nosili sa svima. Arsenal je izvukao bod na JNA u 96. minutu, Milan je gubio na svom terenu 0-2 da bi jedva dobio 4-3, Verder je porazen sa 2-1 u BG a tamo je bilo 2-1 za njih, Arsenal nas je dobio 3-1 a na JNA je porazen Milan sa 2-1! Na kraju smo bili treci sa ubedljivo najvise golova od svih. Verder je ispao. Nasi omladinci su takodje igrali LS i u grupi dobili CZV sa 4-0 i 5-1. Smederevo mi vise nije filijala posto som ista liga, raskinuo sam saradnju sa Tiverijom a nova filijala mi je Vozdovac, gde je poslato 7 omladinaca. Zakljucio sam da ovom timu fali motiva i planiram veliku rekonstrukciju koja ce obuhvatiti sve linije tima na zimu, posto je ova polusezona po meni bila dosta losa. :)

mecevi.jpg

Bravo za LS, nego moram da se osvrnem na transfere, meni je najskuplji igrac Jovancic(3.2 mil) a Eduardo vredi 1.6 mil.
Cudno sto su kod tebe toliko jeftini...mozda ti nisu igrali mnogo???

E bog te ****! Poraz od 1-0 u 18. kolu od mrtvog Mančeter Junajteda. Znači, zgazili smo ih, šutevi 20-6, u okvir gola 7-1, ali je bagra pobijedila. Neki slobodnjak na 17 metara što niko nikad sa te pozicije nije dao gol, ali je njihov onaj Wijnaldum me zavio u crno.
Znači, nevera! Prvi gol u sezoni smo primili od Boltona u 13. kolu, a Bolton je tad bio 16. na tabeli. Prvi poraz od pregaženog Junajteda! Bože pravde, šta je ovo?

Bravo za LS, nego moram da se osvrnem na transfere, meni je najskuplji igrac Jovancic(3.2 mil) a Eduardo vredi 1.6 mil.
Cudno sto su kod tebe toliko jeftini...mozda ti nisu igrali mnogo???

Samo cu reci da je Mamba igrao kao nikad. Ova dvojica su uglavnom grejala klupu, pa je obestecenje zato bilo ovoliko, ali je ubacena klauzula da dobijam 50% od sledeceg transfera. Scepa i Nigerijac su razocarali, jedan sigurno ide, a otici ce vecina prvotimaca, zelim mladji, motivisaniji Partizan, cak i po cenu jako loseg rezultata u Evropi. Inace, na krilima su vec par meseci standardni Markovic i Ninkovic, na desnom beku Aksentijevic a i Ostojic se ozbiljno namece (jel i ovo zvuci poznato? :D).

Eksperimentisao sam malo sa taktikom posle prve sezone (mada i u toku prve sezone sam je koristio) sa Kaiserslauternom i mislim da sam došao do možda i najofanzivnije taktike sa kojom sam ikada igrao.
Tačnije toliko je ofanzivna da je i u odbrani odlična :mrgreen:
bayernkaiserslautern.png

10ccc.png

Zadnje sezone sam sa Čelsije uzeo Komjuniti Šild, Super Kup Evrope, Svetsko klupsko, FA Kup, Premier ligu, a u LŠ sam izgubio u finalu od Marseja 2-1 iako su šutevi bili 21-6 za nas. Došlo mi je da razbijem kompjuter!

Letnje pojacanje Cima je nakon losih partija prodat Proleteru za 200k + 50% od sledeceg transfera. Doveden je bivsi omladinac Totenhema, Coulibally i nastupao je za omladince na prolece. Trazio sam kvalitetnog spica, hteo sam Klea i Mfelu, ali sam na kraju doveo Majora iz J. Afrike. U LE smo izbacili Viljareal 3-1, 2-3, ali nas je razbio Inter 1-1, 0-5. U ligi smo igrali lose, ali smo drzali odstojanje u odnosu na OFK, u derbiju 1-1, izbacili smo OFK u kupu 0-0 na JNA, 1-0 tamo. U pretposlednjem mecu u ligi me dobila Vosa (Jokan) pa sam osuo drvlje i kamenje po sudiji jer je bio kriminalan. FSS me suspendovao na 1 mec, pa je finale kupa sa Somborom vodio asistent, 4-1 za nas. :D

sezonaw.jpg

U drugom delu sezone su mnogi igraci zatajili, Babovic se povredio, Tomic se probudio pred kraj, Majoro nije dao nijedan gol na deset takmicarskih meceva, Mamba nije bio u staroj formi... Ali, zablistali su neki novi klinci - Markec je igrao spica i to fenomenalno, 10 golova na 10 meceva u spicu, Ninkovic je bio odlican, Vukic nije igrao, ali je zablistao mladi plejmejker Nenad Lukic. Markesa prodajem Brazilcima za 500k, vec je mator, ovo je poslednja sansa da uzmem neke pare, Majora sam prodao u Emirate za 1,2 milke + 50% od sledeceg. Dogovoren je jos na zimu dolazak Knezevica iz Borca za 750k (pala cena jer je bio nezadovoljan), on je inace najbolji igrac lige.Takodje, kad se Djurica jos malo otvori, planiram da dovedem Klea. U ligi smo zavrsili sa 13 bodova vise od OFK i 15 vise od CZV. Inace, Lukic je podneo ostavku, klub je preuzeo neki Popovic. Stanoje je uzeo Rad i doveo ga sa 10. na 4. mesto! :)

ligam.jpg

Back