FK Vojvodina

Butorović protiv navijača

Udruženje novinara Srbije (UNS) najoštrije osuđuje pretnje Miroslavu Gajinovu, glavnom uredniku veb sajta "Napred Voša" od strane Ratka Butorovića, predsednika FK "Vojvodina".

Butorović je 1. septembra, pre početka skupštine ovog kluba bez ikakvog povoda zapretio Gajinovu da će mu "razvaliti šamarčinu". On je zatim i za vreme sednice koju je Gajinov pratio kao novinar, nastavio da ga vređa.

Butorović je, inače, i pre ovog događaja u dva navrata pretio Gajinovu nezadovoljan komentarima posetilaca sajta koji se odnose na prilike u FK Vojvodina.

UNS upozorava da je ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem krivično delo za koje je zaprećena zatvorska kazna od jedne do osam godina zatvora.

UNS traži da novosadska policija zaštiti kolegu Miroslava Gajinova i da istraži sve okolnosti ugrožavanja sigurnosti novinara.

Данас сам прочитао неку занимљиву вијест,па ако неко ко прати Вошу може демантоват или потврдит ;)
Наводно у пионирима тренира и неки голман 12 година иначе по националности Рус,презиме неко Шешњиков?
Има ли мали потенцијала и хоће ли за десетак година бити јединица?

Dva posleratna kluba za 700 dinara

Dva posleratna kluba za 700 dinara
13.09.2011. 21:50
Autor: fkv.com Team
1315943451.jpg

Rukovodstvo FK Vojvodina odlučilo je da za naredne dve utakmice na stadionu „Karađorđe“ (protiv OFK Beograda i Partizana) važi jedinstvena karta za zapadnu tribinu, koja će koštati 700 dinara i biti u prodaji na blagajni stadiona već u petak od 10 časova. Time je, na neki način, oslušnut glas navijača i podržana inicijativa začeta na forumu sajta www.fkvojvodina.com pre nekoliko nedelja, kojom se predviđa da severna i zapadna tribina budu rezervisane za domaće, a istočna tribina za gostujuće navijače. Time bi se smanjile tenzije, nastale usled poznatih događaja u majskom finalu kupa odigranom u Beogradu, kao i ranijim sukobima dveju navijačkih grupa u prošlosti. Utakmica protiv „romantičara“ igra se u subotu od 20 časova, dok će termin utakmice sa crno-belima (1. oktobra) biti određen naknadno.

"Stara dama" i lažni stogodišnjak sutra na megdanu

"Stara dama" i lažni stogodišnjak sutra na megdanu
16.09.2011. 12:12
Autor: Grof Žekula(5)

U subotu u 20h na našem “Karađorđu“ (RTS konačno prenosi), snage su trebali da odmere jedan klub formiran pre Prvog i jedan formiran posle Drugog svetskog rata (ne ni 1945. godine, kako su do sad "prikazivali", već 1957. godine)...Avaj – nasilna izmena krštenice i lične karte, ali potpuno suprotno ljudskoj prirodi da sakriva i smanjuje godine, pa dođosmo do toga, da će sutra meč odigrati istinska “Stara dama“ i jedan “gospodin“ koji je, tek tako, sebi dodao koju deceniju života, iz jedinog raloga patološke želje da bude najstariji u državi. Ko zna šta će, silniji i moćniji od njega, u budućnosti, potaknuti ovom “idejom“ tek učiniti...Jer takmičenje za “najstarijeg člana odabranog društva“ ovim, kanda, tek počinje.

Kako god, u subotnje veče, sedamnaestog septembarskog ovogodišnjeg dana, crveno-beli momci imaće zadatak da pokažu plavo-belim gostima iz prestonice da su bolji na terenu, a time i “ko je stariji“. Pobedom, nikako drugačije, jer nam je ovaj rival prošle sezone prvo, na istom mestu sutrašnjeg okršaja, “iščupao“ bod, a potom nam u drugom delu sezone naneo poraz koji nas je i isključio iz trke za državnog prvaka (ako u njoj u opšte i bismo). Znam – “zlobnici“ će reći da nam je to sve minule sezone uradio neko ko je bio decenijama mlađi od nas, a da je sutra protiv “lažnog stogodišnjaka“ mladost na našoj strani, te da trijumf ne bi trebalo ni da dođe u pitanje! Neka se “zlobnicima“ želja ostvari!

I još nešto – zamolio bih čelnike našeg sutrašnjeg oponenta, da promisle o promeni imena kluba, jer kako jedan Omladinski FK da ima 100 leta? Nisu Juventus...Još!

Minulo kolo nam je pokazalo da se do njega (trijumfa) može doći samo odgovornom i napadačkom igrom u toku svih 90 minuta. Taj recept se koliko već od sutra mora primenjivati na svim megdanima na kojima će učestvovati FK Vojvodina. Kad bi poradili, uz to, i na većoj kolegijalnosti u igri, onda ne bi upisivali samo recku, već sve tri, nakon onakvih okršaja, kakav je bio pomenuti užički, a koji nas čekaju sve do kraja sezone.

Floskule da meč neće biti nimalo lagan (pa da, zaboravih – dolazi nam ekipa koja je pre samo nekoliko dana u “fantastičnom“ meču savladala čuveni moskovski Dinamo, koji je minulog vikenda “oduvao“ sa terena vicešampiona države i učesnika LŠ CSKA, što samo govori o jačini OFK-e), ovog puta ne prihvatamo – HOĆEMO POBEDU!!! Poslednji put istog takmaca smo pobedili u maju 2009. godine (ubedljivo 6:1), ali to nam je i jedina pobeda u minulih 10 međusobnih okršaja (da ne idemo dalje u prošlost). Zato sutra treba prkinuti taj loš niz i započeti neki novi, daleko uspešniji.

Da je to jedino u glavama stručnom štabu i igračima, uveravao nas je na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ šef struke Dejan Vukićević, koji je istakao da ceni disciplinovanost gostiju kao i njihovo “znanje“ da igraju na rezultat, ali i da sve zavisi samo od nas. “Želim da sutra u predivnom ambijentu pokažemo šta znamo, odigramo meč o kome će publika dugo pričati, a da tri boda upišemo na naš konto i time pokažemo sportskoj javnosti da su nam ambicije visoke“.

Šef struke je dodao i to da Daniel Mojsov sigurno neće nastupiti na meču zbog povrede i da će ga zameniti Dejan Karan, te da je blizu odluke da Ljubinković ne započne meč u startnoj postavi. “Imamo dovoljan broj izuzetno kvalitetnih igrača i gotovo da sam na “slatkim mukama“ koga da uvrstim u startnu postavu, jer sam prezadovoljan radom apsolutno svakog pojedinca koji mi je na raspolaganju“, završio je Vukićević.

O kartama za meč sve znate! Ko kupi sutrašnju za zapadnu tribinu po ceni od 700 dinara, dve nedelje kasnije može sa njom da posmatra i “Osvetu za 11. maj“. Za Istok (200 dinara) i Sever (100 dinara) je “sve po starom“.

Dođi, bodri i (nadam se) uživaj! Pokažimo ko je stariji...

FK Jagodina – FK Vojvodina 1:1

Slika i izveštaja sa utakmice ima, ali sve dok se ne dođe do utakmica u Novom Sadu, gde rukovodstvo FK Vojvodina ne dozvoljava članovima redakcije sajta Napred Voša da obavljaju svoj izveštački posao. Ujedno se zahvaljujem istima na težnji da ugase pomenuti medij
nazdravlje.gif

:rumenko: :rumenko: :rumenko:

Opširnije sa meča:
link

Fotografije sa meča:
link

25.jpg

10 razloga...
30.09.2011. 01:23
Autor: fkv.com Team

1317338638.jpg

...a bilo koji je dovoljan

10 razloga zašto u subotu treba da podržiš Vojvodinu na stadionu „Karađorđe“:

1. Zato što smo mi osnovani pre rata, kada je trebalo staviti glavu u torbu za tako nešto, a oni posle rata, kada se trebalo samo prikloniti pobednicima.
2. Zato što smo jedni od retkih kojima je petokraka u grbu plava, a oni jedni od mnogih kojima je petokraka u njihovom crvena.
3. Zato što nama jedna pobeda nad njima znači više nego njima svi njihovi trofeji.
4. Zato što je iza nas samo provalija, a iza njih čitav državni aparat.
5. Zato što mi skandiramo ime momka koji je izgubio život, a oni ime ubice koji mu ga je oduzeo.
6. Zato što smo mi ponosni na svoje osnivače, a oni bi se svojih najradije odrekli.
7. Zato što mi možemo dvadeset godina bez izlaska u evropske kupove, a oni ne mogu dve bez titule.
8. Zato što su nama oči uprte u tabelu svaki dan, a njima samo poslednji vikend u šampionatu.
9. Zato što mi imamo Faleta, a oni Mišu Tumbasa.
10. Zato što ćemo mi na 11. maj 2011. godine biti ponosni ceo život, a oni ga se stideti samo kratak period.

Subota, 1. oktobar, svi na "Karađorđe"...

Pamti pa vrati – zapamtili smo, vraćamo sutra!!!
30.09.2011. 14:07
Autor: Grof Žekula

1317384423.jpg

Seti se ovoga i pravac Stadion!

Sto četrdeset i dva dana smo čekali...Od 11. maja i do tada neviđene krađe u finalu kup takmičenja i najveće bruke od kada se fudbalska lopta kotrlja terenima naše države, pa sve do danas, niti jednom navijaču “Stare dame“ nije prošao bilo koji od tih pomenutih dana, a da nije pomislio na osvetu! Jer nad tim što uradiše, zgadio se čitav fudbalski svet. Vreme za naplatu dugova je stiglo, odlaganja više nema, jer ćemo sutra, oko 21h kad se zavesa na našem “Karađorđu“ spusti, otpevati pesmu momcima, koji na terenu, noseći, za nas Sveti, crveno-beli dres, imaju zadatak da pobedom nad onima čije se ime više ne pominje, vrate svakom od nas tih 142 dana!

Kada nakon toga čujemo da je onaj “što je znao da će se sve baš tako desiti 11. maja (i da će utakmica kasniti i da se neće završiti ako budu vodili...), a na šta je upozoravao svoje saradnike i koji sebe i svoj klub smatra najvećim borcem za srpski fudbal (što je po svemu viđenom samo te večeri kontradiktorno)“ dobio od svojih poslodavaca radničku knjižicu i jedno “Beži odavde“, pravda (koja nije stigla, još, njegove tadašnje igrače, koji “pobegoše“ u inostranstvo, a pevaše i pokazivaše baš svašta) će biti u potpunosti zadovoljena, jer mu mi i dadosmo posao, onomad kad istog rivala savladasmo u polufinalu kupa, aprila 2010.

Na konferenciji za medije u SC “Vujadin Boškov“ u Veterniku, šef struke Dejan Vukićević i kapiten Slobodan Medojević, predstavnicima sedme sile jasno su rekli – Novi Sad je naš, a na “Karađorđu“ niti jedan rival nema šta da traži – pa tako ni sutrašnji!

Vukićević je dodao da je ovo najvažnija utakmica do sad u prvenstvu, ali i da se ništa ne menja po pitanju naših ambicija. “Želimo dobar rezultat, a to je u ovom slučaju POBEDA. Za to imamo kvalitet, a sutra ćemo istom najaviti najveće domete, što se tiče borbe za šampiona države, jer će se mnoge stvari “iskristalizovati“, a mi steći potreban mir pred pauzu koja sledi i docniji nastavak takmičenja. Tačno je da nam je oponent klub koji je dominantan prethodnih godina u našem fudbalu i da često igraju evro-takmičenja, ali je još važnije da i oni sami znaju šta ih sutra čeka u Novom Sadu. Odlično smo se pripremili za meč i siguran sam da oni ne mogu da nas iznenade. Zato će “Karađorđe“ ostati neosvojiva tvrđava i sutra, jer nam je plan da na našem stadionu ostvarimo maksimalan učinak. Ubeđen sam da ćemo sutra pokazati više od njih, jer smo svesni koliko vredimo i možemo. Dragi Novosađani – sutra ćemo Vas obradovati jer ćete imati priliku da vidite VELIKU VOJVODINU“, rekao je Vukićević i na najbolji način pozvao navijače crveno-belih da ispune Severnu i Zapadnu tribinu našeg Stadiona!

Medojević je dodao da je ubeđen da ćemo odneti prevagu na tribinama, a da je na njemu i saigračima da to učine na terenu. “Jesu kvalitetni, imamo respekt, ali se i zna da svako ko dolazi u Novi Sad i na “Karađorđe“ sa namerom da uzme bod(ove) moraće za to da se jako, jako namuči. Verujem u ekipu, sjajno smo radili i pripremili utakmicu, pa ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice i pružimo ono što se od nas očekuje, time dolazimo jednostavno do naše dobre predstave i TRIJUMFA! Propuštene prilike u Jagodini i Užicu, vratiće se sutra, u to sam ubeđen, pa ćemo sa našim vernim navijačima, slaviti kada sudija poslednju put dune u pištaljku“, veli naš kapiten.

Više od ovoga u najavi sutrašnje bitke bilo bi čisto praznoslovlje. Svako od Vas zna gde mu je mesto u subotu od 19h (pa i ranije u toku dana), svako zna šta mu je činiti, svako zna šta oseća prema njima...Zato podržimo one koji će na terenu probati (i uspeti) da ih nadigraju, poraze, ismeju i pošalju kući “praznih šaka“. Sutra jedno ime je iznad svih, sutra smo svi jedno i još jednom ćemo im pokazati da su “zalutali“ na Stadion koji neće pamtiti po lepom! Želimo pobedu – pomozimo prisustvom i navijanjem Vukićeviću i momcima! Harmonija između njih na terenu i nas na tribinama, dovešće nas sve do zajedničkog slavlja prvooktobarske subotnje večeri.

O daljoj prošlosti takođe ne vredi...Ni našoj, ni njihovoj, ni međusobnoj...Zna se stariji, ko je ko, zna se ko je do sad trpeo nepravdu i kolika je ona bila, ali se i zna se da će svemu tome doći kraj. Kada odlučiš da činiš dobro, treba da znaš da ti neće uklanjati kamenje sa puta, već moraš biti spreman da će ti još koji postaviti na put ispred tebe. Sa njima ne hodimo istim drumom, nikada nećemo i uvek smo (i bili i bićemo) na suprotnim stranama.

Na sutrašnjem meču želimo samo da pokažemo da smo (opet) bolji. U svim segmentima. Naš Grad, naš Stadion, naša Publika, naša Pobeda, naša Proslava...Tim redom!

Ako se još premišljaš i odugovlačiš, prekini ovog trenutka! Za Vojvodinu je čast navijati! Dođi i pomozi joj, kada je to potrebno, možda i više nego ikad!

Srčano i borbeno, jednostavno i kolektivno, napadački i ubojito!!!
U SUBOTU SE MI PITAMO!!!!

Ko zna da li bi ovaj meč bio vododelnica u istoriji FK Vojvodina? Kako bi centri moći (oni javni i skriveni) u ondašnjoj Jugoslaviji reagovali na eventualni uspeh Novosađana u trećoj utakmici?

ma namestili beogradski blizanci da ispadnete :roll:
ne znam cemu ovo
meni je Vosa gotivan klub iako je crveno bela, ali u poslednje vreme se stalno bore sa nekim nedokucivim vetrenjacama :neutral:

ma namestili beogradski blizanci da ispadnete :roll:
ne znam cemu ovo
meni je Vosa gotivan klub iako je crveno bela, ali u poslednje vreme se stalno bore sa nekim nedokucivim vetrenjacama :neutral:

Ne znam stvarno da li bi bilo rešenje da Partizan i Zvezda, pošto već ne možemo da ih ukinemo, pređu malo u neku drugu ligu, regionalnu ili šta ja znam kakvu, pa da malo fudbal procveta u Srbiji.

Back