ZAŠTO KOD ZVEZDE UVEK POSTOJI ALI...
Milan Smiljanić čestitao Zvezdi pitajući se.
Ne bih se upuštao u analizu. Ali, zašto, kada Partizan
izgubi od Zvezde, uvek mora da se “dogodi nešto”
o čemu će se posle pričati, ističe kapiten crno-belih
Kapiten Partizana Milan Smiljanić nije imao sreće da prvi derbi sa trakom oko ruke pamti i po trijumfu. Štaviše, sećaće ga se po porazu, bolnom, ali je posle meča smogao snage da čestita rivalu. Na rezultatu, ali ne i igri...
-Još jednom čestitam Zvezdi na pobedi, a da li je ona zaslužena ili nije, procenite sami. Srećom, sreda je blizu, želimo trofej u Kupu u jedva čekamo ponovni susret sa komšijama. U međuvremenu imamo meč sa Bežanijom i to je prilika da se dobrom igrom i pobedom dodatno naoštrimo za još jedan odlazak na marakanu – kaže Smiljanić.
Ističe i kapiten crno – belih da je prelomni trenutak meča bilo Bajićevo isključenje u 45.minutu, ali se postavlja pitanje šta je to Partizan uradio do tog 45.minuta, kada je brojčano bio egal?
-Priznajem, nismo ličili na onu ekipu koja je lako dobila Zvezdu pre mesec i po dana, ali smo bili bolji do tog trenutka, imali smo inicijativu, ušli u utakmicu kako treba ali moram da naglasim da su Zvezdini fudbaleri u startu imali nekoliko oštrijih startova i sudija je morao da reaguje, da smiri situaciju, ali to nije učinio. Ipak, posle dvadesetak minuta igre bio sam ubeđen da ćemo pobediti. Ne onako glatko, ali da ćemo pobediti. Svi smo verovali u to i siguran sam da bi tako i bilo da nije bilo tog crvenog kartona.
Ima još nešto što je zasmetalo Smiljaniću.
-Čujem, svi kažu, penal za Zvezdu je postojao i crveni karton je ispravno dosuđen. Ne bih se upuštao u analizu. Ali, zašto, kada Partizan izgubi od Zvezde, uvek mora da se “dogodi nešto” o čemu će se posle pričati.
Na kraju ste ipak pružili ruku rivalu?
-Jesam, pružio sam, ali to nije bilo tako čvrsto kao što su oni pružili nama posle 128. derbija. A moram da kažem da smo i tada mi bili oštećeni! Ali smo odigrali tako da to nije imalo uticaja na trijumf.
Titula je praktično izgubljena, da li će ubuduće akcenat biti isključivo na Kupu?
-U svaki naredni meč ući ćemo sa istim ciljem – da pobedimo. Ponavljam, svi jedva čekamo narednu sredu i polufinale Kupa, u koje ćemo sigurno ući pametniji posle ovog poraza i sa određenim poukama koje smo izvukli – zaključio je kapiten Partizana, Milan Smiljanić.