FK PARTIZAN sezona 2006/07

• Začetnik teme Začetnik teme FLUID
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
01/10/2006 | Izvor: B92, Sport
Rumunski sudija dobio "slabu"

Pavel Balaj, rumunski arbitar koji je sudio meč Groningem – Partizan u prvom kolu kupa UEFA, dobio je negativnu ocenu od strane disciplinske komisije UEFA za sudjenje te utakmice, prenosi današnji Sport.

Balaj će biti i sankcionisan prema pravilniku UEFA i neće uskoro ponovo dobiti priliku u evropskim kupovima.

Podsetimo, Balaj je dosudio dva penala za holandski tim, ali je zahavaljujući odbrani Ivice Kralja kod drugog jedanaesterca Partizan prošao u ligu UEFA.

EVE mu ga na :lol: . On će nas da krade. Ne zna on na kog se namerio. :lol:

Marinkoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić!!!

Ljudi moji, da li je to moguće! Partizan dao čak dva gola na prvenstvenoj utakmici i vodi.
Ne sluti na dobro. Smederevci su nam izgleda prva mušterija posle dužeg vremena.

:D :lol: :lol: :lol:

Izgleda završeno 2:2.
E, ako me ovi ne oteraju u grob pre vremena niko neće. :x :x :x
Pa šta je potrebno za pobedu?
Neke igrače treba definitivno oterati govnjivom motkom. :D
Pre svih Bajića, Ćirkovića i Pantića. :mad:

E sad ću da im napišem jedan e-mail da im se onako najfinije najebem majke.

Odoh na basket da smirim živce.
More mamu im ***** nesposobnu. :evil: :evil: :evil:

Sa Partizanovog sajta izdvajam ovo:

Partizan je dominirao terenom od početka meča (po običaju), a domaćin je svesno prepustio inicijativu gostima i vrebao svoje prilike iz kontri i polukontri. Iz jedne takve u 8 minutu su domaći i poveli, golom Partizanovog igrača na pozajmici Ace Petrovića, uz obilatu pomoć odbrane Partizana, koja im je bratski pomogla da povedu.

Medjutim, kad je počelo drugo poluvreme, na terenu je postojao samo jedan tim, Partizan, i zaista crno-beli imaju za čim da žale, jer su potpuno dominirali terenom, stvarali šanse, poveli golom Marinkovića i kada se očekivalo da se postigne i treći gol i osigura pobeda, ponovo se dešava po ko zna koji put ove sezone da igrači Partizana u nizu naprave 3-4 greške i bukvalno poklone gol Smederevu za izjednačenje.

Od tada, Smederevo dobija krila, zatvara se u klasičan bunker, po starom običaju njihovi igrači kod svakog kontakta padaju i leže na terenu po 3 minuta, kao da su pali sa litice, a sudija sve to toleriše, naročito kod slobodnih udaraca, kada je živi zid Smedereva uvek stajao na 4!? metra.

Po ovome nemamo ni odbranu, nemamo ni sudije.
Sve u svemu nemamo ništa osim nekoliko igrača koji se bore lavovski dok ovi drugi, posebno odbrambeni su pravi baletani.
Ma poludeo sam zbog takvog odnosa prema igri i prema dresu koji nose.
SRAMOTA!!!

Ne znam zasto Boja igra, jer stavljati u napad coveka za koga je gol misaona imenica je drugo ime za glupost. Osobine koje krase Boju su netacan pas i vrlo neprecizan sut. On je sknut sa leda za mec sa Groningenom, a evo ga sad i u mecu sa Smederevom. Zatim, koji igraci igraju po stranama, Rnic, Lomic, Cirkovic, Radosavljevic. Prvi i drugi, decaci koji su svojevremeno pokazivali tehnicka znanja, krenuli su putem Cirkovica, ne mogu da upute nijedan cestit centarsut. Nonsalantnim pristupom igri uspeli smo da se oprostimo od titule. Sta cemo dalje da radimo veliko je pitanje. Naime vise nema Bate Mirkovica, na njegovo mesto je dosao Bajic, po meni najgori fudbaler kojeg sam imao privilegiju da gledam, i odbrana je izgubila na sigurnosti. Prosle i pretprosle sezone glavna mana nam je bila neefikasnost, a sada, ne samo da nismo iskorenili tu manu nego smo joj dodali jos jednu - suplju odbranu. Odbranu koja je na svakom mecu, osim na "derbiju" , primila gol. I mi se nalazimo u veoma nezgodnoj situaciji. Napad, koji retko daje golove, mora da nadoknadi sve propuste u odbrani. Slozicete se da je to veoma tezak zadatak, za nas neizvodljiv. Hocemo li nastaviti da igramo igru bez igre, ili cemo igrati ofanzivni fudbal po meri svog znanja ostaje da se vidi. Moramo da igramo brze u napadu, stabilnije na sredini, i pouzdanije u odbrani.

Ma komšije umuvaju po neki gol i svi srećni.
Nego šta ćemo mi sa ovom šakom jada iz odbrane.
Rnić nije igrao verovatno zbog onog crvenog kartona. A on je za Ćirkovića ekstra fudbaler. Onaj Ćirković se bre raspada po terenu. Samo da mu vidim leđa. I njemu i Bajiću i Pantiću.
Da nije Zajića i Marinkovića mi ne bi znali šta je gol. Bili bi svi kao Pjer Boja. Crni mi. :D :D :D

Partizan pred žreb za Ligu UEFA kupa
Fejenord i Bazel bi dobro došli!

Fudbaleri Partizana posle današnjeg žreba u Nionu znaće ko će im biti protivnici u grupi u Ligi kupa UEFA.

Međutim, crno-bele to naročito i ne brine, mnogo im je važnije da igraju dobro i skupljaju poene, kako bi ostali što duže u najmasovnijem evropskom takmičenju. Bar tako razmišlja vezista Partizana Ivan Tomić.

- Prognoze pred žreb? Daj šta daš, kad ne možemo da biramo rivale i zato mi je važnije da saznam s kim ćemo igrati u Humskoj. Idealno bi bilo da izvučemo neki slabiji tim i protiv njih igramo kući. Ovosezonski UEFA kup nikad nije bio jači, znamo kako su u prvom kolu prošli Šalke, Herta, Marsej... Mi smo sada u maloj Ligi šampiona - rekao je Tomić i naglasio zašto je važna pobeda na početku takmičenja.

- Pre dve godine počeli smo sa Egaleom (4:0) i kasnije nam se sve otvorilo, zato je bitno da dobro startujemo. Normalno je da se nadamo ostanku u Evropi do proleća, međutim ne zavisi sve od nas, trebaće nam i malo sreće - dodao je Ivan.

Za razliku od Tomića, produktivni vezista crno-belih Bojan Zajić na žrebu za grupe Lige UEFA ima svoje favorite.

- Fejenord i Bazel! Najviše bih voleo da s njima igramo na našem stadionu. Mislim da su lakši protivnici i da s njima možemo ravnopravno da se nosimo. Bolje je da na gostovanja idemo jačim ekipama, kao što je, recimo, Sevilja. Mada, ni taj Okser ne bi bio loš - priznaje Zajić.

Fudbaleri Partizana nisu imali mnogo prilika da govore o potencijalnim rivalima zbog obaveza u prvenstvu.

- Kada smo se vraćali iz Groningena, posle plasmana u Ligu, nagađali smo koga bismo mogli da izvučemo. Znamo da bi žreb pet sa Njukaslom mogao da nas spoji, podsetili smo se čuvenog dvoboja za plasman u Ligu šampiona 2003. U četvrtom šeširu je Fenerbahče, i njega smo spominjali zbog Mateje Kežmana, kao i Osasunu i Savu Miloševića - kaže Zajić.

Ekipa Miodraga Ješića zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama u za Evro 2008. dobila je slobodno do srede posle podne, kada će opet početi sa redovnim radom. Inače, žrebu u Nionu neće prisustvovati niko iz uprave Partizana, već samo portparol Marko Vjetrović.

03/10/2006 | Izvor: B92

Kralj za B92: "Početak presudan"

Fudbaleri Partizana igraće u grupi A lige kupa UEFA sa ekipama Oksera, Glazgov Rendžersa, Livorna i Makabija iz Haife, odlučeno je žrebom u Nionu.

U prvom kolu crno-beli će 19.oktobra biti slobodni, a onda u Humsku 2.novembra stiže Livorno. Potom sledi gostovanje Makabiju iz Haife u Tel Avivu, a onda i dva najveća iskušenja. U Beogradu gostuje nosilac grupe Okser koji je pre mesec dana takodje gostovao u glavnom gradu Srbije igrajući meč kvalifikacija sa OFK Beogradom, a svakako najteži posao fudbalere Partizana očekuje 14.decembra u Glazgovu, i meč protiv Rendžersa.

Golman Partizana Ivica Kralj, i čovek koji je najzaslužniji što se Partizan našao u žrebanju grupa, za B92 kaže da su prve dve utakmice presudne za dalji plasman u grupi:

"Mislim da u prva dva kola možemo da rešimo pitanje plasmana u dalji tok takmičenja.Ovo je velika prilika za sve nas u Partizanu, posebno za ove mladje igrače da se pokažu i dokažu u Evropi, i pokažu da je Partizan pravi evropski klub. Gledajući ostale grupe, bilo je i težih protivnika, ali moramo maksimalno, sa velikim respektom da udjemo u ove utakmice. Dolazak Livorna u prvom kolu je velika prilika da startujemo pobedom, šansu imamo i na gostovanju u Tel Avivu" rekao je Kralj za B92.

Dobra grupa, još bolji raspored. Kao što reče Kralj, sve se rešava u prve dve Partizanove utakmice. Ne smemo da čekamo utakmicu u Glazgovu u neizvesnoj poziciji. Mora pre toga sve da se reši.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back