Ne isključuju se međusobno opcije da je uprava trula, korumpirana i neprofesionalna i da je Asano podmukli izdajnik. Naprotiv. A pominjem azijatski mentalitet baš da bi shvatili da je ovo moglo da se desi i da je daleko manji problem bio od onog koji uprava može da priredi. Mnogi poslovi koje sam imao sa Japancima su se ovako završavali a pri tome niti sam ja Vučela, niti
bratija-ekonomija niti su bili za nešto oštećeni. Neke sam čak smatrao prijateljima.
Pa kad sam kod mentaliteta,
ne bih da ode u off o j****** Japanu pa ću se posle ovog zida teksta i zaustaviti, ali ovo je nebuloza takvih razmera da se ne može oćutati, i to ne samo zbog koncepta 'poštovanja prema pasošu'. A vidim da je baš uzelo maha ovo idealizovanje neke izmišljene verzije Japana uz pljuvanje našeg, koliko god na momente idiotskog, ali neuporedivo boljeg mentaliteta.
Kakav alarm tačno? U Japanu ugovoriš 8hr rada dnevno, i da te vidim da pokušaš da odeš posle 8h...sediš i hvataš zjale još 2-4h, dok šef ne izađe jer
gde ćeš ti pre njega, on je šef, bogotac =
zemlja foliranja.
Odmor imaš - u ugovoru i samo na papiru, a i šta će ti kad će te jezivo šikanirati i šef i kolege ako ga iskoristiš više od par dana, u cugu...iako je zbog toliko samoubistava 'pregorelih ljudi' vlada naredila da se forsiraju odmori
=
zemlja foliranja.
Istina, bilo kakve druge povrede ugovora se izbegavaju tako što su svi ne-Japanci, pa i japanske žene obespravljeni do bola. Tj nećeš uglavnom ni dobiti nešto što će se moći prekršiti. Rob si. Niža rasa, paradoskalno. Ali se papirići od semenki skupljaju na tekmama po Evropi jer su videli da mi padamo na to
=
zemlja foliranja.
Ubedljivo su najmanje COVID testova uradili od SVIH iole razvijenih zemalja, jer mnogo slučajeva ''nije ok za imidž pred održavanje OI'' a i ''bolnice bi se prepunile''. Ovo citiram Japance.
=
zemlja foliranja.
Odbili su da odobre američku vakcinu i testiranje na 30.000+ ljudi da bi obavili svoje - na 150ak ljudi, i zakasnili 2 meseca za celim svetom jer Japan
=
zemlja foliranja, i nenormalne ksenofobije.
Hijerarhija zaista postoji, ali u smislu da si niko i ništa ako nisi matori Japanac. Nisam stigao da skapiram da li je gore da si mlad, stranac ili žena u Japanu, tj gde su veće šanse da će te ta 'hijerarhija' dovesti do toga da se baciš pod voz. Deluje mi ovo poslednje...
Nisu baš rođeni sa satom, to im je usađeno, čekićem. Devojčica jedva dobila tužbu protiv škole jer su je fazon jezivo maltretirali i šikanirali zato što je obojila kosu - u je***u braon, umesto da bude ista ko ostali - malo tamnija. Sud joj platio za neke propuštene ekskurzije ali rekao - škola je u pravu za kosu. Školu je inače, zbog tog idealnog robotsokg sistema, morala da napusti. Staljinističko jednoumlje i 'sistem doveden do robotizma'' ti se svede na isto - jednoumlje
or else...
Već sam pominjao - ako se nekome ne svidi bilo šta kod tebe (a ako nisi Japanac to je 99%, čak i ono što mislimo da Japanke vole kod 'nas' - retko je slučaj),
to nikada nećeš videti iz napadnog osmeha i šlihtanja na lošem Engleskom obrnuto proporcionalnom 'težini optužbe' koju za tebe spremaju, već isključivo kad te već za*ebu, iz 'vedra neba', kao Asano
= zemlja foliranja i u našem slučaju bitno - kultura u kojoj se konflikt izbegava po svaku cenu, a pri tome ne mislim na svađu ili tuču već bilo šta što nije debilasto keženje i potvrdno klimanje glavom. Ako te ne razume Japanac neće reći
''izvini nisam razumeo baš najbolje, možeš li da ponoviš'' nego će se keziti i klimati glavom kao mentol, zahvaljivati se bog zna kako i onda žaliti pretpostavljenom što sam ja
''nerazumljiv i težak za saradnju''. A to onda, uz sve ostalo, dovede do slučaja a la-Asano.
Ove samuraje, kodekse i zajebancije možete da zaboravite, niti o tome nešto zna 99,89% Japanaca niti im je od toga ništa (o)stalo - sem maltretiranja žena i podređenih. Japanci se ne lože na istoriju, nego na neke kretenske humorističke programe i korejsku pop muziku, i use*avanje od alkohola vikendom.
Tako da, šta je tačno ono što mi u Srbiji zovemo materijalizmom, sitničarenjem, opsesivno kompulzivnim poremećajem, šikaniranjem, dvoličnošću i zlostavljanjem - za divljenje?
Što se sterilnosti tiče - ljudi jesu sterilni u smislu karaktera, ali ulice - kako kad...
Pogledajte prilog 921355
Zaključak:
Uprava PFC -

Asano -