ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Žuka: "Iza nas je odlična sezona"

Brazilski fudbaler Antonelo Žuka izjavio je da će i sledeće sezone ostati u Partizanu sa kojim želi da obezbedi plasman u Ligu šampiona, drugi put u istoriji beogradskog kluba. Brazilac je sa sedam postignutih golova na 36 utakmica bio jedan od najzaslužnijih za osvajanje prvenstva i kupa Srbije. "Ostajem u Partizanu, jer imam ugovor sa klubom i lepo mi je ovde. Za par dana idem u Brazil, ali samo da se odmorim i da provedem vreme sa porodicom", izjavio je Žuka.

"Vraćam se za 20 dana i tada ću početi da se spremam za izazove koji nas očekuju sledeće sezone", rekao je Brazilac u razgovoru sa novinarima na stadionu Partizana.

Brazilac je, sumirajući utiske iz tek završene sezone, rekao da mu je najlepši momenat bio gol u 133. "večitom" derbiju sa Crvenom zvezdom (1:1).

"Tada sam još uvek imao povredu ruke, ali sam želeo da igram jer znam koliko derbi znači klubu i navijačima. Dao sam gol, a od tog meča počeli smo da 'podižemo' formu. Želim da se zahvalim lekarima i terapeutima Partizana koji su me trpeli, jer sam bio mnogo nervozan dok sam se oporavljao od povrede", kazao je Žuka.

Žuka je istakao da, kada je prošlog leta dolazio u Partizan, nije znao mnogo o srpskom fudbalu i nije bio siguran kako će se uklopiti u novu sredinu.

"Kada sam dolazio u Partizan bilo mi je teško, jer sam stranac i prvi put u životu sam otišao da igram van Brazila. Ipak, posle nekoliko dana svi su počeli da mi pomažu, tako da mi navikavanje na Srbiju i Beograd nije bilo teško. U Beogradu sam kao kod kuće, ovo je moj grad", naveo je Žuka.

Žuka je istakao da mu je drago što je postao jedan od ljubimaca navijača Partizana.

"Nemam reči kojima bih opisao koliko sam srećan što me navijači cene. Izuzetno me poštuju, kao i ja njih. Pogotovo mi je drago što su počeli da donose brazilske zastave. Počelo je sa jednom zastavom protiv Hajduka iz Kule, a u Kruševcu su bile tri. Možda će sledeće sezone svi na stadionu nositi brazilske zastave", našalio se brazilski fudbaler.

Upitan da li bi prihvatio poziv da igra za reprezentaciju Srbije, Žuka je izjavio:

"U ovom trenutku ne mogu da pričam. Biće velika stvar za mene ako me nekada bude stigao poziv iz srpskog saveza. Teško je, međutim, da stranac igra za neku drugu zemlju. Ipak, ko zna šta sve može da se desi u budućnosti".

Žuka je na kraju razgovora sa novinarima objavio kako je posle pobede nad Napretkom u Kruševcu (1:0) proslavio osvajanje titule šampiona.

"Baš smo lepo slavili, a posle utakmice probao sam rakiju. Popio sam samo jednu, pošto je bila mnogo jaka. Obećavam, sledeću ću da popijem ako se plasiramo u Ligu šampiona", poručio je Brazilac.

JUCA KRALJ!

1. Domzale (Slovenija)
2. Beitar (Izrael)
3. MTK (Madjarska)
4. Geteborg (Svedska)
5. Anortozis (Kipar)
6. Tampere Junajted (Finska)
7. Dinamo Tbilisi (Gruzija)
8. Ventspils (Letonija)
9. Rabotnicki (Makedonija)
10. Celik (BiH)
11. Kaunas (Litvanija)
12. Serif (Moldavija)
13. Drogeda Junajted (Irska)
14. Valur Rejkjavik (Island)
ovo su najverovatniji rivali Partizana u 2.kolu kvalifikacija
MTK, Beitar, Geteborg, to bi trebalo da izbegnemo, ostalo moze opusteno da dobije ova ekipa, pitanje je koja ekipa ce igrati kvalifikacije?

Karadžićev uslov za ostanak u Partizanu

Partizan mora da funkcioniše kao moderan evropski klub da bi ušao u Ligu šampiona - kaže predsednik crno-belih Tomislav Karadžić. Prvi čovek srpskog šampiona je prethodnu sezonu ocenio kao veoma uspešnu, ali i napomenuo da tek sada predstoji najteži deo posla.

- Postigli smo veliki uspeh i posle 14 godina osvojili duplu krunu, ali to nas neće uljuljkati, naprotiv. Danas ćemo na skroman način proslaviti trofeje, ali već od sutra krećemo na posao. Čeka nas reorganizacija svih struktura kluba kako bismo smanjili troškove i to nam je prioritetan zadatak. Sigurno je da nam ovog leta neće biti dosadno.

Uskoro počinje prelazni rok, a u javnosti se čulo da će Partizan odvojiti tri miliona evra za pojačanja?
- Tek ćemo definisati sa koliko novca ćemo ući u ovaj prelazni rok. Nedavno u Moskvi, na finalnom meču Lige šampiona, razgovarao sam sa Predragom Mijatovićem i rekao mi je da on kao sportski direktor Reala, pre svega, odredi procenat od transfera prodatih igrača za dovođenje pojačanja. Tako ćemo i mi raditi.

Koliko će onda novca biti izdvojeno za dovođenje igrača?
- Ne možemo da se igramo sa ciframa, dva, tri ili pet miliona. Izdvojićemo onoliko para koliko budemo imali. Ne možemo dovoditi pojačanja za koja nemamo novac. Početkom naredne nedelje sportski direktor Ivan Tomić i trener Slaviša Jokanović će sesti i odrediti kakvi su nam igrači potrebni i koje ćemo fudbalere zadržati.

Zimus ste najavili da će Partizan osnovati svoju menadžersku agenciju?
- Mi moramo da idemo u pravcu da kod prodaje i kupovine igrača komunikacija ide samo između klubova i da izbegnemo posredstvo menadžera. Uostalom, tako rade svi ozbiljni evropski klubovi. Ne znam još na koji način ćemo rešavati to pitanje, da li osnivanjem agencije ili na neki drugi način, ali sigurno je da ćemo pokušati to da rešimo. Već sada ćemo ponovo pregledati sve ugovore mlađih igrača, kao i stipendijske ugovore i, ukoliko bude potrebno, izvršiti korekcije.

Generalni sekretar Gordan Petrić je podneo ostavku, ko će ga zameniti?
- Izuzetno mi je žao što je Gordan odlučio da se povuče sa tog mesta, jer je pokazao da je izuzetno sposoban za tu funkciju i njegov doprinos osvajanju dule krune je izuzetno veliki. On, međutim, ne odlazi iz kluba, samo će biti prebačen na neki manje zahtevan položaj. Što se tiče njegovog naslednika, nećemo žuriti. Taj posao će u narednom periodu obavljati Petrićev doskorašnji zamenik Darko Grubor.

Vi se i dalje nalazite između funkcija predsednika Partizana i prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije?
- Za sada sam u Partizanu, a konačnu odluku ću doneti za dve, tri nedelje. Preduslov da ostanem u Partizanu je da uspešno reorganizujemo klub, da bismo funkcionisali kao moderan evropski kolektiv.

Žuka: Gol Zvezdi suvenir iz Beograda

Gol postignut Crvenoj zvezdi na večitom derbiju je najlepša stvar koja mi se desila u Beogradu - kaže vezista Partizana Antonelo Žulijano Roberto Žuka. Prvi Brazilac u istoriji kluba iz Humske je pojasnio zašto mu je baš gol protiv Zvezde (24. kolo) posebno drag.

- Do te utakmice nismo igrali dobro kao u prvom delu sezone. Ja sam pre toga slomio ruku, ali sam znao da moram da igram, jer nismo smeli da izgubimo taj meč. Znali smo da bi poraz mogao da nas košta titule. Nismo izgubili, dao sam gol i posle toga je sve dobro krenulo, a mi smo osvojili duplu krunu.

Ostajete li u Partizanu?
- Naravno da ostajem. Imam ugovor, dobro mi je ovde i ne vidim zašto bih odlazio. Naravno, sada idem do Brazila da se odmorim i vidim decu, ali za 20 dana se vraćam.

Ovo vam je prva titula nacionalnog šampiona u karijeri?
- Do sada sam osvajao trofeje, ali nikada nisam bio prvak države. Titula nije došla sama od sebe, mnogo smo radili da bismo do nje stigli i zato sam posebno srećan.

Kako biste ocenili srpski klupski fudbal?
- Ligi u Srbiji možda nedostaje kvalitet, ali ona je veoma dobra za igrače, što se videlo i po tome da se prvak nije znao do poslednjeg kola.

Postali ste miljenik „grobara“.
- Jako sam srećan zbog toga. Na svakoj utakmici navijači su mi priređivali poneko iznenađenje. Počeli su sa donošenjem jedne brazilske zastave, nastavili sa dve, a u Kruševcu ih je bilo tri. Možda sledeće sezone ceo stadion bude u brazilskim bojama (smeh). Najbitnije je da između navijača i mene postoji respekt i poštovanje, jer su „grobari“ ove godine bukvalno bili naš 12. igrač.

Da li biste zaigrali za reprezentaciju Srbije ukoliko bi vas pozvao selektor Miroslav Đukić?
- Ne mogu da pričam o tome jer me niko nije zvanično zvao. Naravno da bi mi bila čast kada bi mi neko ponudio da igram za Srbiju, ali nije lako igraču da kao stranac nastupa u nacionalnom timu neke države.

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=43362

1. Domzale (Slovenija)
2. Beitar (Izrael)
3. MTK (Madjarska)
4. Geteborg (Svedska)
5. Anortozis (Kipar)
8. Ventspils (Letonija)
10. Celik (BiH)
11. Kaunas (Litvanija)
12. Serif (Moldavija)
MTK, Beitar, Geteborg, to bi trebalo da izbegnemo, ostalo moze opusteno da dobije ova ekipa, pitanje je koja ekipa ce igrati kvalifikacije?

voleo bi da dobijemo Domžale:mrgreen:. Meni je to 15 min sa avtom.:super:

5. Anortozis (Kipar)
8. Ventspils (Letonija)
10. Celik (BiH)
11. Kaunas (Litvanija)
12. Serif (Moldavija)

Ove Partizan prolazi 100%

1. Domzale (Slovenija)

Sa ovim bi bio izraziti favorit ali bi mogao da ima malih problema

2. Beitar (Izrael)
3. MTK (Madjarska)
4. Geteborg (Svedska)

Najbolje da se izbjegne,u slucaju da se izvuce Geteborg sve bi zavisilo gdje bi se igrao revans!

Mario Serdjo Leal Nogueira (27) na meti je Partizana. Igra na poziciji desnog beka, u prosloj sezoni nosio je dres Navala, i prema ocenama portugalskih i medija i strucnjaka bio je mozda i najbolji desni bek u ligi. Igrao je jos za Sporting (kada je bio i clan mlade reprezentacije Portugala) i Gimaraes.

Ima li neko da je pratio portugalsku ligu? Zanima me da li je stvarno toliko dobar ili je jos jedan u nizu 'carobnjaka' i sl.

jok brate,nisam gledao nijedan mec na sportklubu ove godine ali ako je toliko dobar onda bi ga valjalo imati.

prosle godine super pojacanja a bogami ce nam trebati i ove

To i kazem, kljucna rec je 'ako' :)
Stvarno nam je preko potreban kvalitetni desni spoljni, nadam se da je Portugalac dobro resenje. Inace, izgleda da opet spremaju ponudu za Fejsu, a mislim da je steta sto nije produzen ugovor sa Ednilsonom, bio bi dobra alternativa Zuki na zadnjem veznom. Mozda covek ipak nije hteo da bude rezerva... Jos nesto, treba nam ne jedan, nego dva napadaca, Diara je siguran u prvih 11 (ako, ne daj Boze, ne ode), a Cadikovski i Lazetic mi ne izgledaju kao preterano dobra resenja.

5. Anortozis (Kipar)
8. Ventspils (Letonija)
10. Celik (BiH)
11. Kaunas (Litvanija)
12. Serif (Moldavija)

Ove Partizan prolazi 100%

1. Domzale (Slovenija)

Sa ovim bi bio izraziti favorit ali bi mogao da ima malih problema

2. Beitar (Izrael)
3. MTK (Madjarska)
4. Geteborg (Svedska)

Najbolje da se izbjegne,u slucaju da se izvuce Geteborg sve bi zavisilo gdje bi se igrao revans!

upravu ste trebate stvarno izbeci ove izraelce,znate oni su uvek nezgodni(sigurno se secate veoma cuvene ekipe tikvice!!))

Lose vesti:

- Narednih dana na stolu Partizanovih čelnika naći će se ponude za Diaru. Prema odredbama ugovora sklopljenog prošlog leta u takvim okolnostima klub je nemoćan, mora da mu izađe u susret i omogući da ode, ukoliko on to želi- izjavio je Zoran "Lešinar" Stojadinović.

Koliko sam procitao traze ga Deportivo i Nant, cena oko 3 miliona, pola ide PFC-u

Lose vesti:

- Narednih dana na stolu Partizanovih čelnika naći će se ponude za Diaru. Prema odredbama ugovora sklopljenog prošlog leta u takvim okolnostima klub je nemoćan, mora da mu izađe u susret i omogući da ode, ukoliko on to želi- izjavio je Zoran "Lešinar" Stojadinović.

Koliko sam procitao traze ga Deportivo i Nant, cena oko 3 miliona, pola ide PFC-u

Da, a osim njih se pominjao i Betis, tako da nisam siguran da cemo da ga zadrzimo :(
Jedina dobra stvar u svemu tome je lepa zarada, jer smo ga uzeli za 60 hiljada.

1. Domzale (Slovenija)
2. Beitar (Izrael)
3. MTK (Madjarska)
4. Geteborg (Svedska)
5. Anortozis (Kipar)
8. Ventspils (Letonija)
10. Celik (BiH)
11. Kaunas (Litvanija)
12. Serif (Moldavija)

Ma koji Celik, ko to stavi ovde?
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Modrica je prvak.

ALVES I NGAMBI STIŽU U PARTIZAN

Stevan Jovetić i Nemanja Rnić napustili su Partizan, a na rukovodstvu crno-belih je da nađe odgovarajuće zamene. Prvi na listi želja su brazilski napadač Andre Alves dos Santos i kamerunski štoper Aleksis Ngambi.

Alves (1983) igra za mađarski Kapošvar, postigao je 12 golova na 29 utakmica i drugi je strelac tima. Brazilac je visok 180 centimetara, težak 76 kilograma, a igrao je za brazilske klubove Sete Satembro, Vila Novu, Sao Paulo Sijazanao, Unijao Barbarense, kao i mađarski Honved.
Ngambi (1982) nosi dres Monpelijea, od 1999. do 2003. nastupao je za Strazbur, posle toga i za Ginjon, a od 2005. član je francuskog drugoligaša. Kamerunac bi trebalo da dođe kao zamena za Milana Vješticu, koji će samo šest meseci od dolaska iz Zenita najverovatnije napustiti Humsku.

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=44124

PARTIZAN DOVODI ALVEŠA I NGAMBIJA?

Fudbalski klub Partizan od kraja sezone u kojoj je osvojena "dupla kruna" napustili su kapiten Stevan Jovetić i Nemanja Rnić, a rukovodstvo "crno-belih" već uveliko je u potrazi za njihovim zamenama. Za sada prvi na listi želja su brazilski napadač Andre Alveš dos Santos i kamerunski štoper Aleksis Ngambi, prenosi "Sportski žurnal". Alveš nastupa za mađarski Kapošvar, postigao je 12 golova na 29 utakmica mađarskog prvenstva i drugi je strelac tima, a predstavnici Partizana uživo su pratili njegove partije.

Brazilac je rođen u oktobru 1983. godine, visok je 180 centimetara, a težak 76 kilograma. Nastupao je prethodno za manje poznate brazilske klubove Sete Satembro, Vila Novu, Sao Paolo Siazanao, Uniao Barbarense, kao i mađarski Honved.

Sa druge strane, Ngambi nastupa za francuskog drugoligaša Monpelje. Rođen je 1982. godine. Od 1999. do 2003. godine nastupao je za Strazbur, nakon toga i za Ginjon, a od 2005. član je Monpeljea. Ngambi bi trebalo da dođe kao zamena za Milana Vješticu, koji će samo šest meseci od dolaska najverovatnije napustiti Humsku.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=06&dd=02&nav_id=301560

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back