ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
KARADZIĆ: OSTAJEM DO KRAJA MANDATA

Predsednik Partizana Tomislav Karadžić potvrdio je da će ostati na čelu kluba iz Humske do kraj mandata, koji ističe krajem 2010. godine.

Još od ostavke nekadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Srbije Zvezdana Terzića, beogradski mediji su najavljivali da će Karadžić napustiti Partizan kako bi se kandidovao za predsednika nacionalnog saveza, ali je posle mnogo nagađanja Karadžić stavio tačku na tu temu.

"Nije mi jasno zbog čega mediji svakodnevno licitiraju kada ću napustiti Partizan. Predviđeno je da predsednik crno-belih budem još dve i po godine, a sudeći kako se stvari odvijaju ne planiram odlazak pre tog roka", rekao je Karadžić za "Sportski žurnal".

Posle šampionske sezone, fudbalere Partizana ovog leta očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona. Klub su do sada napustili kapiten Stevan Jovetić i Nemanja Rnić, a u narednih nekoliko nedelja biće poznato više o pojačanjima u borbi za plasman u elitno takmičenje. Za sredu je zakazan sastanak Izvršnog odbora, ali Karadžić nije želeo da precizira koje će teme biti na dnevnom redu.

"Raspravljaćemo o raznim temama, a o svemu ćemo javnost upoznati po završetku sastanka".

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=06&dd=02&nav_id=301549

KARADZIC: "U PARTIZANU DO KRAJA"

Predsednik FK Partizan Tomislav Karadžić potvrdio je da će ostati na sadašnjoj funkciji do isteka mandata za dve godine. Karadžić je posle sednice UO kluba istakao da neće prihvatiti eventualnu kandidatura za mesto predsednika nacionalnog Saveza, sto ne isključuje njegovo angažovanje na nekoj drugoj funkciji. Karadžić je dodao da će budžet crno-belih biti veći nego u poslednje dve godine, kao i da će 40 odsto novca biti potrošeno na dovođenje samo jednog igrača.

Funckiju generalnog sekterara do daljeg će obavljati Darko Grubor, dok Dragoljub Vukadinović ostaje potpredsenik kluba i pored određenih nesuglasica koje je imao sa čelnicima kluba.

"Grubor je dugo godina sa nama i mislim da će na pravi način zameniti Petrića, koji je postao novi član upravnog odbora. Predložili smo ga i za funkciju potpredsednika i verujemo da će on nastaviti sa odličnim radom",.

Potvrđeno je da će Lamin Dijara, Almani Moreira i Nenad Đorđević. i dalje nositi dres crno-belih.

Gordanu Petriću je ponuđeno mesto potpredsednika Partizana, odgovor se očekuje sledeće nedelje, dok je funkciju u klubu koja nije precizirana ponuđena i Zoranu Mirkoviću.

Karadžić je uputio i javnu podršku selektoru reprezentacije Miroslavu Đukiću, koji je nedavno kazao da ne oseća podršku fudbalskih funkcionera.

"Ja kao predsednik Partizana i Fudbalskog saveza Vojvodine i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije pružam mu bezrezervnu podršku, jer mislim da radi dobar posao i da može da se sa timom plasira na Svetsko prvenstvo 2010. godine", rekao je Karadžić.

"Planiramo da penzionišemo odredjen broj ljudi i da uvedemo u stečaj neke od sestrinskih firmi, koje se nalaze u vlasništvu Partizana, a loše posluju. Sve to je u cilju stvaranja modernog i organizovanog evropskog kluba", rekao je Karadžić.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=06&dd=04&nav_id=302019

http://www.blic.co.yu/sport.php?id=44470

Dakle, prvo pojacanje je stiglo (ako ne racunamo to sto smo uvaljali Rnica). Jos jedna dobra vest je sto je Larisa navodno poslala ponudu za Lazetica, tako da imamo velike sanse da se oslobodimo dobrog dela balvana iz ekipe.
Inace, Tole je rekao da ce od ukupnog budzeta planiranog za pojacanja 40 % otici na jednog igraca. Ne znam koliki nam je budzet, ali ako je tako treba ocekivati neko zvucnije ime, nadam se centarfora, uz Diaru, to ce biti jako lepo.

kako sam procitao, budzet za pojacanja je oko 2 miliona evra... i spekulise se da bi to pojacanje mog'o da bude fejsa, iz hajduka iz kule... e, sad... da li ce oni te pare moci da vrate eventualnom prodajom istog, ne zna se... kamo srece da mogu da kupe jednog ekstra centarfora... mada je i desna strana prilicno slaba... jel neko zna da li je emeghara stvarno slobodan igrac?

Dakle, posto je vec malo zatisje ovde, da umetnem koju novost.
Partizan je vec doveo tri igraca, osim Stevanovica iz OFK ugovore su potpisali i Kamel Zajim, ofanzivni vezni iz Tunisa, i Aleksis Ngambi, kamerunski stoper. I dalje se borimo da zadrzimo Djordjevica i Moreiru, a kako sada stvari stoje, najverovatnije obojica ostaju bar do kraja kvalifikacija za Ligu Sampiona ili do kraja godine, za dalje, videcemo.
Dobro obavesteni izvori (tm) takodje kazu da je sve dogovoreno sa jos nekoliko igraca, pa Partizan vec sada ima oformljen tim u najavi. Prvi od tih igraca je napadac iz Libije Mohamed Zubija.
LM, primetio sam da dosta navijaca ima pozitivno misljenje o novim pojacanjima na osnovu Youtube-a, ali bih ja ipak bio oprezan. Po svemu sto znamo ti africki igraci mogu biti prilicna macka u dzaku, pa da sacekamo da ih vidimo. Ipak, treba verovati Tomicu, za ovih godinu dana je uradio odlican posao, svi igraci koje je doveo su se pokazali kao prilicna pojacanja. Drva je rasprodao koliko se moglo, evo i Rnica smo uvaljali, a izgleda da ide i Lazetic. Jos ako uzmemo neku kintu za njega, puna kapa.
Dakle, sad ostaje da sacekamo da vidimo vrede li cemu ta nova pojacanja, i naravno zreb za LS.

POSLE STEVANOVIĆA I ZAJIMA, NGAMBI

Aleksis NgambiIako prelazni rok fudbalera još nije počeo Partizan je već doveo trojicu fudbalera, a u završnoj fazi su razgovori sa još nekim igračima. Posle Ivana Stevanovića koji je došao iz OFK Beograda, potpise na ugovore sa prvakom Srbije stavili su i dvojica Afrikanaca, ofanzivni vezni iz Tunisa Kamel Zajim (25, 175cm/72kg) i štoper iz Kameruna Aleksis Ngambi (26, 184cm/79kg).

Zvanična promocija dvojice novajlija trebalo bi da bude obavljena tokom nedelje, a u Humskoj 1 su potvrdili da je postignut sporazum sa obojicom, pišu ’Večernje novosti’ od utorka.

„Dogovorili smo sve sa Stevanovićem, Zajimom i Ngambijem, ali posao u letnjem prelaznom roku nije još ni izbliza gotov za nas,“ rekao je direktor Partizana Ivan Tomić.

Večernje novosti pišu, pozivajući se na domaće menadžere, da „u Humskoj 1 više neće imati posla ovog leta, jer su se crno-beli, pored pomenute trojice igrača, već dogovorili sa još nekoliko fudbalera i već sada oformili ekipu za kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Do sada smo sa trojicom igrača sve dogovorili, još nekoliko imamo u planu da dovedemo,“ kaže Tomić.

Prvi sledeći igrač koji će doći u Humsku 1 da potpiše ugovor trebalo bi da bude mladi napadač iz Libije, Mohamed Zubija (19), sa kojim je posao skoro dogovoren.

Nenad ĐorđevićNeizvesno je da li će u Partizan napadač Edgar, sa kojim pregovara i Crvena zvezda, odnosno zadnji vezni iz Nigerije Čato, koji je u Teleoptiku na probi.

U Partizanu se bore i da zadrže dvojicu bitnih igrača iz prošlosezonskog sastava, Nenada Đorđevića i Almamija Moreiru.

„Još sam na klackalici, imam ponude iz inostranstva, ali i mnogo razloga da ostanem u Humskoj. Znaće se sve u narednih četiri-pet dana,“ kaže Nenad Đorđević, mada je najrealnija varijanta u kojoj će iskusni štoper ostati dok se ne završe kvalifikacije za Ligu šampiona ili do kraja godine.

Posle odlazaka Stevana Jovetića (Fiorentina), Nemanje Rnića (Anderleht) i Milana Vještice (Šinjik Jaroslav) ostaje da se vidi ko će još iz Humske. Prvi „na listi kandidata“ je Portugalac Ednilson, kojim u Partizanu nisu potpuno zadovoljni, a njegova nova destinacija biće, najverovatnije, Rusija.

Prelazni rok u Evropi počinje 1. jula i traje do poslednjeg dana avgusta.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=06&dd=09&nav_id=302920

TOMIĆ: "ODRAĐEN JE SAMO DEO POSLA"

Direktor FK Partizan Ivan Tomić rekao je u utorak novinarima da je dovođenje trojice fudbalera, Zajima, Ngambija i Stevanovića sa mo "deo posla" ali i objasnio zbog čega 'crno-beli' kupuju strance a teško sklapaju ugovore sa domaćim fudbalerima.

"Odrađen je jedan deo posla, ostaje drugi deo priče. Popunili smo se na mestima na kojima smo bili deficitarni, dovođenjem Ngambija i Stevanovića uglavnom smo kompletirali odbranu. Naravno, ima mesta za još neke promene, ali sada su nam najpotrebniji zadnji vezni i napadač ili napadači," rekao je direktor Partizana Ivan Tomić.

Tomić je svestan da ima onih koji bi više voleli da je u ekipi veći broj domaćih fudbalera.

"Partizan nema mogućnost da dovede mlade, nama interesantne, igrače iz naše lige. A ima ih, zašto kriti i zašto kriti njihova imena? Krstičić iz OFK Beograda, Aleksić i Tadić iz Vojvodine, Fejsa... Sve su to igrači koji poseduju kvalitet, ali njihove cene su po dva, tri ili četiri miliona evra, o toj sumi možemo samo da sanjamo.

Zato smo doveli Zajima i Ngambija, jer njima sada ističu ugovori, a kvalitetom odgovaraju našim potrebama. Tako smo doveli i Moreiru, ili igrače kao što su Žuka i Dijara, za koje znate koliko smo ih platili, jer je u tom trenutku to za nas bilo prihvatljivo.

Naravno da bih ja bio najsrećniji da imamo ceo tim sastavljen od naših fudbalera, da trener Jokanović na prvom treningu govori na jednom jeziku i svi ga razumeju. Ali, jednostavno, ovo što mi radimo je – neminovnost," kaže Tomić.

"Ono što mi svakako možemo i moramo da uradimo jeste da se oslonimo na mlade igrače iz sopstvenog pogona. Voleli bismo mi da smo te naše mlade pojačali fudbalerom poput Kačara, ali sa cenom koju je on svojim igrama dostigao - otišao je u Hertu. Igra sjajno, čestitamo mu na tome, ali za nas je on, prosto, bio preskup.

Mi, naravno, želimo da napravimo takmičarsku ekipu, kojoj je iskustvo neophodno, ali i koja ima mladost i potencijal na koje može da se osloni.

Evo, na primer, u prošloj sezoni igrao je Jovetić koji je '89. godište, potom Tošić koji je '87, Obradović koji je '88, Mitrović koji je rođen '87. ili Lazevski koji je '88. godište.

Partizan će i u sledećoj sezoni imati minimum deset igrača koji će biti stari između 17 i 22 godina. Naravno, bio bih najzadovoljniji da ne moram da brinem kako će neki stranac da se ovde privikne, kako će da nauči jezik i tome slično, ali sve ovo što pričam je naša fudbalska realnost."

Od trojice novih igrača Tomić je najviše govorio o Kamelu Zajimu, rprezentativcu Tunisa.

"On je bio simbol svoje ekipe - Esperance. Taj klub je u Tunisu ono sto su Zvezda i Partizan ovde. To sve, međutim, ništa ne znači. On dolazi ovde i polazi od nule i treba da demonstrira sve ono zbog čega smo ga angažovali. Ima sjajan pregled, sjajan smisao za igru, odlično izvodi prekide, stalno je okrenut napadu, koristi obe noge... Ali, sve to mora da pokaže," rekao je Tomić i objasnio da Tunišanin nije zamena za Moreiru.

"Mi želimo da Moreira ostane, a to je bila i njegova želja pre odlaska na odmor. Međutim, ja ne znam sa kim će se on videti u Portugalu. Naravno da smo razmišljali o tome da Moreira možda ode, ali mi želimo da zadržimo i Moreiru, da dovedemo Ljubomira Fejsu... Želimo da napravimo vezni red u kojem će biti paklena konkurencija, jer hoćemo da igramo na tri fronta i da na sva tri budemo maksimalni... Zato želimo i da imamo klupu koja može da donese sve ono što se očekuje".

Tomić je dodao i da bi voleo da sva pojačanja dovede do 23. juna kada počinju pripreme, ali i da to neće biti lako, kao i da će klub "učiniti sve da produži ugovore sa Đorđevićem i Dijarom."

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2008&mm=06&dd=10&nav_id=303109

POLICIJA U PARTIZANU, TRAŽE ZEČEVIĆA?!

Pripadnici Odeljenja za suzbijanje privrednog kriminala i finansijska policija, nastavljajući istragu o „fudbalskoj mafiji", upali su prošlog petka u FK „Partizan" i odneli obimnu dokumentaciju o transferima igrača, otkriva Press

U policiji kažu da će dokumentaciju o transferima uporediti sa papirima koje su dobili iz sedišta Evropske fudbalske federacije. U MUP-u više i ne kriju će kroz dokumentaciju o transferima ispitati i ulogu bivšeg generalnog sekretara kluba Žarka Zečevića, koji danas radi kao predstavnik ruskog naftnog giganta „Gasproma" u firmi „Jugorosgas".

Sagovornik Pressa iz MUP-a Srbije kaže da će biti ispitana prodaja igrača Partizana u poslednjih desetak godina.

- Kako smo proveravali poslovanje Zvezde, Čukaričkog, OFK Beograda i Obilića, sada proveravamo Partizan - kaže naš izvor.

Na konkretno pitanje da li je meta ovih provera Žarko Zečević, naš sagovornik kaže da se „zna ko je bio glavni u Partizanu".

- Imamo sumnje o postojanju malverzacija prilikom transfera. Ali, ako ih je zaista bilo, onda su te prevare mnogo perfidnije urađene i teško im se ulazi u trag. Videćemo šta kažu svedoci, ko je potpisivao dokumentaciju, kojim kanalima je novac išao, pa ko bude na tom putu biće procesuiran. Za sada istražujemo prodaju Mateje Kežmana u PSV i Simona Vukčevića u Saturn - navodi sagovornik iz policije.

Predsednik FK „Partizan" Tomislav Karadžić potvrdio je za Press da je policija u petak „posetila Partizan".

- Koliko znam, posetila nas je finansijska policija i odnela neke papire. Ovo je osmi put otkako sam ja na čelu kluba da nas posećuju razne kontrole. Partizan posluje po propisima i ne bojimo se nikog - rekao je Karadžić.

Poseta policije Partizanu odmah je pokrenula lavinu nezvaničnih informacija da je SBPOK četiri sata saslušavao Zečevića i da su ga čak i uhapsili! Međutim, to negiraju i u MUP-u Srbije, a i sam Zečević za Press demantuje ove glasine.

- Naravno da to nije istina. Nisam saslušavan! Ovde sam i na važnom sastanku. Do viđenja - kratko nam je rekao Zečević.

Žarko Zečević je u junu 2007. podneo ostavku na mesto generalnog sekretara FK „Partizan", da bi se nekoliko meseci kasnije zaposlio u rusko-srpskog naftnoj firmi „Jugorosgas" kao koordinator Upravnog odbora, i to na predlog ruskog „Gasproma". Izbor Zečevića podržala je i austrijska firma „Centreks", koja je sestrinska firma „Gasproma" u Beču, a sa njegovim postavljenjem saglasio se i srpski manjinski partner „Srbijagas".

U vreme hapšenja Dragana Džajića i ostalih čelnika Zvezde Zečević nije bio u zemlji, pa je i to izazivalo spekulacije da će i on biti priveden. Međutim, Zečević se posle mesec dana bez ikakvih problema vratio u zemlju i rekao da stoji na raspolaganju svim istražnim organima i da nije umešan ni u kakve malverzacije.

Jočićev obračun sa mafijašima

U otvoreni rat sa „fudbalskom mafijom" policija je krenula početkom decembra prošle godine, nakon što su navijači Zvezde brutalno napali žandarma Nebojšu Trajkovića. Ministar policije Dragan Jočić najavio je tada u intervjuu Pressu proveru poslovanja klubova.

http://www.pressonline.rs/vest.jsp?id=39289&sectionId=37

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back