SVAKOM PO 30.000 EVRA ZA DUPLU KRUNU!
Fudbaleri Partizana podeliće više od pola miliona evra na ime premija za dva osvojena trofeja! Svaki igrač dobiće 20.000 evra za šampionsku titulu i 10.000 evra za trijumf u nacionalnom kupu!
Fudbaleri Partizana dobiće više od 600.000 evra za osvajanje duple krune! Uprava crno-belih odlučila je da sa po 20.000 evra nagradi sve prvotimce za trijumf u prvenstvu i sa po još 10.000 za trofej Kupa Srbije!
Ta suma prošlog leta predstavljala je polovinu Partizanovog budžeta za pojačanja, a sportski direktor Partizana Ivan Tomić juče je najavio da će ove godine imati više novca na raspolaganju!
- Nadam se da će budžet za pojačanja ove godine biti malo veći. Ipak, neophodno je da analiziramo situaciju. Poznato je da Partizan oko 70 odsto svog budžeta popunjava prodajom igrača, a jako je teško biti konkurentan u Evropi kada tako funkcionišete. Svi bismo mi voleli da je Jovetić mogao da ostane ovde još dve ili tri godine, ali nažalost to nije bilo moguće - rekao je Tomić.
Važne su redovne isplate
Funkcioner novog šampiona smatra da je, od budžeta za pojačanja, mnogo bitnije da klub bude u stanju da redovno isplaćuje igrače.
- Ključna je stvar da finansijski možemo da rešimo sve probleme. Veoma je bitno da ne bude kašnjenja u isplatama, jer čim ne dobiju novac na vreme, igrači počinju da pričaju o tome između sebe i koliko god da su kvalitetni, neće to pokazivati na terenu - objasnio je Tomić.
Prema Tomićevim rečima, navijači ne moraju da strahuju da li će i naredne sezone gledati Laminea Dijaru i Žuku u dresu Partizana.
- Poznato je da Partizan nema poslednju reč kada je u pitanju odlazak Dijare, jer je vlasnik 50 odsto njegovog ugovora menadžerska agencija. Ipak, ja verujem da će Dijara 99 odsto ostati. Isto važi i za Žuku. Što se tiče Moreire, on ima klauzulu u ugovoru da može da ide uz određeno obeštećenje, ali ja se nadam da će i on ostati - rekao je Tomić.
Ni lista odlazaka, kako kaže Tomić, još nije kompletirana, iako je manje-više poznato da će Humsku napustiti Ednilson, Mitrović, Maletić...
- Još nismo napravili transfer listu. Svakako da će pojedini igrači moći da napuste klub u slučaju zadovoljavajuće ponude. S druge strane, ima i igrača koje nećemo pustiti, bez obzira na ponude. Recimo, Zoran Tošić i Đorđe Lazić nisu na prodaju - izjavio je Tomić.
Kriju se pojačanje
Direktor crno-belih nije želeo da pominje imena igrača za koje je njegov klub zainteresovan. Ipak, Tomić je priznao da će i ovog leta pokušati da angažuje Ljubomira Fejsu iz kulskog Hajduka.
- Nesumnjivo nam je potreban napadač koji će nadoknaditi odlazak Jovetića, kao i desni bek. Lično, voleo bih da sve što nam je potrebno možemo da dovedemo iz domaćih klubova, ali tržište je to koje određuje koga možemo da dovedemo. Situacija više nije takva da Partizan može da dovede koga god poželi iz domaćih klubova, jer sada i ti igrači prvenstveno žele da odu u inostranstvo. Što se tiče Fejse, mi smo naravno i dalje zainteresovani za njega. On je izuzetno kvalitetan, ali i jako skup igrač - istakao je Tomić.
Tomić: Hvala Zeki, Bjeki i Popoviću
Tomić se juče zahvalio i bivšim rukovodiocima Partizana, Žarku Zečeviću, Nenadu Bjekoviću i Nenadu Popoviću što su ukazali šansu njemu i Gordanu Petriću i postavili ih na funkcije sportskog direktora, odnosno generalnog sekretara.
- Zahvaljujem se Žarku Zečeviću, Nenadu Bjekoviću i Nenadu Popoviću što su gurnuli u vatru mene i Gordana Petrića i pružili nam šansu da radimo ovaj posao. To se pokazalo kao dobar potez. Samo mi je žao što Gordan odlazi iz kluba - rekao je Tomić.
Dijara: šanse da ostanem su 50 odsto
Najbolji strelac Partizana u ovoj sezoni, Senegalac Lamine Dijara, izjavio je juče da su šanse da i naredne sezone predvodi napad beogradskih crno-belih 50 odsto.
- Za pet dana idem u Senegal i ostaću tamo dve nedelje. Ne razmišljam još o Ligi šampiona, kao ni o tome da li ću ostati u Partizanu. Imam neke opcije, a šanse za ostanak u Beogradu su 50 odsto - rekao je Dijara
http://www.pressonline.co.rs/vest.jsp?id=37485§ionId=44