Стигао голман Божовић
Црногорац четири године у „црно-белом” дресу
Нови члан „црно-белих”: Младен Божовић
Од Славише Јокановића, новог тренера Партизана се очекује да током припрема истакне своју идеју о тиму који ће изнети највећи терет у наставку првенства. Имајући у виду да тим из Хумске гаји победничке амбиције, јасно је да су новом тренеру потребни нови играчи. Агилна управа је од почетка прелазног рока направила два потеза – прво је ангажован нападач Чадиковски, а од јуче нови члан „црно–белих” је Младен Божовић. Високи (196 цм) голман подгоричке Будућности потписао је четворогодишњи уговор, а наредних дана, до почетка припрема 23. јануара, очекују се нова појачања, пре свих Ристо Лакић, и Белгијанац Џонатан Валасијак, док председник Томислав Караџић тврди да ће Партизан ускоро купити и једног Бразилца…
– Још летос сам разговарао са људима из Партизана, тада су ми рекли да ће ме пратити. У дресу Будућности сам добро бранио и то је била најбоља препорука да пређем у Београд. Лако смо се договорили, јер Партизан је мој најомиљенији клуб, признао је Младен Божовић.
Подгоричани су од Партизана за прелазак даровитог голмана добили око 150.000 евра.
– Не плашим се конкуренције, јер верујем у своје могућности – каже Младен Божовић ,који је фудбалску каријеру започео у Забјело, једно време је бранио боје Будућности из Добановаца, а од 2003. године је члан Будућности из Подгорице.
Тако ће дба најбоља црногорска голмана Дарко (тренутно први чувар мреже) и Младен Божовић браити гол српског јесењег шампиона, а ко ће од њих двојице више задобити повењрење тренера Јокановића остаје да се види током припрема у Дубајиу и наравно кроз пријатељске мечеве.
Партизан ће 23. јануара почети припреме за други део првенства. Прву фази „црно – бели” ће обавити у Београду а 4. фебруара следи одлазак на двонедељне припреме у Дубаији.
--------------------------------------------------------------------------
Томић: Припреме почињу на време
Готово сви чланови најелитније српске фудбалске лиге, сем Партизана, почели су припреме за други део шампионата. Многи се питају због чега јесењи првак тако касно креће у одбрану „јесење титуле”, а спортрски директор Иван Томић нам је дао врло занимљив одговор:
– Партизан је и летос почео припреме негде око 37 дана пре прве значине утакмице. То асе показало као сјајан потез јер смо на време темпирали форму, наши фудбалери су без провлема држали висок ниво игре, на крају, најбољи показатељ је резултат који смо остварили. Због тога са припремама крећемо нешто касније.
--------------------------------------------------------------------------
Домаћи играчи у предности
Партизан ће покушати да ангажује још двојицу играча, једног десног бека и штопера. О томе спортски директор каже:
– Желимо пре свега проверене фудбалере, помињу се Лакић, Нинков, Стевановић, али видећемо. Ако, не будемо успели да нађемо решење овде, онда ћемо појачања тражити у иностранству. Искрено, више бих волео да се појачамо са играчима из наше лиге.
http://www.politika.co.yu/detaljno.php?nid=53935