NEĆU IGRAČE NA PROBI!?
Trener Partizana Đukić odlučuje o pojačanjima, ali ih drži dalje od ekipe
Iako ih prelazni rok, zvanično, još ne zanima, u Partizanu se nastavlja
trend dolaska fudbalera na probu.
Tako je posle Nemca Roka Tajhmana, juče stigao i Ibraham Kudimu iz Gane, ali trener Miroslav Đukić ne želi da priča o dvojici fudbalera koji su u “Zemunelu”.
- Ne bih se izjašnjavao – kaže Đukić.
Nemac je tu od ponedeljka, gledali ste ga na treningu Teleoptika?
- Igrač je poput mnogih, ne želim ipak da komentarišem.
Ali, odluku o tome hoće li ostati ili ne, donećete vi?
- Tako je.
Stigao je i fudbaler iz Gane, takođe na probu?
- Partizan isključivo dovodi igrače koje je neko gledao, koji su interesantni i potrebni. Dok sam ja trener, u Partizan neće doći fudbaler na probu! Sa ekipom će trenirati samo oni koji imaju ugovor sa klubom!
Ali, Tajhmana i Kudimu je neko morao da dovede ovde, nisu sami došli? Nemac je kazao i da je pričao sa direktorom Tomićem?
- Došli su da treniraju sa Teleoptikom, da probaju da se tu dokažu, a neko će ih sigurno gledati.
Taj “neko” svakako će biti trener Đukić, koji je istakao još jedan razlog zbog kojeg fudbaleri koji dođu na probu neće trenirati sa crno-belima.
- Ne volim kada igrači cirkulišu na treningu, to utiče na prvotimce, sigurno misle “evo, došao je ovaj da mi uzme mesto”. Ako neko parafira ugovor, to će biti druga stvar – zaključio je Đukić.
VEZIST IZ GANE OD DANAS NA PROVERI
KUDIMU ZA CRNO-BELE
Juče je u “Zemunelo” stigao još jedan tamnoputi fudbaler, obišao sportski centar, zatim otišao da ruča, a onda odgledao finiš treninga. Za razgovor nije bio previše raspoložen...
- Došao sam iz Gane. Tamo sam i igrao – kratko je rekao.
Posle dužeg premišljanja odlučio je da, ipak, kaže ime:
- Zovem se Ibraham Kudimu. O svemu ostalom možemo da pričamo kada počnem da treniram.
Kada će to biti?
- Od četvrtka pre podne – rekao je i okrenuo se.
Saznamo smo da Kudimu igra na poziciji zadnjeg veznog i da je do sada igrao samo u Gani, pa bi dolazak u Partizan mogao da mu bude početak internacionalne karijere. Naravno, treniraće sa igračima Teleoptika...
NEMAC TAJHMAN TRAŽI ŠANSU
BAŠ LEPO U BEOGRADU
Trening, pa partija nožnog fudbala. Nemac Roko Tajhman kao da se već odomaćio u “Zemunelu”...
- Igrao sam u Švajcarskoj, tamo i živim, inače sam Nemac koji je prošao trogodišnju školu fudbala u Kotbusu, igrao i za juniore, a već dve godine sam u švajcarskom trećeligašu Natersu – kaže Tajhman.
Otkud u Partizanu?
- Stigao sam na preporuku trenera Dejana Markovića. Igrao je za Partizan, igrao je u Španiji, zna šta je profesionalni fudbal. Jeste da je između treće lige Švajcarske i Partizana velika razlika, ali, vreme mi je da krenem napred. Došao sam da probam, radiću do nedelje sa Teleoptikom, videćemo...
Prvi utisci?
- Veliki klub sa infrastrukturom kakvu ima mali broj nemačkih klubova. Vidi se da se radi profesionalno, a sviđa mi se i Beograd, baš je lep i moderan grad.
Ono najvažnije, da li ste razgovarali sa trenerom Đukićem?
- Ne, razgovarao sam samo sa direktorom Tomićem o celoj situaciji. Uostalom, moje nije da pričam, već da treniram i pokažem koliko mogu.
POVRATNA POSETA
TOMIĆ I VJETROVIĆ
U RIO DE ŽANEIRU
Sportski direktor Partizana Ivan Tomić i portparol Marko Vjetrović otputovali su juče u sedmodnevnu posetu Brazilu, tačnije klubu Botafogo iz Rio de Žaneira, čiji je potpredsednik Rikardo Rotenberg pre mesec dana bio gost crno-belih.
Pored potpisivanja ugovora o saradnji, postoji mogućnost da uskoro još poneki brazilski fudbaler stigne u Humsku, s obzirom da se letošnje pojačanje baš iz Borafoga, Žuka, pokazao kao pun pogodak.
TRENINZI
POVRATAK MOREIRE
Na terenu je i Almami Moreira. Istina, juče je odradio svega tridesetak minuta treninga, ali se sa velikom dozom sigurnosti može reći da će u subotu, protiv Čukaričkog, zauzeti mesto u timu.
- Moreira nije više na mom spisku – kaže doktor crno-belih, Sead Malićević.
ŠTOPER NAPUSTIO VMA
SIKIMIĆ NA TERENU!
Milovan Sikimić je napustio bolnicu i svakodnevno dolazi na terapije u Partizanov Sportski centar. Juče, posle terapija, sa štakama je sišao na teren i posmatrao trening. Nije propustio da se našali:
- I sa ovakvom nogom bih bio bolji od nekolicine!
Oporavak teče odlično.
- Već sad mogu da savijem koleno 90 odsto, što je fantastično obzirom da sam operisan u četvrtak. Biće to dobro, samo treba vremena – rekao je Sikimić.
BRNOVIĆ ZAVRŠIO PRVI DEO OPORAVKA
OD JANUARA SA LOPTOM
Tokom treninga, u “Zemunelo” je došao i malerozni fudbaler Nenad Brnović, koji je doktoru Malićeviću doneo najnovije rentgenske snimke.
- Lekari sa Ortopedske klinike, Slavko Tomić i Nenad Dakić su zadovoljni i očekujem da za dva meseca počnem da treniram. Fiksator je odradio svoje, sada je na mene red – kaže Brnović.
Svestan je Brnović da ga čeka dugačak put.
- U januaru bi trebalo da počnem sa ozbiljnijim radom, ali sam svestan da sam u ogromnom zaostatku. Neću da forsiram i žurim.