ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
NEMAC TAJHMAN NA PROBI U PARTIZANU

Nekadašnji fudbaler bundesligaša Energi Kotbusa, Nemac Roko Tajhman nalazi se na probi u Partizanu. Tajhman, koji igra na poziciji štopera, došao je na sedmodnevnu proveru i trenira sa fudbalerima filijale FK Partizana, Teleoptika, u SC "Zemunelo".

Tajhman je rođen 4. aprila 1986. godine, visok je 186 cm, a poslednji klub za koji je nastupao je švajcarski trećeligaš Naters. Prethodno je igrao za Energi u nemačkoj Bundesligi, kao i za nižerazredni Lidvigsfelder.

Tajhman će ostati na probi do kraja nedelje, a konačno odluku o njegovom eventualnom angažmanu u Partizanu doneće trener Miroslav Đukić.

Posle teške povrede Milovana Sikimića, Đukić na raspolaganju ima samo tri igrača na poziciji štopera, Nemanju Rnića, Miloša Mihajlova i mladog reprezentativca Marka Jovanovića.

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=11&dd=07&nav_id=271180

NEĆU IGRAČE NA PROBI!?

Trener Partizana Đukić odlučuje o pojačanjima, ali ih drži dalje od ekipe
Iako ih prelazni rok, zvanično, još ne zanima, u Partizanu se nastavlja
trend dolaska fudbalera na probu.

Tako je posle Nemca Roka Tajhmana, juče stigao i Ibraham Kudimu iz Gane, ali trener Miroslav Đukić ne želi da priča o dvojici fudbalera koji su u “Zemunelu”.

- Ne bih se izjašnjavao – kaže Đukić.

Nemac je tu od ponedeljka, gledali ste ga na treningu Teleoptika?

- Igrač je poput mnogih, ne želim ipak da komentarišem.

Ali, odluku o tome hoće li ostati ili ne, donećete vi?

- Tako je.

Stigao je i fudbaler iz Gane, takođe na probu?

- Partizan isključivo dovodi igrače koje je neko gledao, koji su interesantni i potrebni. Dok sam ja trener, u Partizan neće doći fudbaler na probu! Sa ekipom će trenirati samo oni koji imaju ugovor sa klubom!

Ali, Tajhmana i Kudimu je neko morao da dovede ovde, nisu sami došli? Nemac je kazao i da je pričao sa direktorom Tomićem?

- Došli su da treniraju sa Teleoptikom, da probaju da se tu dokažu, a neko će ih sigurno gledati.

Taj “neko” svakako će biti trener Đukić, koji je istakao još jedan razlog zbog kojeg fudbaleri koji dođu na probu neće trenirati sa crno-belima.

- Ne volim kada igrači cirkulišu na treningu, to utiče na prvotimce, sigurno misle “evo, došao je ovaj da mi uzme mesto”. Ako neko parafira ugovor, to će biti druga stvar – zaključio je Đukić.

VEZIST IZ GANE OD DANAS NA PROVERI

KUDIMU ZA CRNO-BELE

Juče je u “Zemunelo” stigao još jedan tamnoputi fudbaler, obišao sportski centar, zatim otišao da ruča, a onda odgledao finiš treninga. Za razgovor nije bio previše raspoložen...

- Došao sam iz Gane. Tamo sam i igrao – kratko je rekao.

Posle dužeg premišljanja odlučio je da, ipak, kaže ime:

- Zovem se Ibraham Kudimu. O svemu ostalom možemo da pričamo kada počnem da treniram.

Kada će to biti?

- Od četvrtka pre podne – rekao je i okrenuo se.

Saznamo smo da Kudimu igra na poziciji zadnjeg veznog i da je do sada igrao samo u Gani, pa bi dolazak u Partizan mogao da mu bude početak internacionalne karijere. Naravno, treniraće sa igračima Teleoptika...

NEMAC TAJHMAN TRAŽI ŠANSU

BAŠ LEPO U BEOGRADU

Trening, pa partija nožnog fudbala. Nemac Roko Tajhman kao da se već odomaćio u “Zemunelu”...

- Igrao sam u Švajcarskoj, tamo i živim, inače sam Nemac koji je prošao trogodišnju školu fudbala u Kotbusu, igrao i za juniore, a već dve godine sam u švajcarskom trećeligašu Natersu – kaže Tajhman.

Otkud u Partizanu?

- Stigao sam na preporuku trenera Dejana Markovića. Igrao je za Partizan, igrao je u Španiji, zna šta je profesionalni fudbal. Jeste da je između treće lige Švajcarske i Partizana velika razlika, ali, vreme mi je da krenem napred. Došao sam da probam, radiću do nedelje sa Teleoptikom, videćemo...

Prvi utisci?

- Veliki klub sa infrastrukturom kakvu ima mali broj nemačkih klubova. Vidi se da se radi profesionalno, a sviđa mi se i Beograd, baš je lep i moderan grad.

Ono najvažnije, da li ste razgovarali sa trenerom Đukićem?

- Ne, razgovarao sam samo sa direktorom Tomićem o celoj situaciji. Uostalom, moje nije da pričam, već da treniram i pokažem koliko mogu.

POVRATNA POSETA

TOMIĆ I VJETROVIĆ

U RIO DE ŽANEIRU

Sportski direktor Partizana Ivan Tomić i portparol Marko Vjetrović otputovali su juče u sedmodnevnu posetu Brazilu, tačnije klubu Botafogo iz Rio de Žaneira, čiji je potpredsednik Rikardo Rotenberg pre mesec dana bio gost crno-belih.

Pored potpisivanja ugovora o saradnji, postoji mogućnost da uskoro još poneki brazilski fudbaler stigne u Humsku, s obzirom da se letošnje pojačanje baš iz Borafoga, Žuka, pokazao kao pun pogodak.

TRENINZI

POVRATAK MOREIRE

Na terenu je i Almami Moreira. Istina, juče je odradio svega tridesetak minuta treninga, ali se sa velikom dozom sigurnosti može reći da će u subotu, protiv Čukaričkog, zauzeti mesto u timu.

- Moreira nije više na mom spisku – kaže doktor crno-belih, Sead Malićević.

ŠTOPER NAPUSTIO VMA

SIKIMIĆ NA TERENU!

Milovan Sikimić je napustio bolnicu i svakodnevno dolazi na terapije u Partizanov Sportski centar. Juče, posle terapija, sa štakama je sišao na teren i posmatrao trening. Nije propustio da se našali:

- I sa ovakvom nogom bih bio bolji od nekolicine!

Oporavak teče odlično.

- Već sad mogu da savijem koleno 90 odsto, što je fantastično obzirom da sam operisan u četvrtak. Biće to dobro, samo treba vremena – rekao je Sikimić.

BRNOVIĆ ZAVRŠIO PRVI DEO OPORAVKA

OD JANUARA SA LOPTOM

Tokom treninga, u “Zemunelo” je došao i malerozni fudbaler Nenad Brnović, koji je doktoru Malićeviću doneo najnovije rentgenske snimke.

- Lekari sa Ortopedske klinike, Slavko Tomić i Nenad Dakić su zadovoljni i očekujem da za dva meseca počnem da treniram. Fiksator je odradio svoje, sada je na mene red – kaže Brnović.

Svestan je Brnović da ga čeka dugačak put.

- U januaru bi trebalo da počnem sa ozbiljnijim radom, ali sam svestan da sam u ogromnom zaostatku. Neću da forsiram i žurim.

Vojvodina: Pet miliona za Jovetića
Cetvrtak, 8. novembar 2007. 13:10

Ratko Butorović je razdrmao usnuli srpski fudbal. Mnogo toga promenilo se od kako je ovaj biznismen postao predsednik FK Vojvodina, od tabele gde su večiti razdvojeni posle dugo godina, do priče o transferima najboljih igrača Partizana i Zvezde u jedan - srpski klub!

Poslednje iznenadjenje servirano iz najstarijeg prvoligaša je da je Butorović spreman da prebroji pet miliona evra i pošalje zvaničnu ponudu Partizanu za „vunderkinda” Stevana Jovetića, kojeg bezmalo prati „pola Evrope”.

E, sad... Da li se radi o ozbiljnoj ponudi ili samo o provokaciji lidera na tabeli i njihovog novog predsednika Tomislava Karadžića, s kojim Butorović već dugo nije u najboljim odnosima, teško je proceniti.

„Zašto da ne? Reč je o fantastičnom igraču, standardnom prvotimcu lidera na tabeli, reprezentativcu Crne Gore. Rado bismo ga videli u svojim redovima”, odgovara Butorović za „Sport”.

„Znamo mi da je on skup, ali znamo i kakve su naše mogućnosti. U skladu s njima, spremni smo da za Jovetića ponudimo pet miliona evra”.

Predsednik crno-belih Karadžić odmah je odgovorio Butoroviću.

„Svaka ponuda koja bude stigla u Partizan, za bilo kog našeg igrača, biće pažljivo razmotrena, ali što se tiče Jovetića, nije u planu njegova prodaja. Nerealno je očekivati da će Jovetić nastaviti karijeru u Vojvodini, jer je među najboljim mladim igračima Evrope. Jovetić iz Partizana treba da ode u jedan od najvećih klubova, ali tek kada za to dodje vreme.”

Vojvodina je prošlog leta ponudila milion i po evra za Dušana Bastu, što nije zadovoljilo apetite tadašnjeg rukovodstva FK Crvena zvezda.

Možda Butorović samo „opipava puls” večitih i najavljuje novu Vojvodinu, možda je i krajnje ozbiljan u namerama da angažuje igrače kalibra Jovetića ili Baste, a možda je i srpskoj sportskoj javnosti i dalje teško da prihvati da je tako nešto moguće.

Bilo kako bilo, Srbiji je potreban ne jedan, nego više takvih takmaca Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Sa sajta FK Partizan...
09.11.2007. 00:18
Ovako se voli Partizan...

679_0.jpg

Fotografije koje vam prikazujemo snimljene su u Banja Luci i mogu se podvesti pod onu narodnu:
"Jedna slika više govori od hiljadu reči!"
679_1.jpg
Za Partizan se ne navija, Partizan se voli! :)

sad sam se vratio
smrzo sam se ko nikad u zivotu
jedva smo uspeli da izvucemo bod od ovih kasapa, izlomili su Bambija i Lazica
sudija klasican soumen, teska dileja, jos pomocni bio Nedic, moj nekadasnji profesor statistike u srednjoj, to nije moglo na dobro da izadje
ubise boga u nasima, pre ovog penala nije dao 4,5 zutih, dva penala nije svirao za nas, pa onda svira penal (da budem iskren ne znam jel bio, trebalo da dodje do nekog fajta izmedju neke budale sa tribine i jos neke budale iz loze, pa nisam obratio paznju na teren)
bez Moreire i Jovetica nam se crno pise, Lazetic i Mitrovic dva teska invalida, sto rece neko nisu za dzabe na klupi, kasnije usao Borko, to je bilo tuzno gledati, teska degradacija nekadasnjeg talenta
ako nista bar sam video vrlo lep gol Cuke i izvukli smo bod

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back