ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne zelim da smanjim vas uspeh (FLUID ce potvrditi da sam rekao i pre nego sto je sezona pocela da Partizan sigurno osvaja titulu), ali niste toliko mocni koliko zvuci na prvi pogled - samo je Zvezda daleko gora. Vojvodinu, koja je danas ispala od drugoligasa, ste jedva dobili. Banat, Napredak i slicni su losi timovi i za ocekivati je bilo da ce te ih pobediti. Sa Mladost ste igrali 1:1 i uspeli pobediti tek kad su oni ostali sa 10 igraca. A odbrana vam je gora nego Zvezdin napad.
I posle svega, sta mislite koliko dugo mozete da zadrzite ovaj tim? Pa evo danas ste dobili predsednika i on vec prica o prodaji. :lol:

Можемо тако да посматрамо ствари, а можемо и овако. Партизан је прву утакмицу у првенству играо у Новом Саду, Војводина је имала велики мотив, јесте, било је 0-1, али треба рећи да је Партизан нападао готово целу утакмицу, и да Војводина није имала више од 3 шута на гол. Ми смо поред тог гола имали још неколико идеалних прилика, али их нисмо искористили (поред постигнутог гола, Јоветић је два пута погодио стативу). Тако да не можеш да кажеш да смо једва победили ако ниси одгледао утакмицу, и видео дешавања на терену. Фудбал се не може пратити само путем Livescore-a. Livescore не говори ништа, фудбал није само број, далеко је више од тога.
Опет и за Младост, причаш а ниси видео како је то изгледало на терену. Како можеш да будеш сигуран да их Партизан није сатерао у њихов шеснаестерац, и примио гол из јединог пута када су они прешли центар? Партизан има ниво игре испод кога не иде. И да је Младост имала и играча више на терену, примили би оволико голова, јер је једноставно гол константно висио у ваздуху.
Што се тиче одбране, она је катастрофална, али је и више него довољна за ову лигу. А Звездин напад је такав, да поставимо 4 дрвета у задњу линију, не би шутнули више од 5 пута на гол. Једноставно, ту се разликујемо. Ми играмо нападачки фудбал, увек за гол више, док ви играте кукавички и фуњарски. А сви знамо како кукавице и фуњаре пролазе.
И још нешто, ако је Партизан лош, каква је тек Звезда која не може на свом терену да победи тим, који је јуче испао од друголигаша, која је дала само 4 гола у првенству, која се брани, и уз велику дозу среће, не испада од трећелигаша, чији је просек година, нешто већи од 18?

Upravo tako kako reče Sherlock. Vojvodinu smo rastavili na sastavno-rastavne delove. Koliko se sećam Partizan je imao pored postignutog gola i 3 pogođene stative. To što je rezultat bio 1-0 za Partizan nije bilo realno stanje stvari na terenu. A ionako je to bila prva utakmica u prvenstvu.
Pored svega Partizan je u timu doživeo više promena od Zvezde koja je prošle godine osvojila titulu i zadržala jezgro igrača koji igraju i sad. Neobjašnjivo ili sve jasno, zašto je sad ovakva situacija? Postavlja se pitanje, da li je to Partizan bio toliko slab da je Zvezda sa ovakvim igračima bila prvak ili tu ima nekih drugih elemenata u koje treba sumnjati? Vreme će pokazati sve.

Tomislav Karadžić izabran za predsednika Partizana
Prodaćemo Jovetića kada uđemo u Ligu šampiona
Autor: D. Radović | 26.09.2007 - 09:51
prodaja_1.jpg

Dilema nije ni postojala, a Tomislav Karadžić od juče je i zvanično promovisan u predsednika Fudbalskog kluba Partizan. Jednoglasnom odlukom Skupštine, na kojoj je bilo prisutno 48 članova, prvi čovek Fudbalskog saveza Vojvodine i nekadašnji predsednik FS Srbije i Crne Gore, dobio je novi zadatak, po sopstvenim rečima, najteži koji je prihvatio u dosadašnjoj sportskoj karijeri.

- Mesto prvog čoveka kluba iz Humske je privilegija, izazov i trudiću se da ne razočaram. Za dve i po godine koliko će trajati ovaj mandat moji saradnici i ja ako ne budemo uspeli da od Partizana napravimo još kvalitetniji i bolji klub, verujte, neće biti zato što nismo hteli, nego zato što nismo mogli.
Karadžić nije sejao veliki optimizam, a na osnovu činjenica i podataka sa kojima je raspolagao pričao je o trenutnom stanju u klubu.
- Partizan ima velike, svetske vrednosti. Raspolaže ogromnim resursima i potencijalima u svakom smislu. Gotovo je neverovatno da već nekoliko meseci ima krizu u rukovođenju. Verujem da smo na ovoj skupštini rešili problem upravljanja, i da smo došli do dobrih kadrovskih rešenja. Ovaj dan je jako bitan da se stavi tačka na sve probleme koji su do sada postojali, kako bismo mogli da krenemo da ih rešavamo.
Novi predsednik kluba iz Humske posebno se osvrnuo na finansijsko stanje u Partizanu.
- Talože se obaveze, dugovi, a stvari se ne rešavaju kako bi trebalo. O rezultatima prvog tima i omladinske škole mora da se priča s poštovanjem, imamo rezultate, igru, uspešno poslovanje oko dovođenja pojačanja, a mi koji smo došli u klub moramo svojom energijom i atmosferom da tim momcima damo vetar u leđa. Finansijska situacija zabrinjava. Rashodi i prihodi su u velikom raskoraku, klub trese finansijska groznica. Preti totalna nelikvidnost i zato sam odlučio da u Upravni odbor kooptiram više ljudi koji su spremni da izvrše sanaciju. Teret nije lagan, posao nije mali, a biće nam potrebno i dosta vremena.
Pričajući o količini novca koja je potrebna za funkcionisanje kluba Karadžić je istakao sledeće:
- Posao koji nam predstoji moramo podeliti u tri faze, a sabirajući koliko nam je potrebno za normalno funkcionisanje u sledećoj godini došao sam do dvocifrenog broja u milionima evra. Trideset posto budžeta ostvarićemo kroz prodaju Smiljanića i Gulana, marketing, ulaznice, a 70 posto od prodaje igrača. Javno hoću da kažem da Partizan, nažalost, kao i svi klubovi ovog ranga u okruženju moraju da žive od prodaje. Sa mojim saradnicima ubrizgaću dve finansijske injekcije, kako bismo sanirali trenutne probleme i kako bismo usporili prodaju igrača. Šta to znači? To znači da Jovetića ne želimo da prodamo u januaru, već u septembru, dakle kada osvojimo titulu prvaka Srbije i uđemo u Ligu šampiona, a u međuvremenu stvorimo mu dostojnu zamenu.
Karadžić je imao samo reči hvale za članove novog Upravnog odbora.
- To su ljudi čistih biografija koji će dati doprinos poboljšanju materijalnog stanja kluba. Neki od njih vodili su i veće firme nego što je Partizan, ali niko nije radio u većem klubu.
Kroz usvajanje izmena i dopuna Statuta, u kojima je učestvovao predlozima i sam predsednik Partizana, uneto je nekoliko novina.
- Moraćemo da napravimo sistematizaciju radnih mesta. Imamo previše zaposlenih, po mojoj proceni u ovom trenutku višak je između 50 i 70 ljudi. Čeka nas rad na otpremninama, neki će morati da se prekvalifikuju...
Karadžić se osvrnuo i na ostale segmente rada kluba, kroz ponuđeni program.
- Osnovaćemo internat, gde će deca da uče i da treniraju. Očekuje nas potpuna reorganizacija marketinga, pravljenje inventara firmi koje posluju u okviru fudbalskog kluba. Izgradnja stadiona je posebna priča, ali kod ovog pitanja moraće da nam pomogne i država. Moramo rešiti sve vrste odnosa sa klubovima, savezima, mada to dosta dobro funkcioniše. Posebno se moramo osvrnuti na tranziciju i privatizaciju, jer to je neminovnost koja nas očekuje.
Na kraju izlaganja Karadžić se zahvalio i do skoro čelnim ljudima kluba.
- Žarko Zečević i Nenad Bjeković su otišli, ali su dali toliko veliki doprinos za razvoj Partizana da ne možemo tek tako da ih se odreknemo. Upriličićemo im oproštaj, kakav dolikuje njima i Partizanu, a njihovim naslednicima Petriću i Tomiću je obaveza da se konsultuju sa njima kako bi što lakše ušli kompletno u materiju - rekao je Karadžić.
Na skupštini kluba promenjeni su i neki članovi Statuta, tako da sada UO bira generalnog sekretara i direktora kluba, a Upravnom odboru data je mogućnost da ignoriše zahtev trećine Skupštine za eventualnu smenu predsednika kluba.
http://www.blic.co.yu/sport.php?id=14211

П.С.
Само вас гледамо (Зека)! :D

da se ne lazemo, nijedan klub ne moze da zivi a da ne prodaje igrace... pricam o klubovima sa ovih prostora, naravno... ja bi' ipak da prvo sacekam, da vidim, kako ovi novi ljudi rade, pa da tek onda komentarisem... iskreno, svidja mi se sto su promenili statut kluba, pa sad generalni sekretar nije i Bog u klubu...
sad nam ide derbi i nadam se da ce ovi momci zagristi i stvarno odigrati kako umeju... mada se nikad ne zna...
jedna me druga stvar buni ovde... sta se desilo sa onim covekom koji se 'samokandidovao' za predsednika Partizana i ponudio 10 miliona evra cim udje (zaboravio sam mu ime)? mislim... moze on da bude kakav hoce, cak ne mora ni da se izabere, al' je opet trebalo razmotriti njegovu ponudu i pogledati njegov plan rada... jer to je suma koju isti ne mogu da priuste... a oni su ga, najblaze receno, ignorisali... dali su objasnjenje da "ne zele da razmatraju one koji se kandiduju preko novina", a onda su najozbiljnije razmatrali kandidaturu Save Milosevica (koji se isto kandidovao preko novina)... hm... elem... u svakom slucaju, da bilo ko od nas dodje na mesto predsednika Partizana, opet bi morao da prodaje igrace... to je nasa neminovnost... jedina nam je sansa da udjemo par godina u ligu sampiona, pa da onda steknemo tu finansijsku stabilnost... sto je dosta tesko...

A где су новци од ЛШ од пре коју годину? Зеке рече Партизан био у губитку. Није него. Сви у ЛШ позитивно пословали, али Партизан не.

П.С.
Знате да нисам гробар, али сам да се приватизују и ЦЗ и Партизан, а не као некакви СОУР-и да послују где нико одговара и ради ко шта хоће. ;)

:roll: Šta pričaš? :| Uopšte Zeka nije to govorio za Ligu šampiona da se ne isplati, već je rekao da ako ekipa ne stigne u Kupu UEFA do same završnice ne isplati se ništa pre toga, mada verovatno ni to nije tačno. Dakle, govorio je za Kup UEFA. A to da je rekao za Ligu šampiona NIJE TAČNO! Pare od Lige šampiona su bačene na 1001 pojačanje koje nije vredelo ništa, pa se otud prethodnih godina nakupilo skoro 50 registrovanih igrača koji nisu doneli očekivani rezultat. Pored toga je i Zeka morao da se malo zalebi. :evil: Muško je, ne valja da gleda. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sherlock:
Можемо тако да посматрамо ствари, а можемо и овако. Партизан је прву утакмицу у првенству играо у Новом Саду, Војводина је имала велики мотив, јесте, било је 0-1, али треба рећи да је Партизан нападао готово целу утакмицу, и да Војводина није имала више од 3 шута на гол. Ми смо поред тог гола имали још неколико идеалних прилика, али их нисмо искористили (поред постигнутог гола, Јоветић је два пута погодио стативу). Тако да не можеш да кажеш да смо једва победили ако ниси одгледао утакмицу, и видео дешавања на терену. Фудбал се не може пратити само путем Livescore-a. Livescore не говори ништа, фудбал није само број, далеко је више од тога.
Опет и за Младост, причаш а ниси видео како је то изгледало на терену. Како можеш да будеш сигуран да их Партизан није сатерао у њихов шеснаестерац, и примио гол из јединог пута када су они прешли центар? Партизан има ниво игре испод кога не иде. И да је Младост имала и играча више на терену, примили би оволико голова, јер је једноставно гол константно висио у ваздуху.
Што се тиче одбране, она је катастрофална, али је и више него довољна за ову лигу. А Звездин напад је такав, да поставимо 4 дрвета у задњу линију, не би шутнули више од 5 пута на гол. Једноставно, ту се разликујемо. Ми играмо нападачки фудбал, увек за гол више, док ви играте кукавички и фуњарски. А сви знамо како кукавице и фуњаре пролазе.
И још нешто, ако је Партизан лош, каква је тек Звезда која не може на свом терену да победи тим, који је јуче испао од друголигаша, која је дала само 4 гола у првенству, која се брани, и уз велику дозу среће, не испада од трећелигаша, чији је просек година, нешто већи од 18?

Meni nista ne govori to "napadali smo, imali dosta sansi i pobedili sa 1:0". Za promasene sanse ne dobivas bas nista. Dobivas samo kad postignes gol. Ja volim i losu igru sa dobrim rezultatom (tako smo duplu titulu osvojili prosle sezone) nego obrnuto.

Za Zvezdu sam rekao da smo katastrofalno losi.

За тебе је фудбал само број, за мене није, од резултата много ми је важнија игра и приступ игри вољеног клуба. На утакмицама Партизана ове сезоне има шта да се види, од прилика, атрактивних потеза па све до голова. То је оно што привлачи и враћа публику на стадион, а не неки борј 1-0, исписан на монитору компа. Никад не бих волео да Партизан побеђује јајарски без икакве игре. Прошле сезоне сте побеђивали, ко зна како, а ове ћете да испаднете из лиге. Тако то иде пријатељу, без озбиљног рада, који има за циљ стварање тима који ће да пружа квалитетне партије, нема ни резултата.

Sherlock:
За тебе је фудбал само број, за мене није, од резултата много ми је важнија игра и приступ игри вољеног клуба. На утакмицама Партизана ове сезоне има шта да се види, од прилика, атрактивних потеза па све до голова. То је оно што привлачи и враћа публику на стадион, а не неки борј 1-0, исписан на монитору компа. Никад не бих волео да Партизан побеђује јајарски без икакве игре. Прошле сезоне сте побеђивали, ко зна како, а ове ћете да испаднете из лиге. Тако то иде пријатељу, без озбиљног рада, који има за циљ стварање тима који ће да пружа квалитетне партије, нема ни резултата.

Mi ove godine ne igramo nista losije nego sto ste vi igrali prosle godine. A pitanje je koliko dugo ce ovako biti jer sa vrha mozes da ides u samo jednom pravcu, a to je prema dole.

Igra se zaboravlja, rezultat se pamti. Nebi da ubacujem Bari u ovu temu, ali moram jer po vasim teorijama tog dana je bolje bilo biti Olimpik Marsej nego Crvena Zvezda.

I sledece sezone ce biti obrnuto. Vi ce te rasprodati tim, Zvezda se pojacati i osvajamo titulu. I onda ce Zvezda rasprodati tim, vi se pojacati i vi ostvajate titulu. To se ponavlja u poslednjih 16 godina osim one jedne sezone kad je Obilic dominirao.

Ви ни прошле сезоне нисте играли нешто много боље, само сте се провлачили, а то не може вечно. И Звезда ове сезоне није распродала тим. Отишли су углавном они, којима сте сви ви желели да видите леђа. То што се лоше ради је ваш проблем, тако да не желим да се осврћем на то, имамо ми довољно проблема са нашим олошем у управи. А на дан када је Звезда победила Олимпик, учињена је једна од већих спортских неправди икада. Многи навијачи Звезде и дан данас замерају Петковићу, што је играо онако како је играо.

Караџић нема никакав план, осим да распрода играче. Поповић је рекао, да ће му примарни циљ бити побољшање маркетинга, и постављање клуба на здраве ноге, хтео је да спроведе план, да се Партизан финансира 30 % од продаје играча, а 70% од осталог. Овај ради супротно. Одмах смо се уверили у његове способности, чим је одабрао нови управни одбор, који у клуб није донео ни динара. Они ће ту да седе и да се промовишу, а клуб ће да тоне све дубље и дубље. И шта ће нама управни одбор који има преко 10 чланова? То нема нико осим великих мултинационалних компанија.Затим, Караџић је јавно амнестирао Зеца и увукао му се у дупе, тако да ја не сумњам даће Зец и даље бити присутан у клубу, вероватно на сулудој и имагинарној функцији директора изградње стадиона. Од овог новоизабраног председника, не очекујем ништа добро. Своју неспособност је показао на претходним функцијама на којима је био. Човек једноставно нема визију, приглуп је, он је режимски човек, кадар из деведесетих, марионета Зеца и једна најобичнија битанга. Надам се да ће убрзо испразнити фиоку у својој канцеларији, у Хумској 1.

DONALD.:
A ja sam se stalno pitao dje su Partizanu pare od LS, od prodaje igraca ?!?! Kad ono oni kupuju utakmice !
Ajde prošetaj malo!!! Na temi "Zvezdaši javite se" opšta panika i kuknjava kad se neko od Grobara pojavi tamo, a kad vi dođete ovde prosipate pamet, baš kao ti u ovom komentaru. Uopšte, ali uopšte nemate osećaja, mislite da je vaše samo vaše, a tuđe svačije. :evil: :evil: :evil:

ja bez 5 komada u njihovoj mrezi ne racunam pobedu... zvezda nikad losija, Partizan dugo nije igrao lepse... a sto se vizije karadzica tice, mislim da vi to niste bas najbolje razumeli... nece se klub finansirati samo od prodaje igraca... lepo je rekao: 30% smo vec obezbedili od prodaje Smiljanica i Gulana, a 70% cemo obezbediti od prodaje Jovetica i Rukavine... al' dobro... da ne pricam mnogo unapred... nego, ako udjemo u ligu sampiona, zasto bi uopste prodavali Jovetica? ili bilo koga? zar to ne bi bilo dovoljno da se popravi finansijska situacija u klubu? ili smo toliko zaglibili?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back