ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
26.07.2007. 12:28
Partizan izbačen iz Kupa UEFA!

Na današnjem sastanku Disciplinske komisije UEFA u Nionu, doneta je odluka da se Partizan kazni isključenjem na godinu dana iz evropskih takmičenja, a pored toga moraće da plati i novčanu kaznu u iznosu od CHF 50.000.

Glavno uporište za izricanje kazne, bila je činjenica da je u poslednjih 5 godina u 36 mečeva Partizan kažnjen 25 puta. Pored toga UEFA je proklamovala žestoku borbu protiv nasilja na stadionima i takođe se pozvala na primere Legije i Fejenorda, i sledstveno tome, doneta je odluka o isključenju Partizana.

Pismeno obrazloženje odluke o kazni, Disciplinska komisija dostaviće Partizanu u ponedeljak, nakon čega postoji pravo žalbe u roku od 3 dana od dana prijema odluke.

http://www.partizan.co.yu/home.php?Jezik=sr

Ma garant je sve to namesteno. Mozda su se oni pomirili pre utakmice da nemaju nikakve sanse(sto se i pokazalo na terenu) pa su onda videvsi primer Legije i Fejnorda napravili scenario kako bi Grobari poceli nerede. Oni su prvi poceli sa provokacijama Jasenovac, Kosovo itd. Ko jos na utakmici visokog rizika stavlja i jedne i druge navijace na istu tribinu, da budu udaljeni svega 20-ak metara i da ih deli samo jedna ograda?! :shock: Jel se desilo nekad pre ovog da utakmicu visokog rizika obezbedjuje svega 250 pandura?! :shock: MNOGO JE TO SUMNJIVO!!!

partizan je ovako drasticno kaznjen i zbog divljanja gastarbajtera idiota na u21 evropskom prvenstvu, zbog izivljavanja stoke na utakmici scg - bih, zbog svih gluposti zvezdinih i partizanovih navijaca ( mislim uspeli su da zarade klubu kazne na 25 od poslednjih 35 evro utakmica. i oni kazu da vole klub? kako da ne)... uglavnom, samo su cekali neki nas klub i partizan im je dosao kao 1 na 10. mnogo puta su nam popustili u proslosti, dobro je da kazna nije jos drasticnija. zvezda bi morala da pripazi na narednim utakmicama, jer bi lako mogli da prodju i gore od nas.

valjda ce sada poceti da se primenjuje zakon o sprecavanju nasilja na sportskim primedbama ili kako se vec zove. krajnje je vreme.
mozda ne bi bilo lose da se klub odrekne navijaca ili da ih tuzi kao sto su uradili legija i fejnord...

Neka nam neko objasni da li je bila potrebna prisutnost majica sa likovima Mladića i Karadžića na tribinama???Sumnjam da je neko taj dan baš slučajno odlučio da ide na utakmicu u te majice.
Možda nam se sada isplati da uložimo žalbu.Kazna u najboljem slučaju može da bude smanjena na nekoliko mečeva pred praznim, a u najgorem na još jednu godinu van Evrope.

Ljudi budimo realni. Nasi navijaci divljaju gde god se pojave. Ne ulazim u pricu da li su bili isporovcirani ili ne, cinjenica je da i navijaci Zvezda i PArtizana prave uzasna s*anja gde god se pojave (setimo se demoliranog voza koji je prevozio navijace Zvezde, setimo se jos gomile huliganskih ispada i jednih i drugih)
Cinjenice su sledece. UEFA je poostrila kritetijum. I niko ne moze da kaze da je ovo uprerno protiv PArtizana.
Legija je takodje izbacena iz istih razloga ove sezone.
Fejnored je takodje ranije bio kaznjen iz slicnih razloga.
Negde sam cuo na vestima da je PArtizan na poslednje 36 evro utakmice 25 puta bio kaznjen zbog navijaca. Sta je mnogo mnogo je. I Zvezdu treba izbaciti ako su Delije dovoljno glupe da naprave slicno s*anje.
NA utakmicu se ide da bi se navijalo a ne tuklo.
Prema tome. Nas klubski fudbal je dobio tezak udarac zbog budala koje si dozvolile da budu isprovocirane.
Ako cemo iskreno. Na takva gostovanja se ni ne ide. Pa razmislite. Kako bi BadBlue Boysi prosli kad bi dosli u Beograd

Iskreno mi je zao momaka koji su povredjeni ali ljudi budimo realni. Ne ide se na svako gostovanje i ljubav prema klubu se ne dokazuje na taj nacin (kad si skoro siguran da ce doci do incidenta i da ce klub biti kaznjen).

Mislim da ce posle ovog navijaci shvatiti da se na tribinama ne dokazuje muskost nego se bodri tim.

Zečević: Najveći udarac u istoriji

Generalni sekretar fudbalskog kluba Partizan Žarko Zečević ocenio je da je odluka Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) da "crno-bele" kazni isključenjem iz evropskih kupova na godinu dana i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 švajcarskih franaka, najveći udarac u 62-godišnjoj istoriji kluba.

Zečević je naglasio da je kazna, izrečena zbog nereda koje su navijači Partizana napravili pre, za vreme i posle utakmice prvog kola kvalifikacija za Kup UEFA protiv Zrinsog iz Mostara, ne samo sportski, već i administativni udarac za sve u klubu, podsetivši da su u poslednjih pet godina "crno-beli" odigrali 36 utakmica na evropskoj sceni i, čak, 25 puta bili kažnjeni.

"Ponašanje navijača u Mostaru bila je kap koja je prelila čašu i dobili smo najrigorozniju kaznu, poput Fejenorda i Legije. Nadam se da će posle ovoga svima postati jasno da sa UEFA nema šale i da su njihova pravila veoma jasna i moraju da se primenjuju. Ko to ne shvata ne treba ni da učestvuje u evrpskim takmičenjima", poručio je Zečević.

Rukavina: Katastrofalna odluka UEFA

Kapiten Partizana Antonio Rukavina izjavio je da je u šoku zbog odluke Disciplinske komisije Evropske fudbalske unije (UEFA) da "crno-bele" kazni isključenjem iz evropskih kupova na godinu dana i novčanom kaznom u iznosu od 50.000 švajcarskih franaka, ocenivši je "katastrofalnom" ne samo za klub iz Humske, već i za čitav srpski fudbal.

"Nisam mogao da verujem da će kazna zbog izgreda navijača na utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru biti ovako rigorozna. Utakmice na evropskom nivou su pravo merilo vrednosti igrača, a meni i mojim drugovima će to zadovoljstvo narednih godinu dana biti uskraćeno", rekao je Rukavina.

Kapiten Partizana smatra da, bez obzira na jačinu "udarca", svi u klubu moraju da se što pre okrenu obavezama u domaćem prvenstvu.

"Pred nama su brojne obaveze, moramo smoći snage da prevaziđemo ovu situaciju i nastavimo sa radom i ispunjenjem planova među kojima od danas, nažalost, više nije takmičenje u Kupu UEFA", poručio je Rukavina.

tab503:
Legija je takodje izbacena iz istih razloga ove sezone.
Fejnored je takodje ranije bio kaznjen iz slicnih razloga.
+Turci posle incidenta sa Švajcarcima dobili prazne tribine
+Danci posle meča sa Šveđanima moraju da igraju 150km dalje pred praznim
+Inter dobio uslovnu
+Zvezda dobila uslovnu
Partizan - kad se uzme u obzir da je od 36 25 puta kažnjen- što je mnogo mnogo je.
A sad pamet u glavu.Prećeno je prošle sezone i igranje pred praznim tribinama u Pioniru u Evroligi.Ne dozvolimo i to da se desi!

Petrić za B92: "Kazna neizbežna"

Zamenik generalnog sekretara FK Partizan Gordan Petrić smatra da je kazna koju je Partizan dobio bila neizbežna zbog stava koji UEFA ima po pitanju nasilja na stadionima, kao i zbog prethodnih incidenata koje su navijači Partizana pravili na međunarodnim utakmicama. Petrić takođe veruje da klub neće da podnosi žalbu na odluku, zbog mogućnosti da kazna bude povećana.

Gordan Petrić veruje da je kazna usledila kao potvrda stava koji UEFA ima po pitanju nasilja na stadionima i da ne veruje da će klub da podnese žalbu na odluku.

„Disciplinska komisija UEFA donela je odluku da se FK Partizan kazni sa godinu dana neigranja sezona 2007/08. i 50000 švajcarskih franaka. Ta odluka je doneta jer disciplinska komisija nije imala prostor da izađe u susret Partizanu da eventualno bude malo blaže kažnjen. Razlog je taj što od 36 utakmica, 25 utakmica Partizan je kažnjen u Evropi i oni tu priču potvrđuju sa kažnjavanjem Fejnorda i poljske Legije. Kako će dalje klub reagovati to ćemo videti narednih dana. Mi imamo pravo žalbe koje može da krene od ponedeljka. Do ponedelja imamo tri dana da sastavimo tu žalbu i da je eventualno pošaljemo UEFA. Sad da li je pametno da se žalimo ili ne to ćemo odlučiti jer se Fejnord žalio i dobio godinu dana još veću kaznu nego što je imao. Kakva će biti dalja saradnja sa navijačima i o tome ćemo razmišljati ali sigurno je da mora na neki ozbiljniji način treba da se prihvatimo ovog problema. Ne samo mi već svi ljudi koje vole Partizan a, naravno, i ljudi koji vode računa o navijačima“.

Petrić smatra da je kazna bila neizbežna zbog prethodnih incidenata koje su navijači Partizana pravili.

„Koliko ja znam Fudbalski savez Srbije je poslao pismo UEFA i Ministarstvo sporta je to isto uradilo, sa nekom podrškom fudbalskom klubu Partizan. Međutim, ja opet moram da kažem da je disciplinska komisija, u neku ruku, bila vezanih ruku da nam pomogne sve što se dešavalo u tih zadnjih 36 utakmica koje je Partizan odigrao u Evropi, 25 puta smo bili kažnjeni i, naravno, slučaj Fejnorda“.

Zamenik generalnog sekretara očekuje da se igrači maksimalno posvete domaćem prvenstvu i kupu.

„Što se tiče igračkog kadra, ne verujem nešto posebno pomerati, čak možda se i pojačamo, ali igrači treba da se koncentrišu na svoj posao i da rade profesionalno i da se afirmišu kroz domaće prvenstvo i kup. Ali ćemo kao klub pokušati sve da organizujemo neke utakmice kao što je bila ova utakmica protiv Intera i eto da se, možda, na taj način afirmišu u Evropi“.

Vanjor:
+Turci posle incidenta sa Švajcarcima dobili prazne tribine
+Danci posle meča sa Šveđanima moraju da igraju 150km dalje pred praznim
+Inter dobio uslovnu
+Zvezda dobila uslovnu
Partizan - kad se uzme u obzir da je od 36 25 puta kažnjen- što je mnogo mnogo je.
A sad pamet u glavu.Prećeno je prošle sezone i igranje pred praznim tribinama u Pioniru u Evroligi.Ne dozvolimo i to da se desi!

Zar sve to nije bilo pre nego sto je Platini postao predsednik?

Iskreno žalim zbog odluke, žao mi je zbog fudbalera Partizana koji su nakantali onu sprdačinu od NK Zrinjski, žao mi je zbog srpskog fudbala jer je bila dobra prilika da se nakupe bodovi, od Partizana samo u ovom kolu bi imali 2, žao mi je zbog iskrenih i pravih navijača Partizana koji više i ne idu na utakmice, a teže im je palo nego svim ovim "izvikanim".
Sa druge strane, ovo je prava prilika, možda jedinstvena da se u društvu postigne konsenzus da ovako više ne može, da onaj divljak koji je na utakmici pijan, drogiran, napravi ekces dobije zatvorsku kaznu od najmanje 3 godine i doživotnu zabranu prisustvovanja utakmicama kluba i reprezentacije, da se konačno na sportskim tribinama vide navijači u obeležjima svog kluba, ne političkih ili sličnih sadržina, da se peva i plače, ne ubija i razbija, da ode cela porodica na stadion i ne rizikuje stolicu u glavu, pendrek od pobesnelog žandarma ili nešto još gore...
Ova kazna boli, boli jer je bio bolji, za 3 koplja bolji, jer je ponizio protivnika sa 1:6 na njegovom terenu i boli zbog svežih rana iz ne daleke prošlosti, ali ako se rešimo šljama, vredelo je.
POZDRAV ZA SVE ISKRENE I PRAVE NAVIJAČE OVE NAŠE SRBIJE.
ŽIVELI!!

Vanjor:
Neka nam neko objasni da li je bila potrebna prisutnost majica sa likovima Mladića i Karadžića na tribinama???Sumnjam da je neko taj dan baš slučajno odlučio da ide na utakmicu u te majice.
Možda nam se sada isplati da uložimo žalbu.Kazna u najboljem slučaju može da bude smanjena na nekoliko mečeva pred praznim, a u najgorem na još jednu godinu van Evrope.

koji je debil mogao da misli da je normalno da ide sa majicom Ratka Mladica u sred ustaskog dela Mostara
ma nek idu u tri lepe i oni i njihova ljubav
jel to razmisljanje da je Partizan iznad svega, pi... im ma...?
sad je prilika da se vidi ko je ko medju nama, pa sta neko misli da ako je na svim utakmicama na jugu da on moze da uskracuje drugima da ih gleda?
goocho ti si mi se zgadio sa onom pricom da ste lupali samare na jugu na jednom derbiju
jel se tako voli Partizan?

e da a sto se tice kazne za Zrinjski, zaboleme za njih, nisu oni krivi sto je na tribinama bilo ljudi nedostojnih crno-belog dresa, isto tako nisu oni krivi sto u nasoj upravi vecina ljudi je nedostojna kluba
sto se tice onog sto je izgubio prst i ostalih koji su povredjeni zao mi je ako nisu krenuli sa zeljom da prave sranja
onaj ko smatra da se tucom voli Partizan, pokazuje da je njemu izivljavanje iznad svega a ne Partizan
pa ljudi nama je Dusko Radovic smisljao slogane, a sad slusamo Simu Srbiju kako se vec zove, dusa me boli

Rainbow Six ovo nema veze sa Srbima
za mene nisu Srbi oni kojima je sukob sa Ustasama ispred ljubavi prema klubu ili reprezentaciji
a UEFA za ovo nije ni malo kriva, Zrinjski i Mostar jesu ali ni oni nisu izbacili Partizan, izbacili su ga majmuni
nije Platini dosao i vukao ludake za ruku i terao ih da prave sranja

a sto se tice Zvezde ako udju u LS i pored gorkog ukusa koji mi ostaje zbog ovog sa Partizanom, bice mi drago

crni lepotan:
pa ljudi nama je Dusko Radovic smisljao slogane, a sad slusamo Simu Srbiju kako se vec zove, dusa me boli
sve je rečeno sa ovim
k025.gif

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back