Samo cu citirati jednog momka...
''Nikome od navijača Partizana nije stalo da nas izbace iz kupa uefa, daleko od toga. Tako se i nama uskraćuju gostovanja, odlasci van zemlje, zezanje, druženje, gledanje dobrog fudbala, dobrih klubova...
Međutim, ti kao NAVIJAČ PARTIZANA, bivši ili sadašnji, nebitno, očigledno da nisi shvatio o čemu se zapravo radilo i šta se dešavalo u Mostaru.
Niko u Mostar nije otišao da bi pravio sranja da bi se klub izbacio, da bi izbili klubu kintu iz džepa, da ga sramotimo. Da si stajao na tribini sa nama i da si osetio na svojoj koži sve ono što smo mi osetili, pričao bi drugu priču.
U Mostaru je bila prava borba, tamo su nas svi mrzeli, pogledaj, bre, šta su uradili našim drugarima. Jel možda neko od Grobara kriv za to?
Na delu je klasična mržnja, ona patološka, ustaška mržnja UEFE prema jednom srpskom klubu. I na delu je klasična zamena teza.
Prva tuča, koju pretpostavljam da si i sam video na TV-u je bila zbog toga što je redar, koji je bio zadužen da obezbeđuje deo gde su Grobari, nosio šal Zrinjskog oko vrata. Pa ti meni reci da to nije smišljeno, da to nije provokacija?
Dalje, gađali smo ustaše bakljama, ali jer je ceo stadion vikao "Ubij Srbina, Srbe na vrbe" i sl. Naša javnost je, očigledno, navikla na ove pokliče, pa niko i ne reaguje, ne traži od Hrvata objašnjenje, ali zato kada Srbi, ovog puta u vidu navijača Partizana, učine NAJNORMALNIJU STVAR I STANU U ODBRANU ZEMLJE I NJENOG DOSTOJANSTVA I IMENA, to je skandal neviđenih razmera, rasizam, primitivizam, zatucanost... Evropa, zadojena mržnjom prema Srbima, slepa je, ne razmišlja racionalno.
Niko se iz te UEFE nije zapitao odakle onoliko kamenja na stadionu koje je pljuštalo po našim lobanjama. Kada su Srbi bili zasipani niko nije reagovao, ni spiker, ni UeFINI zvaničnici, ni delegati, ni sudija, a kada su Srbi krenuli u odbaranu i čak ofanzivu, kada smo se borili sa USTAŠKOM POLICIJOM, e onda su svi počeli da sviraju *****. Prekid utakmice, upozorenja i pretnja izbacivanjem sa stadiona! Kako su se tako odjednom oglasili svi vajni ljubitelji Hrvata? Unapred smišljeno... Ah, da, na kojim se stadionima u Evropi pije iz staklenih boca?
I ko sme da zabrani majice sa Dražom, Ratkom, Radovanom? Šta bilo koga od njih ima da boli ***** bre šta navijači nose kao odevne predmete?
I onda na kraju se sve prolomilo. Opšti haos, nasrtaj na Grobare koji su se grabili za dresove, suzavac, šok bombe, polomljene glave, amputirani prsti, lomovi nogu, ruku, zuba, noseva? I onda kada je bilo očigledno ko je izvršio ovaj MASAKR nad Grobarim, tada ti vajni PACIFISTI IZ UEFE nisu našli koga će da okrive za haos, već ni manje ni više nego NAVIJAČE PARTIZANA!
MARŠ U ***** MATERINU
Očigledno je, to svi bre već znamo, mrze nas svi odreda i za svoju mržnju traže racionalno objašnjenje, a to čine izvrtanjem teza i od žrtava prave počinioce zločina.
Ako hoće da nas izbace, izbaciće nas, ako neće, onda neće. Ali najžalosnije od svega je to što niko od ovih iz kluba nije stao u odbranu navijača, A SAMIM TIM I KLUBA, od koga zarađuju, i na taj način pokazao šta je istina od cele Mostarske priče.
Nikom nije stalo da nas izbace, veruj mi, ali brate, nemoj da si kao i svi ostali plaćenici, novinari i nemoj da patetišeš kao one hrvatske pičkice koje su odmah povukle svoje gazde iz UEFE za rukav, tražeći milostinju, već brate, budi ponosan kako su se Grobari borili za ime PARTIZAN, kao smo se borili jedni za druge. I umesto da pitaš kao smo, da li smo živi, kako su povređeni momci, jel treba neka pomoć, cviliš bre za sezonu. I na kraju, ne želim da nas izbace, ALI **** MI SE I DA NAS IZBACE, **** MI SE ZA BILO KOJU EVROPSKU UTAKMICU, JER NIKO NIKADA NEĆE MOĆI DA NADOKNADI OVAJ GUBITAK KOJI SU POJEDINCI PODNELI BAŠ ZBOG TOG PARTIZANA, KOJEG VOLE VIŠE NEGO ŽIVOT.
I PRAVO DA TI KAŽEM UOPŠTE NE RAZMIŠLJAM O FUDBALU, O KUPU UEFA, O BILO ČEMU, RAZMIŠLJAM O MOMCIMA KOJIMA JE SADA POTREBNA POMOĆ, RAZMIŠLJAM O NJIHOVOM BRZOM OPORAVKU, ŽELIM ŠTO PRE DA IH VIDIM NASMEJANE
****Š I JEDNU SEZONU VAN EVROPE, DVE, TRI, DESET, KADA PRSTIJU ZBOG MRŽNJE NEMA .
E to ti je, dragi moj prijatelju, stav Grobara. ''
Ko razume,shvatice.