ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bio prenos na Avali.Onaj Jovetić mi išao na živce sve dok nije zamenjen 15 minuta pre kraja.I onda se pametni komentator Avale uključio i kaže kako je Jovetić odigrao dobru utakmicu.Osim stative što je pogodio i jedne ostavljene lopte petom ceo meč mi je kidao živce onim njegovim glupim proigravanjima od kojih ni jedno nije završilo kod naših igrača.
I Lazarevića je pokazao da je balvan, a i Đ.Lazić je u par navrata imao neke svoje sumanute ideje.

Mirko_Vucinic88:
dosta od UEFE za ovu godinu kao primjer kako ne treba da se navija :)
Ne zaboravi da je Zvezda pod uslovnom od 2. godine.Jedan incident i ćao!
A sad se ja pitam.Mislim da je Crni lepotan mada nisam siguran jedniom rekao za vreme bojkota, da ne mora da znači da onaj koji ide na utakmcie Partizana u danima bojkota manje voli Partizan od onog koji ne ide.Sada navijači zbog kojih se klupska kasa stalno prazni i izgleda da će sada te kaznene mere biti joše veće više vole Partizan od onih koji mirno sede na zapadu ili istoku i ponekad viknu Ajmo momci ili napred Partizan???

cak i da su uspeli da urade nesto bojkotom, "navijaci" su sad sebe uspeli da diskredituju vise nego sto su to ikada mogli i bjekovic i zecevic zajedno... ko li ce sad da bude kriv ako Partizan ispadne? da li lopovska uprava? slaba pojacanja? znaci, iskreno sam popizdeo... i mnogo mi je krivo... a uz to su sad hrvati ispali cvecke i bubice, a mi trebamo da budemo izbaceni... iako je veci deo krivice na njima, zbog lose organizacije utakmice i ne preduzimanja svih neophodnih mera, da se incidenti sprece...
P.S. cak iako Partizan ostane u UEFA kupu to ce se desiti samo zaslugom FSS-a i FK Partizan!!! tuzno je cemu se mi nadamo...

Fejnord je prvo bi kažnjen as 200 000 franaka i 2 meča pred praznim tribinama + uslovno na 3 godine.
Tek posle žalbe Fejnorda kazna je preinačena na 100 000 i izbacivanje.Dakle nas očekuje novčana i sad pitanje je da li prazne tribine ili izbacivnaje.Ukoliko dobijemo prazne tribine zaključak je da se ne treba žaliti jer time možemo sami sebi još više da pogoršamo.

Vanjor:
Ukoliko dobijemo prazne tribine zaključak je da se ne treba žaliti jer time možemo sami sebi još više da pogoršamo.
ha haha... ali najstvarnije... znaci, potpuno se slazem sa ovom konstatacijom...
mislim, ne da pogorsamo tako sto ce nam druga "presuda" biti teza od prve, nego sto rizikujemo da ti isti navijaci ponovo naprave neke nerede...

Samo cu citirati jednog momka...

''Nikome od navijača Partizana nije stalo da nas izbace iz kupa uefa, daleko od toga. Tako se i nama uskraćuju gostovanja, odlasci van zemlje, zezanje, druženje, gledanje dobrog fudbala, dobrih klubova...
Međutim, ti kao NAVIJAČ PARTIZANA, bivši ili sadašnji, nebitno, očigledno da nisi shvatio o čemu se zapravo radilo i šta se dešavalo u Mostaru.
Niko u Mostar nije otišao da bi pravio sranja da bi se klub izbacio, da bi izbili klubu kintu iz džepa, da ga sramotimo. Da si stajao na tribini sa nama i da si osetio na svojoj koži sve ono što smo mi osetili, pričao bi drugu priču.
U Mostaru je bila prava borba, tamo su nas svi mrzeli, pogledaj, bre, šta su uradili našim drugarima. Jel možda neko od Grobara kriv za to?
Na delu je klasična mržnja, ona patološka, ustaška mržnja UEFE prema jednom srpskom klubu. I na delu je klasična zamena teza.
Prva tuča, koju pretpostavljam da si i sam video na TV-u je bila zbog toga što je redar, koji je bio zadužen da obezbeđuje deo gde su Grobari, nosio šal Zrinjskog oko vrata. Pa ti meni reci da to nije smišljeno, da to nije provokacija?
Dalje, gađali smo ustaše bakljama, ali jer je ceo stadion vikao "Ubij Srbina, Srbe na vrbe" i sl. Naša javnost je, očigledno, navikla na ove pokliče, pa niko i ne reaguje, ne traži od Hrvata objašnjenje, ali zato kada Srbi, ovog puta u vidu navijača Partizana, učine NAJNORMALNIJU STVAR I STANU U ODBRANU ZEMLJE I NJENOG DOSTOJANSTVA I IMENA, to je skandal neviđenih razmera, rasizam, primitivizam, zatucanost... Evropa, zadojena mržnjom prema Srbima, slepa je, ne razmišlja racionalno.
Niko se iz te UEFE nije zapitao odakle onoliko kamenja na stadionu koje je pljuštalo po našim lobanjama. Kada su Srbi bili zasipani niko nije reagovao, ni spiker, ni UeFINI zvaničnici, ni delegati, ni sudija, a kada su Srbi krenuli u odbaranu i čak ofanzivu, kada smo se borili sa USTAŠKOM POLICIJOM, e onda su svi počeli da sviraju *****. Prekid utakmice, upozorenja i pretnja izbacivanjem sa stadiona! Kako su se tako odjednom oglasili svi vajni ljubitelji Hrvata? Unapred smišljeno... Ah, da, na kojim se stadionima u Evropi pije iz staklenih boca?
I ko sme da zabrani majice sa Dražom, Ratkom, Radovanom? Šta bilo koga od njih ima da boli ***** bre šta navijači nose kao odevne predmete?
I onda na kraju se sve prolomilo. Opšti haos, nasrtaj na Grobare koji su se grabili za dresove, suzavac, šok bombe, polomljene glave, amputirani prsti, lomovi nogu, ruku, zuba, noseva? I onda kada je bilo očigledno ko je izvršio ovaj MASAKR nad Grobarim, tada ti vajni PACIFISTI IZ UEFE nisu našli koga će da okrive za haos, već ni manje ni više nego NAVIJAČE PARTIZANA!
MARŠ U ***** MATERINU

Očigledno je, to svi bre već znamo, mrze nas svi odreda i za svoju mržnju traže racionalno objašnjenje, a to čine izvrtanjem teza i od žrtava prave počinioce zločina.

Ako hoće da nas izbace, izbaciće nas, ako neće, onda neće. Ali najžalosnije od svega je to što niko od ovih iz kluba nije stao u odbranu navijača, A SAMIM TIM I KLUBA, od koga zarađuju, i na taj način pokazao šta je istina od cele Mostarske priče.

Nikom nije stalo da nas izbace, veruj mi, ali brate, nemoj da si kao i svi ostali plaćenici, novinari i nemoj da patetišeš kao one hrvatske pičkice koje su odmah povukle svoje gazde iz UEFE za rukav, tražeći milostinju, već brate, budi ponosan kako su se Grobari borili za ime PARTIZAN, kao smo se borili jedni za druge. I umesto da pitaš kao smo, da li smo živi, kako su povređeni momci, jel treba neka pomoć, cviliš bre za sezonu. I na kraju, ne želim da nas izbace, ALI **** MI SE I DA NAS IZBACE, **** MI SE ZA BILO KOJU EVROPSKU UTAKMICU, JER NIKO NIKADA NEĆE MOĆI DA NADOKNADI OVAJ GUBITAK KOJI SU POJEDINCI PODNELI BAŠ ZBOG TOG PARTIZANA, KOJEG VOLE VIŠE NEGO ŽIVOT.

I PRAVO DA TI KAŽEM UOPŠTE NE RAZMIŠLJAM O FUDBALU, O KUPU UEFA, O BILO ČEMU, RAZMIŠLJAM O MOMCIMA KOJIMA JE SADA POTREBNA POMOĆ, RAZMIŠLJAM O NJIHOVOM BRZOM OPORAVKU, ŽELIM ŠTO PRE DA IH VIDIM NASMEJANE

****Š I JEDNU SEZONU VAN EVROPE, DVE, TRI, DESET, KADA PRSTIJU ZBOG MRŽNJE NEMA .

E to ti je, dragi moj prijatelju, stav Grobara. ''

Ko razume,shvatice.

Jbt, kad pogledam kakvi idioti su ovi "navijači"(koji crni navijači, da jesu ne bi svake godine pravili nerede) i treba da nas izbace :mad: Da se jednom svi mi naučimo pameti :mad:
Jedino mi je žao što se to dešava sada kada imamo kvalitetne igrače i najbolji tim u poslednjih 3-4 godine.

Ako nas izbace na dve ili više godina(što se čini malo nerealno) ja bih sve ove igrače rasprodao(dobro ne baš sve, tu pre svega mislim na strance, uzeo dobre pare(za naše uslove)) i uveo podmladak da igra. Šta nam vredi što bi bili prvi u prvenstvu ako nema Evrope?

Mada, kad pogledaš stvari iz drugog ugla(tekst koji je citirao goocha)misliš da je to sve nepravda prema nama. Ali, opet, ti "navijači" prave nerede gde god da odu!

Vanjor:
Fejnord je prvo bi kažnjen as 200 000 franaka i 2 meča pred praznim tribinama + uslovno na 3 godine.
Tek posle žalbe Fejnorda kazna je preinačena na 100 000 i izbacivanje.Dakle nas očekuje novčana i sad pitanje je da li prazne tribine ili izbacivnaje.Ukoliko dobijemo prazne tribine zaključak je da se ne treba žaliti jer time možemo sami sebi još više da pogoršamo.

Pa evo na radiju na vestima bilo da ste izbaceni iz UEFA takmicenja

Bilo je pitanje trenutka kad će ovakvo saopštenje da izađe...Očekivali smo.
Kako u Americi niko ne dođe na neku utakmicu na stadion sa majicom Osame Bin Ladena?Uefa je kaznila i Inter kada su navijači pogodili Didu bakljom, doduše ne izbacivanjem.Tako da im neće biti teško da odjebu Partizan.
Sutra u 10:00 Džadžment Dej!

Meni stvarno nisu jasni ti navijaci. Otkud im ideja da idu u Mostar. Ono je bre teska vukoyebina.

Ne znam kako je uopshte nekom palo to na pamet. Mislim, shta ono ustao je ujutru popio kaficu i shta da radim danas - ma idem malo u Mostar. WTF. I koja je odgovornost kluba u svemu tome. Ako je to klub organizovao, to je uzas. To je bilo valjda jasno da tako nesto ne moze da prodje bez s.ranja.

Jasno je i da je velika odgovornost na Zrinjskom, koji nije organizovao pretres navijaca i koji je postavio navijace oba kluba na 5 metara jedne od drugih bez ograde sa par pandura izmedju.

Najbolje bi bilo ako bi moglo da ne igramo vise sa bivsom bracom. Ili da se igra na neutralnom terenu. Bolje je i to nego da se ovakve stvari desavaju i na kraju uvek naravno kaznjavaju Srbe.

"GROBARI": ODGOVORNOST NA POLICIJI

Nakon brojnih optužbi na njihov račun, između ostalog i iz Uefe, a povodom incidenata na utakmici Kupa UEFA u Mostaru, između domaćeg Zrinskog i Partizana, navijači beogradskog kluba oglasili su se zvaničnim saopštenjem u kojem za nerede u Mostaru optužuju lokalnu policiju i organizatore.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Odgovornost za incidente na utakmici Zrinjski - Partizan snose isključivo policija i organizator, koji su nizom propusta izazvali očekivani epilog, pri čemu smo mi, navijači Partizana, obeleženi kao jedini i najveći krivci. Međutim, kako se kasnije pokazalo, većina tzv. greški organizatora pre bi se mogla nazvati delom jednog dobro osmišljenog plana, kako bi se isprovocirali navijači i otpužili za izazivanje nereda i raspirivanje verske i nacionalne mržnje."

"Više od hiljadu navijača krenulo je u Mostar, iako smo znali u kakvu sredinu idemo i šta nas tamo čeka. Shvatili smo to kao obavezu i tog dana svaki Grobar je morao da bude u Mostaru. Prvu provokaciju smo doživeli nadomak grada, kada nas je ustaška policija zaustavila i zadržala skoro tri sata na temperaturi od 40 stepeni bez kapi vode. Inspektor nam je zapretio preko megafona da će svako ko pokaže tri prsta ostati bez ruke (na šta smo u tom trenutku svi podigli tri prsta i tako pozdravili tradicionalnim srpskim pozdravom) i zahtevao da sva srpska obeležja (zastave, majice, šalove...) bacimo u jednu kutiju, što, podrazumeva se, nikad ne bi uradili jer su za nas srpski simboli svetinja. Takav stav izazvao je gnev policajaca (od kojih je većina imala oko ruke vezane crne marame sa slovom "U", poput onih koje su nosili pripadnici ekstremnih ustaških formacija u proteklom ratu), što je rezultiralo prskanjem suzavca u unutrašnjost autobusa gde se nalazila sprska zastava na zadnjem staklu, koje su odmah zatim predstavnici reda "hrabro" razvalili pendrecima."

"Na stadion smo ipak stigli, praćeni gomilom psovki svega što je srpsko i širokim repertoarom srbomrzačkih povika i pretnji da nas vode u Jasenovac i sl. Bez ikakvog objašnjenja, organizator pušta samo jedan ulaz veličine sobnih vrata, koji kasnije zatvara, tako da mnogi Grobari sa uredno kupljenim kartama ostaju ispred kapija. Policija nam naredjuje da sednemo na beton, zbog čega smo pružili žestok otpor i tako se probili do ulaza na stadion. Da smo čekali da nas puste unutra planiranom dinamikom, ne bi ušli u naredna dva dana pošto smo na stadion stigli neposredno pred početak utakmice."

"Veliki propust organizatora da dve navijačke grupe stavi jednu pored druge, ispostavio se kao fatalan. Njihovi navijači dočekali su nas kamenicama koje su očigledno prethodnog dana uneli na stadion i povicima i koreografijom - Kosovo Republika, Srbe na vrbe, Ubi Srbina, Svi u Jasenovac, kao i repertoarom pesama njihovog "čuvenog" seljačića Tompsona. S druge strane, policija je pokušala da nas spreči u pevanju srpske himne, prskajući suzavac- sprej u usta navijačima. Verovatno su svi očekivali da zaboravimo na ljudski i nacionalni ponos i da na sve to ćutimo, ali za nas je bilo nemoguće da ne odgovorimo na sve njihove provokacije i napade. Kada su videli da nam ne mogu ništa navijači Zrinjskog su se povukli, a ustaška policija je nastavila da provocira."

"Pravi haos nastaje tek nakon završetka utakmice. Kada su igrači došli da sa nama podele radost zbog više nego ubedljive pobede, policija je prosto poludela i napala nas. Jedni su nas terali van stadiona, a drugi su zatvorili kapije i nisu nas puštali, tako da smo se našli u tzv. sendviču i tada je počeo pravi rat. Organi (u ovom slučaju) "nereda" ispalili su više od 20 patrona bojnog otrova i šok bombi u masu, i nasumice pucali vatrenim oružjem i gumenim mecima, što u vazduh, što u ljude. Svaka patrona koja bi eksplodirala nanosila je teške telesne povrede ljudima (npr. momak koji je sa ramena sklanjao patronu ostao je bez šake (da to nije uradio verovatno bi sada bio mrtav jer bi mu eksplozija pokidala vratne žile i arteriju); Navijaču iz Beograda eksplozija je pokidala pola obraza, dok je drugi ostao bez dva prsta)."

"U svoj toj gužvi koju je izazvala policija iz vatrenog oružja u masi je pogodjen sa tri hica u noge i navijač iz Republike Srpske koji je juče pušten iz bolnice u Sarajevu. Odlučno smo uspeli da potisnemo predstavnike policije do naših autobusa. Razjareni ustaški policajci su tada sa pendrecima počeli da nam lome prozore na autobusima i ubacuju suzavac."

"Uz psovanje srpske majke izlazimo sa neprijateljske teritorije i na granici nas dočekuje milicija i ambulantna kola Republike Srpske. Povredjene odmah vode u Nevesinjsku bolnicu gde im se ukazuje prva pomoć. (Hvala Nevesinju)! Prava je sreća što neko nije poginuo, ali da sutra ponovo Partizan igra u Mostaru sve bi isto uradili što smo i tog dana. Nije nam padalo na pamet da izigravamo glinene golubove policiji van stadiona i na njemu i uvek ćemo na silu odgovoriti silom, a pogotovo ako nam je život doveden u pitanje."

"S obzirom na to da je Žarko Zečević rekao da se Partizanu ne isplati učestvovanje u Kupu Uefa, sumnjamo da bi ovakav rasplet situacije, gde ćemo mi biti krivci za eliminaciju iz daljeg takmičenja njima išao na ruku. Nije nam bitno što nas okrivljuje UEFA, ostali evropski predstavnici i ljudi poput Zečevića, već nam je mnogo važniji veličanstven i dirljiv doček koji smo doživeli u tri sata ujutro od gradjana Nevesinja, kao i podrška koju dobijamo svakodnevno za preživljeni pakao i hrabro držanje u Mostaru. Po Evropi, Srbi su krivi za rat u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, stanje na Kosovu, izumiranje prepelica na Novom Zelandu, pa zašto ne bi bili i za Mostar?!"

http://www.b92.net/sport/fudbal/vesti.php?yyyy=2007&mm=07&dd=25&nav_id=256735

Mille Dragic:
Све је то сместио онај Хрват-масон Ћурковић, председник ОИ. :-x
Da i ja sam ga video kako na utakmici Zrinjski - Partizan pravi nerede.

Sad kad je sve otišlo u ***** jedini razuman predlog je fuzija Partizana i Zrinjskog.Sačekaću Rileta, Šerloka, Alexa i ostale pa da komentarišemo kaznu.Šteta što nema FLUID-a.Voleo bi i njegovo mišljenej da čujem.

totalna nebuloza...sad kao zrinjski ide dalje, ahahahaha
muchenici gubice sa po 50 : 0
nije jos vreme da navijaci idu u ex yu republike
sve lichi na dobro smisljen scenario u mostaru...onako izvredjati navijache, od strane narodne milicije, utakmicu visokog rizika obezbedjuje 200 pandura, ma daaaj, staviti na takvoj utakmici suprotstavljene navijacke grupe na istu tribinu? smrdi onoliko
losa organizacija i zrinjski mora biti kaznjen
mada nisu ni grobari bubice
javno su govorili da ce ici na sva evropska gostovanja i praviti sranja
kako bi se osvetili bjeki i ekipi

ali ova kazna je preterivanje
pozd od zvezda forever [sektor 2]

Za Fk Partizan ovo je veoma lose. Ali za ljude u upravi mi se ****, neka plate. Da nas narednih 15 godina suspenduju iz kupa Uefa ,opet bi nas manje kostalo od vladavine svinja iz uprave proteklih 15.

Sramota me je kad citam neke postove na forumu.Ne samo kao navijaca Partizana,vec i kao Srbina. Samo oni koji su bili taj dan u Mostaru znaju sta su prezivjeli.Nekoliko momaka ce ostati osakaceno do kraja zivota,zbog ljubavi koje su pokazali braneci pravo da vole svoj klub i svoj narod.

Samo cu navesti jedan detalj u vezi uprave.Kada su roditelji momka koji je tesko povredjen od strane ustaske policije ,zvali upravu FK-a da ih mole za informacije o njihovom sinu - znate li koji su odgovor dobili od strane Zivka Sljukica ?.MA MENE TO NE INTERESUJE, ONI SU IŠLI TAMO DA PROVOCIRAJU LJUDE, ONI SU HULIGANI. ŠTA SU TRAŽILI TO SU I DOBILI. UOSTALOM, NIJE STRAŠNO POVREDJEN !!

Mene u sustini zabole uvo da se objasnjavam sa nekim forumasima -tv navijacima i evro pozerima, kojima je svetost ljudskog zivota manje vazna od utakmica kupa uefa.Samo me je ovaj osjecaj sramote natjerao da pisem ovaj post ...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back