ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iskreno, ovakvu kaznu sam očekivao. Samo nisam bio siguran da li pare i godina dana isključenja ili više godina isključenja bez plaćanja novca.
Kod nas lepo treba kao u Engleskoj. Pooštriti zakone, pohapsiti sve huligane(onda u zatvor par godina i doživotna zabrana ulaska na stadion, a najteži slučajevi da za vreme utakmice borave u policijskoj stanici). Postaviti kamere gde je to moguće.
Evo kako nam navijači vole klub. Kao bojkotuju utakmice, ali idu na gostovanja(i obavezno na evropskim gostovanjima iskale svoj bes). Kao tako se bore protiv Zeke. Pa on daje pare iz klupske kase, ne pare iz svog džepa(doduše što više da UEFI manje uzme on, Svejedno, više volim da pare uzme naš nego strani mafijaš).Jbt, 25 puta smo plaćali kazne, to je nekoliko desetina hiljada franaka po kazni. Da su te pare ostale u klubu sigurno je da bi bile pametnije upotebljene(npr. za transfere). A posle se ti isti navijači žale kako nema pojačanja, ovo, ono...

Veliki deo "navijača" je otišao da bi pokazali ustašama kako nisu kukavice(jer ovi garant ne bi došli kod naš) i da bi se potukli sa njima. I još nose majice sa likovima Radovana i Ratka. Nebitno da li mi njih smatrama junacima ili ne, to je direktna provokacija uperena protiv ustaša! I šta, sad treba da nas dočekaju kao braću.

Isto tako verujem da je veći deo nereda režiran od samog "Hrvatskog nogometnog kluba Zrinski" i njihovih navijača(možda i od UEFE, ali to ne verujem. U stvaru videćemo da li će kazniti Zrinski, oni su krivi što je došlo do nereda, da je lepo organizovano nebi do njih ni došlo). Sami su znali da su par klasa slabiji, pa onda neka ispadnu oba kluba(u 1. ili 2. kolu kvalifikacija, svejedno), naravno da bi nam napakostili. Znaju oni da mi ne možemo da trpimo to što su oni spremili(niko ne bi trpeo i ne treba da trpi.) To se jednostavno ne ide na takve mečeve i. Ali ne, opet naš inat i ono " ne mogu mi ništa sem da se sagnu". Svi moraju da znaju kakvi smo mi junaci!

Žao mi je prave navijače koji će biti uskraćeni UEFA kupa(u koji bi se verovatno kvalifikovali). U stvari, oni bi i ovako bili uskraćeni, jelte bojkot je(pogotovo na domaćem terenu). Žao mi je igrača jer mislim da imamo tim koji je bolji nego prethodnih godina.

Iz svega ovoga treba izvući mnogo pouka. Sada neka i Delije budu na oprezu, jer će i njih da izbace, možda i zbog manjeg incidenta(ako ga bude bilo, naravno). Kaznena komisija UEFE naše navijače poznaje vrlo dobro. A svaka kazna uvek je još teža od prošle i za manji prestup.

Jedino mi nije jasno jedno. Izbačeni smo na jednu godinu. Na jednu kalendarsku godinu ili na jednu sezonu? Jer u slučaju prvog mi se nećemo takmičiti ni sledeće godine u kvalifikacijama za UEFA kup(ako budemo išli u kvalifikacije za LŠ ta kazna ističe). Ako je drugo onda to nam je što nam je. I mislim da ne treba da se žalimo. Ovaj što je dao predlog za kaznu tražio je da platio 100 hiljada franaka i ko zna šta još. A mislim da olakšavajuće okolnosti nema.

Slišković: Nije sportski pobediti van terena

Odluka Evropske fudbalske unije (UEFA) da Partizan isključi iz Kupa UEFA i da u drugo kolo kvalifikacije ode Zrinjski iznenadila je šefa stručnog štaba mostarskog kluba Blaža Sliškovića i direktora Mladena Margetu. Iako ne krije da mu je drago što će njegov tim dobiti priliku da pokaže da vredi više nego što je prikazao u utakmici protiv Partizana, Slišković je u izjavi za Tanjug rekao „da nije sportski ostvariti pobedu koja nije zaslužena na terenu”.

„Partizan nas je nadigrao u svim elementima igre i sa sportskog aspekta zaista je šteta što crno-beli neće igrati u drugom kolu. Sa druge strane, dobro je da se kažnjavaju izgrednici koji nemaju nikakve veze sa sportom i mora se otvoreno reći da takvi i nisu prijatelji svojih klubova”, rekao je Slišković.

Nekada proslavljeni fudbaler Veleža, Hajduka i reprezentacije Jugoslavije priznao je da ipak nije očekivao da će za ponašanje navijača plate fudbaleri Partizana.

„Iskreno rečeno, zatečen sam ovom odlukom i nisam je očekivao. Razmišljao sam o revanšu u Beogradu i načinu da motivišem igrače. Šta je tu je. Verujem da će ovaj potpuno neočekivani obrt podsticajno delovati na fudbalere da sa mnogo više ozbiljnosti i odgovornosti priđu sledećem protivniku”, rekao je Slišković.

Direktor Zrinjskog Margeta nije krio da ga je obradovala informacija da će klub iz Mostara nastaviti takmičenje u kvalifikacijama za Kup UEFA.

„Drago mi je što su u UEFA videli da Zrinjski nije kriv za incidente i da smo, kao klub, sve preduzeli da do njih ne dođe i da utakmica protekne u sportskom nadmetanju”, rekao je Margeta. (Tanjug)

„Partizan nas je nadigrao u svim elementima igre i sa sportskog aspekta zaista je šteta što crno-beli neće igrati u drugom kolu. Sa druge strane, dobro je da se kažnjavaju izgrednici koji nemaju nikakve veze sa sportom i mora se otvoreno reći da takvi i nisu prijatelji svojih klubova”, rekao je Slišković.
Tako je, sve je u pravu, pogotovo boldovano

„Drago mi je što su u UEFA videli da Zrinjski nije kriv za incidente i da smo, kao klub, sve preduzeli da do njih ne dođe i da utakmica protekne u sportskom nadmetanju”, rekao je Margeta.

:lol: :shock: :mad:

crni lepotan:
goocho ti si mi se zgadio sa onom pricom da ste lupali samare na jugu na jednom derbiju
jel se tako voli Partizan?

Jesi ti cuo za pojam organizovana navijacka tribina??? Na takvoj tribini se nalaze najvatreniji navijaci kluba. To su oni kojima je osnovni cilj da NAVIJAJU za svoj klub. Oni poznaju hijerarhiju na tribini.Ne zapocinju sami da pjevaju pjesme jer za to postoje ljudi koji vode navijanje.Oblace se shodno bojama kluba ,dakle u nasem slucaju ne u crveno ,roze , pastelne boje. Nose salove.Ne prave kad im se digne kita zastave grobari kacarevo koji im ciagni i drugi odmah otmu,vec se konsultuju sa drugima. Ne zapocinju kavgu i ne kurce se ljudima.Ako ove stvari ne mogu da prihvate UVJEK imaju istok i zapad. A ti pozeri jebeni ,dodju na derbi ,ne znaju 2 pjesme,i na Jugu su samo zbog jeftinije karte. I povrh svega ogoromna vecina se kurci.Nikom nije zabranjeno da doDje na JUg dokle god pokazuje iole mozga. JUG NIJE TRIBINA SA KOJE SE GLEDA,VEC SA KOJE SE NAVIJA.

Posto ovdje vidim da samo pucaju postovi protiv navijaca,a niko nikakave agrgumente da ponudi.I po mnogima,navijaci uvjek zapocinju sve ,uvjek su krivi. Ajde da naparvimo jedan eksperiment.
Neka se jedan jedini forumas prijavi da ide na sledecih 10 utakmica Partizana ili zvezde.Neka to bude najobicniji simpatizer,koji tribinu nije vidio u zivotu.Posto ce cigani ici na evro gostovanja bolje da to bude simpatizer zvezde.Pa kad taj jedan lik iskusi na sebi policijsku i drugu represiju bez ikakvog razloga i napise ovdje istinu, vidjecemo ko laze.
Jednostavno obicnim ljudima je nemoguce da vide stvari iz ugla jednog navijaca.

Evo nesto sto je FLUID uradio.

providnauefatg9.jpg

pa, da li ti stvarno mislis da si jedini ovde koji je is'o na neko gostovanje? i jel stvarno mislis da jedini ti ovde znas sta je jug??!! secam se utakmica kad se na tom istom "organizovanom jugu" desavalo da bude i po 10 tuca za poluvreme... izmedju "Grobara" samih... jel ti stvarno mislis da si samo ti bio na jugu??!!! ja sam svojim ocima video bezbroj puta da kreten, koji natakne kacket i nabije sal preko nosa, skace da se bije sa policijom koja samo stoji na ulazu i ne reaguje!!! "represija nad navijacima" je najveca glupost koju sam u zivotu cuo!!! nemoj ovde da prodajes fore kako su jadni navijaci morali da brane sebe! onaj ko brani sebe, ne baca prvi baklje u protivnicku masu... ne napada...
i sta je koj qurac neko trazio u mostaru??!! prvo kolo, igramo protiv boranije... prolazimo lako... i umesto da ih ponizimo, da im damo jos 10 komada kuci, oni naprave da Partizan bude izbacen!!! a oni su otisli i "branili srpstvo i Partizan"! pa ko je to trazio od njih??!! za koga su ga branili? od koga? od yebenih ustasa koji su totalno nebitni u celoj nasoj prici o kupu uefa? strasno ste ga odbranili, nema sta... svaka cast... zao mi je onih jadnih momaka koji su povredjeni, al' se nadam da ce da shvate koliko to nema smisla... i kako su predvodjeni ljudima koji u celoj toj prici samo traze svoj interes...
i, posle svega, kazu kako ih je bas briga za takmicenje u Evropi! e, pa, ima nas, koje jeste itekako briga... i mi sad, zbog 1000 ljudi (koji su, uzgred, sami isli mecki na rupu!) dozivimo sramotu izbacivanjem iz kupa uefa... 'eeejjjj.... to je bre sramota!!!
a sto se mene tice, veca sramota su ti "navijaci"... mene je stid od njih! a oni ne vole ni Partizan ni Srbiju nista vise od mene... pa opet, ja ne userem sansu igracima da se takmice u Evropi... i simpatizerima i pravim navijacima, koji su podjednako bitni, da gledaju te utakmice...
P.S. mog'o bi' da nabrojim jos mnogo poteza tih istih "Grobara"... od preprodavanja ulaznica za ligu sampiona pa sve do pretnji nozevima i batinanja momaka koji su normalno cekali u redu da kupe ulaznicu za utakmicu kosarkasa Partizana (poslednji u nizu) samo da bi mogli da preprodali karte i tako jos jednom svima dokazali neizmernu ljubav prema Partizanu... i zato, molim vas, nemojte da nam prodajete te fore jer su i mnogi od nas su imali prilike da se i sami uvere u namere i "ljubav" tih Grobara koji su, jos jednom kazem, izbacili NAS Partizan iz Evrope...

goocho sve tribine su za gledanje fudbala i sve su za navijanje, nije nikom od Grobara tata ostavio stadion da oni odredjuju sta ce ko da radi na kojoj tribini (ja licno volim da navijam ali ne volim kad me neko tera, ili kontrolise)
secam se jedne sezone kad su kreteni lomili stolice posle tekme sa Vosom na JNA, normalno mislim na napaljene budale sa kacketima i salovima, toliko o njihovom normalnom ponasanju
sto se tice gostovanja, evo kad smo igrali protiv Velsa na Marakani oni ljudi nisu napravili nijedan izgred, ili na razna gostovanja sirom evrope idu navijaci Liverpoola i od Hejsela (kad su bili izbaceni svi engleski klubovi) nisu napravili sranje

da i odakle nekom pravo da lupa samare, ako ti je zao roditelja decka koji je povredjen u Mostaru kako ti nije zao roditelja decka koga ste nalupali
moj cale je 75 gledao tekmu protiv Vose na jugu, tamo je stajao sa jos 7,8000 navijaca u crno-belom (tad se stajalo i bilo je po 25000 ljudi na utakmicama protiv Vose), medju njima je bio navijac Vojvodine potpuno umotan u crveno-belu zastavu, nije mu falila dlaka s glave, Vojvodina je izgubila pa su ga zajebavali ali niko ga nije udario ili tako nesto

chargeru skini tu sliku i stavi ovu.

Slika je ogromna i neoptimizovana a trebalo bi da znas da ovde dolaze i ljudi sa modemima (a da ne spominjem da pomera celu stranu udesno i da je potrebno pomeranje da bi se procitao ceo tekst.
A taj original mozes da stavis kao link ako neko zeli da stavi kao wallpaper (jer koliko vidim radjena je u rezoluciji 1024)

Icident u Mostaru nije jedini razlog zbog kog smo kažnjeni već inicajalna kapisla.NATALOŽILE su se na sve to brojne novčane kazne o kojima navijači nisu brinuli jer ih nisu plaćali iz svog džepa.25 od 36!!!
Petrić juče na vestima B92:Mi imamo pravo na žalbu, iako ja to ne bi nazvao žalbom već ovlašćenjem da navijači i u daljem toku takmičenja prazne klupsku kasu i donose kazne.

Znate kako, kritikujte me posle, ali mislim da je ovo dobro! Navijam za Partizan i slažem se da UEFA jedva čeka da izbaci neki naš klub ili da ga samo odere, ali jedini prihodi koje foteljaši ubiru su od međunarodnih utakmica, derbija na Partizanovom stadionu i sponzora, kojih je sve manje i sve su beznačajniji (kapa dole za "Folskvagen"), jer su ostale utakmice besplatne. Od jednog ili 2 derbija godišnje, klub ne može da živi! Kada se budu osetili udavljenim, moraće da idu.

Ili ce rasprodati tim ;)
Nece oni otici. pre ce rasprodati tim. Sad ce imati i izgovor. ne igramo u evriopi i nije posteno zadrzavati igrace.
Inace nemojte zaboraviti koliko puta smo novcano kaznjeni, koliko putasmo igrali pred praznim tribinama, koliko puta smo igrali u drugim zemljama. KAd tako gledas UEFA je bila i izuzetno strpljiva i popustljiva prema nama. Sustina je da UEFA nije protiv nas, jake smo mi face u svetu fudbala pa da inaju nesto protiv nas. Grobari su jednostavno sami sebi iskopali raku. I mislim da je svaka dalja prica presipanje iz supljeg u prazno. Koliko viidm na zadnjih par strana sve se isto vrti, iste reci, isti argumenti.
Mislim da je zakljucak jedinstvaen a to je da smo dobili sta smo trazili.
I da svideo mi se komentar
crni lepotan:
da i odakle nekom pravo da lupa samare, ako ti je zao roditelja decka koji je povredjen u Mostaru kako ti nije zao roditelja decka koga ste nalupali
I on odrazava istinu. Samo vas vase dupe zanima. Da ne spominjemo roditelje decaka KOGA STE UBILI. Sustina je da hulianima (bilo Grobari, bilo Delije) treba zabraniti ulaz na stadion jer oni i nisu parvi Grobari i Delije vec huligani kojima je "ljubav" prema klubu izgovor da prave s*anja, da se izivljavaju, tuku i prave nered.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back