ФК ПАРТИЗАН (2007/08, 2008/09, 2009/10)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potpisujem.
Mnogo ima Jokanovicevih gresaka protiv Apoela. Mnogi spominju samo ubacivanje Vasingtona u 50. minutu. Ima tu jos. Kao na primer, nije trebao Ljajic da igra od pocetka. Tek se vratio s prvenstva, a decko ume da pokrene tim, i kao takav je u ovim godinama stvoren za poslednjih 15-20 minuta. Trubilo se kako je Brana Ilic eksplodirao na pripremama, pa je zbog jedne lose partije (a svi su igrali lose) protiv Apoela, bez reci sklonjen iz tima i nije igrao drugu. Tomicu kao da je zagarantovano mesto. I on je trebao manje da igra, jer je totalno van forme. Cleo jeste da nista nije uradio, ali takav igrac mora da igra 90 minuta. Kada je on izasao, mi smo jurili ligu sampiona sa Vasingtonom. Gde je tu logika? Da su ostali zajedno do kraja, pa i nekako. Jednostavno, tvrdim da je pola nas sa foruma bolji trener od Jokanovica!

Ma ocigledno je da igraci koji su bili sa mladom reprezentacijom ( Tomic,Obradovic,Ljajic,Fejsa,...) na EP totalno fizicki nespremni.

Kleo.......nije tip igraca koji ce da uzme loptu ,predje 4 igraca i da gol. Njemu trebaju lopte,centarsutevi. I obe utakmice je bio skroz odsecen. Ali ne zato sto se lose kretao,nego zato sto srednji red nismo ni imali.

To je ono sto apostrofiram kao problem,Partizan uopste nema igru.
Igru moras praviti prema profilu igraca koji imas,a ne kao sto Jokanovic radi. On ima zamisljenu ( defanzivnu varijantu,sa 2 zadnja vezna ,sto i sam priznaje da mu je omiljena formacija ) postavku i uopste mu nije bitno sto igracima ne odgovara taj tip igre.

Tim koji pored Moreire,Klea i Dijare ,ima bocne vezne maksimalno ofanzivne igrace ( Tomica,Ljajica,B.Ilica) mora da igra ofanzivno.....

I stalno spominjem Djukica......i pored onakvog odlaska iz Partizana,kao sto je otisao,mora se priznati da je Partizan kod njega imao igrukao sto odavno nije imao. Jos od doba Mateusa.

I ofanzivno ,i lepo za oko i rezultatski vrlo korisno......

Mislio sam da Jesica Partizan skoro nece imati goreg trenera,ali te stvarnost brzo demantuje. Pojavi se i takav,jos gori od Jesica.
Dzaba mu one silne utakmice za Ovijedo,Celzi,tenerife........to mu je jedini argument da je dobar trener......

Potpisujem.
Mnogo ima Jokanovicevih gresaka protiv Apoela. Mnogi spominju samo ubacivanje Vasingtona u 50. minutu. Ima tu jos. Kao na primer, nije trebao Ljajic da igra od pocetka. Tek se vratio s prvenstva, a decko ume da pokrene tim, i kao takav je u ovim godinama stvoren za poslednjih 15-20 minuta. Trubilo se kako je Brana Ilic eksplodirao na pripremama, pa je zbog jedne lose partije (a svi su igrali lose) protiv Apoela, bez reci sklonjen iz tima i nije igrao drugu. Tomicu kao da je zagarantovano mesto. I on je trebao manje da igra, jer je totalno van forme. Cleo jeste da nista nije uradio, ali takav igrac mora da igra 90 minuta. Kada je on izasao, mi smo jurili ligu sampiona sa Vasingtonom. Gde je tu logika? Da su ostali zajedno do kraja, pa i nekako.

:worth::worth::worth:

Ma da.
Zajedno su on i Buda Vujacic dosli u Partizan iz sampionske Vojvodine.
I stvarno je dobro igrao u Partizanu,to niko ne spori.
Nije bio kao Srecko Katanec,ali je bio odlican zadnji vezni.
Imao je ......to malo varnicenje na kraju,ali ok....

I za Djukica........i njegov odlazak.......pitanje je kakva je tu cela prica.....

novi "trač" je da dolazi Mateus umesto Jokanovića, ali i to su demantovali Partizanovci...

Kakav Mateus, Partizan ima Jokanovića!

00007895.jpg

Potpredsednik Partizana, Gordan Petrić, oštro je demantovao spekulacije pojedinih domaćih i nemačkih medija da crno-beli pregovaraju sa Lotarom Mateusom u vezi preuzimanja prvog tima! On je još jednom apostrofirao da Partizan ima trenera, odnosno da niko od rukovodilaca kluba ni ne razmišlja o smenjivanju prvog stratega Slaviše Jokanovića.

Kompletna vest

Jos jedna ocigledna greska, nedostatak u igri Partizana je to sto se sve svodi na krila (to se dobro videlo protiv Apoela) umesto da se vise Moreira, Dijara i Kleo ukljuce. Jer, realno Tomic, Ilic, Ljajic, nisu igraci koji pored ove prve trojice koje sam pomenuo treba da budu glavni. Preko krila igra Srbija, samo sto tamo imamo vrhunske Krasica i Jovanovica. Petrovic u napadu ne postoji, onda na Moreiru mogu i trojica!
Ovakav tim Partizana treba da igra sa 3 u sredini (umesto 2). Da, pored defanzivnog Petrovica, Moreira i Tomic predvode napade. Tako se dobija visak. I onda ubacis kao Barsin trio u napadu Dijaru recimo levo (kao Anri), Klea u sredini (kao Eto) i desno ili Bogun ili Brana Ilic.
Mogao je barem da proba na pripremama ovo, ali gde ce on toga da se seti.....

Jos jedna ocigledna greska, nedostatak u igri Partizana je to sto se sve svodi na krila (to se dobro videlo protiv Apoela) umesto da se vise Moreira, Dijara i Kleo ukljuce. Jer, realno Tomic, Ilic, Ljajic, nisu igraci koji pored ove prve trojice koje sam pomenuo treba da budu glavni. Preko krila igra Srbija, samo sto tamo imamo vrhunske Krasica i Jovanovica. Petrovic u napadu ne postoji, onda na Moreiru mogu i trojica!
Ovakav tim Partizana treba da igra sa 3 u sredini (umesto 2). Da, pored defanzivnog Petrovica, Moreira i Tomic predvode napade. Tako se dobija visak. I onda ubacis kao Barsin trio u napadu Dijaru recimo levo (kao Anri), Klea u sredini (kao Eto) i desno ili Bogun ili Brana Ilic.
Mogao je barem da proba na pripremama ovo, ali gde ce on toga da se seti.....

I nije mi jasno zasto je Jokanovic zaboravio Vujovica.
Sasvim solidan igrac,kad vec ne ide ovim pulenima,zasto ne proba sa njime.....

I Jokan ima grešaka, kao i svaki drugi trener, ali zar se mora baš toliko satanizovati kao da ništa do sad nije uradio. U nekim stvarima se bez potrebe preteruje. Prethodnih godina su se tražile pobede u derbijima, a tada je u Evropi samo na mahove bilo dobrih rezultata. Sad kada su postignuti dobri rezultati u nacionalnim takmičenjima nema rezultata u Evropi. Ništa neobično, čak je postalo i hronično i odjednom se kao čudimo. Kad je Partizan igrao Ligu šampiona pukao je u prvenstvu i derbijima, a ovih par godina se dešavalo kontra. To se dešava godinama i kad nije bilo Jokana i odjednom ajde sada Jokana da razapnemo na krst jer nam je kratko pamćenje. Zar mislite da bi sa nekim drugim trenerom bilo bolje? Ko može to da garantuje?

Evidentno je da je naša fudbalska publika gladna nekih većih evropskih izazova pa tako niko nema strpljenja da pusti da se radi planski i postupno. Ovde se želi sve preko noći. Ako pogledamo kako je radio KK Partizan i koje je rezultate imao u nacionalnim prvenstvima, a koje u Evropi. Osvajane su titule, a u Evro ligi samo po 2-3 pobede, ali se nastavilo stprljivo i planski i rezultati du došli posle 5 godina, kada je Partizan stigao i do 8 najboljih ekipa Evrope. Jeste da je u fudbalu malo teže postići baš taj rezultata, ali može se bar igrati Liga šampiona. Ako se nastavi sa konstantnim promenama i lutanjima bez cilja nema ništa od većih evropskih izazova ni u nekim sledećim godinama. Jedini izlaz bi onda bio privatizacija i dovođenje još par stvarno kvalitetnih igrača i nekog trenera koga neće menjati svako ko veruje da zna bolje kako se vodi ekipa uprkos tome što nikad nije bio u tom poslu.

Ako Jokana treba smeniti ne treba ga menjati halabukom i cirkusom. Malo dostojanstva nije na odmet.

Poslednja izmena:
I ja pricam o tome da je igra glavni problem. Treba pustiti onoga ko ima ideju. Da smo mi imali igru, sanse, precke, stative, i da smo ispali, mozda bismo rekli Jokane ostani. Ovako, od igre smo videli samo bunarenje. Sve sto je Partizan uradio u Jokanovo vreme, uradio je zbog slabe Zvezde i to je cinjenica. Ne treba bezati od toga. Prvenstvo je u poslednje dve godine osvajao ne najbolji, vec najmanje los klub.

I ja pricam o tome da je igra glavni problem. Treba pustiti onoga ko ima ideju. Da smo mi imali igru, sanse, precke, stative, i da smo ispali, mozda bismo rekli Jokane ostani. Ovako, od igre smo videli samo bunarenje. Sve sto je Partizan uradio u Jokanovo vreme, uradio je zbog slabe Zvezde i to je cinjenica. Ne treba bezati od toga. Prvenstvo je u poslednje dve godine osvajao ne najbolji, vec najmanje los klub.
Ajde bre nemojte tu da mračite "zbog slabe Zvezde" i tako umanjujete značaj osvojenih titula zbog toga što je rival bio slab. Pa onda je i Zvezda u vreme Bjeke i Zeke osvojila dve duple krune zaredom zbog slabog Partizana, pa niko to ne pominje u tom kontekstu. Titule su titule, kupovi su kupovi, duple krune su duple krune, ma kakav da je protivnik bio, slab ili jak.

Poslednja izmena:
Izvini, ali da li se sećaš skandiranja u Pioniru pre 5-6 sezona: "DULE, ODLAZI!"??? Ja se sećam! Nije skandirala kompletna tribina, ali je bilo skandiranja! Isti slučaj kao što sada jedni nisu za smenu Jokana, dok drugi jesu.
Rezultati će ga sami skloniti sa mesta tu gde je.

Dule je pre dolaska na mesto trenera KKP imao titulu, kup, KRK i F4 kao trener + Divca, Danilovica i Todorica uz sebe, Jokan je pocetnik koji stagnira
vikala je tribina Dule odlazi, ali ja sam bio za to da ostane :lol:
sad nam tribina vice svasta, ali ja sam za to da Jokan ode
Zvezda je bila jako losa prosle dve sezone, katanac im je visio nad bravom, mislim da je bilo teze Duletu da pored solidno jake Buducno, FMP i Hemofarma da uzme titulu nego Jokanu

Ajde bre nemojte tu da mračite "zbog slabe Zvezde" i tako umanjujete značaj osvojenih titula zbog toga što je rival bio slab. Pa onda je i Zvezda u vreme Bjeke i Zeke osvojila dve duple krune zaredom zbog slabog Partizana, pa niko to ne pominje u tom kontekstu. Titule su titule, kupovi su kupovi, duple krune su duple krune, ma kakav da je protivnik bio, slab ili jak.

Tacno. Za nas. Za navijace. Za klub. Ali, ovde se prica o tome ko je za to zasluzan....

Jokanovic treba da ode , prosto ekipa mu je ispala od slabijeg tima u poziciji kada je zbog novog nacina zrebanja imao dobre sanse da dodje do lige, sramota ce biti ako Slovaci izbace Partizan ,ranije je bilo vadjenje na jake budzeta protivnika,jake ekipe sada toga nema Zilina ima tri puta manji budzet od Partizana i ako je prodje to nece biti nista posebno niti bilo kakav podvig jer je favorit u tim mecevima

v144016p0.jpg

JSL: Bakljada u Humskoj i "petarda" šampiona
Subota, 15. avgust 2009. 21:58
Branilac titule prvaka Srbije, beogradski Partizan ubedljivom pobedom nad čačanskim Borcem na premijeri u novom prvenstvu Srbije vratio je mir posle eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

Crno-beli su, pred oko 4.500 svojih pristalica, savladali Borac 5:0 (1:0), golovima Adema Ljajića u 15., Lamina Dijare u 48.,73. minutu i 90+2 i Klea u 90. minutu.

Do 73. minuta, Crvena zvezda i Partizan su bili poravnati na čelu tabele, ali Kleo, a potom i Dijara "odlučili" su da crno-beli ni sa kim ne dele prvu poziciju.

Partizan je poveo u 15. minutu,kada je Ljajić iskoristio asistenciju Moreire, a vođstvu je prethodila velika bakljada Grobara, koji su "zapalili" sve tri tribine (jug, istok i zapad, sever nije bio otvoren).

Zbog dima i baklji, mnogi na stadionu nisu ni registrovali trenutak kada je Ljajić doveo Partizan u vođstvo, ali su se prijatno iznenadili kada su videli da gosti kreću sa centra.

Od prvog minuta, Partizan je, nošen podrškom navijača, krenuo napadački i gotovo da se igralo samo na polju Borca.
v144016p1.jpg

Pet minuta posle vođstva, kapiten Nenad Đorđević je odlično izveo slobodan udarac sa oko 25 metara, ali je golman Grahovac sprečio najgore po Borac.

Nastavio je Partizan da stvara akcije. U 24. minutu Radosav Petrović je napravio solo prodor, lopta je došla do Klea, koji sa desetak metara šutira preko gola.

U 39. minutu, Partizan je propustio još jednu veliku priliku. Petrović je uposlio Moreiru koji je obišao Grahovca, ali je otišao previše u stranu, pa je vratio do Ljajića, koji je pokušao lobom, a Vilijam je sa gol-linije izbacio loptu.

Dijara proradio, Moreira i Kleo se igrali

Čim je počelo drugo poluvreme, Partizan je uvećao vođstvo. Mladen Krstajić, koji je zamenio Ivana Obradovića u 46. minutu, odlično je centrirao, a Senegalac je glavom, potpuno neometan, pogodio mrežu Borca.

Pravo je čudo kako Borac u 53. minutu nije smanjio vođstvo Partizana. Davidov je sjajno proigrao Marića, koji je zavrnuo loptu na "penaltik", a Kostić je u trku pogodio jednog igrača Partizana.

Dijara je "proradio" u pravom trenutku, pred dvomeče u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv slovačke Žiline. Svoj drugi gol na meču postigao je u 73. minutu, posle filigranske akcije Moreire i Klea. Portugalac je dodao do Brazilca, ovaj iz prve do Senegalca, koji sa 15-ak metara odlično zahvatio loptu i pogodio mrežu Grahovca.

U finišu meča još dva gola Partizana. U 90 . minutu, Nemanja Tomić je predriblao jdnog igrača Borca, gurnuo Rajku Brežančiću koji je odlično centrirao a Kleo glavom poslao loptu u mrežu.

Poslednji gol na meču delo je Dijare, posle akcije Moreire koji je prethodno izbegao ofsajd zamku.

PARTIZAN: M. Božović, Stevanović, Obradović (od 46. minuta Krstajić), Đorđević, Gavrančić (od 54. minuta Brežančić), Petrović, Moreira, Ljajić, Ilić (od 69. minuta Tomić), Kleo, Dijara.

BORAC: Grahovac, Dragutinović, Marić, Dmitrović (od 75. minuta Dunjić), Vilijam, Đoković, Mugoša (od 59. minuta Stojanović), Kostić, Davidov, Stojčev (od 67. minuta Knežević), Milovanović.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back