Da li sam napisao da igramo odlično? Nisam.
Da li sam napisao da igramo mnogo taktički loše? Jesam.
Što znači da je Stevanović nikakav trener. I o čemu ti pričaš?
Naravno da će da se obraća pažnja na nameštene Zvezdine utakmice!
Bez obzira na igru, prošle sezone smo u 23 utakmice bili prvi sa 4 boda manje nego ove sezone i 11 bodova više u odnosu na Zvezdu.
Ovde godine smo drugi sa 4 boda više u odnosu na prošlu sezonu iz 23 utakmice i sa 4 boda zaostatka.
Po tome se vidi da Partizan ima kontinuitet rezultata u našoj ligi kad se pogleda poslednjih nekoliko sezona.
Kako to odjednom preko noći Zvezda ima "veličanstvenu" igru? I naravno da treba obraćati pažnju na ono što se dešava jer igramo istu ligu.
O tome govorim, o činjenicama koje su potkrepljene ciframa i rezultatima! Tsartsaris govori isključivo o igri i koliko vidim njega ne interesuju bodovi i tabela i šta se dešava u ligi. Dakle ne govorimo o istim stvarima po svemu sudeći.
Samo mi nije jasno ko se još seća igre u ovom našem jadnom fudbalu kad se osvoji titula.
Igre, ali loše, sećaće se samo onaj ko nije uzeo titulu, a onaj ko je uzeo titulu govoriće samo o tituli. Igra ga onda više ne interesuje kakva je bila. Cilj je postignut. Ove sezone su samo sredstva da se stigne do titule promenjena, sve ostalo je isto.
Razumeo - ne razumeo, ovo o čemu ti pišem, uvek ćeš stati na stranu onog ko traži krivicu u sebi jer niko od tebe ne očekuje da pričaš o sredstvima za stizanje do titule ekipe za koju navijaš.
Mene vrlo interesuju bodovi i tabela.
Ali valjda ti bodovi dolaze kao posledica igre.
Jeste da postoji izreka da dobri timovi pobedjuju kada lose igraju. Ali ne mozes ocekivati da iz utakmice u utakmicu igras lose ,a ipak pobedjujes. Koliko god bio dobar tim.
Evo zasto mene ne interesuje zvezda.
Odigrali smo nereseno u Jagodini,i otisli na - 4 boda. Da smo pobedili,razlika bi bila 2 boda,imas derbi,ako si bolji pobedi imas bod prednosti u tom slucaju i ti odlucujes o tituli.
Zvezda moze da zatvori svoju utakmicu,da plati nekom da izgubi od nje,ali ne moze da zatvori Partizanovu utakmicu.
Moze ona nekog da premira,mozes da das milione evra nekom da pobedi Partizan,ali to zavisi iskljucivo od Partizana,a ne od toga koga premiras.
I vracamo se na Jagodinu. Zasto mi nismo pobedili Jagodinu?
Zato sto je Jagodina ekstra jak tim?
Zato sto je to strasno vruce gostovanje u Jagodini?
Zato sto je zvezda zatvorila i tu utakmicu?
Ili zato sto su ovi nasi odigrali ko najgore pichketine ( koliko god ovaj balvan na nasoj klupi tvrdio da smo odigrali maltene kao Barsa)?
Bod u Jagodini je iskljucivo posledica nase lose igre,a ne ni zvezde,ni Japana,ni kojekakvih gluposti koje baljezga Plavi.
Znaci mi smo pre svega nasom nesposobnoscu dosli do toga da opet ne odlucujemo o tituli sami,nego cekamo druge rezultate.
A te nase nesposobnosti u ovoj sezoni je bilo i previse.
Slazem se da ne mozes pobediti svaku utakmicu. Ali ne mozes ni ocekivati da pobedis u Subotici kad ti krenes u utakmici sa jednim spicem i 2 zadnja vezna.
To nije formacija kojom se juri pobeda.
Znaci apsolutno se slazem da u nasem fudbalu ima mnogo muljanja,sa svih strana ( nemoj misliti da smo mi odjednom posteni i naivni ko francuske sobarice)ali daj da prvo vidimo sta ne valja kod nas.
A kod nas ne valja i suvise stvari,da bi opravdanja za nase neuspehe nalazili u nekom drugom.