Crvena Zvezda je ponovo postala prepoznatljiva pred Evropom. Prvo ucesce, a zatim i prolazak grupne faze Lige Evrope, pa ulazak i osvajanje 4 boda u grupi smrti Lige Sampiona, a sada se rutinski otaljavaju mali protivnici (sampioni Litvanije i Finske) i pumpa se samopouzdanje i ekipa se uigrava pred pravog protivnika u trecem kolu. Gledajuci trenutni kadar i konkurenciju vec je na vidiku i 3. titula za redom u domacem prvenstvu. Izbaceni su Sparta iz Praga, Krasnodar, Salcburg, i vise nego respektabilne ekipe. Pobedjen Keln bundesligas, uzet je bod jednom Arsenalu, bod Napoliju, pobedjen je Liverpul sampion Evrope te godine, pa BATE koji je bio smrt za grobare se provukao protiv nas sa dva remija u dve utakmice...
Reci da je za sve ovo zasluzan Terzic i uprava ne stoji. Zato sto je Terzic u Zvezdi jos od 2014-2015.... Za ove uspehe je najzasluzniji gospodin, Srbijanac, Sumadinac i Arandjelovcanin - Vladan Milojevic! Ako sve prodje po planu u Helsinkiju predstoji nam teska borba. Kopenhagen je jak rival, ali pobedjivali smo i jace u prethodne dve sezone. Ulazak u LE je jako dobar rezultat, a ulazak u Ligu Sampiona drugu godinu za redom bio bi dzekpot i premija.. Ali, uvek ima to ali....
Sta ako se desi najcrnji scenario, a moguce je... Da ne udjemo ni u LS ni u LE.. Sta onda? Ok, igrace se fudbal i dalje, jurice se titula i tu je sledece leto, ali sta cemo sa finansijama, ulagalo se mnogo i vise nego sto imamo. Ko ce da isplati ovolike plate svim silnim igracima. Ako se prodaju najbolji igraci onda smo opet na pocetku. A uzimati nove kredite i sumanuto trositi je rizik da prakticno nestanemo kao klub, a s obzirom kakav je Terzic ne bi me cudio previse takav potez.
Milojevic kada je dosao leta 2017. dobijao je pojacanja otprilike kao Grof Bozovic, znaci maksimalna obestecenja do 300-400 hiljada, a onda kada se uslo u Evropu, pa jos sledece leto u Ligu Sampiona pocelo je ovo razbacivanje i placanje milionskih obestecenja.. Mislim lepo je to, taj isti Ivanic ti je sad bio asistent, to je bez sumnje kvalitetan igrac, ali sam siguran da je moglo to i bolje da se odradi.. Koja je poenta da dovedes Causica za milion evra, ili Jirku za 700-800 hiljada a onda ga das u Nis na pozajmicu....