Nije mi jasno otkud prognoza da smo neki favoriti protiv Kopenhagena. Ali kada uz to ide da je to dojava iz komsiluka uz stari poznati stav da su ipak oni izvukli tezeg, nikad jaceg protivnika iz Turske kojem ni ime ne znaju, onda je sve jasno. U najboljem slucaju vidim ovo kao 50/50 sansi uz napomenu da ovo nije poslednje kolo kvalifikacija za LS vec trece kolo. ALi neka Kopenhagen priceka da zavrsimo pricu sa Helsinkijem.
Ono sinoc je bilo lepo. Sto bi lepo rekli u Mozzarsport portalu, rutinska evropska pobeda protiv slabije ekipe. Ocekivanja da cemo puniti mrezu su nerealna, posebno u danasnjem fudbalu. Ali ono sinoc je bila jedna sigurna i jaka pobeda. Vide se ponovo konture igre, ovo je vec korak napred u odnosu na Suduvu, znaci da Miloje tempira formu kao prosle godine. Raduje me sto su Boaci i Pavkov oboje tresli mrezu. Marin je mozak ekipe, Ivanicevo dobro izdanje. Imali smo manje oscilacija nego sa Suduvom, ali ona jedna greska mogla je skupo da nas kosta. Uglavnom dobro je ovo bilo.
Malo da se osvrnem na stav da Terzic i uprava nemaju bas nikakve zasluge za ove nase uspehe. Mislim da je to onako potcenjivacki, do ovoga ne moze doci bas slucajno. Terzic kakav god da je mufljuz mnogo je bolji od mnogih bivsih Zvezdinih uprava koje su ukanalile klub i zabetonirale mu onoliki minus. U najmanju ruku Terzic nije pogorsao situaciju, a definitivno je popravio.
Drugi covek kojeg bih pomenuo da je zasluzan za ovaj nas preporod je Grof Bozovic. On je imao onu fenomenalnu selekciju pojacanja gde smo mi doveli i Ibanjeza i Vieiru, Donalda, Le Taleka, on je Kataiu dao dobru ulogu, preporodio ga (mi smo imali Kataia i pod Lalatovicem), ubacio je u vatru Grujica i Rileta, doveden je Plavsic, kasnije je doveo i Kangu. Na skoro svim ovim igracima Zvezda je konacno uspela da zaradi neke pare. mi godinama pre toga nismo imali prodaju vecu od milion evra. Istina da je Grof i lenj trener koji je druge sezone iz ciste lenjosti ispustio veliku prednost i titulu. Tacno je i da nije trener koji moze toliko unaprediti igru da to bude evropski konkurentan tim (ispadanje od Kairata, poraz od Ludogoreca, unistenje od onih italijana), ali je imao dobru selekcijju igraca koji su izdominirali jednu sezonu u domacem prvenstvu. Nakon tih prodaja konacno se doslo do nekih para da mogu da se uloze u tim.
Sa druge strane Miloje je apsolutni pogodak, on je bio ta kljucna komponenta da od naseg luzerskog mentaliteta kada je u pitanju Evropa, napravi klub koji bez kompleksa igra to takmicenje. Malo je superlativa za Miloja, ne znam sta bih rekao o njemu sta je sve ucinio i za sta je sve zasluzan. Ali ne bi bilo fer da ovaj nas preporod i sa finansijske strane i rezultatske pripisemo iskljucivo Miloju.
Grof Bozovic je jedna lencuga i neradnik. Hvala mu za tu jednu titulu i dobar fudbal u prvoj polusezoni i to je prakticno sve. Pripisivati njemu zasluge za stvaranje Grujica je smesno. Njemu se Grujic desio slucajno, ako se secas Terzic je hteo da ga proda za 1,5 miliona, a onda se tata umesao i na insistiranje porodice Grujic momak je ostao.. Decko moze da zahvali samo svom tati sto je danas glavni igrac Herte iz Berlina i sto je prodat Liverpulu za 7 miliona iz Zvezde..
Pominjes Donalda i Le Taleka, da li se secas kako su oni izgledali kod Bozovica? Pa raspadali su se. A onda je dosao Miloje i to vise nisu bili isti igraci. Cenim da bi Rodic kod Grofa izgledao otprilike kao Lukovic.. Miloje je ceo taj tim preporodio. Evo ti ga Srnic, jedan prosecan igrac koji je na pocetku bio bas dobar umeo je da da 3 gola Vojvodini, itd.. A onda malo po malo i delovao je kao neki zonas i gore.. Na kraju smo ga svi vec zaboravili i otpisali, a onda je dosao Milojevic i taj isti Srnic je dao neke od najvaznijih golova u Evropi!
Zasto? Pa zato sto je Miloje trener, on ume da sakrije mane, a da istakne vrline kod igraca, kod njega je Srnic spartao napred-nazad i pomagao odbrani, a onda se ubacivao u prostor utrcavao u zadnju trecinu i bio stalna opasnost i imao konkretan i opipljiv ucinak.. A kod Grofa je i u JSL bio beskoristan, ako izuzmemo tu prvu polusezonu koja je zaista bila dobra, ostalo je katastrofa.
Sto se tice Terzica, koliki ce on dug da ostavi to cemo tek da vidimo. Hoces da ti nabrajam? Boaci 2,5 miliona, Jirka 750k, Causic 1 milion, Ebisilio 600k, Ivanic 1,3 miliona, Tomane oko 700k, Babic oko 800k i tako dalje.... Da li je to domacinsko poslovanje??? A da ne pricamo tek o platama igraca.. Pa evo jedan forumas je napisao nedavno da jebeni Gobeljic prima 300-400 hiljada koliko vec.. A sta mislis koliko imaju Ben, Ivanic i ostali...?
Uprava na celu sa Terzicem se ponasa kao da smo mi vec 3 godine za redom igrali u Ligi Sampiona pa daj da se razbacujemo.. Mislim lepo je to sto ti dovodis dobre igrace, ali brate mi nemamo te pare, razumes.. Sta ako ne udjemo u Evropu, sta onda.. A nemas koga da prodas.. Prodaj 10 najboljih igraca i opet si na pocetku, a znajuci Terzica on bi nastavio sa novim troskovima i dug bi sutra bio 100 miliona, a onda mozemo samo da stavimo katanac i zakljucamo bravu. Uhvatimo se za usi i igramo..