FK Crvena Zvezda (2007/08, 2008/09)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A za Zemana Dule kaze on zadnjih 5 godina nigde nije radio,a pre toga predhodnik 5 godina je trenirao treceligase,i iz svakog kluba su ga isterali i on zna da ne moze nikog da trenira i on je znao unapred da ne moze da odradi ugovor do kraja jer koji bi ozbiljan trener dosao da mu dovedu 15 novih igraca o kojima on nema pojma i koje on nije birao,tako da je on dosao sa namerom da ga isteraju posle par meseci i da naplati obestecenje,i sada je njemu banja ni oro ni kopo 350000 evrica!!!!!!!!!!!!!!!!!

Faco Zeman je potpisan pre onjih pojacanja a ja ne znam sta ste vi debili ocekivali da Zvezda hara Evropom sa timom koji skupa ne vredi milion dolara.

Janevski potpisao faksom
Čedomir Janevski novi je trener Crvene zvezde, saznaju 'Novosti'.

Makedonski stručnjak nije uspeo da sredi ekspresan dolazak iz Dubaija u Beograd u ponedeljak, pa je ugovor sa najtrofejnijim srpskim klubom potpisao putem razmene faksova. Janevski se obavezao na jednogodišnju vernost crveno-belima, a u utorak po podne bi trebalo da doputuje u Srbiju i zvanično preuzme funkciju. Uoči polaska iz Dubaija, bivši trener belgijskog Briža potvrdio je dogovor sa Crvenom zvezdom.

"Posle nekoliko dana intenzivnih pregovora sa Ilijom Ivićem, postigli smo dogovor i potpisao sam ugovor sa Zvezdom do kraja sezone", rekao je Janevski.

"Znam kako izgleda raditi u velikom klubu jer sam deo karijere proveo u Brižu i Olimpijakosu. Svestan sam situacije u kojoj se nalazi Zvezda, ali ne plašim se izazova i spreman sam da se prihvatim nimalo lakog posla."

Čedomir Janevski je za deset godina karijere vodio mladu reprezentaciju Makedonije, nižerazredni belgijski Blankenberg, a za četiri meseca na klupi Briža, 2007. godine, uspeo je da osvoji kup. Bio je asistent Norvežanina Tronda Solida u Olimpijakosu, a u Zvezdu dolazi iz Al Šaaba, kluba iz UAE, gde je pomagao Hrvatu Luki Peruzoviću.

ahahah i ti se divis tom coveku? Za razliku od nas "ti dzunglasi" su majstori u fudbalu a Srbija je niko i nista. Srbija moze da sanja da dodje na neko prvenstvo dok ti "iz dzungle" uzimaju svako 2-3!!! Koju tradiciju i koju glad za pobedama? Pa mi nikada nista vaznije nismo ni ucinili u fudbalu ne racunajuci Zvezdin uspeh i to onaj gde smo se branili celu utakmicu i izvukli se protiv Olimpika. O da Srbi su zadnji koji treba da *****ju kako ko zivi .....
Sunce moje, Dule svakako jeste za poštovanje, pošto dok je on aktivno gurao loptu, tih iz džungle bilo je samo u filmovima o Tarzanu!!! Yebo te Edgar u dupe, ako ti je on povod da onanišeš po Duletu Saviću!!! Dok je Dule rasturao i dok je zavisilo od njega, takvi kao Edgar su bježali ispred krokodila!!!

Ej to je Dule Savic nasa legenda covece,on je jedan od najboljih napadaca u nasoj istoriji!!!!!!!!!!!Dule covece jesi gledao film 'rane' kada klinci vicu Dule Savic dok jeb.????????Jesi gledao film "munje" kada Dule vozi porse a unutra buba,ej on je prvi covek kome je ceo stadion skandirao i ime i prezime,on je dao gol Arsenalu u Londonu u 90 minutu:worth::worth::worth:

Sada ozbiljno nisi gledao ceo interviju,nije Dule rekao nista protiv dzunglasa,vec je rekao da zvezdin tim treba da cine 6-7 igraca iz Zvezdine skole koji vole Zvezdu i koji razumeju velicinu Zvezde i sta Zvezda znaci njenim navijacima!!!!!!!!!

I dok je Dule bio sportski direktor mi smo u timu imali sve igrace iz nase skole (Stojkovic,Lukovic,Kovacevic,Milovanovic,Basta,Perovic,Jankovic,Vidic,Pantelic........) i od kada su oni prodati nismo izbacili nijednog novog igraca,sto se vidi po rezultatima.

Osim toga Dule je pojasnio dok je on bio igrac koliko mu je svaka utakmica u Zvezdi znacila i priznao je da kada je igrao u inostranstvu pobedama se nije ni upola radovao kao u Zvezdi,a u porazima nije tugovao dok u Zvezdi kada izgubi sramota ga bilo izaci u grad i doci na stadion.

A ti dzunglasi koji osvajaju svaki 2-3 put svetsko prvenstvo sa ovima sto nama uvaljuju nemaju veze,nebi se ja bunio da nam dovedu te sto osvajaju svetsko prvenstvo,nego je problem sto nama uvaljuju neke sto ja nisam siguran da su uopste ikada pre igrali fudbal:dash::dash::dash:Pa jedan ne rece Dule koji ladno ima jednu nogu kracu od druge pa kako je moguce da takav igrac prodje lekarski??????????

Koju tradiciju?????????
Pa ako ne znas Zvezdinu tradiciju nema potrebe ja da ti objanjavam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ti ocigledno nisi svestan koliki je Zvezda klub!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Faco Zeman je potpisan pre onjih pojacanja a ja ne znam sta ste vi debili ocekivali da Zvezda hara Evropom sa timom koji skupa ne vredi milion dolara.

Pa tim pre,ako je veliki trener zasto je prihvatio da vodi klub sa takvim igrackim kadrom.Svaki ozbiljan trener bi rekao hvala lepo ali nemate tim i ja ne zelim da srozavam svoj ugled sa takvim timom!Ali on nema ugled nega niko nece i on je namerno dosao da uzme pare i ode!!!!!!!!!!

Ko je ocekivao da Zvezda hara Evropom????????????
To niko nije ocekivao ali niko nije ni ocekivao da ispadamo od Apoela i da budemo zadnji na tabeli bez datog gola.Ja sam licno ocekivao da igramo grupe uefa kupa i da se borimo za prvo mesto u nasoj ligi.

Poslednja izmena od moderatora:
Nije bas tako. Pogledaj Partizan...Tamo se zna red.
Jedne godine u LŠ, pa UEFA, a onda posjlije "gdje su pare od evrouspjeha?", onda sumrak sa Tikvom, pa onda na streljani čak i protivničkog golmana, pa mjeseci navijačkog bojkota šetnja sa krstovima i svijećama članovima uprave, pa treća godina sa samo 300.000 evra incom. za 6 mjeseci poslovanja, godine brukanja na Derbijima i sad pa ove godine opet nešto kao ok...
Ma ***** ti sve to... samo privatluk pa da vidim ko će onda da se tako zayebava sa svojom imovinom!!:thumbdown::thumbdown:
Sutra opet, kad i groblju krene nizbrdo... opet će se sada raspjevani mudrijaši sa Juga sjetiti Zeke i Bjeke koji lafo ili ne, još uvijek iz sjene vuku sve konce u Partizanu!! Sad dakle kad je stanje ok... sve je super i sjajno - isto kao i kad se igralo u LŠ..., a onda, kad stvari kranu nizbrdo, onda se sjetimo jel... "priče o poštenju" i tražimo lopove u onima koje smo u nebesa dizali!! Jasno je da u ovakvim vlasničkim odnosima članovi uprava raspolažu parama koje nisu njihovo vlasništvo, a glavni im je motiv da što veću kintu od toga posvrnu dok se nešto pitaju direktno u svoj džep!!! Poslije toga ih racku zabole!!! Zato nam i jeste ovako "vruće-hladno"... dok dođu novi likovi malo se osvrnu, bezecuju, dodatno raskuće i maznu lovu... a onda opet plivanje u govnima posljedica lopovluka i traženje spasa u garnituri novih mafijaških kadrova sa starim mentorima u pozadini!!!

Npr.
1. Sekiraju li se bar malo sad Bunja i Toplica za 350.000 evra koje je metiljavi čeh za samo nepuna tri mjeseca ošišao ionako raskintanu Zvezdu??? Sekiraju se **** malo!!! Već su i zaboravili da su se bavili Zvezdom i da su joj uvalili gomilu katastrofa poslovnih aranžmana u vidu loših ugovora!!! Može to tako uvijek kad se gazduje u klubu koji nema "tatu"!!!
2. Sekiraju li se Bjeka i Zeka za partizanovo finansijsko pušenje na svakom novom transferu jednog Babovića ili Sulejmanija??? Ma **** bi Bjeka onako najurio Babovića i **** bi onako ispustio Sulejmanija da su ti igrači bili Bjekino vlasništvo, odnosno da su oni dozvolili da Zekobjek mafioze potpuno ordiniraju aneksima njihovih profiugovora!!! **** bi ih ispustio iz klupskih ruku da je klub vlasništvo konkretnog gazde koji računa na Miralema kao na svoju ličnu investiciju za buduća vremena!!! Da je tu bio pravi gazda, sad bi umjesto Herenvena Partizan bio taj koji bi Miralema za onu bruku para prodavao Ajaxu!!! Al' zabole njih onomad za nesuđeni Miralemov ugovor sa Partizanom, pošto im Sulejmani nije htio da aminuje tapiju na ličnu proviziju pri odlasku!!! Više im je odgovaralo dovođenje nekakvih rumunskih Bebeta s kojima bi prali kintu iz klubskog budžeta, nego da sačuvaju biser klubske omladinske škole!!! Može slobodno, al' samo u ovom "IMT" sistemu vlasništva nad klubom!!!

Poslednja izmena:
Janevski za MONDO: Zaustaviću ringišpil
Utorak, 9. septembar 2008. 17:48

Ilija Ivić izvukao je svog "keca" iz rukava. Možda je to mnoge iznenadilo, tek novi trener Crvene zvezde postao je Makedonac Čedomir Janevski.

Stručnjak koji ima 47 godina, možda je poznat starijim ljubiteljima fudbala, iz vremena kada je igrajući za Vardar čak zabeležio i dva nastupa za reprezentaciju SFRJ (1987).

Ali, o kakvom se treneru radi, to u Srbiji zaista retko ko zna. Pravi i jedini odgovor je - pokazaće vreme.

"Da se plašim izazova ne bih ni pakovao stvari, rezervisao avionske karte...", kaže za MONDO Čedomir Janevski.

Priča o Zvezdi ima dva kraja: jedan da je to veliki klub, a drugi da se nalazi na poslednjem mestu Superlige.

"Video sam tabelu, znam da je Zvezda poslednja. Ne mora niko da mi kaže da je potrebno mnogo, mnogo da se radi, ali i razgovara sa igračima. Siguran sam da sam u stanju da to iznesem na svojim leđima", dodaje Janevski, bivši trener Al Šaaba, koji je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor.

Janevski bi prvi susret sa rukovodstvom kluba, sportskim direktorom Ilijom Ivićem na čiju je inicijativu i angažovan, kao i igračima, trebalo da imau sredu ili najkasnije u četvrtak.

On je svestan da u Ljutice Bogdana neće doći sa velikom pompom, kao što je to bilo u slučaju Zdenjeka Zemana.

"Ja imam jednu želju, a to je da što pre stignem u Beograd i počnem da radim. O tome razmišljam... Nisam poznato evropsko trenersko ime i znam da je mnogima to čudno, ali voleo bih da o meni govori moj rad i rezultati ekipe. Za sada, dobio sam poverenje kluba i to mi mnogo znači".

Janevski nema nameru da od starta "seče i menja", naročito kada su članovi stručnog štaba u pitanju. Asistente još nije odredio i kaže da za tim trenutno nema potrebe.

"Tu su ljudi koji su radili sa Zemanom i potrebni su mi da se što pre uklopim. Kristić i Živković bolje poznaju ekipu od mene i neće mi biti nikakav problem da sarađujem sa njima", kaže Janevski, koji je od poznatijih evropskih klubova samostalno vodio samo Briž, pet meseci i osvojio nacionalni kup.

Ipak, njegov rad u stručnom štabu Olimpijakosa, zajedno sa prvim trenerom Trondom Solidom, bio mu je preporuka kod Ivića, bivšim fudbalerom, a kasnije i sportskim direktorom atinskog kluba.

"Kada sam preuzeo Briž u februaru 2007. godine situacija je možda bila i gora nego sada u Crvenoj zvezdi. Ipak, konsolidovali smo se i na kraju osvojili Kup, iako smo u trenutku mog dolaska imali ogroman zaostatak za Anderlehtom", prepričava Janevski.

Makedonac je sada odlučio da sedne na klupu, koja je prethodnih sezona bila prikačena na pravi ringišpil.

Od kada je sezonu 2003/2004 izgurao Slavoljub Muslin, kojem je to bio drugi angažman na "Marakani", počela je prava vrteška trenera, na kojoj se celu sezonu, do danas, zadržao samo Valter Zenga (2005/06).

Svi ostali figurirali su tu nekoliko meseci, a bilo ih je... Ljupko Petrović, Ratko Dostanić, Dušan Bajević, Boško Đurovski, Milorad Kosanović, Aleksandar Janković, Zdenjek Zeman.

"Ne želim da gledam u prošlost, mene zanima samo ono što je ispred nas. U tom smislu, moj deo posla je da dam sve od sebe i da ekipa dokaže svoju vrednost dobrim rezultatima. Tada će i ti podaci biti malo bitni. Videćemo koliko ću uspeha imati. Nadam se da će ih biti", optimista je Janevski, deseti trener kluba od leta 2004. godine.

Janevski zna da preuzima klub u nezgodnom trenutku, kada bi on mogao da bude kolateralna šteta njegovih, Ivićevih i Taninih prethodnika u klubu.

"Ponavljam, dolazim da radim sa ekipom i to me zanima. A, još nisam ni počeo da radim. Što se medija tiče, s njima imao sam odličan odnos uvek. U razgovoru sa svakim sam iskren, pa tako i sa novinarima. Nadam se da će poštovanje biti obostrano. Takođe, nisam sujetan i nemam problem da pročitam kritiku, kada je osnovana, kao što ne volim ni kad me hvale a ništa nisam uradio da to zaslužim".

Janevski je imao i kratku poruku.

"Kritikujte i hvalite me na osnovu onoga što budemo prikazali na terenu. Onda će sve biti ok", poručio je Makedonac, dok je još pakovao stvari za put u Srbiju.

(MONDO)

Janevski za MONDO: Zaustaviću ringišpil
Utorak, 9. septembar 2008. 17:48

Ilija Ivić izvukao je svog "keca" iz rukava. Možda je to mnoge iznenadilo, tek novi trener Crvene zvezde postao je Makedonac Čedomir Janevski.

Stručnjak koji ima 47 godina, možda je poznat starijim ljubiteljima fudbala, iz vremena kada je igrajući za Vardar čak zabeležio i dva nastupa za reprezentaciju SFRJ (1987).

Ali, o kakvom se treneru radi, to u Srbiji zaista retko ko zna. Pravi i jedini odgovor je - pokazaće vreme.

"Da se plašim izazova ne bih ni pakovao stvari, rezervisao avionske karte...", kaže za MONDO Čedomir Janevski.

Priča o Zvezdi ima dva kraja: jedan da je to veliki klub, a drugi da se nalazi na poslednjem mestu Superlige.

"Video sam tabelu, znam da je Zvezda poslednja. Ne mora niko da mi kaže da je potrebno mnogo, mnogo da se radi, ali i razgovara sa igračima. Siguran sam da sam u stanju da to iznesem na svojim leđima", dodaje Janevski, bivši trener Al Šaaba, koji je sa crveno-belima potpisao jednogodišnji ugovor.

Janevski bi prvi susret sa rukovodstvom kluba, sportskim direktorom Ilijom Ivićem na čiju je inicijativu i angažovan, kao i igračima, trebalo da imau sredu ili najkasnije u četvrtak.

On je svestan da u Ljutice Bogdana neće doći sa velikom pompom, kao što je to bilo u slučaju Zdenjeka Zemana.

"Ja imam jednu želju, a to je da što pre stignem u Beograd i počnem da radim. O tome razmišljam... Nisam poznato evropsko trenersko ime i znam da je mnogima to čudno, ali voleo bih da o meni govori moj rad i rezultati ekipe. Za sada, dobio sam poverenje kluba i to mi mnogo znači".

Janevski nema nameru da od starta "seče i menja", naročito kada su članovi stručnog štaba u pitanju. Asistente još nije odredio i kaže da za tim trenutno nema potrebe.

"Tu su ljudi koji su radili sa Zemanom i potrebni su mi da se što pre uklopim. Kristić i Živković bolje poznaju ekipu od mene i neće mi biti nikakav problem da sarađujem sa njima", kaže Janevski, koji je od poznatijih evropskih klubova samostalno vodio samo Briž, pet meseci i osvojio nacionalni kup.

Ipak, njegov rad u stručnom štabu Olimpijakosa, zajedno sa prvim trenerom Trondom Solidom, bio mu je preporuka kod Ivića, bivšim fudbalerom, a kasnije i sportskim direktorom atinskog kluba.

"Kada sam preuzeo Briž u februaru 2007. godine situacija je možda bila i gora nego sada u Crvenoj zvezdi. Ipak, konsolidovali smo se i na kraju osvojili Kup, iako smo u trenutku mog dolaska imali ogroman zaostatak za Anderlehtom", prepričava Janevski.

Makedonac je sada odlučio da sedne na klupu, koja je prethodnih sezona bila prikačena na pravi ringišpil.

Od kada je sezonu 2003/2004 izgurao Slavoljub Muslin, kojem je to bio drugi angažman na "Marakani", počela je prava vrteška trenera, na kojoj se celu sezonu, do danas, zadržao samo Valter Zenga (2005/06).

Svi ostali figurirali su tu nekoliko meseci, a bilo ih je... Ljupko Petrović, Ratko Dostanić, Dušan Bajević, Boško Đurovski, Milorad Kosanović, Aleksandar Janković, Zdenjek Zeman.

"Ne želim da gledam u prošlost, mene zanima samo ono što je ispred nas. U tom smislu, moj deo posla je da dam sve od sebe i da ekipa dokaže svoju vrednost dobrim rezultatima. Tada će i ti podaci biti malo bitni. Videćemo koliko ću uspeha imati. Nadam se da će ih biti", optimista je Janevski, deseti trener kluba od leta 2004. godine.

Janevski zna da preuzima klub u nezgodnom trenutku, kada bi on mogao da bude kolateralna šteta njegovih, Ivićevih i Taninih prethodnika u klubu.

"Ponavljam, dolazim da radim sa ekipom i to me zanima. A, još nisam ni počeo da radim. Što se medija tiče, s njima imao sam odličan odnos uvek. U razgovoru sa svakim sam iskren, pa tako i sa novinarima. Nadam se da će poštovanje biti obostrano. Takođe, nisam sujetan i nemam problem da pročitam kritiku, kada je osnovana, kao što ne volim ni kad me hvale a ništa nisam uradio da to zaslužim".

Janevski je imao i kratku poruku.

"Kritikujte i hvalite me na osnovu onoga što budemo prikazali na terenu. Onda će sve biti ok", poručio je Makedonac, dok je još pakovao stvari za put u Srbiju.

(MONDO)

Nadajmo se da ovo nije neki bugarski smisao za humor!!!:confused:

Ej to je Dule Savic nasa legenda covece,on je jedan od najboljih napadaca u nasoj istoriji!!!!!!!!!!!Dule covece jesi gledao film 'rane' kada klinci vicu Dule Savic dok jeb.????????Jesi gledao film "munje" kada Dule vozi porse a unutra buba,ej on je prvi covek kome je ceo stadion skandirao i ime i prezime,on je dao gol Arsenalu u Londonu u 90 minutu:worth::worth::worth:

Sada ozbiljno nisi gledao ceo interviju,nije Dule rekao nista protiv dzunglasa,vec je rekao da zvezdin tim treba da cine 6-7 igraca iz Zvezdine skole koji vole Zvezdu i koji razumeju velicinu Zvezde i sta Zvezda znaci njenim navijacima!!!!!!!!!

I dok je Dule bio sportski direktor mi smo u timu imali sve igrace iz nase skole (Stojkovic,Lukovic,Kovacevic,Milovanovic,Basta,Perovic,Jankovic,Vidic,Pantelic........) i od kada su oni prodati nismo izbacili nijednog novog igraca,sto se vidi po rezultatima.

Osim toga Dule je pojasnio dok je on bio igrac koliko mu je svaka utakmica u Zvezdi znacila i priznao je da kada je igrao u inostranstvu pobedama se nije ni upola radovao kao u Zvezdi,a u porazima nije tugovao dok u Zvezdi kada izgubi sramota ga bilo izaci u grad i doci na stadion.

A ti dzunglasi koji osvajaju svaki 2-3 put svetsko prvenstvo sa ovima sto nama uvaljuju nemaju veze,nebi se ja bunio da nam dovedu te sto osvajaju svetsko prvenstvo,nego je problem sto nama uvaljuju neke sto ja nisam siguran da su uopste ikada pre igrali fudbal:dash::dash::dash:Pa jedan ne rece Dule koji ladno ima jednu nogu kracu od druge pa kako je moguce da takav igrac prodje lekarski??????????

Koju tradiciju?????????
Pa ako ne znas Zvezdinu tradiciju nema potrebe ja da ti objanjavam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ti ocigledno nisi svestan koliki je Zvezda klub!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pa tim pre,ako je veliki trener zasto je prihvatio da vodi klub sa takvim igrackim kadrom.Svaki ozbiljan trener bi rekao hvala lepo ali nemate tim i ja ne zelim da srozavam svoj ugled sa takvim timom!Ali on nema ugled nega niko nece i on je namerno dosao da uzme pare i ode!!!!!!!!!!

Ko je ocekivao da Zvezda hara Evropom????????????
To niko nije ocekivao ali niko nije ni ocekivao da ispadamo od Apoela i da budemo zadnji na tabeli bez datog gola.Ja sam licno ocekivao da igramo grupe uefa kupa i da se borimo za prvo mesto u nasoj ligi.

Ti ces meni objasnjavati sta je i ko je Zvezda .....samo cuti

Ali neko ko naziva BRAZIL dzunglom i ponizava njihove igrace moze da bude samo budala. Yugoslavija se nikada nije mogla porediti sa tim Brazilom koji je imao igrace koje Yu/Srbija mogu samo da sanjaju.

Nije bas tako. Pogledaj Partizan...Tamo se zna red.

razlika izmedju Partizan i Zvezde je u kontinuitetu uprave
Zekobjek su skapirali da treba da se prvo nesto malo napravi da bi se maznulo i to su preneli na Tomica i Petrica (jos mu nije palo na pamet da mazne, a ako ga niko ne bude kontrolisao mogu pare da ga povuku)
e u Zvezdi Dzaja nije objasni Piksiju i Toplici, da treba nesto da stvaras (koliko god to nesto bilo malo, sad ni to nemate) da bi maznuo, pa oni samo maznjavali
ukratko mi imamo sposobne lopove kao savetodavce, nadam se da nece uspeti d naplate savete
Rainbow spomenu Babovica, to je tatin sin, naduvano dete i jedina pametna stvar tih dana je bila sto je oteran
sa Sulejmanijem je druga prica, verovatno nije imao nikog da ga gura u prvi tim, pa covek resio da zbrise

ljudi dosao vam Janevski, smejacemo vam se sigurno do januara, a mozda nam onda ode Zuka, pa nam se nece smejati
a do tad :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back