Велебит
Domaćin
- Poruka
- 3.009
Јао Рајка, уби те доконост.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Foknera citaj kad predjes dvajestu godinu. Od Amerikanaca bih ti preporucila Stajnbeka ( Istocno od raja i Plodovi zla).Што се Американаца тиче,нисам их пуно читао за ово вријеме.Читао сам само Хемингвеја,односно Старац и мореКњига је добра,свидјела ми се.Затим сам читао од Фокнера Бука и бес.Једва сам је завршио.Иначе,и када ми се књига не свиђа,никад нећу прекинути читање
![]()
Јао Рајка, уби те доконост.
Foknera citaj kad predjes dvajestu godinu. Od Amerikanaca bih ti preporucila Stajnbeka ( Istocno od raja i Plodovi zla).
- - - - - - - - - -
Mrzi me da pravim kataloge ( ono od A do Sh) za knjige pa sam ovde da te malo maltretiram i ziFciram.
Bas ti hvala na preporuci, ja i ne znam za tu njegovu knjigu.Недавно прочитах Штајнбекову "Зиму нашег незадовољства" коју такође препоручујем.
Bas ti hvala na preporuci, ja i ne znam za tu njegovu knjigu.
A el bi mogla "Velika Remeta,manastir Svetog Dimitrija" jedna lepa monografija???Ako bismo tako onda bih mu ja preporucila da cita egipatskog Nobelovca, a ne o manastiru Krka
Uostalom, on ima samo 17 godina , ide i u skolu, mozda ima i devojku, ne moze on za godinu dana , pa ni za 20 godina da procita ovo sve sto mu ti preporucujes.
Za pocetak samo "Zloci i kaznu". Rano ti je za ostalo.
Ja to čitao pre,valjda trideset godina...Dobra ,emotivna knjiga...I Štajnbek odličan pisac-nešto kao Prust od preko bare...Недавно прочитах Штајнбекову "Зиму нашег незадовољства" коју такође препоручујем.
Ja to čitao pre,valjda trideset godina...Dobra ,emotivna knjiga...I Štajnbek odličan pisac-nešto kao Prust od preko bare...
Kod nas je naslov "Zima mog nezadovoljstva"-ne znam gde su ruje iskopale množinu...![]()
A el bi mogla "Velika Remeta,manastir Svetog Dimitrija" jedna lepa monografija???
(Alaj mi uvališe...)
- - - - - - - - - -
De si lafice,baš sam te se setio...Trebala mi fotografija za l.k.-za neku dozvolu za revir ribolovački gde treba da idemo i
naletim na kevine dve slike od pre 2WW...Sve s onim šeširima s perjem i nercom za ruke...
- - - - - - - - - -
Ja to čitao pre,valjda trideset godina...Dobra ,emotivna knjiga...I Štajnbek odličan pisac-nešto kao Prust od preko bare...
Kod nas je naslov "Zima mog nezadovoljstva"-ne znam gde su ruje iskopale množinu...![]()
Није множина. "Тревога" је у номинативу једнине а "тревоги" у акузативу једнине. "Зима тревоги нашей"
"Našej" je"Naša",a to bi bili "mi"...
A naš prevod je "Zima mog nezadovoljstva"
Valjda je merodavno šta naš prevodioc napiše ,a ne ameri i ruje...
Поздрав
Дошао је ред и на Достојевског.Посљедње двије године,током којих непрекидно читам,добијао сам савјете од много људи да сам још премлад за Достојевског и да га нећу моћи схватити.Имам 17 година.Међутим,сада сам чврсто ријешио да почнем читати и њега.Да ли је истина да са 17 година нећу моћи схватити овог писца ? Шта препоручујете од њега ? Знам да ћете ми рећи:"Све од њега је савршено".Можда и јесте,али бих волио прво прочитати нешто што одговара мојим годинама![]()
Jao meni je Dostojevski problem. Sve ukazuje na to da bi trebalo da ga volim, a neće mi ga organizam. Dijalozi su mi neprirodni i čini mi se da su iste ideje nakon njega izražene mnogo puta u mnogo prihvatljivijim formama. Pružiću mu svakako još par šansi, jer možda sam bio nedozreo. Ukoliko ima neka dokona duša, neka napiše šta joj je posebno privlačno kod Dostojevskog, ozbiljno me zanima. Koji je to ključ do lepote Dostojevskog?
Ево ти рецепт за слободу у данашњем свету, којем само што нисам прибегао. Купити земљу, орасе и лешнике, мало воћа и поврћа, повући се у неко забаченије место и мирно гледати предстојећу апокалипсу...