Rayela
Legenda
- Poruka
- 71.814
On ( Dostojevski) stvarno je bio mracan i strashan covek. Trebalo je da nadjes neki pogodan citat koji ima veze sa podsmevanjem jer je to valjda trebalo da bude poenta u[/B][/COLOR]
Чини ми се да је, кад се човек смеје, у већини случајева гадно гледати га. Најчешће се у људском смеху испољава нешто ружно, нешто што унижава човека који се смеје, иако онај који се смеје сам готово никад не зна за утисак који изазива...
Врло велики број људи нимало не уме да се смеје. Уосталом, ту нема шта да се ''уме'': то је дар и не да се научити. Научићеш једино ако себе преваспиташ, ако се развијеш на боље и ако савладаш ружне инстикте свога карактера: у том случају би се, вероватно, могао и смех таквога човека променити на боље.
Младић, Достојевски
tvom odgovoru Cici.
Ja sam uzivala citajuci Dostojevskog, ali ja citam sve i svasta, danas ga ne bih mladim ljudima preporucivala za citanje.
Kome je potreban taj ruski mrak?
A citat je glup do bola. Smeh se ne uci

a mi malo matoriji ipak trazimo drustvo za koje smo sigurni da cemo se s njima smejati.
Nemacki Nobelovac Hajnrih Bel ima jednu novelu ( nije Misljenje jednog klovna) sa naslovom Der Lacher ( smejac).
Covek kome je smejanje profesija.Verovatno ima i onih koji profesionalno placu. Radi se o vremenu posle WWII kada je radio bio
glavni i jedini medij.