Cao, treba mi pomoc oko sledeceg zadatka jer ga neznam rijesit: Elisa drona ima promer 13,4 cm i načini 2300 okr/min. Koliko iznosi period jedne točke na rubu elise?Koliko iznosi obodna brzina?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Kao što vidiš nisam baš bio brz, ali bolje ikad nego niad.Cao, treba mi pomoc oko sledeceg zadatka jer ga neznam rijesit: Elisa drona ima promer 13,4 cm i načini 2300 okr/min. Koliko iznosi period jedne točke na rubu elise?Koliko iznosi obodna brzina?
Kada 2300okr/min pretvoriš u okr/s dobićeš frekvenciju. Period je recipročna vrednost frekvencije.Cao, treba mi pomoc oko sledeceg zadatka jer ga neznam rijesit: Elisa drona ima promer 13,4 cm i načini 2300 okr/min. Koliko iznosi period jedne točke na rubu elise?Koliko iznosi obodna brzina?
https://fizis.rs/гимназија/iv-разред/релативистичка-физика/relativsticki-zakon-sabiranja-brzina/Može li pomoć za sledeći zadatak? Hitnoo.
Dve čestice se kreću duž istog pravca, jedna prema drugoj, istim brzinama.Naći tu brzinu ako je brzina jedne čestice u odnosu na drugu 0,5c.
Hvala unapred.
Нађи отпор према датим подацима, онда нађи напон на крајевима калема, онда и количину електрицитета, имаш дато LDa li može pomoć oko zadatka?
U kalemu koeficijenta samoindukcije 50mH protice struja jacine 5A.Kolika kolicina naelektrisanja se indukuje u kalemu pri njegovom iskljucenju ako mu je duzina 100cm?Kalem je napravljen od bakarne zice precnika 0,6mm i specificnog otpora 1,7*10^-8 om metara.
a) c,Potrebno mi je sto prije.
Na horizontalnu oprugu krutosti c = 25 N/cm, prethodno
sabijenu tako da ima potencijalnu energiju 11,5 J, naslonjen je
teret mase m = 2,5 kg koji može da klizi po glatkom horizon-
talnom stolu. Teret je iznenada pušten iz stanja mirovanja.
(a) Odrediti najveću brzinu tereta. U kom položaju će je on
dostići?
(b) Koliko je najveće ubrzanje tereta i kom je polo-
žaju ostvareno?
Date veličine h=40 cm,Imam zadatak kontrolni uskoro i treba mi pomoc: Vertikalni zatvoreni cilindrični sud visine 40 cm podeljen je na dva dela lakim klipom koji moze da klizi bez trenja. Klip se nalazi na 26,7 cm od dna suda. Ispod klipa je vodonik, a iznad nepoznati gas. Masa tog gasa je jednaka masi vodonika. Kolika je molarna masa nepoznatog gasa? Temperatura u oba dela suda je ista. Hvala unapred.
Moze pomoc oko jednog zadatka vezanog za termodinamiku?
Hvala puno! To resenje i treba ispasti na krajuHajd sad nek neko proveri![]()
Količina toplote koja je predata azotu je Q=U2-U1, gde su U1 i U2 unutrašnje energije pre i posle zagrevanja. U1=3/2NkT1, a U2=3/2NkT2. Broj molekula N se nalazi iz jednačine idealnog gasa : p1*V1=n*R*T1, i N=n*Na.Moze pomoc oko jednog zadatka vezanog za termodinamiku? Glasi: U zavorenom sudu zapremine 3l nalazi se azot pod pritiskom 300kPa i na temperaturi 27°C. Nakon zagrejavanja pritisak u sudu se povećao do 2500kPa.Naci temperaturu poslije zagrijavanja kao i količinu toplote koja je predata azotu.
Jasno mi je za temperaturu ali ne mogu naci kolicinu toplote Q. Probala sam da masu izracunam preko gustine azota i zapremine ali ne ide.
Може ли помоћ за следећи задатак?
Па јеси ли нацртао табеле са улазима и излазима за појединачне случајеве?Ako moze pomoc,logicka kol su u pitanju![]()
težina na površini: F = G m M/ R^2Pozdrav
Trebam brz odgovor: Na koju visinu iznad površine zemlje treba podići tijelo da mu se težina smanji pet puta? (visinau izraziti preko polumjera R zemlje)