Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Turske serije su izoštrena melodrama. Melodrama istjerana do oštrine.
Melodrama je potreba za mržnjom uravnotežena potrebom za ljubavlju. Žestoke mržnje i velike ljubavi.
Turska su serije proljeće sotone. I oni koji ih ne gledaju blizu su tih cvjetnih poljana.
Pitanje.

Koju potrebu rješavaju. Rješavaju li prije mržnju ili ljubav ?

Turske serije su izoštrena melodrama. Melodrama istjerana do oštrine.
Melodrama je potreba za mržnjom uravnotežena potrebom za ljubavlju. Žestoke mržnje i velike ljubavi.
Turska su serije proljeće sotone. I oni koji ih ne gledaju blizu su tih cvjetnih poljana.
Pitanje.

Koju potrebu rješavaju. Rješavaju li prije mržnju ili ljubav ?

Ne resavaju nista.
Svako vreme ima svoje breme pa su tako rijaliti programi, meksicke i turske serije pošast ovog
vremena u kom zivimo..

Poslednja izmena:
Ne resavaju nista.
Svako vreme ima svoje breme pa su tako rijaliti programi, meksicke i turske serije pošast ovog
vremena u kom zivimo..
Zašto pošast ? Potreba, one su potreba.
Postoje ljudi koji ih rado gledaju, braniti im da gledaju ne znači ništa, potreba ostaje.
Ali i svi drugi, koji ne gledaju, pomaknuti su, prema tim potrebama, samo možda manje žestoko.
Shvatiti to znači razumijeti ljude, i vrijeme.

brate, ne razlikuje se rijaliti program od politickog i estranog, bilo bi zanimljivo da se napravi i program o eliti srbije.....mislim na elitu koja kontrolise kulturu, nauku, filozofiju, istoriju i koja bi trebalo da bude primer morala....kao sto prica....videli bi da je rijaliti vrlo pristojan prikaz stanja u narodu....

• Podržavam
Reactions: DUH
Mene zivo zanima sta bi se desilo kad bi napravili grupu zesce inteligentnih i fakultetski obrazovanih ljudi
i gurnuli ih u rijaliti da zarade pare...pomalo se i plasim te ideje, ne mogu da predvidim ishod...:lol:

..sve mi se cini da se nista bolje ne bi pokazali...
Ne bi izdržali, izašli bi. Eksperiment bi bio prekinut za manje od nedelju dana. Za tako nešto treba imati poseban mentalni sklop (isto kao i robijaši, imaš povratnika koji su pola života proveli iza rešetaka, uglavnom ti ljudi to mogu.
Bilo je slučajeva da zatvora dopadne "normalna osoba", student fizike koji slučajno imao kod sebe neke tabletice...takvima daju 30-45 DANA zatvora inače bi završili u ludnici).

Ne bi izdržali, izašli bi. Eksperiment bi bio prekinut za manje od nedelju dana. Za tako nešto treba imati poseban mentalni sklop (isto kao i robijaši, imaš povratnika koji su pola života proveli iza rešetaka, uglavnom ti ljudi to mogu.
Bilo je slučajeva da zatvora dopadne "normalna osoba", student fizike koji slučajno imao kod sebe neke tabletice...takvima daju 30-45 DANA zatvora inače bi završili u ludnici).
imas film pravljen po istinitom dogadjaju

eksperiment koji je trebao da traje mesec dana, prekinut je posle 5

Ima dosta filmova na taj fazon.
Posebno mi se sviđa nemački originalni film "Das Eksperiment", po stvarnom eksperimentu koji je sproveo neki doktor i naučnik.
Ali bitnije je ovo što poznajem ljude lično. Kao i ti. Kao što ne može svako da bude kriminalac, ne može svako da izdrži ni studentski "pritvor" akamoli zatvor. A rijaliti je robija sa kamerama sa tom razlikom što oni dobijaju sve potrepštine, a u tvorza ne dobijaš ništa takoreći.

Ima dosta filmova na taj fazon.
Posebno mi se sviđa nemački originalni film "Das Eksperiment", po stvarnom eksperimentu koji je sproveo neki doktor i naučnik.
Ali bitnije je ovo što poznajem ljude lično. Kao što ne može svako da bude kriminalac, ne može svako da izdrži ni studentski "pritvor" akamoli zatvor. A rijaliti je robija sa kamerama sa tom razlikom što oni dobijaju sve potrepštine, a u tvorza ne dobijaš ništa takoreći.

Back