Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Next..

Da vam se vrati milo za drago, da li bi to bilo dobro ili lose po vas?
Znam šta pitaš i po tome bi ljudi trebalo da me drže "kao malo vode na dlanu" ako bi mi se vratilo to kako ja tretiram ceo život druge ljude.

Čak štaviše, mene je život "išamarao za sve pare" i tolike nepravde, bede, muke koje su mi se dešavale od malih nogu...jedino ratni logor hvala kosmosu ne videh...ponekad pomislim da ako taj Bog postoji moraće da me moli da mu oprostim.

Znam šta pitaš i po tome bi ljudi trebalo da me drže "kao malo vode na dlanu" ako bi mi se vratilo to kako ja tretiram ceo život druge ljude.

Čak štaviše, mene je život "išamarao za sve pare" i tolike nepravde, bede, muke koje su mi se dešavale od malih nogu...jedino ratni logor hvala kosmosu ne videh...ponekad pomislim da ako taj Bog postoji moraće da me moli da mu oprostim.
Danas blasfemija mod?

@LBarbara dobro pitanje, čak savršeno da se upoznaju ljudi. Samo ne znam koliko njih će odgovoriti direktno i iskreno, mada i ako neko odgovori da bi zaslužio tamnicu, ne znači da se nije promenio/la. Zapravo, ako neko to i kaže (da zaslužuje kaznu, nešto loše) to je već znak da je sagledao sebe i svoje postupke što je više od pola puta ka ispravnom čoveku.

@LBarbara dobro pitanje, čak savršeno da se upoznaju ljudi. Samo ne znam koliko njih će odgovoriti direktno i iskreno, mada i ako neko odgovori da bi zaslužio tamnicu, ne znači da se nije promenio/la. Zapravo, ako neko to i kaže (da zaslužuje kaznu, nešto loše) to je već znak da je sagledao sebe i svoje postupke što je više od pola puta ka ispravnom čoveku.
Dug je put do ispravnog čovjeka :)

• Podržavam
Reactions: DUH
Mene zivo zanima sta bi se desilo kad bi napravili grupu zesce inteligentnih i fakultetski obrazovanih ljudi
i gurnuli ih u rijaliti da zarade pare...pomalo se i plasim te ideje, ne mogu da predvidim ishod...:lol:

..sve mi se cini da se nista bolje ne bi pokazali...

Да си присуствовала неким колегијумима, схватила би да образовање, докторати и познавање закона не вреди без традиционалног васпитања.

"Ко коме стигне крстачу му дигне" - реко једном Љуба мољац, умро на време боли га ... (брига)

Ako za svako dobro delo očekujemo nagradu.. da li smo ga sa dobrim motivom učinili?
I da li je naše dobro zaista onome kome smo ga učinili bilo dobro ili je bilo dobro iz naše ideje dobra za drugog?
Ne kajem se nikad za dobro bez obzira da li će neko ceniti ili će mi se dobrim vratiti.
Za mene je najvažnije da nikoga ne povredim ni lošim a ni dobrim delima.

Svaku odluku preispitam kroz to da li će, ko i koliko biti povređen mojim postupkom.
I mislim da imam izuzetan skor i na to sam ponosna.

P.S.
FB_IMG_1608646435234.jpg

Back