Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Planiras nam neki novi svet? :)
Ako ih programiras da imaju isto misljenje, a razlicita interesovanja ne moze da bude dosadno.
Naprotiv oslobodjeni takmicenja ljudi bi otvorili svoju kreativnost....takmicenje sam sa sobom je jos zanimljivije nego smisljanje zamki za neistomisljenika...
Recimo zamisli odmor sa istomisljenicima? Sve se slazu i sve tece kao podmazano i svako se bavi nekom aktivnosti koju drugi podrzavaju...to ovi sto se bor medju sobom ne mogu ni da zamisle, a to je osnova svakog timskog rada.
pa i ljubavnih veza ( iako neki ne mogu ni da zamisle da vode ljubav s nekim ko nije neprijatelj...)

Poslednja izmena:
Pitanje za danas..

Raj, pakao, onostrano, zivot nakon smrti -fantazija ili cinjenica?
Buduci da te stvari ne pripadaju pojavnom svijetu koji trenutno zivimo, bice da ne mozemo ni dati odgovor na to pitanje..snagu argumenta i kontraargumenta ne mozemo mjeriti i zbog toga ovo i jest u domenu vjere/religije..prosto ili vjerujes ili ne da tamo iza nesto ima.

zivim ovaj zivot i ne zamaram se mislima sta ce biti posle.

Kako možeš tabe da se ne zamaraš, pa smrt je najvažniji dogadjaj u životu pojedinca :D Svi mi radimo, šetamo, žderemo, ali u svakom trenutku to može da se prekine. Kako ne razmišljati o smrti? Mnogi ljudi to kažu kao i ti, ali nikad nisam kapirao kako to mogu, kako je uopšte moguća ta samodisciplina. Meni je ovo čudno pogotovu kod starijih ljudi koji su uspešni recimo, kao Dan Pena. Tip ima 75 godina, i koristi dane derući se na svojim bogataškim seminarima za obuku budućih milijardera, pun sebe. Čudna je ta ljudska nadmenost (ne kažem da si ti takav, pričam za ove bogatune).

Pitanje za danas..

Raj, pakao, onostrano, zivot nakon smrti -fantazija ili cinjenica?

A šta misliš, ako bi život posle smrti bila činjenica, da li bi ljudi drugačije živeli, radili, razmišljali?

Po mom mišljenju nije ni fantazija, jer ko fantazira o paklu i večnim mukama, bar ne za sebe, možda za druge. 🙄

Pre je mešavina nade i utehe.

Kako možeš tabe da se ne zamaraš, pa smrt je najvažniji dogadjaj u životu pojedinca :D Svi mi radimo, šetamo, žderemo, ali u svakom trenutku to može da se prekine. Kako ne razmišljati o smrti? Mnogi ljudi to kažu kao i ti, ali nikad nisam kapirao kako to mogu, kako je uopšte moguća ta samodisciplina. Meni je ovo čudno pogotovu kod starijih ljudi koji su uspešni recimo, kao Dan Pena. Tip ima 75 godina, i koristi dane derući se na svojim bogataškim seminarima za obuku budućih milijardera, pun sebe. Čudna je ta ljudska nadmenost (ne kažem da si ti takav, pričam za ove bogatune).

A ****** bog, koje si mi ti čudo.
Ovo tu ja sve potpisujem, i za tog starkelju, pogotovo.
A oni životi sto na sat mi izgleda kao čisti pakao.

Ti si neki veliki slabic kad se zamaras mislima, odnosno zivotom, jer je zaista: mislim dakle postojim (zivim). Ti dakle ne zivis, jer je to pretesko. (ne moras odgovarati)
da umes da citas skapirao bi da sam i rekao da se ne zamaram mislima vec da ga zivim..
ali jbg..ne ume svako da kapira .neko vise voli da pokusa da kontrira....ali budi uporan..ne odustaj.. . :mazi:

da umes da citas skapirao bi da sam i rekao da se ne zamaram mislima vec da ga zivim..
ali jbg..ne ume svako da kapira .neko vise voli da pokusa da kontrira....ali budi uporan..ne odustaj.. . :mazi:

Neistrazen zivot nije vrijedan zivljenja. - Platon
Mozda je ovo pitanje snage? Slabi grabi svaku priliku, a jaki samo onu u kojoj se njegova snaga moze do kraja iziviti. Pa ako te prilike nema, onda istrazuje...? Misli i razmislja?

Back