Filozofsko pitanje dana..

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sledece..

Da li je posedovanje oruzja licno pravo ili pretnja drustvu?
Zakonski ili šta mi mislimo?
Nemam dozvolu za vatreno oružje niti mogu da dobijem (pretpostavljam da ne mogu jer imam dijagnozu "depresija" doduše ne sad nego pre više od decenije, ali crno na belo piše...ne spadam u "normalne ljude" 😂😎)
U Americi svako dobije dozvolu.

A ako ne misliš samo na vatreno oružje, policija mi je oduzela mnogo dobar nož tako da sad može da me rokne ko hoće 😂
A ionako sam DUH pa nema veze lol

Inače u ovom ludom svetu ludost je nemati ama baš ništa, ne znam kako vi, ali ja se osećam kao me neko skinuo do gole kože...moram nabaviti neki pištolj, pušku, revolver, bilo šta u što skorije vreme, a za dozvolu...to će teško ići ali pokušaću.

...
U principu, agresivnost nije ni »zla« ni »dobra«, jer je puko sredstvo delotvornosti i postojanja. A često je uslov opstanka određenog sistema upravo ekspanzija, te je tu »ofan- zivna agresivnost« u funkciji »odbrane«. U pogledu individualnih manifestacija agresivnosti u urbanim aglomeratima tehnološkog univerzuma treba istaći da, uprkos njihovu porastu, one čine bednu manjinu u masi pasivnog prepuštanja agresijama sistema opresije Zapada. Sa stanovišta razvoja čoveka, izgleda da otklanjanje agresivnosti nije preporučljivo. Sve dok je čovek sposoban da oseti agresivnost i da odgovori— budućnost čoveka je otvorena.
...

• Podržavam
Reactions: DUH
Licno pravo koje smanjuje agresivnost nasilnika, ali i onoga ko poseduje oruzje, jer stvara prednost i smanjuje strah.
Dakle, nasilnici se koriste strahom, ali samo do granice koja moze da proizvede upotrebu oruzja, jer nije sigurno da li slabiji poseduje oruzje.
Sa druge strane onaj ko poseduje oruzje, ako je ugrozen, ne mora da koristi iznenadjenje da bi stekao prednost cime se smanjuje mogucnost nasilja sa bilo koje strane.
Oni koji su pretnja drustvu ne koriste oruzje koje se legalizuje, pa je svejedno da li neko drugi poseduje legalno oruzje. Sa druge strane, veca pretnja drustvu su ljudi koji koriste legalne puteve za upotrebu nasilja, pa je licna zastita i zakonsko pravo.

Dakle...

Kako bi ljudi reagovali kada bi Zemlju posetili vanzemaljci?

Прво бисмо били мањи од макова зрна,
понашали би се удворички и многи од нас би им љубили руку као месијама.

Када бисмо схватили да су добронамерни и безопасни,
попели би им се на главу.

Back