E pa sad... Nije bas da je gramatika prelaka, ali nije ni teska (meni je, koliko znam, sve od gramatike bilo tacno, da ne bude zabune

). Vokabular bi mogao da bude problem, ali opet - nema ni tu preterano teskih stvari, obicno u startu mozes da odbacis dve od cetiri opcije. Za knjizevnost je dovoljno da znas stilske figure, kao i bitne autore anglofone knjizevnosti. Bice tu i pitanja koja spadaju pod opstu informisanost, npr. ko je britanski premijer i sl.
Sto se tice usmenog dela, pricajte, pricajte i samo pricajte. Ja sam se malcice "zabagovala" razmisljajuci previse o gramatici za vreme tog dela, ali nista strasno...
Mi smo poslednja generacija (upisala sam 2006. godine) koja je pisala esej na prijemnom. E, to je vec bilo strasno. Za pola sata je trebalo napisati nesto gramaticki i pravopisno korektno, smisleno, dobro organizovano, ne suvise kratko... Najgore od svega je sto vecina ljudi nije pojma imala kako to treba fino organizovati i da treba koristiti tzv. linking words, topic sentences i sl. (Zato je divna zena kod koje sam isla na pripreme (da ih tako nazovem) mene sve to lepo naucila. :grin

Sve u svemu, nije prijemni nista (tako) strasno. Ne brinite se previse oko njega, ionako cete vec u prvom semestru imati teze testove.

Srecno na prijemnom!

Ako imate jos neka pitanja, shoot...
P.S. Prebaciti se moze. Jedna moja koleginica je u Beogradu upala na budzet, a u Novom Sadu na samofinansiranje. Prvu godinu je zavrsila u BGu, pa se prebacila kod nas. Jedino sto je morala da polaze neku razliku u ispitima (ali, na primer, nije morala da slusa (i polaze, naravno

) fonologiju jer je u BGu imala fonetiku sa fonologijom).