Pismeno radis esej na zadatu temu. Imas 5 ponudjenih tema. Pre 3 godine bilo je iz starog veka Aleksandar Makedonski (ovo ti kazem u poverenju, nacuo sam da skoro svake godine ide A.Makedonski iz starog veka

), zatim je bila francuska revolucija iz opste istorije novog veka, srpska despotovina iz nacionalne istorije srednjeg veka, parlamentarizam u kraljevini Jugoslaviji iz nacionalne 20. veka, i ne secam se pete teme.
Obrati paznju da pises sve sto znas, dakle ne vredi ti ako ucis samo iz knjiga iz gimnazije, moras mnooogo vise da znas. Ako bas ne mozes da stignes, idi na rizik, procitaj sto vise o Aleksandru i nadaj se da ce on da ti padne.
Posle toga ides na usmeni. 5 profesora te ispituju po jedno pitanje sa bezbroj podpitanja i opet pricas sve sto znas. I ovde ti skrecem paznju da pitaju ne vezano za knjige. Daju ti ocene od 1-5 kao u skoli i onda se sve sabira.
Ako te jos nesto interesuje, pitaj.
A da, secam se i pitanja sa usmenog

Bilo mi je iz starog veka tetrarhija, s tim sto me je usput pitao i o Mesopotamiji nesto. Iz nacionalne srednjeg veka mi je bio car Dusan, iz nacionalne novog veka drugi srpski ustanak, iz opste novog veka americki gradjanski rat (zakljucuje se iz mog avatara da sam to znao super

) , iz 20. veka mi je bio aprilski rat.